Prpa.ba wrote: ↑09/10/2022 23:56Niko ne govori da se HDZ moze zaobici, niti da se ne moze ili ne smije pregovarati sa HDZ-om.mirza_15 wrote: ↑09/10/2022 23:25 Ja ne znam koliko moraš biti glup da ne shvatiš da se HDZ ne može zaobići. Zašto onda uopšte izlaziti na izbore ako nećeš u vlast? A ako nećeš s HDZ-om nećeš u vlast. Treba ukinuti izbore skroz i neka vladaju SDA-HDZ-SNSD. Drugi ne smiju s HDZ-om, a HDZ se ne može izbjeći. Čemu onda izbori?
Dakle, gradjani su rekli svoje u Parlamentu FBiH ne znajuci da diktator iz OHR-a sprema pakleni plan za nedjelju u 19:00:
SDA 212.000
DF 93.500
SDP 116.000
NiP 58.000
NS 43.000
Gradjani su rekli svoje u HNK:
SDA 19.000
DF 4.600
SDP 9.500
NiP 3.300
NS 1.400
Gradjani su rekli svoje u SBK:
SDA 34.500
DF 6.200
SDP 11.500
NiP 8.000
NS 1.400
Gradjani su rekli svoje u ZDK:
SDA 39.000
DF 12.000
SDP 17.600
NiP 10.000
NS 4.200
Gradjani su rekli svoje u TK:
SDA 56.000
DF 19.000
SDP 35.000
NiP 9.000
NS 7.000
Da je diktator nametnuo mjere za vjecnu vlast HDZ-a koji dan ranije, mozemo i zamisliti kakav bi rezultat bio.Ali nejse, to je spekulacija, ovi rezultati nisu.
Dakle, koncept sarajevske trojke je dobio slabu i nikakvu podrsku svuda osim u KS. Unatoc izbornom porazu, i sutnji svih aktera, predsjednik jedne od niza manjih stranaka koje cine 11orku (osim SDP-a koji je jedina veca stranka tu) se neprestano vrti po medijima i siri pozitivnu atmosferu, vec prica o projektima koje ce raditi kao dio vlasti uz HDZ i SNSD, slijeze ramenima na uzasne odluke OHr-a, i za sve lose krivi "respiratore".
Probajte citati izmedju redova i biti svjesni da nije jedina utakmica SDA protiv opozicije, vec da se odvija i utakmica za opstanak drzave.
Ne cini vam se da je neko iz "prijateljske" MZ pripremio plan kako konacno skinuti SDA-DF koaliciju s vlasti, i dovesti "progresivne anti-respirator Bosnjake" na vlast? Ne cini vam se da ih je rezultat DF-a iznenadio i nasilu utisao? Ne cini vam se da je najneiskusnijem medju njima neko obecao poziciju federalnog premijera u zamjenu za "previd" po pitanju ponekog zareza kojim se dodatno relaksira hrvate nekom unijom kantona, a srbe drzavnom imovinom, da je pozicija zamirisala pa se tesko miri sa neizvjesnosti?
Ako ne, svaka cast.Meni sve tukne jos 24h nakon izbora kad su se krenuli slati prvi signali, a svakim novim intervjuom se predsjednik NIP-a sve vise i vise ukopava.
Jos uvijek se nadam da ce progresivno i patriotsko krilo NiP-a naci snagu i da ce organi stranke konacno djelovati i sprijeciti trabunjanje. Steta je vec nanesena, ali mozda nije nepopravljiva. Organi stranke su popravljali stetu i nakon provala o Domu naroda.
Konaković na fejsbuku skupio jedva tri pozitivna komentara na status u kojem imenima proziva novinare koji su protiv njega koji se jadan suprotstavio lažima
Znači ko god napiše nešto protiv Dine trebao bi biti izložen javnom linču, bar sudeći po ovom statusu u kojem proziva novinare imenima i prezimenima
Senja Mahinić, novinar portala Klix, napisao je tokom pregovora u Neumu naslov: “Konaković se suprostavio reduciranju ovlasti Doma naroda”
Mahinić je pisao bljuvotine i na društvenim mrežama, privatno.
I te objave posjedujem.
Šimići, Hambo, Senja, Bezdrob i ostala ekipa može naravno na Klixu raditi šta god hoće.
Njihovo je. Mirniji sam mnogo kad ne dam na sebe nego kad mudro nekog pustim da me bez razloga napada.
Ne može ni Klix.