House of the Dragon
Moderator: _BataZiv_0809
-
swanfilter
#251 Re: House of the Dragon
A sta bi kralju?
Dobar kraj sa onim nozem ...
Dobar kraj sa onim nozem ...
- dječak sa šibicama
#252 Re: House of the Dragon
Nakon fijaska GOT, malo mi je bezveze ta prica sa Azor Ahai-em, svi smo mislili da ce to biti Jon a ono kita, i od serije i od scenarija.
- dječak sa šibicama
#253 Re: House of the Dragon
Pa umro, izdahnuo.
Sad ce se ovi poklati oko prijestolja, licno navijam za princezu i brata, Hajtauerovi su mi gadni.
-
swanfilter
#254 Re: House of the Dragon
Ma, od cega? Lik bez oka, lice kao da je na setu TWD ...dječak sa šibicama wrote: ↑10/10/2022 22:26Pa umro, izdahnuo.
Sad ce se ovi poklati oko prijestolja, licno navijam za princezu i brata, Hajtauerovi su mi gadni.
- dječak sa šibicama
#255 Re: House of the Dragon
Ne znam, i ja se pitam mislio sam da je kuga, ali onda se sjetim da je ovo "svijet" u kojem se ljudi pretvaraju u kamenje ili kakve im ono krljusti izrastaju, bilo je u GOT, pa nisam ni postavio pitanje kraljeve bolesti.
- banjaluka078
- Moderator
#256 Re: House of the Dragon
Nekad ranije sam pročitala da je lepra.
- dječak sa šibicama
#257 Re: House of the Dragon
Moguce da je lepra ili guba, cuj mene kuga, samo sto guba ima drugacije simptome a kralj ima neke cudne rane po tijelu. Gubavci su obicno prekriveni cirevima.
- pezzar
#258 Re: House of the Dragon
Ma nešto ko tetanus, siječe ga hrđavo prijestolje godinama, zato je i ruku izgubio.dječak sa šibicama wrote: ↑10/10/2022 22:47 Moguce da je lepra ili guba, cuj mene kuga, samo sto guba ima drugacije simptome a kralj ima neke cudne rane po tijelu. Gubavci su obicno prekriveni cirevima.
Sad kreću pizdarije?
- Capajebo
#259 Re: House of the Dragon
Alicent taman odlucila da podrzi Rhaenyru kao nasljednicu, ali nakon ovoga sto je rekao kralj ona misli da njen sin mora biti nasljednik zbog dobrobiti svijeta; prorocanstvo.
A isto tako Rhaenyra misli da ona mora biti kraljica iz tog istog razloga (ona doduse opravdano).
Na kraju ispade da je pokolj Targaryena najvise bio zbog toga sto je kralj bio malkice drogiran. A lajkit, a lajkit
A isto tako Rhaenyra misli da ona mora biti kraljica iz tog istog razloga (ona doduse opravdano).
Na kraju ispade da je pokolj Targaryena najvise bio zbog toga sto je kralj bio malkice drogiran. A lajkit, a lajkit
- Jack Be Nimble
#260 Re: House of the Dragon
Rheana dala ta imena kao cock block kraljici. Ono bice Aegon kralj, ali nece biti tvoj Aegon.kio01 wrote: ↑10/10/2022 16:29Sto se tice imena, GRR Martin je odlucio da daje dosta likova ista imena, po uzoru Britanske dinastije(George, Henry, James, Mary, Elizabeth itd). Tako da po tom pitanju serija nije mogla nesto puno promijeniti.karanana wrote: ↑10/10/2022 15:43 jebo mater, za 20 karaktera koriste 3-4 imena, aemond, aegon, viseris....ja vise ne znam ko je ko kad pricaju o nekom. a dodaj na to incestualnu jebacinu svakoga koja iznjedruje te nove aegone i viserise i totalno se izgubim u relacijama ko je kome rodjak, brat....
pitanje: na kraju ono sto viseris objasnjava alicentu o prorocanstvu, je li on mislio da to govori kcerci pa se zajebo od droge? i zasto je ovo sve bitno? meni nije bitno ni kad je u prvoj epizodi objasnjavao kcerci da winter is coming.
A sto se tice prorocanstva, znacajno je nama jer je znacajno likovima u seriji. Rhaenyra objasnjava da uopste vise ne zeli tron, ali se oslanja na prorocanstvo koje joj kaze da Targaryen mora biti kralj/kraljica. A s druge strane Alicent sada dobija dodatnu motivaciju da se bori za tron, misleci da Viserys prica o njoj a ne Rhaenyri.
- Jack Be Nimble
#261 Re: House of the Dragon
Sto se tice kralja, zar nije sve pocelo od stolice i hrdze? Malo malo se posijece na zeljezo i napravi infekciju. Prvo je krenulo sa ledjima.
- banjaluka078
- Moderator
#263 Re: House of the Dragon
Jeste.

- dječak sa šibicama
#264 Re: House of the Dragon
Sad se sigurno kaju sto mu kakav podguzni jastuk nisu dali
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
swanfilter
#266 Re: House of the Dragon
I ova dva brata mi nekako neskladno rastu ...
Ovaj jedooki izgleda 10 godina stariji ...
- pici
#267 Re: House of the Dragon
Da, nekako mi je bolje izgledalo kada je lik starijeg glumio onaj prosli glumac drkadjija, ovaj mi bebast.Fulili su opet u odabiru glumaca.Ona dvojica kopilana od princeze su mi isto onako a one dvije unuke Velaryon su katastrofa, inace bijela kosa na tamnoputim glumcima izgleda mi koda gledam star trek i neku dimenziju u nekoj fuš epizodi.Daemon je savrsen i glumac i lik, to mi je jedino ugodno za oko i inace pricu Leda i vatre.swanfilter wrote: ↑11/10/2022 11:35 I ova dva brata mi nekako neskladno rastu ...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#268 Re: House of the Dragon
aj disagri
stariji je prikazan kao debilko, stoga i ovaj glumac, taman da izgleda k'o mlakonja
Dok je mali zbog tretmana dok je bio dijete počeo da trenira (Criston mu je evidentno mentor, a ne tata, glupi kralj
), imao muda da ode po najvećeg zmaja, ostao bez oka itd, stoga i izgleda ovako. Odlično nosi ulogu svakako 
stariji je prikazan kao debilko, stoga i ovaj glumac, taman da izgleda k'o mlakonja
Dok je mali zbog tretmana dok je bio dijete počeo da trenira (Criston mu je evidentno mentor, a ne tata, glupi kralj
- MarlboroGold
#269 Re: House of the Dragon
Kralj, Daemon i Aemond su prekucali u ovoj epizodi. Pogotovo je gluma Paddy-a kao kralja bila na vrhunskom nivou. Koliko je većinu smarao toliko im je sad žao što ga više neće biti. Bar meni jeste.
Tačno se vide iskre između Daemona i Aemonda. Mislim da tu postoji neka vrsta obostranog poštovanja. Jedan je alpha već duži period, a drugi to nastoji biti i prvog vidi kao neki uzor, a Daemon je počeo da ga poštuje od one rečenice kad je izgubio oko da nema veze jer je dobio zmaja. Aemond je u suštini mlađa verzija Daemona. Jedino mi je on drag od zelenih.
Biće okršaj njih dvojice sasvim sigurno. Nešto tipa braća Clegane samo sa zmajevima.
Tačno se vide iskre između Daemona i Aemonda. Mislim da tu postoji neka vrsta obostranog poštovanja. Jedan je alpha već duži period, a drugi to nastoji biti i prvog vidi kao neki uzor, a Daemon je počeo da ga poštuje od one rečenice kad je izgubio oko da nema veze jer je dobio zmaja. Aemond je u suštini mlađa verzija Daemona. Jedino mi je on drag od zelenih.
Biće okršaj njih dvojice sasvim sigurno. Nešto tipa braća Clegane samo sa zmajevima.
- pici
#270 Re: House of the Dragon
Prince Daemon Targaryen jase Caraxesa
free image sharing
Prince Aemond Targaryen jase Vhagara

Dva zmaja sa reputacijom.
free image sharingPrince Aemond Targaryen jase Vhagara

Dva zmaja sa reputacijom.
- pici
#271 Re: House of the Dragon
MarlboroGold wrote: ↑11/10/2022 12:12 Kralj, Daemon i Aemond su prekucali u ovoj epizodi. Pogotovo je gluma Paddy-a kao kralja bila na vrhunskom nivou. Koliko je većinu smarao toliko im je sad žao što ga više neće biti. Bar meni jeste.
-
drogon2
#272 Re: House of the Dragon
Dje tanko, ona, mala sto je prvo glumila Rhaenyru bukvalno ubila ulogu, a i ova ne kaska nista. Takodjer obje Alicent glumice rade prilicni dobar posao.
Jedino zasad ko mi maloo kaska s glumom su ova Rhaenyrina Strong djeca. Nekako mi nemaju nikakav presence na ekranu za razliku od Aemonda recimo.
Meni je zasad bukvalno jedina situacija preko koje ne mogu prec ona scena sa Crispinom kad je izlupo Joffreya pred svima i nikom nista, frajer i dalje tu, bez kazne a mi nismo dobili hamab nikakvo objasnjenje kako je mogao ostat na dvoru, ziv, zdrav i na funkciji nakon toga.
Jedino zasad ko mi maloo kaska s glumom su ova Rhaenyrina Strong djeca. Nekako mi nemaju nikakav presence na ekranu za razliku od Aemonda recimo.
Meni je zasad bukvalno jedina situacija preko koje ne mogu prec ona scena sa Crispinom kad je izlupo Joffreya pred svima i nikom nista, frajer i dalje tu, bez kazne a mi nismo dobili hamab nikakvo objasnjenje kako je mogao ostat na dvoru, ziv, zdrav i na funkciji nakon toga.
-
doktor78
-
drogon2
#274 Re: House of the Dragon
- karanana
#275 Re: House of the Dragon
da li je ona ubila onim cajem onu sluskinju ili joj je stvarno samo dala caj za nakon jebanja?
cisto da vidim koliko je zla, jer ja je vidim kao jos uvijek onako ne previse zlu.
cisto da vidim koliko je zla, jer ja je vidim kao jos uvijek onako ne previse zlu.