vjeshalica wrote: ↑13/10/2022 19:58
Ja znam nekoliko primjera gdje su zene prije sklapanja zajednice znale da im je muz alkos i kockar i da je "samo jednom pošo"da je osamari al "nije" vise nikad. Kasnije jadi u 4 zida. Muz je izbacivo kroz prozor,policija uvodila na vrata.
Onda jedan primjer lika koji je krio da je peder 20 godina. Razisla se odma po saznanju.
Lik koji je sakrio da je shizofrenicar. Isto se zena razvela(prije rata) otisla je da zivi sa dvoje djece vani.
Znam ih barem 5 koje su poletile na vrat na nos da se udaju nakon par mjeseci neke glupe veze, ali im po priznanju nikad nije smetalo sto muz popije par flasica iako mu je otac volio popiti,al ne prigovaram ja njemu jer je nezgodan...
pa nek popije sta fali za musko je da popije...i tako te izjave. I najjaca izjava je bila sad se ozenio sad ce se smiriti.
Primjer zene koju je covjek mlavio 25 godina, ona ga voli, kad god je policija dosla da rjesava problem, ona odustane eto nece smirice se kobajagi samo im sluzili da dodju da mu bogaraju po prijavi i prepadaju ga mjesec dva i tako cijeli zivot.
A i te sto nisu bile zainteresovane da upoznaju buduce muzeve, ko im je kriv i kakav izgovor imaju?
Pa eto vidiš da svako zna ovakve i onakve primjere, za boldirano- primitivizam i zatucanost, i to jeste apsolutna glupost izjaviti.
Primjeri kakve ja znam - čovjek se počeo opijati u braku i maltretira porodicu čitav život. Čak mislim da nema fizičkog nasilja, ali bolje je da ne pišem odvratluke kakve je priređivao/priređuje porodici, i pod stare dane.
Drugi primjeri, da ne povjeruješ - jedan doktor, drugi političar, sve šarmeri, pametni, divni, krasni, a lomili ženama kosti u trudnoći i sl.
Te žene su trajno "ubijene", to je neki vid depresije/anksioznosti i ja nju ne mogu ni "gledati" racionalno, jer naravno da nije racionalno ostati sa nasilnikom, ako možeš otići. Ali višegodišnja, najčešće prvenstveno psihička tortura, dovede to toga da ona misli da je niko i ništa bez njega.