Ja ne morališem da niko nece da radi i da treba raditi đaba ali kreni od sebe da si poslodavac da li bi zaposlio nekoga sa 30+ godina a da nema dana radnog staža, bilo kakvog ili nekoga ko ima isto godina a radio je u 3 4 firme na raznim oposlovima?skrbavi-admin wrote: ↑05/10/2022 12:44 dok je onih koji moralisu o tome kako posla ima a niko nece da radi i zapne, i onih koji rade jer slusaju i anticipiraju da je bolje radit dzaba po preporuci ovih gornjih, nego sjedit kuci, imacemo kamaru novopecenih basnoslovnih bogatasa....jer, ni krivi ni duzni dobise dzabnu radnu snagu.... ljudi se mnoze i za 20g na svijetu je vise 3 milijarde ljudi.... zato standard moze samo da opada nikako da napreduje....
Za mene prvi je mamina maza ili parazit kojem je mrsko sve u životu a drugi je ipak makar vrijedan, borben, snalažljiv... sto u svakom poslu jesu vrline. Mada ce mnogi reci pa sto je promjenio 4 firme u kratkom roku, možda je on kriv ali ja cu prije pomisliti da nije bio zadovoljan i da želi napredovati sto je svugdje u svijetu normalno da se firme cesto mjenjaju i na taj nacin se diže prosjecna plata svima pa evo zahvaljujuci tom trendu plate u realnom sektoru su dostigle administrativne državno-uhljebljene plate od oko 1000-1300 KM. Imam prijateljicu pizza majstor koja je dala otkaz gdje je radila za 1200 jer je našla pizzeriju gdje joj novi gazda nudi platu 1350 tj za "samo" 150 KM mjenja radno mjesto. Ali je radila, nije materi suknju čuvala i od njene penzije tražila petaka za kafu! Da je takvih više svima bi nam bilo bolje i svi bi na taj nacin natjerali gazde da daju vece plate radnicima koji im zarade sav luksuz za život