Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
seksi_ideje
#53776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@kluz franjo : ukoliko Damir ne uspije izboriti mandat, da li to znaci da Enita Nakas ulazi?
-
Piaty
#53777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tako je.JoseMujica wrote: ↑10/10/2022 11:53mogla bi mu naredna biti SDA...još samo njihovi botovi imaju ljubav prema RusijiPandakonda wrote: ↑10/10/2022 00:34 Ne znam ni zasto ga je NS primala uopste, taj covjek je "slobodni strijelac" i tesko da se on moze uklopiti u neku stranku. Baca na Vukanovica podosta samo skroz drugi ideoloski spektar![]()
Inace mu je ovo treća stranka, prvo je bio u SDP, onda pokusao sa onim svojim zelenim ekoloskim pokretom, i sad presao u NS.![]()
Ja sam glasao za NS na svim nivoima upravo iz razloga jer mi je NS izgledala kao stranka koja je protiv svega onoga što ovaj "umjetnik" priča (bolje reći: protiv svega onoga na šta se ovaj fura ili loži).
Nisam ni znao da je član stranke i nije mi to jasno nikako.
Da...i ta spika jeste kao da je SDA, SNSD i sl
- agent_zero
#53778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa zašto onda ograničavaš odnosno spočitavaš drugima pravo da budu vlast ako to putem koalicije mogu biti?mirsek wrote: ↑10/10/2022 13:49Pa tako su izbori odlucili 32 godine. Druga je stvar sto citava opozicija ne moze decenijama da sastavi program, kandidate i pricu pa da dignu na noge sve one neglasace i pomete svaki put SDA na izborima, nego se izlaznost na izborima stalno vrti oko 50 %. A kad je mala izlaznost SDA ima vecu sansu za pobjedu. I tako od izbora do izbora...![]()
- agent_zero
#53779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Oglasi li se na kraju iko iz NS povodom iditoskih Nikšićevih komentara?Piaty wrote: ↑10/10/2022 15:34Tako je.JoseMujica wrote: ↑10/10/2022 11:53
mogla bi mu naredna biti SDA...još samo njihovi botovi imaju ljubav prema Rusiji![]()
Ja sam glasao za NS na svim nivoima upravo iz razloga jer mi je NS izgledala kao stranka koja je protiv svega onoga što ovaj "umjetnik" priča (bolje reći: protiv svega onoga na šta se ovaj fura ili loži).
Nisam ni znao da je član stranke i nije mi to jasno nikako.
Da...i ta spika jeste kao da je SDA, SNSD i sl
- relativno84
-
Realniss
#53781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prvo je Peđa ovako letio pred 'rudu' kada je svojevremeno izjavio da neće učestvovati u trci za člana predsjedništva dokle god je tročlano predsjedništvo pa kandidovaše Falatara, a sada je i Forto nastavio sa nespretnim i bespotrebnim izjavama.
Ja zaista ne znam zašto se nisu barem dogovorili sa Kukićem da samo Elzina Pirić prisustvuje. Pojava Kukića na pregovorima je ozbiljan udarac na integritet Naše stranke prije svega.
Jasno je da bolje za državu 'progutati' PDA nego pustiti da SDA vlada još 4 godine i da Forto i NS imaju dobre namjere, ali hajde to uz ovakve poteze pojasni javnosti...
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... 3kJKqGRQxI
Ja zaista ne znam zašto se nisu barem dogovorili sa Kukićem da samo Elzina Pirić prisustvuje. Pojava Kukića na pregovorima je ozbiljan udarac na integritet Naše stranke prije svega.
Jasno je da bolje za državu 'progutati' PDA nego pustiti da SDA vlada još 4 godine i da Forto i NS imaju dobre namjere, ali hajde to uz ovakve poteze pojasni javnosti...
-
Hakiz
#53782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa, ovdje će se svako za vlast prodati
Svi su isti.
Svi su isti.
- agent_zero
-
putokaz1
#53784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije bolje progutati Kukicevu SDA,bolje Orginal SDA nego Banovicka copijaRealniss wrote: ↑11/10/2022 20:23 Prvo je Peđa ovako letio pred 'rudu' kada je svojevremeno izjavio da neće učestvovati u trci za člana predsjedništva dokle god je tročlano predsjedništvo pa kandidovaše Falatara, a sada je i Forto nastavio sa nespretnim i bespotrebnim izjavama.
-
Hakiz
#53785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa, živio Kukić, koalicioni partner sa crne liste, lik za kojeg smo rekli da nećemo sa takvima sarađivati.
Kada zbog vlasti počneš vući takve, očajničke, poteze, pristaneš sarađivati sa svakakvim likovima, postaješ isti kao SDA.
-
kluz franjo
- Prpa.ba
#53787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ima veselijih dzenaza.
-
kluz franjo
-
Realniss
#53789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno da je bolje progutati PDA nego SDA.putokaz1 wrote: ↑11/10/2022 22:49Nije bolje progutati Kukicevu SDA,bolje Orginal SDA nego Banovicka copijaRealniss wrote: ↑11/10/2022 20:23 Prvo je Peđa ovako letio pred 'rudu' kada je svojevremeno izjavio da neće učestvovati u trci za člana predsjedništva dokle god je tročlano predsjedništvo pa kandidovaše Falatara, a sada je i Forto nastavio sa nespretnim i bespotrebnim izjavama.
PDA može biti 'Banovićka' SDA, ali PDA nema kontrolu nigdje drugo osim u Banovićima. Bolje je poraziti jedan ozbiljan sistem kakav je SDA, nego odbijati da se to uradi radi minorne PDA.
-
putokaz1
#53790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Realniss
#53791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
putokaz1
- Login77777
-
putokaz1
#53794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa sad je za NS Dobrica.Salim se ,koga da izaberemo mozda Preletaca Mihada Sakica,nedo Bog
- Roccohljup
-
putokaz1
#53796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zamisli iznad NS u KS je Rahmetli Stranka
-
kluz franjo
#53797 Re: Naša stranka,pitanje za glasače i ostale forumaše
Prepiska od prije četiri godine... Moji stavovi se nisu puno promjenili. Kolega forumaš sa kojim sam bio u prepisci nije više aktivan, te ću to ispoštovati anonimizacijom na prvom nivou.
kluz franjo wrote: ↑09/10/2018 15:16Izborni rezultati u KS (ali i ukupno) po mom mišljenju jasno pokazuju da većina izašlih birača smatra tzv. "identitetska pitanja" važnijim od pitanja npr. transparentnije javne potrošnje, ukidanja bespravne gradnje, riješavanja pitanja gradske infrastrukture, školstva/zdravstva i sl.anonimni wrote: Vidjeli ste izborne rezultate u KS.
To u zaključku znači da ne postoji značajna, većinska "kritična masa" koja je spremna podržati i prihvatiti neophodne rezove.
SDA kao stranka koja se sa pravom može osjećati "da je očigledno radila sve kako treba", ne vjerujem da bi podržala bilo kakve značajnije promjene kursa.Saradnja je prihvatljiva sa svima onima, koji će na svom primjeru pokazati i dokazati da im je "vladavina prava" u svakom pogledu na prvom mjestu i koji su spremni podržati izmjene i implementaciju važnih zakona - PRIJE razgovora o raspodjeli fotelja.anonimni wrote: Šta je po vama dozvoljeno i prihvatljivo za saradnju sa strankama koje su, kakve god, dobile povjerenje velikog broja sugrađana?Naša stranka mora zadržati rigidni "državotvorni" kurs glede anti-sistemskih stranaka koje se koriste nacionalističkim populizmom.anonimni wrote: Da li Naša stranka mora imati rigidni ideološki kurs glede nacionalnih stranaka, ukoliko pojedinci iz tih stranaka lično podržavaju inicijative Naše stranke?
Saradnja sa SDA/SNSD/HDZ i dobrim dijelom SDS je moguća samo na konkretnim pitanjima za koja je potreban širi društveni konsenzus (ustavna pitanja, tj. izborni zakon).
Za svaku drugu vrstu ograničene saradnje je preduslov da se navedene stranke prethodno na konkretnim stvarima i u skladu sa postojećim Ustavom BiH odreknu "nacionalno/etničko/konstitutivnog pasjaluka" - npr. tretman bosanskog jezika u školama, konstitutivnost Srba u zap. Hercegovini, imenovanje ulica i javnih ustanova u skladu sa antifašističkim ustavnim temeljima BiH.Malo je pitanje nejasno, pa se nadam da ću pogoditi.anonimni wrote: Da li je mudrije čekati na saradnju, ili riskirati petljanje sa "sećijom" zbog silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina, zbog praktičnog rješavanja svakodnevnih problema?
Netransparentno i stranačko-jaransko-familijarno upravljanje novcima građana u KS u jednom mandatu "pojede" čitav trošak kompletne modernizacije vodovodne infrastrukture.
Naša stranka u KS treba proaktivno i javnosti i ostalim strankama ponuditi precizne planove riješavanja "silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina" uz odgovarajući dinamički hodogram aktivnosti.Zajedno sa stranačkim kolegama bih javnosti i drugim strankama predstavio precizne planove riješavanja "silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina" uz odgovarajući dinamički hodogram aktivnosti.anonimni wrote: I posljednje pitanje o kojem najviše razmišljam: Šta bi vi učinili da ste u situaciji poslanika Naše stranke u KS, u sadašnjem omjeru snaga?
Ko želi konstruktivno i produktivno o tome da razgovara - bujrum.
-
seksi_ideje
#53798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sto se tice izborni rezultata, ocigledno je da se Sabina pokazala kao najpopularnija politicarka Nase Stranke. Preko 20 hiljada glasova do sada i ostalo je da se prebroji jos nekoliko biracki mjesta, plus eventualno dijaspora ukoliko se ne varam.
Pedja i Forto su osvojili 10 hiljada. Ne znam da li je zbog toga nezrelo ocekivati da Sabina preuzme mjesto kao predsjednica stranke, jer za tu ulogu bitne su i druge stvari osim popularnosti.
Bilo bi zanimljivo vidjeti kako ona gleda na to.
Pedja i Forto su osvojili 10 hiljada. Ne znam da li je zbog toga nezrelo ocekivati da Sabina preuzme mjesto kao predsjednica stranke, jer za tu ulogu bitne su i druge stvari osim popularnosti.
Bilo bi zanimljivo vidjeti kako ona gleda na to.
- agent_zero
#53799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni su i Sabina i Peđa bolji likovi za predsjednika stranke od Forte.
Elokventni, sposobni, inteligentni.
Elokventni, sposobni, inteligentni.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#53800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nego, hoće li Damir Nikšić otići svom drugu Malagurskom na premijeru? Mogo bi i Šoju povesti da to sve sa znanstvenog aspekta sagledaju
Znali se šta...pitam za jarana?
Znali se šta...pitam za jarana?