Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ova je dobra, samo loše uslikano. Ima bruku bašte okolo. Da imam koji milion na računu kupio bih je
Tu živi Samir ili kako ga svi zovemo "lik". Vjerovatno ga znaš ako živiš u Pejtonu.
A ta od 900k mi je u komšiluku, ubiše sa izdavanjem. Nekadašnji Tihicev ministar
Ma mogu oni staviti cijenu koju žele, ali ljudi kod nas izgleda nisu svjesni šta znači milion. Fakat su se počeli frljati nekim ciframa, a oglasi se vuku po OLX-u godinama. To mu dođe kao otvoren lov na budale.
Ova je dobra, samo loše uslikano. Ima bruku bašte okolo. Da imam koji milion na računu kupio bih je
Tu živi Samir ili kako ga svi zovemo "lik". Vjerovatno ga znaš ako živiš u Pejtonu.
A ta od 900k mi je u komšiluku, ubiše sa izdavanjem. Nekadašnji Tihicev ministar
Ne znam ja nikog u pejtonu i tezim da tako ostane a najbolja mi je ona zelena kuca nize bozic servisa pored one novogradnje
Zamisli da si profesor u skoli a curica kojon predajes zivi unjoj i mase ti s prozora
Ove cijene se samo pušu i pušu. E sad da li je to balon koji će samo najednom naglo da pukne ili će rast u nedogled ostaje da se vidi.
Ja zagledam trenutno Dobrinju, kontam kuću na Ilidži ili da prodam ili da je rentam a za stan kredit da uzmem i dio rate da otplaćuje prihod od rentanja
NPLproject prodaje 2.1k novogradnju, znači ipak se ne mora zaraditi po 1.5k po kvadratu, gledam stanove godinama se prodaju, historija cijene pokazuje da samo podiže cijenu.
Evo jedan od primjera bezobraznih vlasnika: https://prnt.sc/cq3ttuNT3eIA (prije 3 godine cijena 78.5k, sad 190k), ali ne sumnjam da će gledati cijene Bulevar stanova pa će ga motivisati da ode ovo na 250k, da ne pričamo o lokaciji i izvornom stanju.
Ovaj sto ga pratim poceo je sa 175 000 sad je na 240 000 al zavrsen artikal prije no skrio vidio sam
Sace usminkat stan i 250000 garant
Od maja do danas cijena skocila Za 50 000
Ne znam ja nikog u pejtonu i tezim da tako ostane a najbolja mi je ona zelena kuca nize bozic servisa pored one novogradnje
Zamisli da si profesor u skoli a curica kojon predajes zivi unjoj i mase ti s prozora
Pojma nemam...nisam prošao tom ulicom od kako se pekara zatvorila,a i tad samo za Ramazan po somune išao.
NPLproject prodaje 2.1k novogradnju, znači ipak se ne mora zaraditi po 1.5k po kvadratu, gledam stanove godinama se prodaju, historija cijene pokazuje da samo podiže cijenu.
Evo jedan od primjera bezobraznih vlasnika: https://prnt.sc/cq3ttuNT3eIA (prije 3 godine cijena 78.5k, sad 190k), ali ne sumnjam da će gledati cijene Bulevar stanova pa će ga motivisati da ode ovo na 250k, da ne pričamo o lokaciji i izvornom stanju.
Izvini druze dali znas jeli sve ok sa NPLproject tom novogradnjom.
Je li ovo ona novogradnja u Azicima, Doglodima?
Bila je ta zgrada sa uzivo slikama na temi. Ako je to ta lokacija, i 2100 je poskupo.
Last edited by Haris.ba on 09/10/2022 22:08, edited 1 time in total.
Black swan wrote: ↑09/10/2022 20:07
Prije deset godina za 9 000 maraka sam morao imati solidarnog jamca i ovjeru optpisa u opcini na mislim ratu 256...
A sada mi nude 50 000 ni da dodjem
Placa tad 734 sad 941 (na banku njihne zanimana ruke i sto imam obrok)
Kad su stanovi bili jeftini
Banke su peglale...trazile i po 2 hipoteke zitante kurce palce
Sad kad su skupima samo dodji
Ko je ovdje lud
Stanovi su bili povoljni baš zbog težeg kreditnog finansiranja i veće ponude stanova na tržištu nego sada. Da ne pričamo o manjem ulaganju štednje u nekretnine tada u odnosu na sadašnje doba.
Povoljnost i lakoća dobijanja kredita sada znači da banke posjeduju puno sredstava koja nisu plasirana, a neplasirana sredstva su za banku čist trošak. Zato sada nude kredite šakom i kapom što je mač sa dvije oštrice, ali je za privredu vrlo značajno da su krediti dostupniji.
nlt wrote: ↑09/10/2022 19:55
Ove cijene se samo pušu i pušu. E sad da li je to balon koji će samo najednom naglo da pukne ili će rast u nedogled ostaje da se vidi.
Ja zagledam trenutno Dobrinju, kontam kuću na Ilidži ili da prodam ili da je rentam a za stan kredit da uzmem i dio rate da otplaćuje prihod od rentanja
Ne mogu cijene rasti u nedogled. Može balon naglo pući ili jednostavno doći do smirivanja rasta i održavanja neke dostignute cijene. Mislim da su trenutne cijene vrlo blizu maksimuma.
u zadnje vrijeme jedan od najboljih stanova koje sam vidio i jedina mana je, ako se ne varam, što je u pitanju poslijeratna nadogradnja a to je već upitne kvalitete i da li je statika urađena kako treba jer se samo treba sjetiti zgrada na Grbavici koje su počele da se raspadaju pod teretom nadogradnje pa su dodavali stubove s vanjske strane da ih ojačaju.