Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
ortodont

#23351 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ortodont »

Almir_ wrote: 13/10/2022 00:24
ortodont wrote: 13/10/2022 00:08 Odlicno gostovanje kod Zukica, jednostavno lider, ili to imas ili nemas. Potkovan, pripremljen, uvijek ima odgovor, potrebna doza drskosti, daleko ispred svih političara u BiH. ABd samo da termite skine sa svih mogućih nivoa.
Njega je projektovala i izmislila Sebija Izetbegovic.
Treba joj biti zahvalan kao i novinarima koji nisu brisali tekstove hvale.
Nema on dovoljno iskustva da vodi ove procese,njega ce Covic i Dodik otresti isto ja iz nosa . . .
Nije mu nista bitno osim fotelja premijera FBiH,radi ovog je izasao iz Sda i radi direktora BHT + Efendic.
Nepismena srednjoskolka ne moze nikoga stvoriti. Za nju je vrh da spominje masovne grobnice.
Ponavljam, daleko je ispred ovih dinosaura kapacitetom, a ovi mladji klauni kao Zahiragic su tek vic.
desni

#23352 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by desni »

noviforumas wrote: 12/10/2022 23:20 Ja mislim da je Komsic kriv i za Jelavicevu samoupravu :lol:
I za odluku o formiranju Herceg-Bosne 18.11.1991. :run:

https://web.archive.org/web/20180815212 ... 1992/7.pdf
Leverage

#23353 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Login77777 wrote: 12/10/2022 23:25
ortodont wrote: 12/10/2022 23:23 Dino daleko najozbiljniji političar u BiH. Zamisli po bilo kom parametru ga porediti za Komsicem. Da sada zaustavim 1000 osoba metodom slučajnog uzorka nijedna ne bi znala reći 5 stvari korisnih koje je napravio. Čovjek uziva sve benefite pod krinkom patriotizma.
1. udaranje po prstima
nastavite dalje…
2.
3.
4.
5.
:bih:
A po nosu?
desni

#23354 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by desni »

sehohari wrote: 13/10/2022 00:26 Da je Konaković dobar, ne bi ga HDZ i hrvatska vlada hvalili...

Tu za mene priča završava...

Kaže mlad je političar, tek se 10 godina uspinje :lol: :lol:
I prije 10 godina je kretao sa izgradnjom države, popravljanjem procesa iz kantona Sarajeva 8-)
Ali, da zna lijepo pričati, zna :thumbup:

Hakiz

#23355 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Bio je veoma siguran na N1 sve do pitanja zašto bi HDZ pristao na promjene koje bi dovele do hapšenja njihovih kriminalaca i da li bi u tom slučaju stranke trojke/sedmorke odustale od vlasti.

Tada je počeo mucati. Jer nije siguran da će HDZ pristati. Ne zbog toga da spasi SDA, nego zato što će tada i sam izgubiti vlast nad "svojim" institucijama koju ima isto kao što će je izgubiti SDA. Zašto bi HDZ na to pristao? Pogotovo zato što zna da bez njega niko ništa ne može. Zato stalno govorim, prije će trojka morati da se potčini HDZ-u, da postane kao SDA ako želi saradnju sa HDZ-om, nego što će HDZ pristati na trojkine uslove, principe, prioritete.

I zato stalno stalno pitam, kako može uopšte trojka sa HDZ? Sa SNSD? Kako su to HDZ i SNSD gori od SDA? Zašto za odnos prema HDZ i SNSD ne važe isti principi kao za odnos prema SDA?

Dabogda moj DIno išta napraviš, i ti i trojka i sedmorka i jedanaestorka.
bogoljub

#23356 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bogoljub »

Hakiz wrote: 13/10/2022 01:53 Bio je veoma siguran na N1 sve do pitanja zašto bi HDZ pristao na promjene koje bi dovele do hapšenja njihovih kriminalaca i da li bi u tom slučaju stranke trojke/sedmorke odustale od vlasti.

Tada je počeo mucati. Jer nije siguran da će HDZ pristati. Ne zbog toga da spasi SDA, nego zato što će tada i sam izgubiti vlast nad "svojim" institucijama koju ima isto kao što će je izgubiti SDA. Zašto bi HDZ na to pristao? Pogotovo zato što zna da bez njega niko ništa ne može. Zato stalno govorim, prije će trojka morati da se potčini HDZ-u, da postane kao SDA ako želi saradnju sa HDZ-om, nego što će HDZ pristati na trojkine uslove, principe, prioritete.

I zato stalno stalno pitam, kako može uopšte trojka sa HDZ? Sa SNSD? Kako su to HDZ i SNSD gori od SDA? Zašto za odnos prema HDZ i SNSD ne važe isti principi kao za odnos prema SDA?

Oni dobro znaju ko najviše profitira tom retorikom i početnim političkim stavom Nećemo s SDA a hoćemo s HDZ om!
I zato i mucaju!
desni

#23357 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by desni »

Hakiz wrote: 13/10/2022 01:53 Bio je veoma siguran na N1 sve do pitanja zašto bi HDZ pristao na promjene koje bi dovele do hapšenja njihovih kriminalaca i da li bi u tom slučaju stranke trojke/sedmorke odustale od vlasti.

Trojka bi samo da bude Halid umjesto Halida, da zauzme bošnjačku kvotu i to je to. Sve ostalo je samo šuplja da pokrije potrebu kadrova da zauzmu pozicije :thumbup:
Styling

#23358 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Voljela bih da neko od ovih SDA botova koji su se upeli iz petnih žila da popljuju mogući ulazak opozicije u vlast sa HDZ prizna šta bi pisali da se obrne situacija i da SDA uđe u vlast? Kakvo bi licemjerno opravdanje našli? :run:
Officer Crabtree

#23359 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

Sve na stranu al ti ovdje u rane jutarnje sinoć, odspavaš malo pa u rane jutarnje danas ... Toliko se voli stranka?
Styling

#23360 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Officer Crabtree wrote: 13/10/2022 06:44 Sve na stranu al ti ovdje u rane jutarnje sinoć, odspavaš malo pa u rane jutarnje danas ... Toliko se voli stranka?
Ne, nego sam vrijedna i rano ustajem. Valja od nečega živjeti :lol:
Officer Crabtree

#23361 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

Pa što onda i ne leže rano. :lol:

Hajde kad krene mandat moći će se odspavati duže. :izet:
Styling

#23362 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

bogoljub wrote: 12/10/2022 17:03 Šta je uradila Vlada FBiH na čelu sa Novalićem?
Ništa odgovorit će 5 % ljudi koji su birali NiP u FBiH!
Ali ako pitate statistiku i pogledate istinu u oči onda to ide ovako;

-Rast BDP-a, broja zaposlenih, kao i rast prihoda i investicija, sve to su zasluge ove vlade .
-Prema svim ekonomskim pokazateljima, koji su lako provjerljivi, ova Vlada je ostvarila najveći ekonomski rast u povijesti Federacije, povećala izvoz, povećala broj zaposlenih.
 Ilustracije radi, prethodna Vlada je u četiri godine mandata podigla ekonomiju za 1,4 milijarde KM, a Vlada na čijem je on čelu za sedam godina napravila je ekonomski rast od 7,2 milijarde KM. Uz to, prethodna vlada u četiri godine zaposlila je 7,5 hiljada ljudi, a ova Vlada za sedam i po godinu otvorila je više od 60.000 radnih mjesta. 
-Izvoz u vrijednosti od 5,8 milijardi, prošlom godinom povećan je na 9,6 milijardi.

DIREKTNA podrška budžetima kantona, gradova i općina, podijelili 699 milijuna KM. U ovoj godini za zapošljavanje izdvojili 61 milijun KM, a zajedno s Union bankom osigurali su 30 milijuna za stambeno zbrinjavanje mladih, što čine već petu godinu zaredom. 
Namjenska industrija ⬆️ ⚜️✅☑️
To je taj najuspiješniji premijer :run:

https://avaz.ba/vijesti/bih/778741/cije ... na-odlasku
Styling

#23363 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Officer Crabtree wrote: 13/10/2022 06:45 Pa što onda i ne leže rano. :lol:

Hajde kad krene mandat moći će se odspavati duže. :izet:
Dok je obnova nema odmora :mrgreen:
Point.

#23364 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

I mene zanima zašto je HDZ i SNSD prihvatljiv a SDA nije.
Login77777

#23365 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Styling wrote: 13/10/2022 06:39 Voljela bih da neko od ovih SDA botova koji su se upeli iz petnih žila da popljuju mogući ulazak opozicije u vlast sa HDZ prizna šta bi pisali da se obrne situacija i da SDA uđe u vlast? Kakvo bi licemjerno opravdanje našli? :run:
Spasavanje drzave od Dine.
Horke

#23366 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Horke »

Styling wrote: 13/10/2022 06:39 Voljela bih da neko od ovih SDA botova koji su se upeli iz petnih žila da popljuju mogući ulazak opozicije u vlast sa HDZ prizna šta bi pisali da se obrne situacija i da SDA uđe u vlast? Kakvo bi licemjerno opravdanje našli? :run:
Da je trojka rekla da neće u vlast bilo bi - salonski političari, najlakše iz udobne fotelje opozicije palamuditi, što su se kandidovali ako neće da preuzmu odgovornost. Našlo bi se :D
giannibelif

#23367 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by giannibelif »

I HDZ hvali SDA u SBK( i obratno), a kanton zaostao kao Ingušetija. Prirodni partneri.
Oznaka Tablica

#23368 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Oznaka Tablica »

noviforumas wrote: 12/10/2022 22:17
Konaković: Zbog izbora Komšića platili smo previsoku cijenu
https://ba.n1info.com/vijesti/konakovic ... ku-cijenu/

Hajde sto je ovo laz, pogresno, sto mijesa uzrok i posljedicu itd... ali zasto misli da mu je pametno napadati vjerovatno najpopularnijeg politicara u BiH?
Zato sto jedini ima muda da kaze istinu.
Koja nije lijepa za usi, ne volimo da to slusamo, ali je istina
babanovac

#23369 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by babanovac »

ortodont wrote: 13/10/2022 00:40
Almir_ wrote: 13/10/2022 00:24

Njega je projektovala i izmislila Sebija Izetbegovic.
Treba joj biti zahvalan kao i novinarima koji nisu brisali tekstove hvale.
Nema on dovoljno iskustva da vodi ove procese,njega ce Covic i Dodik otresti isto ja iz nosa . . .
Nije mu nista bitno osim fotelja premijera FBiH,radi ovog je izasao iz Sda i radi direktora BHT + Efendic.
Nepismena srednjoskolka ne moze nikoga stvoriti. Za nju je vrh da spominje masovne grobnice.
Ponavljam, daleko je ispred ovih dinosaura kapacitetom, a ovi mladji klauni kao Zahiragic su tek vic.
Kako El presidente postade univerzitetski profesor, a engleskog ne zna beknut? Falsifikovao je certifikat.
jazzer

#23370 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jazzer »

A sto su izmigoljili iz rupa poznavaoci prilika u bH politici.

Svaki dan se pojavi neki novi zabrinuti forumas koji, vidi vraga, misli da ce vlast bez SDA dovesti drzavu
do kolapsa.

Valjda se boje da ne ostanemo bez ovog rahatluka u kojem uzivamo zadnjih 30 godina.
Altsa

#23371 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Altsa »

Kaze Kifla da bi on najradije negdje u hladovini bio sve dok ga Zukic ne upita bi li bio premijer federacije. Odmah mu se oci zacaklise i sve bi jasno. Samo mu daj funkciju. A pazite sta vam kazem bit ce veca stetocina od ogavne sda.
ljubijankic

#23372 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ljubijankic »

Altsa wrote: 13/10/2022 08:31 Kaze Kifla da bi on najradije negdje u hladovini bio sve dok ga Zukic ne upita bi li bio premijer federacije. Odmah mu se oci zacaklise i sve bi jasno. Samo mu daj funkciju. A pazite sta vam kazem bit ce veca stetocina od ogavne sda.
Ti znas kakva ce on biti stetocina a za 30 godina nisi shvatio kakve stetocine su na vlasti trenutno. Aferim, samo treba gledati u buducnost.
Prpa.ba

#23373 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Pogubio se kad su krenula pitanja o realnoj politici. :lol:

Misli, ako sam u KS mogao napraviti dogovor sa DF-om i SBB-om, istim principima cu i sa SNSD-om i HDZ-om. :lol:

Kako svojevremeno rece presuda Ustavnog suda za pecat, on nije svjestan. :D
Bloo
Globalna šefica

#23374 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Jedan ste od autora pisma reisu Islamske zajednice u BiH kojeg ste pozvali da se ne svrstava ni na jednu stranu?

Čini mi se da je u ostatku kampanje IZ bila korektnija. Ima jedna stvar koju nikada nisam rekao, moj lični odnos je da jačamo vezu sa Islamskom zajednicom… od kada sam napustio SDA nikada nisam bio gost u medijima IZ-a, a ranije sam bio redovan. Danas sam vidio aktiviste LGBT zajednice u mediju IZ-a koji o nama govore kao o abdićevcima.
Zabrinjavajući je žal što više nije redovan. Njegova LIČNA želja da jačaMO veze (čitava stranka?) sa IZ - neugodno insistiranje da se zamijeni SDa u odnosu SDA-IZ, znajući da SDAima dzamije na raspolaganju za diseminaciju svojih ideja i kler kao aktivne pozivatelje na glasanje za jedinu ispravnu stranku u muslimana (namjerno stavljam muslimana, a ne Bošnjaka jer ..džamija).

Što se tiče rečenice o aktivisti LGBT zajednice ili da prevedemo šta je Dino htio da kaže - pedera - ovo je izuzetno jadno, neprofesionalno i uvredljivo.
Jedno je ako kao stranka ne podržavaš ljudska prava LGBT zajednice jer želiš glasove tradicionalnih glasača, druga stvar je izreći ovakvo nešto.
zrakomlat

#23375 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zrakomlat »

dale cooper wrote: 12/10/2022 23:38
ortodont wrote: 12/10/2022 23:35 Sad me Dino podsjeti, pa ubleha Komšić nije ni došla u Neum. Toliko o patrioti.
Istini za volju, nije recimo ni SDP imao svoju delegaciju.
Nije trebao niko ići u Neum.
Post Reply