Ukrajina

Vedoo

#124851 Re: Ukrajina

Post by Vedoo »

Grafika. Piva i grickalice.
video

#124852 Re: Ukrajina

Post by video »

Smiju li nas ovako targetirati.
Ustvari, tamo nekad u aprilu tek kad otopli

telllindemann

#124853 Re: Ukrajina

Post by telllindemann »

sumirprimus wrote: 11/10/2022 22:11 Hocu necu hpcu necu hocu
Posto je bilo price i sumnje dal su ukri ili orci krivi za onaj grozni snimak

Spoiler
Show
Grafik scene. Ruje ascare. Ima i duzi snimak. Žu lazi su kratke noge.
Vrlo bitno, a vidim da je promaklo mnogima. Jucer i prekjučer na ovim riskonacistickim portalima, srpskim propagandnim forumima ukljucujući myšiti, je.bu majke ukrima za strijeljanje "proruskih" ... kako treba ih ravnati, bla bla bla... nadam se da ostaju pri svom stavu da one koji ovo rade treba SRAVNITI sa zemljom.... četnik, rus, poČetnik...
drug_profi

#124854 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

lajkujMe wrote: 11/10/2022 19:33 Majke mi čovjek može sve pripotomiti ako hoće
Moze, ako ima interes zivotinja od toga.
Mi smo malo previse arogantni u svom uvjerenju da smo jedini inteligentni.
Iteligencije ima i u ovcama, a svinje su kazu inteligentnije i od pasa.
Cavke, fenomenalna bica, itd...
Bernardinac

#124855 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

telllindemann wrote: 11/10/2022 23:20 Hajde malo sto se tice njemacke i "loseg" noruzanja...
Imao sam priliku posjetiti neka mjesta tamo, fabrike i slicno... sutra da se proglasi neko ratno stanje u roku 24-48 sati, sva njemacka autoindustrija okrece se na vojnu industriju... njihove ceste po njemackoj, one male za "setanje" su u stvarnosti ceste koje u njihovim planovima su za tenkove i vojna vozila...
Kazu da bukvalno mogu poceti proizvoditi sta i kako hoce... tako da, njemcima treba samo neki belaj da okrenu sve na proizvodnju i da stancaju sta im se kaze... 4.-5 autoindustrijskih giganata je tu... da ne pricam o avio, morskim i slicno...
Tako je.
A tek ThyssenKrupp.
Rade sve, od brodova, vozila, podmornica, oružja.
video

#124856 Re: Ukrajina

Post by video »

Ovaj jaran od @LajkujMe je postavio odlican tread

apsidejzi

#124857 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Bossona wrote: 11/10/2022 18:32
apsidejzi wrote: 11/10/2022 18:15
A to sto je 6 mjeseci besplatno dao satelite na koristenje... to se ne broji jel da? Jbt, koliko brzo ljudima treba da privilegiju pocnu posmatrati kao neciju obavezu. Ovaj nas sugavi mentalitet je prisutan u svim porama drustva. Uzmi na primjer bilo kojeg sportistu ili javnu licnost. Dok donosi pobjede on je najbolji, zakon, legenda. Jal nesto uradi sto nije po tvoj cejfu, kao da nikad nista nije uradio dobro. Svi se vole kititi tudjim perjem a nicim nisu mrdnuli da doprinesu bilo cemu.

Haj iskreno, sta si ti uradio korisno za Ukrajinu pa dajes sebi za pravo nazivati bijednikom nekoga ko je propustio milione dolara dobiti koje je mogao imati od satelita koji su nad Ukrajinom. Jedan dobar dio pobjeda i slavlja kojeg imamo na forumu dolazi od Muskovih satelita i posmatranja stanja na terenu te obavjestanih podataka.
Ništa on nije dao besplatno, a to što je njegova oprema koja omogućava internetsko pokrivanje napadnute države ne daje mu za pravo da pravda zločinačku agresiju na Ukrajinu svojim debilnim izjavama u relativizaciji agresije i aneksije dijelova Ukrajiine.

Ovo što radi je ogavno i fuj jer koketira za Hitlerom 21 vijeka dajući mu podršku i pravda agresiju na nezavisnu i međunarodno priznatu državu.
Razumijes li ti uopste engleski jezik? Znas li sta znaci ovo napisano?
Leverage

#124858 Re: Ukrajina

Post by Leverage »

Znamo mi svi vrlo dobro šta piše, a šta znači napisano.
apsidejzi

#124859 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Leverage wrote: 12/10/2022 00:21 Znamo mi svi vrlo dobro šta piše, a šta znači napisano.
Nemate vi blage veze.

PS: ne znam koji vi i zasto ti odgovaras u mnozini. Valjda se persiramo, sta li...
drug_profi

#124860 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

CrveniKuk wrote: 11/10/2022 20:31 Grozni snimci samo za one koji mogu zaboraviti na sta su Rusi spremni da rade u Ukrajini. Ovi poginuli ruski vojnici u rovu,na nekoj nepoznatoj i vjerovatno bezimenoj livadi su prije svega bili dio onih koji u zadnjih gotovo 8 mjeseci uništavaju Ukrajinske gradove i sela. Bez emocija i milosti,svako dobije ono sto zaslužuje.
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Spoiler
Show
:stolica1: :meza:
Leverage

#124861 Re: Ukrajina

Post by Leverage »

apsidejzi wrote: 12/10/2022 00:27
Leverage wrote: 12/10/2022 00:21 Znamo mi svi vrlo dobro šta piše, a šta znači napisano.
Nemate vi blage veze.

PS: ne znam koji vi i zasto ti odgovaras u mnozini. Valjda se persiramo, sta li...
Šetaj.
drug_profi

#124862 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

fn_x wrote: 11/10/2022 20:56 Pratim vas od pocetka, hvala za ove info. Vjerujem da nas ima jako puno koji samo pratimo sto zbog ukraine sto zbog nas, jer znamo sta nas ceka ako orkovi tamo pobjede.

Pratim snimke dronova, nevjerovatna rezolucija, ima li neki twitter ili tg gdje se konstantno objavljuju ovi videi gdje se vojnici/artiljerija/tenkovi vide iz pticije perspektive?

Dugo sam u AI polju i volio bih ove videe skupiti da pokusam istrenitati mrezu koja ce automatski detektovati prethodno navedeno. Ko zna, mozda nam zatreba.
:kakoste:
Veliki respekt od mene
Maliodmene

#124863 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Slava Ukrajini :bih:
zilog

#124864 Re: Ukrajina

Post by zilog »

fn_x wrote: 11/10/2022 20:56 Pratim vas od pocetka, hvala za ove info. Vjerujem da nas ima jako puno koji samo pratimo sto zbog ukraine sto zbog nas, jer znamo sta nas ceka ako orkovi tamo pobjede.

Pratim snimke dronova, nevjerovatna rezolucija, ima li neki twitter ili tg gdje se konstantno objavljuju ovi videi gdje se vojnici/artiljerija/tenkovi vide iz pticije perspektive?

Dugo sam u AI polju i volio bih ove videe skupiti da pokusam istrenitati mrezu koja ce automatski detektovati prethodno navedeno. Ko zna, mozda nam zatreba.
Moj ti je savjet, da pokusas napraviti nesto jednostavnije (training DB ti je na dohvat ruke), a mnogo korisnije.

Mobitel (pozeljno nesto novije generacije sa Snapdragon-om 8xx), sa glavnom kamerom okrenutom u nebo, prilicno lako moze detektovati objekte koji se krecu iznad njega.
Dva takva mobitela, na poznatim pozicijama, stereoskopski utvrdjuju poziciju, brzinu i putanje tih objekata.
Tu na scenu stupa AI i NN utreniran da prepozna ptice na nebu, koje su glavni uzrok laznih alarma.
Ono sto ti preostane su dronovi, avioni, helikopteri...
apsidejzi

#124865 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Rusi pokusavaju vratiti izgubljene teritorije na sjeveru Hersona, ukri odbijaju napade i polako dovode tesko naoruzanje te spremaju novu ofanzivu dok jos nije potpuno zahladnilo. Nadat se da ce uspjeti odraditi jos jednu i pribliziti se Hersonu sa sjevera.

drug_profi

#124866 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Milenkov buraz wrote: 11/10/2022 22:46 Budale, mogli su iz ovoga napraviti preokret za sebe. Baš su mi pali u očima. :oops:
Vidi se da mule ne znaju kockat. Odigrali sve na losu kartu...
Bernardinac

#124867 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

@apsidejzi

Musk je moćan toliko da misli kako ima pravo učestvovati i u svjetskoj gepolitici.
On zaboravlja da mu je radno okruženje i sve mogućnosti tj. (USA) omogućilo da postane ono što jeste.

Može biti da mu svemirski posao šteka jer USA ima druge prioritete(odbrana Ukrajine, Evrope i Svijeta) pa hoće da se to prekine.

Kao i Putin i ostali moćnici on živi u nekoj svojoj realnosti pa ne vidi problem čovječanstva onako kako bi trebao.

Realnost a mislim i priritet je, da ljudi na bilo kojem mjestu na planeti ne bi trebali stradavati od drugih agresivnih politika, nasilnog mjenjanja granica, aneksija i sličnih barbarskih principa "ko je jači, tlači"?

Putinova politika i uloga je kočničara svjetskog razvoja na duge staze jer se on bori protiv globalnog Zapada pa tako i samog Muska.

On bi malo to izgladio pa da se sve brzo vrati na staro tako što bi žrvovao Ukrajinu da bi on za svoga života mogao odradit misiju na Mars.

Svi smo za taj projekat ali imaju prioriteti na Zemlji.

Ovi Elonovi prijedlozi mogu biti problem ako se preko njega šalje neka poruka američke administracije rusima.

Međutim ja ne vidim da je to u pitanju jer USA i saveznici rade prekovremeno da shjebu Putina i njegovu agresivnu politiku.

Ako se Musk malo više osjetio da može "geopolitičit" , mislim da će ga USA spustiti na zemlju.

Oni su ga stvorili pa ga također mogu i privesti k nozi.

A to što je pomogao Ukrajini sa Starlinkom smatram da je on to shvatio da je to dobra reklama, kao što i jeste.

Hvala mu, ali toliko uspješan pojedinac mora imati ogroman ego a to znači Elon first.

Mislim da je on sebi najvažniji.
Last edited by Bernardinac on 12/10/2022 01:22, edited 1 time in total.
drug_profi

#124868 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

zilog wrote: 12/10/2022 00:48

Moj ti je savjet, da pokusas napraviti nesto jednostavnije (training DB ti je na dohvat ruke), a mnogo korisnije.

Mobitel (pozeljno nesto novije generacije sa Snapdragon-om 8xx), sa glavnom kamerom okrenutom u nebo, prilicno lako moze detektovati objekte koji se krecu iznad njega.
Dva takva mobitela, na poznatim pozicijama, stereoskopski utvrdjuju poziciju, brzinu i putanje tih objekata.
Tu na scenu stupa AI i NN utreniran da prepozna ptice na nebu, koje su glavni uzrok laznih alarma.
Neće čovjek da traži dronove, već da mu AI preko snimaka iz dronova pronalazi moguće ciljeve na zemlji, da ubrza detekciju i selekciju.
A trebaju mu snimci iz realnog svijeta da utrenira tu AI.
drug_profi

#124869 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

O ovom se prica. Ruska kvaliteta.

Ona tuka Skabajeva je na TV rekla da je lansirano 150 raketa na Ukrajinu.
Ukrajina kaze da su zabiljezili 84 rakete od cega su 43 oborili sa PVO.
Tu se pojavila neka sumnja i poceli ljudi da malo analiziraju vijesti i događaje.

Istovremeno se pojavljuju vijesti da su nekakvi objekti/dronovi padali po Krimu i Rusiji.
ispostavlja se da nisu dronovi vec ruske rakete koje nisu uspjele ostati u zraku.

Dakle oko 2 milijarde dolara za nista. Od toga milijarda pala onako, sama, a pola milijarde jos ti skinuli sa neba. Onih 500 miliona pravilo rupe po cestama, uglavnom.

It Seems That 50% of russia’s Cruise Missiles Fall Before Entering Ukraine
Bernardinac

#124870 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

drug_profi wrote: 12/10/2022 01:28 O ovom se prica. Ruska kvaliteta.

Ona tuka Skabajeva je na TV rekla da je lansirano 150 raketa na Ukrajinu.
Ukrajina kaze da su zabiljezili 84 rakete od cega su 43 oborili sa PVO.
Tu se pojavila neka sumnja i poceli ljudi da malo analiziraju vijesti i događaje.

Istovremeno se pojavljuju vijesti da su nekakvi objekti/dronovi padali po Krimu i Rusiji.
ispostavlja se da nisu dronovi vec ruske rakete koje nisu uspjele ostati u zraku.

Dakle oko 2 milijarde dolara za nista. Od toga milijarda pala onako, sama, a pola milijarde jos ti skinuli sa neba. Onih 500 miliona pravilo rupe po cestama, uglavnom.

It Seems That 50% of russia’s Cruise Missiles Fall Before Entering Ukraine
Ništa čudno.
Ko zna odakle su izvukli ove rakete.
Vjerujem da grebu po dnu kace.
Ljetos su na fazon od bjelorusa uzeli sebi Su 24 kako bi ih kofol upgradali a sad im tenkove odvoze.
Iran im partner i dobavljač bespilotnih?
Ejjj :-?
Nisu kopali ljetos rovove jer su mislili "lako ćemo' i koji će nam kuki kad idemo do Berlina.
Sad brzinski kopaju rovove i stavljaju zapreke ko u ww 1.
zilog

#124871 Re: Ukrajina

Post by zilog »

drug_profi wrote: 12/10/2022 01:17
zilog wrote: 12/10/2022 00:48

Neće čovjek da traži dronove, već da mu AI preko snimaka iz dronova pronalazi moguće ciljeve na zemlji, da ubrza detekciju i selekciju.
A trebaju mu snimci iz realnog svijeta da utrenira tu AI.
Razumijem sta kazes, a i sam sam razmisljao o tome. Problem je sto su ovi snimci na internetu komprimirani (obicno DCT na bazi 8x8 pixela), prilagodjeni da ljudskom oku stvore iluziju detalja i skoro neupotrebljivi za NN trening. Analizu i klasifikaciju je potrebno raditi sa Edge AI sistemom na dronu, na sirovoj slici.

Zbog toga sam sugerisao nesto dostiznije.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#124872 Re: Ukrajina

Post by Dado dijasporitus »

Bernardinac wrote: 12/10/2022 01:16
@apsidejzi

Musk je moćan toliko da misli kako ima pravo učestvovati i u svjetskoj gepolitici.
On zaboravlja da mu je radno okruženje i sve mogućnosti tj. (USA) omogućilo da postane ono što jeste.

Može biti da mu svemirski posao šteka jer USA ima druge prioritete(odbrana Ukrajine, Evrope i Svijeta) pa hoće da se to prekine.

Kao i Putin i ostali moćnici on živi u nekoj svojoj realnosti pa ne vidi problem čovječanstva onako kako bi trebao.

Realnost a mislim i priritet je, da ljudi na bilo kojem mjestu na planeti ne bi trebali stradavati od drugih agresivnih politika, nasilnog mjenjanja granica, aneksija i sličnih barbarskih principa "ko je jači, tlači"?

Putinova politika i uloga je kočničara svjetskog razvoja na duge staze jer se on bori protiv globalnog Zapada pa tako i samog Muska.

On bi malo to izgladio pa da se sve brzo vrati na staro tako što bi žrvovao Ukrajinu da bi on za svoga života mogao odradit misiju na Mars.

Svi smo za taj projekat ali imaju prioriteti na Zemlji.

Ovi Elonovi prijedlozi mogu biti problem ako se preko njega šalje neka poruka američke administracije rusima.

Međutim ja ne vidim da je to u pitanju jer USA i saveznici rade prekovremeno da shjebu Putina i njegovu agresivnu politiku.

Ako se Musk malo više osjetio da može "geopolitičit" , mislim da će ga USA spustiti na zemlju.

Oni su ga stvorili pa ga također mogu i privesti k nozi.

A to što je pomogao Ukrajini sa Starlinkom smatram da je on to shvatio da je to dobra reklama, kao što i jeste.

Hvala mu, ali toliko uspješan pojedinac mora imati ogroman ego a to znači Elon first.

Mislim da je on sebi najvažniji.
Nastavi li trabunjati ne bi me iznenadilo da mu se NSA naleti nenajavljeno na kafu da malo potabere temu.
Zumbul2

#124873 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Novi pogled na antonovski most, neupotrebljiv za teži transport
Zumbul2

#124874 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Zumbul2

#124875 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Post Reply