Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
madner

#23201 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

tramvajtrojka wrote: 12/10/2022 11:53
madner wrote: 12/10/2022 11:22

Koncept se zove euro fondovi, ako budu sposobni i pametni mogu zavrsiti koridor i poceti druge vece projekte. Isti princip kao i trojka u KSu, poboljsanje u kvaliteti.

Ovo je inace pomak, bio je i koncept da sa Srbijom budemo jedna drzava.
a sve zbog toga jer se nas glas nikako ne cuje , treba upitati nase predstavnike imali smo dva pro BiH predsjednika, MVP, sta su na diplomatskom planu uradili i izlobirali da se nas glas cuje , niko od stranaca i ne zna za nase stavove i onda se pitamo sto nam ga stranci smjeste , pa realno kome ga ne bi smjestili kad se nisi potrudio da se tvoj glas i stav cuju gdje treba

Moldavija na antiruskom sentimenntu dobi kandidatski status a mi diplomatijom nismo znali isto izvuci jer nam je lijeno bilo guzicu sa mindera dici i otici u Brisel i Washington
Nema veze s tim, imamo stranke koje javno govore jedno a privatno drugo. Sa idejom ma nismo to tako mislili kada dodje dogovor do ispunjena.

Sta ce rec Schmidtu kada kaze zar nismo o tome razgovorali nekoliko puta i bilo vam je prihvatljivo?
palermo

#23202 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 12/10/2022 11:25
madner wrote: 12/10/2022 11:11 Kao sto sam i ocekivao, dogovor je da nas poguraju u EU a da zato popusimo Hrvatima.
Kako da ga popušimo kada od Milanovića, pa sve do Raguževog opskurnog HRS-a niko nije zadovoljan Šmitovim odlukama?

Ako i na ovu temu dođeš samo da bi oponir'o svojim mišljenjem, onda to nema veze sa elemntarnom logikom, već sa tvojim ličnim stilom.
Pa sto bi braca Hrvati rekli ,idemo dalje, jedan korak je napravljen, slijedi drugi. Uostalom, eno vec najavljuju da je uslov za brzo formiranje vlasti pristajanje na nove dorade izbornog zakona. A nije da nisu u dobroj situaciji....nisu oni najavili zurno formiranje vlasti....
Škobo Habu

#23203 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

madner wrote: 12/10/2022 12:18

Jer bi oni naravno rekli da je prijedlog po njihovom ukusu i da im je VP ispunio zelje?

Schmidt je uzeo HDZ prijedlog koji je bio prihvatjiv SDA i nazvao ga svojim.

Nemoj koristiti tako teske izraze kao sto je logika, upis bi ti bio u redu da ga nisi spomeno, ovako si demonstrirao manjak iste.
Zdrava logika nalaže da obrazložiš svoje sumnje, a ne da mi podvaljuješ teze o "cammon sense" politici po kojoj su akteri na javnoj sceni: Milanović, Čović, Raguž, Mlakić, Jergović - svi isti.

O manjku logike iz tvog ugla izlišno je govoriti.
Styling

#23204 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Hakiz wrote: 12/10/2022 11:49
Styling wrote: 12/10/2022 10:09

Kriminal u drzavi ces ocistiti tako sto ces krenuti ispred svojih vrata. Prvo SDA, pa ostali polahko. Oni generisu svo zlo prema Bosnjacima.
Kriminal SDA generiše zlo HDZ-a i SNSD-a prema Bošnjacina?
Ne, SDA je kriminalna organizacija koja steti Bosnjacima.
Hakiz

#23205 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 12/10/2022 12:26
Hakiz wrote: 12/10/2022 11:49

Kriminal SDA generiše zlo HDZ-a i SNSD-a prema Bošnjacina?
To je tačno.

Ali im šteti i kriminal HDZ-a. I slažem se sa tim da svako treba počistiti svoje dvorište.

Zašto ulaziti u prljavo tuđe?

Kako može razlog da se ne sarađuje sa SDA biti kriminal, ali kriminal HDZ-a nije prepreka za saradnju sa HDZ, slično sa SNSD?

Ne može opravdanje za to biti SDA možemo ukloniti, druge ne možemo, pa ćemo sa njima sarađivati.

Ne sarađuj sa SDA, slažem se. Ali, nemoj ni sa HDZ, SNSD i sličnim.
palermo

#23206 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

kokakolas wrote: 12/10/2022 11:14

Kako ce te pustiti u EU sa diskriminatornim konceptom konstitutivnih naroda?

Bolje receno, popusili smo Hrvatima, a ostati cemo tamo gdje jesmo :thumbup:
Koncept se zove euro fondovi, ako budu sposobni i pametni mogu zavrsiti koridor i poceti druge vece projekte. Isti princip kao i trojka u KSu, poboljsanje u kvaliteti.

Pa dobro, nije najlošija stvar biti sluga u dobrog gospodara. U ovom slučaju Zagreba kao namjesnika za teritoriju koja se zove Federacija Bosne i hercegovine. Ostat će politička borba unutar teritorije koju pretežno naseljavaju Bošnjaci, ona će se voditi oko toga ko će biti bliže sultanu (u ovom slučaju Zagrebu ) te unutar ovih stvari koje Dino spominje, te porodiljske naknade, te naknade za nezaposlene i slično. Nije strašno.

Jedino što ja mislim je da se onda stvarno trebamo okaniti iluzije o tome da su Bošnjaci politički narod i da postoji država Bosna i Hercegovina sa makar dijelom suvereniteta. A i to nije strašno, barem smo istinu saznali
Hakiz

#23207 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

To bi bilo to.
Škobo Habu

#23208 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 12/10/2022 12:48

Pa dobro, nije najlošija stvar biti sluga u dobrog gospodara. U ovom slučaju Zagreba kao namjesnika za teritoriju koja se zove Federacija Bosne i hercegovine. Ostat će politička borba unutar teritorije koju pretežno naseljavaju Bošnjaci, ona će se voditi oko toga ko će biti bliže sultanu (u ovom slučaju Zagrebu ) te unutar ovih stvari koje Dino spominje, te porodiljske naknade, te naknade za nezaposlene i slično. Nije strašno.

Jedino što ja mislim je da se onda stvarno trebamo okaniti iluzije o tome da su Bošnjaci politički narod i da postoji država Bosna i Hercegovina sa makar dijelom suvereniteta. A i to nije strašno, barem smo istinu saznali
Zelen si ti. U svakom smislu. To se zahvali Aliji kad budeš dolazio da obiđeš memorijalni centar "Kovači".
Styling

#23209 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Hakiz wrote: 12/10/2022 12:39
Styling wrote: 12/10/2022 12:26

To je tačno.

Ali im šteti i kriminal HDZ-a. I slažem se sa tim da svako treba počistiti svoje dvorište.

Kako može razlog da se ne sarađuje sa SDA biti kriminal, ali kriminal HDZ-a nije prepreka za saradnju sa HDZ, slično sa SNSD?

Ne može opravdanje za to biti SDA možemo ukloniti, druge ne možemo, pa ćemo sa njima sarađivati.

Ako se moze izbjeci saradnja sa kriminalnom strankom, u vom lucaju SDA, onda to izbjeci po svaku cijenu. Ako ne moze, u oovm slucaju HDZ je nezaobilazan, onda ne moze, ali treba uciniti sve da se i njihov kriminal suspregne. Kriminal vuce jedan drugi. SDA i HDZ su tu odlicno saradjivali. Ako se HDZ-u uzmu odredjene poluge za vrsenje kriminala i ne bude im se davala podrska, onda se ta aktivnost moze svesti na minimum.
palermo

#23210 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 12/10/2022 12:53

Zelen si ti. U svakom smislu. To se zahvali Aliji kad budeš dolazio da obiđeš memorijalni centar "Kovači".
Jah......da citiram uvaženog forumaša Škobo Habu "Zdrava logika nalaže da obrazložiš svoje sumnje".......šalim se drug, ne moraš obrazlagati ništa, svakako bi bilo žali bože vremena...
Hakiz

#23211 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 12/10/2022 12:55
Hakiz wrote: 12/10/2022 12:39

To je tačno.

Ako se moze izbjeci saradnja sa kriminalnom strankom, u vom lucaju SDA, onda to izbjeci po svaku cijenu. Ako ne moze, u oovm slucaju HDZ je nezaobilazan, onda ne moze, ali treba uciniti sve da se i njihov kriminal suspregne. Kriminal vuce jedan drugi. SDA i HDZ su tu odlicno saradjivali. Ako se HDZ-u uzmu odredjene poluge za vrsenje kriminala i ne bude im se davala podrska, onda se ta aktivnost moze svesti na minimum.
Stalno se vrtimo u krug: Ako se HDZ-u mogu uzeti neke poluge...

Ne mogu. Neće niko promijeniti HDZ. Možeš mu se samo pridružiti, ne pobijediti ga.

OK, pridružite mu se. Barem će se izgubiti iluzije. I to je nešto.
Škobo Habu

#23212 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 12/10/2022 12:55
Jah......da citiram uvaženog forumaša Škobo Habu "Zdrava logika nalaže da obrazložiš svoje sumnje".......šalim se drug, ne moraš obrazlagati ništa, svakako bi bilo žali bože vremena...
Niko tebi nije kriv što se vodiš logikom: svi mi diraj, samo nemoj Aliju.

Zato su ti za sve krivi oni trideset godina nakon njega. Kako su zakopani temelji, takva je i kuća.
palermo

#23213 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 12/10/2022 13:03
palermo wrote: 12/10/2022 12:55
Niko tebi nije kriv što se vodiš logikom: svi mi diraj, samo nemoj Aliju.

Zato su ti za sve krivi oni trideset godina nakon njega. Kako su zakopani temelji, takva je i kuća.
Jebem li ga, ne dade mi djavo mira, procitah....

kao sto rekoh, zali boze vremena
saabsa

#23214 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by saabsa »

Javier Pena wrote: 11/10/2022 17:51 Nije bilo Fahre danas na sastanku?
Pa kad je bitan ko semafor u GTA...
A_A_AKCIJA

#23215 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Prpa.ba wrote: 12/10/2022 09:47
A_A_AKCIJA wrote: 12/10/2022 08:50 Haj nam ti ili bilo ko podastri dokaze za ovo gore.

Smanjenje ovlasti Doma naroda FBiH je neprihvatljivo!
Nikad nećemo pristati na koncept uređenja Doma naroda FBiH po uzoru na RS. To bi bila apsolutna pobjeda Dodikovog režima koji je etnički očistio manji bh. entitet i potvrda da rade ispravnu stvar. Kratka je pamet predlagaća takvog modela.
Nema prepreka za formiranje federalne vlade!
Bez SDA i DF-a možemo lagano praviti Federalnu vladu.
HDZ partner u savezu za bolju buducnost!
Ono što mi je važno jeste da ova koalicija okupljena oko Denisa Bećirovića i možda neke druge stranke naprave tu stabilnu, čvrstu većinu, da se napravi kvalitetan programski koncept kao što je bio u Kantonu Sarajevu. I da se onda sa partnerima - HDZ-om BiH i još kojim krene u suštinsko, istinsko provođene reformi.
Sukob gradjanskog i legitimnog predstavljanja je sukob jedne stranke i HDZ-a!
Pitanje je i kako bi HDZ i DF izmirili svoje tenzije koje gledamo dugi niz godina i kako bi prešli preko nekih stvari.
Nemojte varati Covica da ne bi otisao u radikalizaciju!
Ne vidim opciju da se može zaobići Dodik. HDZ i SNSD su u čvrstom savezu. Potpuno je jasno da se taj savez neće raskidati. Ali treba reći da su Izetbegović i Komšić najodgovorniji za to što su Dodik i Čović ovoliko snažni. Važno je da za sto s njima ne sjednu isti pregovarači. Imat će posla s ljudima koji drže datu riječ, koji ne lažu i koji nikada neće biti odgovorni zato što nešto stoji u državi. Kada Bakir potpiše s Čovićem "mostarski sporazum" i javno se obaveže da će ga provesti, a onda to ne učini, naravno da će se Čović osjetiti prevarenim i da će to odvesti u radikalizaciju. Mi nećemo kreirati konflikte i pokušat ćemo relaksirati odnose među narodima u BiH.
A_A_AKCIJA wrote: 12/10/2022 08:50 Fakat brzo trošiš obraz ozbiljnog sugovornika. Razmisli malo o tome..
Ma hajte molim vas.. :mrgreen:

edit
Sto je najgore, sve ove izjave, da se pametno daju i da je interes drzave preci od interesa stranke i jarana, bi bile samo drugacije poredane i uz par konstatacija realnog stanja kao ogradu za optimizam. Zna se sta je diplomatska preciznost. Ali jok. Na kantonu tako ne funkcionise, pa zasigurno nema potrebe ni na visim nivoima.. :mrgreen:
Pa prpa dragi šta radiš od sebe?

Bukvalno lažeš.

Dom naroda prežvakan milion puta. Tražio sam da citiraš gdje je traženo jačanje Doma naroda, jer si to rekao. Dakle, slagao si. NiP je tražio rješenje po kojem ne može svaka glupost biti nacionalni interes, ali i da ima veću ulogu od fikusa VN u RS. Dakle srednji put između to dvoje. A ti bukvalno lažeš da je tražio jačanje ovlasti DN u Federaciji.

Onda citiraš dio gdje Bakira opravdano optužuje jer je potpisao i slagao legitimno predstavljanje. Ako ti je Bakir jednako Komšić, OK. Ako je dotle došlo da je Komšić Bakirov pancir, onda bujrum.

Lagano formiranje je odgovor, može li trojka, brojčano, imati ruku da formira vlast i to je odgovor na to pitanje. Jeftina je podvala da se mislilo na to da je HDZ med i mlijeko. To ne treba ni dokazivati koliko je glupa optužba.

Ne zaliječi se, da se ne bi posipao pepelom.

DF je pojeo govno. Što prije priznaju, spriječiće ih da nastave kao kompulzivni jedaći govana.
Okanite se SDA na vakat.
Eno, Begić šalje signale.
Ima dosta toga nezvanično.

SDA će vas prvi put kada im zapne, iskoristiti i baciti u blato.
SDA je prošlost.
DF još nije, ali će prvi potonuti ako ostane sa SDA
video

#23216 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

...“Čestitke svim pobjednicima, učesnicima u kampanji. Mislim da možemo govoriti o, ne radikalnoj, ali o promjeni na političkoj sceni”.
Zeljko Komsic, zadnji dio obracanja u izbornoj noci.

Sda u historiju jos jucer
A_A_AKCIJA

#23217 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

bogoljub wrote: 12/10/2022 10:43 Kada ljudi (Šefovi "Trojke" ) koji su osvojili ukupno 26.948,
Žele se proturiti i formirati vlast a izbaciti
(Izetbegović, Komšić i Efendić) ukupno 414.981 glasova
To se jednom imenom zove "političko silovanje"
Jedino ako je Bakir prijavio silovanje, e onda razumijem šta kažeš :mrgreen:

Doduše, poslije prve nedjelje u oktobru, moguće je više počinitelja. Osim trojke tu je i Sebija, kao vrlo mugući počinitelj.
saabsa

#23218 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by saabsa »

A_A_AKCIJA wrote: 12/10/2022 09:15 I prestanite jahati sa drugim temama.

Imate ŽK temu, pa opletite. Jedina dodirna tačka sa NiP je što je Željko priznao da je sa Konakovićem zakuhao zbog žene, tj njenog posla u Turističkoj zajednici KS. Za mene banalna i bezveze priča.

Niko nikada u NiP-u neće i nije dovodio njegov patriotizam. Ono što je upitno je dosljednost. Lizanje sa SDA. Rušenje vlade KS, gdje se DF pokazao kao SDA trojanac. Biba nije bila gladna.

Isto je i sa Šmitovom odlukom. Ima tema, pa tamo. Prestanite podmetati da NiP ima ikakve veze ili da podržava odluku.

SDA je neodbranjiva ko penal, a golman ima slomljene obje noge.

DF još ima malo kredibiliteta, ali stvarno, stvarno ga ne treba trošiti na spašavanje SDA, jer je to glancanje govneta. Na kraju će vas SDA ugušiti, kada im bude toliko zapelo i žrtvovati da ispliva makar malo na provšinu.

Ostatak poličke scene to jako dobro zna i zato se klone SDA kao gubavca.

Vi DF simpatizeri sada hoćete da ste veći katolici od pape, branite SDA više od njih. A sami znate da trojka hipotetski uslovi kolaliciju sa SDA sa potapanjem DF, Komšić bi preko noći postao Dritan.
Definitivno DFovce postaju najgori dio SDA stranke. Gade mi se više nego izvorni zeleni...
Login77777

#23219 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Prpa.ba wrote: 12/10/2022 00:40
Login77777 wrote: 12/10/2022 00:30 @Prpa.ba
Evo da predpostavimo da si sve u pravu. De nam reci sta po tvom treba uraditi.
Evo ja kazem da ce koalicija na FBiH biti SDA-DF-HDZ. Bilo po ovom sto je Smit nametnuo ili po onom prije.
Steta za Trojku je vec nacinjena Dininim istupima, ko ce mu treci put davati mikrofon neka se dobro preispita.

Pristup koji sam ja ocekivao je snazan blok u Parlamentu i pustanje prednosti izbornim pobjednicima da pokusaju formirati vecinu. Uz jasan i glasan monitoring, da Bakir opet ne potpise neku izdaju. Kroz to bi se iskristalisali i ekstremni zahtijevi HDZ-a, pa bi se vidjelo da li je uopste moguce razgovarati u slucaju neuspjeha SDA-DF-HDZ.

Vlada KS u kontinuitetu, TK, ZDK i USK ako se sabere.

Becirovic kao kontrolni mehanizam na državnom nivou, imenovanje jake ekipe ambasadora.

Pronalazak zajednicke platforme sa SDA i DF o minimumu zajednickog konsenzusa o tome sta su nase crvene linije u bilo kakvim pregovorima. Pa neka su dvije stvari, da znamo sta su.
Snazan blok u kom smislu? Ujedinili su se sa onima koji su podrzali Becirovica. Jasno je i meni da tu ima likova koji ne bi trebali biti. Jucer je ponuda otisla prema DF da su spremni na saradnju sa istima. Jedino je receno ne sa SDA.
Koga jos da pozovu u blok kada su svi tu?

Sto se tice pobjednika izbora. Pa ima svako pravo da pravi koalicije s kim zeli. Onaj ko ima na kraju vecinu taj ce biti pobjednik. Dzaba tebi 200 000 glasova ako nece niko s tobom. Na kraju krajeva kao sto kazem, ko napravi vecinu taj je pobjednik izbora.
Evo rekli su iz SDPa da nece prije odluke US BiH praviti vladu, ako je budu pravili.
Znaci i sa te strane je uredu. To ste jucer kritikovali.
Becirovic nije jos ni stupio na poziciju tako da ne moze slati nigdje ambasadore. Kada ih odabrre mozemo kritikovati ili pohvaliti. Do tada strpiti se. Ali ja ocekujem od oba clana da salju kvalitetne ambasadore.
Ali evo da te pitam. Imali smo dosta puta 2/3 ambasadora. Koga su nam to SDA i DF slali i koji su to uradili nesto pozitivno za BiH.
Jesu lobirali dovoljno da ne nametne Smit HDZu IZ? Sta je Bisera Turkovic radila cetri godine izuzmemoli onaj susret gdje je prestrasila Bidena. Da nije i za taj nerad Bisere kriv Dino Konakovic?

Zajednicki konzenzus sa SDA i DF? Mislim da su to postigli kad su bili u Neumu. Barem tako kaze Izetbegovic.

Ali evo de nam ti reci sta da se radi ukoliko apelacija Komsic ne bude uspjesna pred US BiH. Sta da se radi? Jasno ici u Strazbur ali mislim dok odluci Strazbur da ce potrajati par mjeseci. Ostaviti federalnu Vladu u tehnickom mandatu? Praviti novu?
madner

#23220 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Malo dramaticno receno, no Bosnjaci su ti koji zastupaju taj koncept i imaju vecinu glasova. Opcije koje su za gradjanski ustroj u HNK dobiju puno manje povjerenja gradjana.

Tu nema neke razlike izmedju NiPa, SDA i HDZa, prihvatanjem etnija se dodje do tog recepta.
noviforumas

#23221 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviforumas »

Govorimo o preporuci za kandidatski status. Eno vam npr Makedonije, kandidat haman 20 godina.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#23222 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

saabsa wrote: 12/10/2022 13:55
A_A_AKCIJA wrote: 12/10/2022 09:15 I prestanite jahati sa drugim temama.

Imate ŽK temu, pa opletite. Jedina dodirna tačka sa NiP je što je Željko priznao da je sa Konakovićem zakuhao zbog žene, tj njenog posla u Turističkoj zajednici KS. Za mene banalna i bezveze priča.

Niko nikada u NiP-u neće i nije dovodio njegov patriotizam. Ono što je upitno je dosljednost. Lizanje sa SDA. Rušenje vlade KS, gdje se DF pokazao kao SDA trojanac. Biba nije bila gladna.

Isto je i sa Šmitovom odlukom. Ima tema, pa tamo. Prestanite podmetati da NiP ima ikakve veze ili da podržava odluku.

SDA je neodbranjiva ko penal, a golman ima slomljene obje noge.

DF još ima malo kredibiliteta, ali stvarno, stvarno ga ne treba trošiti na spašavanje SDA, jer je to glancanje govneta. Na kraju će vas SDA ugušiti, kada im bude toliko zapelo i žrtvovati da ispliva makar malo na provšinu.

Ostatak poličke scene to jako dobro zna i zato se klone SDA kao gubavca.

Vi DF simpatizeri sada hoćete da ste veći katolici od pape, branite SDA više od njih. A sami znate da trojka hipotetski uslovi kolaliciju sa SDA sa potapanjem DF, Komšić bi preko noći postao Dritan.
Definitivno DFovce postaju najgori dio SDA stranke. Gade mi se više nego izvorni zeleni...
Sa izbornim rezultatu poput Dritana i URA-e u CG su za vas DF gromade u svakom smislu. U moralnom prvenstveno.
saabsa

#23223 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by saabsa »

Str0nz wrote: 12/10/2022 14:35
saabsa wrote: 12/10/2022 13:55

Sa izbornim rezultatu poput Dritana i URA-e u CG su za vas DF gromade u svakom smislu. U moralnom prvenstveno.
Možda jedino u oralnom, u tome su šampioni postali trenirajući na SDA...
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#23224 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

E ovi NiPovci su legende. "DF se moze spasiti ako odhebu SDA i pridruze trojki gdje ce Dritan Konakovic liderisati procesima open Balkona i treceg entiteta".

Ako odpada SDA onda sigurno odpada i njihov isprdak. Problem u svemu tome je da izgleda ni Drino ni botovi jos uvjek nisu procitali sta je nametnuto cekaju da njima Schmidt prosljedi dokument da ga "temeljno analiziraju", inace je zakon na njihovoj javnoj stranici ali ko ce to objasniti botovima.

To sto bi trebalo je izbaciti SDA i njihove derivate koje su samo za svaku iteraciju gora mutacija virusa. Ali to Schmidtova odluka ne dozvoljava, umjesto da se zabavite nametnutim aparthejdom vi trcite u ogrljaj Covicu i Dodiku kao da se nista nije desilo. To je gadljivo a ne DF koji se jedini digao protiv ovoga.
Login77777

#23225 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Str0nz wrote: 10/10/2022 20:04
duh_sa_sjekirom wrote: 10/10/2022 19:56 Ko bi, dakle, trebao da uđe u vlast sa HDZom: SDA ili NiP? I zašto?
Niko, neovisno sta nacista i "prijatelji" iz MZ kroz apartejd sugerisu. Te zohare odjebati, tek onda razmisljati o formiranju vlade.
Fadilj, tehnicki mandat jos cetri godine molim. Vas Avdo Avdic. :bih:
Post Reply