Dok je Bosnja kao vas dvojica, ne gine nam propasttrasport wrote: ↑10/10/2022 10:42+1. Ja godinama čitam ovaj forum, a tek sam se skoro prijavio da prokomentarišem oko Komšića. Nevjerovatna licemjernost i zatucanost, ignorisanje svih činjenica, podjebavanje saelSaik wrote: ↑10/10/2022 10:06 Ma jebavalo se Hrvate godinama i pravilo budalom a sve pod krinkom "građanstva" u mjeri jednog Željka Komšića. Sad kad se se ljudi diplomatskim putem izborili da VP donese odluku koja suštinski najviše njima pogoduje, sad ide "kme kme, ne voli nas niko." Sve šatro petlja se Zagreb i to je nedopustivo, a u Erdogana se gleda ko u boga i čeka njegova neka reakcija i zaštita.
Da ne govorim da je, kao, stalo je Bošnjacima do Hrvata iz Goražda, a svakog Hrvata patriotu koji se zucne progovoriti protiv fenomena Komšić, Bajrović, Suljagić, odmah se proglasi UZP-ovcem, ustašom, HDZ-ovcem. S tim da ovo proglašavanje HDZ-ovcem nije ograničeno samo na Hrvate.
30 godina diplomatije simbolizirane kroz Turkovićku i razne turkoviće je kad tad moralo biti plaćeno, a izgleda da je to vrijeme došlo.![]()
![]()
i kad se desi ono što je svako racionalan mogao pretpostaviti da ce se desiti, onda kmečanje, fašisti, nacisti... Očekuju od jednog politički samosvjesnog naroda da će prihvatiti da ga handri jalijaš iz Hrasnog, koji ne smije da prođe u sredinama gdje su većina ljudi koje on predstavlja, koji ne može u Zagreb službeno ni prismrditi, ali će eto napraviti građansku državu.
Ne branim zelenu bandu, ali kada procitam ovo, povraca mi se. NIJEDNA drzava nema pravo da se mijesa drugoj, tako ni Zagreb nema pravo BiH da se mijesa.
I sta je problem.sto kazem da su UZP-ovci? Jesam li ja, Bosnjak, pokusao BiH da podjelim? Jel ja kacim neku drugu zastavu osim drzzavne? Jel.ja govorim da je Mostar u Hrvatskoj?
Manite se te neke.realnosti....