Moon tea, nešto kao pilula za dan poslije. Vidjeli smo ga ranije kad je Rhaenyra provela noć s Coleom.
House of the Dragon
Moderator: _BataZiv_0809
- banjaluka078
- Moderator
#276 Re: House of the Dragon
- karanana
#277 Re: House of the Dragon
da, ali ja sam valjda u nekon zlocestom fazonu (mozda jos utisak sta bi cersei uradila) mislio da je dodala i otrov da je ubije da ne bi isla po komsiluku i pricala okolo sta je junior radio.banjaluka078 wrote: ↑11/10/2022 21:26Moon tea, nešto kao pilula za dan poslije. Vidjeli smo ga ranije kad je Rhaenyra provela noć s Coleom.
-
swanfilter
#278 Re: House of the Dragon
Mislim da su u tom slucaju previse dali na znacaju toj sceni. Ako ju je ubila, a ne samo abortirala.
Ona scena sa jednom Bakirovom kesicom novcica.
Ona scena sa jednom Bakirovom kesicom novcica.
- banjaluka078
- Moderator
#279 Re: House of the Dragon
Ne vjerujem da ju je ubila, zaprijetila joj je, dala pare i rekla da joj većina ljudi svakako ne bi vjerovala ili bi je čak okrivila da ga je izazvala...mislim da je sigurna da neće biti problema sa sluškinjine strane.
-
soha96
#280 Re: House of the Dragon
Ma ne bi joj dala pare da je odlucila da je ubije.
- dječak sa šibicama
#281 Re: House of the Dragon
Sto ne bi, mafijasi mi padaju na pamet oni uvijek izljube onoga koga ce ubiti u narednoj sceni, prvo ga omeksaju kao obecaju mu da ce sve biti u redu a onda krk 
Meni je malo nejasna tema princeze Renire i onog "viteza", prvo neka strast ovo ono, a onda se on priklonio kraljici i podmece nogu princezi. Sta je ocekivao, da ce pobjeci sa njim u juznu ameriku. Pri tome rokno covjeka pred svima i nikom nista, svi zaboravili.
Meni je malo nejasna tema princeze Renire i onog "viteza", prvo neka strast ovo ono, a onda se on priklonio kraljici i podmece nogu princezi. Sta je ocekivao, da ce pobjeci sa njim u juznu ameriku. Pri tome rokno covjeka pred svima i nikom nista, svi zaboravili.
- banjaluka078
- Moderator
#282 Re: House of the Dragon
Joj, pa zar nije muški ego najkrhkija stvar u univerzumu?!
Povrijedila mu osjećaje i sujetu, neće on to do groba zaboraviti, što je dobro oruđe u kraljičinim rukama.
Alisent ga je spasila i zatražila da bude njen lični tjelohranitelj, vjerovatno je našla način da ubijedi muža, time je sebi obezbijedila njegovu lojalnost.
I dokazaće se kao "pun pogodak" za zelene.
Povrijedila mu osjećaje i sujetu, neće on to do groba zaboraviti, što je dobro oruđe u kraljičinim rukama.
Alisent ga je spasila i zatražila da bude njen lični tjelohranitelj, vjerovatno je našla način da ubijedi muža, time je sebi obezbijedila njegovu lojalnost.
I dokazaće se kao "pun pogodak" za zelene.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#284 Re: House of the Dragon
ona što je donijela čaj se kasnije pojavi u sceni sa onom Daemonovom bivšom, tako da je pitanje je li čaj uopšte bio djelotvoran i hoće li sluškinja roditi još jednog "bastarda"
kako god, špijuni su u dvorcu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#285 Re: House of the Dragon

NjiHa dvije su bile prijateljice u djetinstvu i cak su imale blagi lezbo odnos.Jednom prilikom je princeza rekla da bi najvise volila da njih dvije odjasu na zmaju negdje daleko od svega.Alicent je bil nestabilna, bojazljiva, grickala nokte i pod uticajem oca Otta, koji je poslije smrti kraljice i gubitka prestolonasljednika, uvidio sansu da uvali kcer i tako osigura tronsku dinastiju za kucu Hightower (dosta me podsjeca na Tywin Lannistera).Alicent je tu iskoristena ko koka nosilja za buduce nasljednike.Sad sto obadvije imaju djecu i ko lavice ce da ih brane (to podsjeca na Cersei Lannister) je tako kako jest, jer znaju ciji sin bude kralj, onima suprotno lete glave (Sulejman Velicanstveni
edit i jos mi je zapelo za oko kad je Alicent saznala da je Rhaenyra lagala za seksualni odnos zbog cega je njen otac otpusten iz sluzbe nije bilo zbog lazi nego zbog ljubomore.Nije samo Sir Cole povredjen ponos nego je i Alicent ljubomorna.Mislim da su obadvoje bili zaljubljeni u nju.A i Rhaenyra je bila ljubomorna kad je saznala da ce Alicent se udati za njezinog oca.Ima tu lezbija sigurno.
- banjaluka078
- Moderator
#286 Re: House of the Dragon
Ja prije mislim da je Alicent bila revoltirana time da ona nije mogla da bira ljubavnika i da joj je seks ostao samo dužnost, svrha mu je da zadovolji kralja i obezbijedi nasljednika, dok je princeza imala tu slobodu. Tako je u seriji i prikazan paralelan seks iz dva kreveta, kralja i Alicent koja leži bez ikakvog izraza na licu i princeze i Cristona, u kojem princeza preuzima vodstvo i poziciju.
Alicent cijelog života vodi život kako to pozicija i dvor zahtijevaju, a princeza piči na zmaju, lovi divlji svinju i bira svoje ljubavnike. Kraljica frca od frustracije.
Alicent cijelog života vodi život kako to pozicija i dvor zahtijevaju, a princeza piči na zmaju, lovi divlji svinju i bira svoje ljubavnike. Kraljica frca od frustracije.
-
swanfilter
#287 Re: House of the Dragon
Alisa i onaj sa stapom su antipaticni i bas su likovi za sve ono sto slijedi ...
- pici
#288 Re: House of the Dragon
Ima i toga ali ona niti jednom nije pokazala interes za bilo kog muskarca, sjetit se turnira kad je Daemon trazio od nje vijenac za pobjedu a ona gledala uplasena u oca dok je princeza bila svoj vijenc dala Sir Cole.Frustrirana jeste i njezina jedina podrska i ljubav je bila u princezi koja je isto prema njoj osjecala.banjaluka078 wrote: ↑12/10/2022 14:22 Ja prije mislim da je Alicent bila revoltirana time da ona nije mogla da bira ljubavnika i da joj je seks ostao samo dužnost, svrha mu je da zadovolji kralja i obezbijedi nasljednika, dok je princeza imala tu slobodu. Tako je u seriji i prikazan paralelan seks iz dva kreveta, kralja i Alicent koja leži bez ikakvog izraza na licu i princeze i Cristona, u kojem princeza preuzima vodstvo i poziciju.
Borba za prestolje uz prvenstvene aspiracije Otta su napravile jaz kao i princezino krunisanje za prestonasljednika.Pokazalo se kako i nevina djevojacka prijateljstva i bliskosti nestaju usljed stvarnih borbi za prestolje.
Ako se da primjetiti, recimo muskarcima u ovoj fantaziji se je gledalo kroz prste za homoseksualnost, za zene je to bilo pogibeljno.Znam jedino da je u GoTu Yara Greyjoy bila lezbaca a ona Ellaria Sand biseksualac.
-
drogon2
#289 Re: House of the Dragon
Upravo. Kaze ona u onoj sceni kad nasrne nozem na Rhaenyru u fazonu "What have I ever done, but what was expected of me". Tu ima dosta frustracije sto je gurnuta u taj neki zivot gdje joj je uloga fakticki samo da radja djecu, a ima naravno i frustracije sto Viserys, ma sta god Rhaenyra ucinila, uvijek bira Rhaenyrinu stranu.A to je opet posljedica toga sto osjeca ogromnu krivicu zbog onog sto se desilo Aemmi u prvoj epizodi i sto si nikad nije oprostio pa sad pokusava da to ispravi preko Rhaenyre.banjaluka078 wrote: ↑12/10/2022 14:22 Ja prije mislim da je Alicent bila revoltirana time da ona nije mogla da bira ljubavnika i da joj je seks ostao samo dužnost, svrha mu je da zadovolji kralja i obezbijedi nasljednika, dok je princeza imala tu slobodu. Tako je u seriji i prikazan paralelan seks iz dva kreveta, kralja i Alicent koja leži bez ikakvog izraza na licu i princeze i Cristona, u kojem princeza preuzima vodstvo i poziciju.
Vidim neki ovdje spominju neke lezbo insinuacije, mislim da toga nema sekunde. Ono sto je Rhaenyra zeljela da odleti sa Alicent je nista drugo no zeljeti se provoditi sa svojom bff,jer u svom narativu, one u prvoj epizodi imaju 12,13 godina. Razlika u odnosu na knjigu i seriju je to sto je Alicent u knjizi cak desetak godina starija, te nije prikazana nimalo nevino i naivno kao njena mladja verzija u seriji. U knjizi se cak suska da je povalila starog Jaeherysa pred smrt kao i ni na manje, ni vise Daemona
- banjaluka078
- Moderator
#290 Re: House of the Dragon
Ni ja ne vidim nikakvu lezbijsku ljubav između njih, to jest u mlađim danima. Priajteljsku i pustu želju da budu slobodne od dužnosti i subine negdje, da.
O bijesu Alisent prema Reniri, ne smije se zaboraviti ni to da je princeza koštala Ota njegove funkcije kao kraljeve ruke, on je bio prognan s dvora, a Alisent ostala bez očeve blizine, da se snalazi, koliko god da je ona bila Otov instrument. Pri tom je Alisent znala da Renira laže.
O bijesu Alisent prema Reniri, ne smije se zaboraviti ni to da je princeza koštala Ota njegove funkcije kao kraljeve ruke, on je bio prognan s dvora, a Alisent ostala bez očeve blizine, da se snalazi, koliko god da je ona bila Otov instrument. Pri tom je Alisent znala da Renira laže.
- banjaluka078
- Moderator
#291 Re: House of the Dragon
dobar je Paddy
-
drogon2
#292 Re: House of the Dragon
Ma da, u biti dosta "realno" predstavljen odnos. I inace u zivotu kad ti bliska osoba slaze za neku bitnu stvar, koliko god se trudis da predjes preko toga nikad to vise zaista ne bude isti odnos.banjaluka078 wrote: ↑12/10/2022 18:23 Ni ja ne vidim nikakvu lezbijsku ljubav između njih, to jest u mlađim danima. Priajteljsku i pustu želju da budu slobodne od dužnosti i subine negdje, da.
-
swanfilter
#293 Re: House of the Dragon
Kada striko pokazuje troje jaja, da li su to ona jaja iz GoT?
Jer, nakon rata koji dolazi, zmajeva nema ...
- banjaluka078
- Moderator
#294 Re: House of the Dragon
swanfilter wrote: ↑12/10/2022 22:07 Kada striko pokazuje troje jaja, da li su to ona jaja iz GoT?
https://screenrant.com/house-dragon-egg ... nt-future/Syrax’s eggs are somewhat of a mystery in House of the Dragon, but George R.R. Martin’s Fire & Blood book reveals that one egg will eventually hatch. This hatchling will be Morning, the dragon that Daemon’s daughter Rhaena Targaryen bonds with and rides after Aemond stole Vhagar from her. The fates of the other two eggs that Daemon mentions in House of the Dragon episode 8 are less clear, but it seems that one egg was meant for the crib of Visenya, his daughter that Rhaenyra is pregnant with.
- Jack Be Nimble
#295 Re: House of the Dragon
Glumica koja je glumila mladu Alice, je lezbejka i veli kada je prvi put procitala, ona je mislila da su one zaljubljene jedna u drugu.drogon2 wrote: ↑12/10/2022 21:41banjaluka078 wrote: ↑12/10/2022 18:23 Ni ja ne vidim nikakvu lezbijsku ljubav između njih, to jest u mlađim danima. Priajteljsku i pustu želju da budu slobodne od dužnosti i subine negdje, da.
Ma da, u biti dosta "realno" predstavljen odnos. I inace u zivotu kad ti bliska osoba slaze za neku bitnu stvar, koliko god se trudis da predjes preko toga nikad to vise zaista ne bude isti odnos.
- pici
#296 Re: House of the Dragon
Meni ima šmek lezbi na njih dvije.
- AleksoMKD
#297 Re: House of the Dragon
Elarija i ljubavnik joj Oberin su bili svastojebi. Generalno Dorne je opusteniji sto se sexa tice.
Iz knjige se ne secam druge lezbejke osim sto je spomenuto da je Margaery povremeno uzimala svoje prijateljice i handmaidens kao "bed warmers".
-
drogon2
#298 Re: House of the Dragon
Pa ne znam sta je ta mlada Alicent mogla procitat da zakljuci da su lezbe. Nista na to ne aludira ni u knjizi, a ni u ovom dijalogu sto imamo u seriji.
-
swanfilter
#299 Re: House of the Dragon
Meni bas zao kako Targerijeni skoncase zbog nekoliko rijeci kralja koji umire ...
-
drogon2
#300 Re: House of the Dragon
Klasicni primjer onog kad cujes ono sto hoces da cujes. Samo Alicent ondje zna kako je iz onih rijeci skontala da ona pijana kurvetara Aegon treba da bude na prijestolju hahaswanfilter wrote: ↑13/10/2022 17:50 Meni bas zao kako Targerijeni skoncase zbog nekoliko rijeci kralja koji umire ...