Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#14201 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

david87 wrote: 13/10/2022 01:02 Kakva je ovo diskriminacija totaltv korisnika??
Pozdrav @david87,
Korisicima Total TV usluge trenutno nije omogućena aktivacija EON Smart TV aplikacije. Ukoliko dođe do promjena, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#14202 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

semsasuljakovic wrote: 13/10/2022 07:33 Čitam tvoj post i bukvalno kao da čitam ono što sam rekao operateru sinoć.
Zvao sam podršku, jer mi se isto dešava zadnja 3 dana. Operater mi je rekao da vidi oscilacije u internetu i da će otvoriti nalog. Sinoć sam zvao oko 19 sati zbog toga. Gledanje bilo nepodnošljivo.
U 21 sati se sve promijenilo. Niti jednom nije zaštekalo. Očito imaju nekih problema s vremena na vrijeme. Valjda će otkriti šta je kad dođu.
Pozdrav @semsasuljakovic,
Izvinjavamo se zbog poteškoća na koje ste naišli pri korištenju Telemach usluga. Vjerujemo da će tehnička ekipa otkloniti poteškoće u radu Telemach usluga. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Telemach

#14203 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

erotica wrote: 12/10/2022 22:47 @Telemach jel ovo blokirate gledanje IPTV lista posto kad gledam preko vašeg neta, a tv je povezan direktno zicom na modem, cijelo vrijeme prekida i bufferuje slika, a kad sam Tv povezao putem hotspota na telekom 4g bez problema radi i ni jednom utakmica nije zastupala. Danas sam zvao i skinuli su mi nat ip ali opet problemi. Mislim da vam nije pametno ako to radite nakon što ste nas ostavili bez fudbala.
Pozdrav @erotica,
Kolege su potvrdile da ne vrše blokiranje IPTV servisa. Izvršeno je pružanje tehničke podrške. Molimo da sada provjerite rad IPTV servisa. Ukoliko se poteškoća ponovo javi, molimo Vas da se obratite provideru putem kojeg koristite IPTV uslugu za provjeru.
Telemach

#14204 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

probook wrote: 12/10/2022 23:14 Ista stvar se kod mene desava, doduse ne uvijek nego kad su vazne utakmice. Prvo sam mislio da je do liste, ali kada prebacim na 4G sve radi bez problema, kad vratim na TM prekida i stopa.

Sad ne kontam zasto - da je zagusenje ma listi ne bi radilo na 4g, da telemach blokira blokiralo bi stalno, a ne samo kad zaredaju dobre utakmice?
Pozdrav @probook,
Kolege su izvršile pružanje tehničke podrške. Molimo da sada izvršite provjeru rada navedenog servisa.
Telemach

#14205 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Alkos wrote: 12/10/2022 23:25 @Telemach

Telemaše, Telemaše, danas sam potpisao produzenje ugovora, a sve su prilike da cu odmah zatraziti raskid istog. :-x

Danas su dosli momci i prikljucili novi EON box, jedan vec imam dugo vremena na adresi i sve je bilo odlicno do danas. Instalacije u kuci su vec provedene, tako da su momci samo to trebali prikopcati, prijaviti uslugu, updateovati box, ono osnovne stvari. Sto su i uradili, sasvim korektno svoj posao jer nisu imali sta dodatno provlaciti, cackati, busiti. Nakon prijave usluge, javlja im se "koordinator" i govori da provjere signal koji dolazi do modema jer nije najbolji, da ima dosta oscilacija. Ja im tvrdim da je signal u redu zadnjih 4-5 godina, nikada niti jednog problema nisam imao, jer da jesam davno bih uslugu odjavio. Oni to nesto mjere, to kao nesto oscilira, ali je sve ok i odose. Kontam bezveze momke muce da stimaju signal, kad sve radi.

Kako oni preko vrata meni usluga ode u 100 klinaca, niti imam interneta niti TV-a, sve dodje na 20 minuta, pa nestane, pa opet dodje. Sta se desilo ljudi odjednom? Iskljucim skroz drugi box, kontam da nije do njega. Ma jok, i dalje nista ne radi, kratki spoj svega. Sta ste vi danas uradili pa se je sve palo, zasto mi je odjednom usluga katastrofa?

Napominjem, u zadnjih par godina nikada nisam imao problema, prekida interneta, TV signala, danas 20ak puta u toku dana sto je poprilicno iritantno postalo. Takodjer napominjem da su sve instalacije provucene, kolege su trebale samo izvaditi CAM modul karticu i kabl staviti u box i odraditi svoj dio posla. Molim da me neko kontaktira odmah ujutro, da se ovaj rijesi problem sto hitnije... Ukoliko nije moguce, ukoliko trebam cekati neke majstore i izlazak na teren, molim da mi se ugovor ponisti i da se vrati sve na prijasnje stanje i "fabricke postavke". Neko je danas iz centrale sjebao stvar, pa neka to tako i rijese... Hvala!
Pozdrav @Alkos,
Kolege su izvršile detaljne provjere i utvrdile da postoje odstupanja po pitanju dolaznih parametara zbog kojih dolazi do restarta opreme. Kreiran je nalog za dolazak tehničke ekipe na adresu, kako bi poteškoće bile otklonjene. Kolege smo zamolili da Vaš nalog završe po prioritetu. Izvinjavamo se zbog poteškoća koje imate pri korištenju Telemach usluga. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
megaman4

#14206 Re: Telemach BH

Post by megaman4 »

Konkretno pitanje za Vas: Da li ce uskoro biti vracena Arena Sport? Pitam iz razloga sto je sportski program bas postao siromasan jer SK ne nudi vise sportske sadrzaje kao ranijih godina. Sem Bundeslige koju bas i ne pratim puno.
@Telemach
Telemach

#14207 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

megaman4 wrote: 13/10/2022 09:26 Konkretno pitanje za Vas: Da li ce uskoro biti vracena Arena Sport? Pitam iz razloga sto je sportski program bas postao siromasan jer SK ne nudi vise sportske sadrzaje kao ranijih godina. Sem Bundeslige koju bas i ne pratim puno.
@Telemach
Pozdrav @megaman4,
Arena Sport kanali trenutno nisu dio Telemach programske ponude. Ukoliko dođe do promjena, svi korisnici će o tome biti blagovremeno obaviješteni putem naših javnih kanala informisanja. Trenutno ne raspolažemo informacijama da li će i kada Arena Sport kanali ponovo biti dio Telemach programske ponude.
erotica

#14208 Re: Telemach BH

Post by erotica »

semsasuljakovic wrote: 13/10/2022 07:33
erotica wrote: 12/10/2022 22:47 @Telemach jel ovo blokirate gledanje IPTV lista posto kad gledam preko vašeg neta, a tv je povezan direktno zicom na modem, cijelo vrijeme prekida i bufferuje slika, a kad sam Tv povezao putem hotspota na telekom 4g bez problema radi i ni jednom utakmica nije zastupala. Danas sam zvao i skinuli su mi nat ip ali opet problemi. Mislim da vam nije pametno ako to radite nakon što ste nas ostavili bez fudbala.
Čitam tvoj post i bukvalno kao da čitam ono što sam rekao operateru sinoć.
Zvao sam podršku, jer mi se isto dešava zadnja 3 dana. Operater mi je rekao da vidi oscilacije u internetu i da će otvoriti nalog. Sinoć sam zvao oko 19 sati zbog toga. Gledanje bilo nepodnošljivo.
U 21 sati se sve promijenilo. Niti jednom nije zaštekalo. Očito imaju nekih problema s vremena na vrijeme. Valjda će otkriti šta je kad dođu.
Upravo zvali iz @Telemach i kažu nije do njih već do IPTV iako im kažem da na 4g od telekoma radi bez problema dok je na njihovom netu negledljivo. Vidjet ćemo sad u nedjelju na jačim tekmama kao i na narednom kolu lige prvaka, ako se isto nastavi prva prilika i odjavljujem ih.
semsasuljakovic

#14209 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

erotica wrote: 13/10/2022 09:53

Upravo zvali iz @Telemach i kažu nije do njih već do IPTV iako im kažem da na 4g od telekoma radi bez problema dok je na njihovom netu negledljivo. Vidjet ćemo sad u nedjelju na jačim tekmama kao i na narednom kolu lige prvaka, ako se isto nastavi prva prilika i odjavljujem ih.
Upravo tako.
Čim sam se uvjerio da na Telemachu šteka, a na 4g sve radi kao podmazano, nisam imao nikakve sumnje da je do njih. Ali, evo, kao što kaže njihova podrška ovdje na forumu, nadam se da će to biti otklonjeno bezbolno.
tap3ah75

#14210 Re: Telemach BH

Post by tap3ah75 »

Ako se ikada Arene vrate na Telemah hoće li OPET poskupiti?
Jer nam je poskupilo kad su uvodili Arene - a nije pojeftinilo kad su ih izbacili.

Pitam za jarana :D
probook

#14211 Re: Telemach BH

Post by probook »

Telemach wrote: 13/10/2022 09:19
probook wrote: 12/10/2022 23:14 Ista stvar se kod mene desava, doduse ne uvijek nego kad su vazne utakmice. Prvo sam mislio da je do liste, ali kada prebacim na 4G sve radi bez problema, kad vratim na TM prekida i stopa.

Sad ne kontam zasto - da je zagusenje ma listi ne bi radilo na 4g, da telemach blokira blokiralo bi stalno, a ne samo kad zaredaju dobre utakmice?
Pozdrav @probook,
Kolege su izvršile pružanje tehničke podrške. Molimo da sada izvršite provjeru rada navedenog servisa.
Provjericu. Hvala 👍
Telemach

#14212 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

erotica wrote: 13/10/2022 09:53 Upravo zvali iz @Telemach i kažu nije do njih već do IPTV iako im kažem da na 4g od telekoma radi bez problema dok je na njihovom netu negledljivo. Vidjet ćemo sad u nedjelju na jačim tekmama kao i na narednom kolu lige prvaka, ako se isto nastavi prva prilika i odjavljujem ih.
Pozdrav @erotica,
Ukoliko ste saglasni, kolege iz tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati i za Vas prezentovati najbolje benefite i pogodnosti za nastavak saradnje sa kompanijom Telemach. Molimo da nam dostavite povratni odgovor da li želite da Vas kolege pozovu i prezentuju ponudu.
Telemach

#14213 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 13/10/2022 09:59 Ako se ikada Arene vrate na Telemah hoće li OPET poskupiti?
Jer nam je poskupilo kad su uvodili Arene - a nije pojeftinilo kad su ih izbacili.

Pitam za jarana :D
Pozdrav @tap3ah75,
Kompanija Telemach neće povećati cijene usluga i servisa, a navedenu obavijest možete pročitati na linku: https://telemach.ba/telemach-bh-nece-po ... ih-usluga/. Trenutno ne raspolažemo informacijama da li će doći do korekcije cijena ukoliko Arena Sport kanali ponovo budu dio Telemach programske ponude.
Last edited by Telemach on 13/10/2022 10:13, edited 1 time in total.
Telemach

#14214 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

probook wrote: 13/10/2022 10:02 Provjericu. Hvala 👍
Pozdrav @probook,
Nema na čemu. Kolege su izvršile pružanje tehničke podrške, i sada bi poteškoće trebale biti otklonjene. Čekamo na Vaše povratne informacije. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
laik1981

#14215 Re: Telemach BH

Post by laik1981 »

Pa da li ti na svim kanalima buferuje i prekida? Da li ti trenutno radi kako treba? Meni sinoc nije htjelo ni da otvori arenu premium 2 gdje je bila barca inter, a na areni 1 hr gdje bila ista tekma nije sjecnulo ni jednom i slika bila perfektna..
tap3ah75

#14216 Re: Telemach BH

Post by tap3ah75 »

Telemach wrote: 13/10/2022 10:10
erotica wrote: 13/10/2022 09:53 Upravo zvali iz @Telemach i kažu nije do njih već do IPTV iako im kažem da na 4g od telekoma radi bez problema dok je na njihovom netu negledljivo. Vidjet ćemo sad u nedjelju na jačim tekmama kao i na narednom kolu lige prvaka, ako se isto nastavi prva prilika i odjavljujem ih.
Pozdrav @erotica,
Ukoliko ste saglasni, kolege iz tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati i za Vas prezentovati najbolje benefite i pogodnosti za nastavak saradnje sa kompanijom Telemach. Molimo da nam dostavite povratni odgovor da li želite da Vas kolege pozovu i prezentuju ponudu.
Mogu i mene pozvati ako mislite ponuditi nešto više za potpisivanje na dvije godine (24 mjeseca)
Ono smanjenje 15% godinu dana mi je neprihvatljivo
Telemach

#14217 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 13/10/2022 10:17 Mogu i mene pozvati ako mislite ponuditi nešto više za potpisivanje na dvije godine (24 mjeseca)
Ono smanjenje 15% godinu dana mi je neprihvatljivo
Pozdrav @tap3ah75,
Kolege iz tima za brigu o korisnicima su predstavile najbolju moguću ponudu dostupnu za Vas i Vaš Ugovor. Ukoliko se odlučite za prihvatanje navedene ponude, budite slobodni da nam dostavite povratne informacije kako bi Vas kolege pozvale i dogovorile nastavak saradnje uz prezentovane benefite.
erotica

#14218 Re: Telemach BH

Post by erotica »

laik1981 wrote: 13/10/2022 10:15

Pa da li ti na svim kanalima buferuje i prekida? Da li ti trenutno radi kako treba? Meni sinoc nije htjelo ni da otvori arenu premium 2 gdje je bila barca inter, a na areni 1 hr gdje bila ista tekma nije sjecnulo ni jednom i slika bila perfektna..
Da na svim je prekidalo, inače ni ne gledam arene, već preko bt sport, bein english, polsat sport i svi su prekidali kao i arene sr i hr, a čim sam se na 4g svi su bili ok. @Telemach nema potrebe da me zovete jer sam pod ugovorom do 11 mjeseca 2023 godine, samo bih volio da riješite ovaj problem, a ako ne čekamo prvo poskupljenje jel'.
Telemach

#14219 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

erotica wrote: 13/10/2022 11:11 Da na svim je prekidalo, inače ni ne gledam arene, već preko bt sport, bein english, polsat sport i svi su prekidali kao i arene sr i hr, a čim sam se na 4g svi su bili ok. @Telemach nema potrebe da me zovete jer sam pod ugovorom do 11 mjeseca 2023 godine, samo bih volio da riješite ovaj problem, a ako ne čekamo prvo poskupljenje jel'.
Pozdrav @erotica,
Kolege su pružile tehničku podršku, molimo da provjerite da li su sada prisutne poteškoće. Kao što smo napomenuli, kompanija Telemach ne vrši blokiranje i onemogućavanje pristupa servisima i uslugama koje se pružaju putem internet pristupa. Predlažemo da kontaktirate provajdera usluge koju koristite kako biste dobili više informacija. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Qler

#14220 Re: Telemach BH

Post by Qler »

ove sedmice radim od kuce, i svaki dan oko pola 10 mi saom pukne net na jedno minutu dvije, u po meet-a, @Telemach imate li kakve smetnje na dobrinji prijavljene?
Telemach

#14221 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Qler wrote: 13/10/2022 11:21 ove sedmice radim od kuce, i svaki dan oko pola 10 mi saom pukne net na jedno minutu dvije, u po meet-a, @Telemach imate li kakve smetnje na dobrinji prijavljene?
Pozdrav @Qler,
Trenutno nisu zabilježene poteškoće u radu Telemach usluga i servisa na Vašem području. Svi dolazni parametri su uredni. Izvršili smo podešavanje WiFi parametara i pružili tehničku podršku, s obzirom da je Vaš modem bio u online stanju više od 33 dana. Molimo da sada izvršite provjeru rada internet usluge.
fusion_ba

#14222 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

Qler wrote: 13/10/2022 11:21 ove sedmice radim od kuce, i svaki dan oko pola 10 mi saom pukne net na jedno minutu dvije, u po meet-a, @Telemach imate li kakve smetnje na dobrinji prijavljene?
Može biti da je promjena ip adrese ako je svaki dan u isto vrijeme (svaka 24 sata).
Rješenje da restartuješ ruter u periodu kad ti ne treba, recimo kasno noću. Onda će se u to vrijeme izgubiti konekcija
markopd

#14223 Re: Telemach BH

Post by markopd »

fusion_ba wrote: 13/10/2022 11:34
Rješenje da restartuješ ruter u periodu kad ti ne treba, recimo kasno noću. Onda će se u to vrijeme izgubiti konekcija
A može jednostavno postaviti statičke IP adrese za svaki uređaj.
Maharadza

#14224 Re: Telemach BH

Post by Maharadza »

laik1981 wrote: 13/10/2022 10:15

Potpis za ovo, ista iskustva kod mojih kući, kaže Arena Premium kanali štekaju, štopaju i sjeckaju (i to samo kada su jače utakmice navečer) a npr Arena hrvatske verzije (arena1, 2, 3 itd.) ferceraju bez greške (kao i ostali sportski kanali, pogotovu strani, švapski DAZN npr bez greške) ... znači ne može biti slučajno po meni NIKAKO! Internet je dobar znači nije do toga već neko svjesno OMETA. :evil:

PS. Nije ni do iptv, znam čovjeka, vidio svojim očima da je sve udure s te strane. 8-)
Last edited by Maharadza on 13/10/2022 20:50, edited 2 times in total.
Telemach

#14225 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Maharadza wrote: 13/10/2022 20:45 Potpis za ovo, ista iskustva kod mojih kući, kaže Arena Premium kanali štekaju, štopaju i sjeckaju (i to samo kada su jače utakmice navečer) a npr Arena hrvatske verzije (arena1, 2, 3 itd.) ferceraju bez greške... znači ne može biti slučajno po meni NIKAKO! Internet je dobar znači nije do toga već neko svjesno OMETA. :evil:
Pozdrav @Maharadza,
Kolege su izvršile detaljne provjere i utvrdile da kompanija Telemach ne vrši ometanje u radu bilo kojeg IPTV servisa. Molimo da se obratite svom pružatelju IPTV usluge kako biste sa njima provjerili zbog čega dolazi do poteškoća u radu navedenog servisa.
Post Reply