Jedan ste od autora pisma reisu Islamske zajednice u BiH kojeg ste pozvali da se ne svrstava ni na jednu stranu?
Čini mi se da je u ostatku kampanje IZ bila korektnija. Ima jedna stvar koju nikada nisam rekao, moj lični odnos je da jačamo vezu sa Islamskom zajednicom… od kada sam napustio SDA nikada nisam bio gost u medijima IZ-a, a ranije sam bio redovan. Danas sam vidio aktiviste LGBT zajednice u mediju IZ-a koji o nama govore kao o abdićevcima.
Zabrinjavajući je žal što više nije redovan. Njegova LIČNA želja da jačaMO veze (čitava stranka?) sa IZ - neugodno insistiranje da se zamijeni SDa u odnosu SDA-IZ, znajući da SDAima dzamije na raspolaganju za diseminaciju svojih ideja i kler kao aktivne pozivatelje na glasanje za jedinu ispravnu stranku u muslimana (namjerno stavljam muslimana, a ne Bošnjaka jer ..džamija).
Što se tiče rečenice o aktivisti LGBT zajednice ili da prevedemo šta je Dino htio da kaže - pedera - ovo je izuzetno jadno, neprofesionalno i uvredljivo.
Jedno je ako kao stranka ne podržavaš ljudska prava LGBT zajednice jer želiš glasove tradicionalnih glasača, druga stvar je izreći ovakvo nešto.