Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Voz je stajao. Ne znam zasto, al se na snimku vidi da ne mrda. Na snimcima nisam vidio u kom je smjeru lokomotiva.
A svejedno i da je isao sa krima, ima resursa koji se izvoze, sirova nafta npr.
Bit ce veselo u narednom periodu...a kako je vec neko rekao, nek pokusaju mada mislim da se nece dobro provesti na sjeveru ukrajine. a za beloruse je bolje da ne ulaze u sukob, jer ako krenu ukrajinci doci ce im do granice sa rusijom ali sjeverne ! mozda je ovo i dobro jer kada se pocnu vracati u sanducima mrtvi onda ce narod da se digne, a taman ima beloruskih dobrovoljaca na strani ukrajine da povedu narod i smaknu idiota sa vlasti.
CrveniKuk wrote: ↑10/10/2022 19:44
Bolesno govno. Slavi smrt nedužnih! Sta reći,a ne opsovati…crko!
Radi toga sto je vecina ovakvih tamo, Rusiju treba izolovati od normalnog svijeta. Nekih 100 godina najmanje, dok ne izumru svi koji su u ovom ucestvovali i koji navijali za ovo.
sumirprimus wrote: ↑10/10/2022 19:49
Putler nema druge nego da eskalira u regoonalni rat. Kako pa preko bjelorusije.
To je ta vuciceva oborena prnjoka i ponovna dodikova krcevitost.
Pa to ce samo ubrzati njegovu propast. Ne kontam sta misle postici time. Zamisli sad se Poljska ukljuci. Ili ovdje da zakuhaju, pa nato posalje 10.000 vojnika da zguze Vojsku Srbije i resetuje ih na 1912. I kako to pomaze Putinovom ratu?
Rusi idu na sirenje fronta. Uce 10-ak km sa svih strana u sirinu koliko god mogu i vezati ukrajince koliko god mogu ne bi li otupili ovi ofanzivu. Racunaju i na umor kod ukrajinaca.
Ukrajinu ceka jako tezak period ali rusi nikako da nauce skolu. Ne moze se mobiliziranom vojskom osvajati, pogotovo protiv ovako opasnog, motiviranog, diciplinovanog i dobro opremljenog protivnika koji se bori za svoju zemlju i svoj opstanak. Racionalnost i logika nije rusima jaca strana. Zato ce i stradati u desetinama hiljada.
Vrijeme je i da Nato skine rukavice. Opcije su dvije na stolu. Ili najmoderniji dronovi i rakete dugog dometa ili ulazak u Bjelorusiju sa poljske strane. I problem rjesen.
Last edited by Freamon Lester on 11/10/2022 01:23, edited 1 time in total.
Napisao bih ti jedan cuveni pasus o laganju na srpski nacin, ali cu opet dobiti ban....
Ima prijedlog koji se ne odbija
Ti postas pasus, ja te banujem na neodredneo vrijeme dok ne procitas Deobe. Kad procitas Deobe, oznacis originalni citat i posaljes mi na mail Onda odgovoris na dva pitanja pitanja da potvrdis da si procitao citav roman:
Када, зашто и како долази до тога да се један национални мит дегенерише у злочин и самоуништење?
Каква је улога младих генерација када се суоче са сазнањем о преживелости мита нације којој припадају?
Ako su ukri u rusiji uspjeli da naprave onakvu kamion-bombu i uspjeli je nastimati da prodje sve sigurnosne provjere mosta i da je detoniraju uz voz, to znaci da su super uvezani i organizovani u rusiji i da vrlo brzo mozemo ovekivati kamion bombe mozda i u moskvi. Samo su vjerovatno osjetljivi zbog civilnih zrtava ali naci ce oni neki kamion koji ulazi u kremlj ili tako nesto.....ako je ovo na mostu bio kamion. Bio sam 100% siguran da je kamion a sada sam manje i imam sumnje.
U Pragu je večeras održan skup podrške Ukrajini. Videozapisi od pretplatnika.
-------------------------------------------------------------------- Putin je v prdeli = Putin je sjeban
Na Václavském náměstí v Praze v těchto dnech před Národním muzeem!!
Na Vaclavskom trgu (Vaclavskim namjestima) u Pragu ovih dana ispred Nacionalnog muzeja ! .......
Tako mala nacija a smetljari do bola. Ova jebhana ce im svima doci glave, oni misle imaju rapa i mogu vrtiti svijet. Tako je i Gadafi asikovao sa rujama i zavrsio sa utokom u pakashu. Sretno seici i pogurajte pickoustog jos koju milijardu, ima on omladinki na izvoz.