Pozdrav @david87,
Korisicima Total TV usluge trenutno nije omogućena aktivacija EON Smart TV aplikacije. Ukoliko dođe do promjena, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Moderator: Benq
Pozdrav @semsasuljakovic,semsasuljakovic wrote: ↑13/10/2022 07:33 Čitam tvoj post i bukvalno kao da čitam ono što sam rekao operateru sinoć.
Zvao sam podršku, jer mi se isto dešava zadnja 3 dana. Operater mi je rekao da vidi oscilacije u internetu i da će otvoriti nalog. Sinoć sam zvao oko 19 sati zbog toga. Gledanje bilo nepodnošljivo.
U 21 sati se sve promijenilo. Niti jednom nije zaštekalo. Očito imaju nekih problema s vremena na vrijeme. Valjda će otkriti šta je kad dođu.
Pozdrav @erotica,erotica wrote: ↑12/10/2022 22:47 @Telemach jel ovo blokirate gledanje IPTV lista posto kad gledam preko vašeg neta, a tv je povezan direktno zicom na modem, cijelo vrijeme prekida i bufferuje slika, a kad sam Tv povezao putem hotspota na telekom 4g bez problema radi i ni jednom utakmica nije zastupala. Danas sam zvao i skinuli su mi nat ip ali opet problemi. Mislim da vam nije pametno ako to radite nakon što ste nas ostavili bez fudbala.
Pozdrav @probook,probook wrote: ↑12/10/2022 23:14 Ista stvar se kod mene desava, doduse ne uvijek nego kad su vazne utakmice. Prvo sam mislio da je do liste, ali kada prebacim na 4G sve radi bez problema, kad vratim na TM prekida i stopa.
Sad ne kontam zasto - da je zagusenje ma listi ne bi radilo na 4g, da telemach blokira blokiralo bi stalno, a ne samo kad zaredaju dobre utakmice?
Pozdrav @Alkos,Alkos wrote: ↑12/10/2022 23:25 @Telemach
Telemaše, Telemaše, danas sam potpisao produzenje ugovora, a sve su prilike da cu odmah zatraziti raskid istog.![]()
Danas su dosli momci i prikljucili novi EON box, jedan vec imam dugo vremena na adresi i sve je bilo odlicno do danas. Instalacije u kuci su vec provedene, tako da su momci samo to trebali prikopcati, prijaviti uslugu, updateovati box, ono osnovne stvari. Sto su i uradili, sasvim korektno svoj posao jer nisu imali sta dodatno provlaciti, cackati, busiti. Nakon prijave usluge, javlja im se "koordinator" i govori da provjere signal koji dolazi do modema jer nije najbolji, da ima dosta oscilacija. Ja im tvrdim da je signal u redu zadnjih 4-5 godina, nikada niti jednog problema nisam imao, jer da jesam davno bih uslugu odjavio. Oni to nesto mjere, to kao nesto oscilira, ali je sve ok i odose. Kontam bezveze momke muce da stimaju signal, kad sve radi.
Kako oni preko vrata meni usluga ode u 100 klinaca, niti imam interneta niti TV-a, sve dodje na 20 minuta, pa nestane, pa opet dodje. Sta se desilo ljudi odjednom? Iskljucim skroz drugi box, kontam da nije do njega. Ma jok, i dalje nista ne radi, kratki spoj svega. Sta ste vi danas uradili pa se je sve palo, zasto mi je odjednom usluga katastrofa?
Napominjem, u zadnjih par godina nikada nisam imao problema, prekida interneta, TV signala, danas 20ak puta u toku dana sto je poprilicno iritantno postalo. Takodjer napominjem da su sve instalacije provucene, kolege su trebale samo izvaditi CAM modul karticu i kabl staviti u box i odraditi svoj dio posla. Molim da me neko kontaktira odmah ujutro, da se ovaj rijesi problem sto hitnije... Ukoliko nije moguce, ukoliko trebam cekati neke majstore i izlazak na teren, molim da mi se ugovor ponisti i da se vrati sve na prijasnje stanje i "fabricke postavke". Neko je danas iz centrale sjebao stvar, pa neka to tako i rijese... Hvala!
Pozdrav @megaman4,
Upravo zvali iz @Telemach i kažu nije do njih već do IPTV iako im kažem da na 4g od telekoma radi bez problema dok je na njihovom netu negledljivo. Vidjet ćemo sad u nedjelju na jačim tekmama kao i na narednom kolu lige prvaka, ako se isto nastavi prva prilika i odjavljujem ih.semsasuljakovic wrote: ↑13/10/2022 07:33Čitam tvoj post i bukvalno kao da čitam ono što sam rekao operateru sinoć.erotica wrote: ↑12/10/2022 22:47 @Telemach jel ovo blokirate gledanje IPTV lista posto kad gledam preko vašeg neta, a tv je povezan direktno zicom na modem, cijelo vrijeme prekida i bufferuje slika, a kad sam Tv povezao putem hotspota na telekom 4g bez problema radi i ni jednom utakmica nije zastupala. Danas sam zvao i skinuli su mi nat ip ali opet problemi. Mislim da vam nije pametno ako to radite nakon što ste nas ostavili bez fudbala.
Zvao sam podršku, jer mi se isto dešava zadnja 3 dana. Operater mi je rekao da vidi oscilacije u internetu i da će otvoriti nalog. Sinoć sam zvao oko 19 sati zbog toga. Gledanje bilo nepodnošljivo.
U 21 sati se sve promijenilo. Niti jednom nije zaštekalo. Očito imaju nekih problema s vremena na vrijeme. Valjda će otkriti šta je kad dođu.
Upravo tako.erotica wrote: ↑13/10/2022 09:53Upravo zvali iz @Telemach i kažu nije do njih već do IPTV iako im kažem da na 4g od telekoma radi bez problema dok je na njihovom netu negledljivo. Vidjet ćemo sad u nedjelju na jačim tekmama kao i na narednom kolu lige prvaka, ako se isto nastavi prva prilika i odjavljujem ih.semsasuljakovic wrote: ↑13/10/2022 07:33
Čitam tvoj post i bukvalno kao da čitam ono što sam rekao operateru sinoć.
Provjericu. HvalaTelemach wrote: ↑13/10/2022 09:19Pozdrav @probook,probook wrote: ↑12/10/2022 23:14 Ista stvar se kod mene desava, doduse ne uvijek nego kad su vazne utakmice. Prvo sam mislio da je do liste, ali kada prebacim na 4G sve radi bez problema, kad vratim na TM prekida i stopa.
Sad ne kontam zasto - da je zagusenje ma listi ne bi radilo na 4g, da telemach blokira blokiralo bi stalno, a ne samo kad zaredaju dobre utakmice?
Kolege su izvršile pružanje tehničke podrške. Molimo da sada izvršite provjeru rada navedenog servisa.
Pozdrav @erotica,erotica wrote: ↑13/10/2022 09:53 Upravo zvali iz @Telemach i kažu nije do njih već do IPTV iako im kažem da na 4g od telekoma radi bez problema dok je na njihovom netu negledljivo. Vidjet ćemo sad u nedjelju na jačim tekmama kao i na narednom kolu lige prvaka, ako se isto nastavi prva prilika i odjavljujem ih.
Pozdrav @tap3ah75,
Pa da li ti na svim kanalima buferuje i prekida? Da li ti trenutno radi kako treba? Meni sinoc nije htjelo ni da otvori arenu premium 2 gdje je bila barca inter, a na areni 1 hr gdje bila ista tekma nije sjecnulo ni jednom i slika bila perfektna..erotica wrote: ↑13/10/2022 09:53Upravo zvali iz @Telemach i kažu nije do njih već do IPTV iako im kažem da na 4g od telekoma radi bez problema dok je na njihovom netu negledljivo. Vidjet ćemo sad u nedjelju na jačim tekmama kao i na narednom kolu lige prvaka, ako se isto nastavi prva prilika i odjavljujem ih.semsasuljakovic wrote: ↑13/10/2022 07:33
Čitam tvoj post i bukvalno kao da čitam ono što sam rekao operateru sinoć.
Mogu i mene pozvati ako mislite ponuditi nešto više za potpisivanje na dvije godine (24 mjeseca)Telemach wrote: ↑13/10/2022 10:10Pozdrav @erotica,erotica wrote: ↑13/10/2022 09:53 Upravo zvali iz @Telemach i kažu nije do njih već do IPTV iako im kažem da na 4g od telekoma radi bez problema dok je na njihovom netu negledljivo. Vidjet ćemo sad u nedjelju na jačim tekmama kao i na narednom kolu lige prvaka, ako se isto nastavi prva prilika i odjavljujem ih.
Ukoliko ste saglasni, kolege iz tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati i za Vas prezentovati najbolje benefite i pogodnosti za nastavak saradnje sa kompanijom Telemach. Molimo da nam dostavite povratni odgovor da li želite da Vas kolege pozovu i prezentuju ponudu.
Pozdrav @tap3ah75,
Da na svim je prekidalo, inače ni ne gledam arene, već preko bt sport, bein english, polsat sport i svi su prekidali kao i arene sr i hr, a čim sam se na 4g svi su bili ok. @Telemach nema potrebe da me zovete jer sam pod ugovorom do 11 mjeseca 2023 godine, samo bih volio da riješite ovaj problem, a ako ne čekamo prvo poskupljenje jel'.laik1981 wrote: ↑13/10/2022 10:15Pa da li ti na svim kanalima buferuje i prekida? Da li ti trenutno radi kako treba? Meni sinoc nije htjelo ni da otvori arenu premium 2 gdje je bila barca inter, a na areni 1 hr gdje bila ista tekma nije sjecnulo ni jednom i slika bila perfektna..erotica wrote: ↑13/10/2022 09:53
Upravo zvali iz @Telemach i kažu nije do njih već do IPTV iako im kažem da na 4g od telekoma radi bez problema dok je na njihovom netu negledljivo. Vidjet ćemo sad u nedjelju na jačim tekmama kao i na narednom kolu lige prvaka, ako se isto nastavi prva prilika i odjavljujem ih.
Pozdrav @erotica,erotica wrote: ↑13/10/2022 11:11 Da na svim je prekidalo, inače ni ne gledam arene, već preko bt sport, bein english, polsat sport i svi su prekidali kao i arene sr i hr, a čim sam se na 4g svi su bili ok. @Telemach nema potrebe da me zovete jer sam pod ugovorom do 11 mjeseca 2023 godine, samo bih volio da riješite ovaj problem, a ako ne čekamo prvo poskupljenje jel'.
Pozdrav @Qler,
Može biti da je promjena ip adrese ako je svaki dan u isto vrijeme (svaka 24 sata).
Potpis za ovo, ista iskustva kod mojih kući, kaže Arena Premium kanali štekaju, štopaju i sjeckaju (i to samo kada su jače utakmice navečer) a npr Arena hrvatske verzije (arena1, 2, 3 itd.) ferceraju bez greške (kao i ostali sportski kanali, pogotovu strani, švapski DAZN npr bez greške) ... znači ne može biti slučajno po meni NIKAKO! Internet je dobar znači nije do toga već neko svjesno OMETA.laik1981 wrote: ↑13/10/2022 10:15Pa da li ti na svim kanalima buferuje i prekida? Da li ti trenutno radi kako treba? Meni sinoc nije htjelo ni da otvori arenu premium 2 gdje je bila barca inter, a na areni 1 hr gdje bila ista tekma nije sjecnulo ni jednom i slika bila perfektna..erotica wrote: ↑13/10/2022 09:53
Upravo zvali iz @Telemach i kažu nije do njih već do IPTV iako im kažem da na 4g od telekoma radi bez problema dok je na njihovom netu negledljivo. Vidjet ćemo sad u nedjelju na jačim tekmama kao i na narednom kolu lige prvaka, ako se isto nastavi prva prilika i odjavljujem ih.
Pozdrav @Maharadza,Maharadza wrote: ↑13/10/2022 20:45 Potpis za ovo, ista iskustva kod mojih kući, kaže Arena Premium kanali štekaju, štopaju i sjeckaju (i to samo kada su jače utakmice navečer) a npr Arena hrvatske verzije (arena1, 2, 3 itd.) ferceraju bez greške... znači ne može biti slučajno po meni NIKAKO! Internet je dobar znači nije do toga već neko svjesno OMETA.![]()