I izasao iz iste zato sto nije dobio poziciju koju je trazio.
I sad truni o mogucoj koaliciji sa HDZ-om.
Ko oni mogu, a svi drugi ne mogu
Sta da covjek kaze na sve to?
I izasao iz iste zato sto nije dobio poziciju koju je trazio.
HDZ je najsexy sranka naše političke scene...vazda najpoželjnija udavača
E upravo ovaj tvoj post pokazuje koja je sličnost između DF-a i SDA.
Ne, moj post kaže sljedeće: Svi su ista govna, neko manje, neko više. Svako koalira sa svakim jer se drugačije uopšte ne može formirati vlast u ovoj jebenoj dejtonskoj nakaradi. Nabijati Komšiću na nos nešto što rade bukvalno SVI, mislim da nije sasvim korektnoAnquilla wrote: ↑04/10/2022 22:59E upravo ovaj tvoj post pokazuje koja je sličnost između DF-a i SDA.
Tako je, otprilike, i Bibija Kerla rekla, da bi srušila Vladu KS još 150 puta jer Konakoviću neće biti drago.
Nije svako ko ne glasa za SDA/DF glasač NiP-a![]()
Željko je srušio vladu u kojoj je bio i SDP i NS, a sad i on pokušava oprati obraz (ako mu je imalo ostalo).
Bibija i ti jok.
"Nemamo namjeru bilo šta raditi bez dogovora sa Socijaldemokratskom partijom BiH i Našom strankom. Mi smo sa te dvije stranke u bloku i sigurno nećemo povlačiti poteze bez dogovora s njima", kazao nam je Komšić.
Dakle, nema opravdanje za DF, bar za glasače Trojke u KS.Zvanično: Izetbegović, Komšić i Radončić kreću u rušenje Vlade Kantona Sarajevo
Ma nema ovoliko birača u BiH uopšte.Osmi Socrates wrote: ↑04/10/2022 23:09 Sve to možete svaliti i na više od 50% potencijalnih glasača u Federaciji koji nisu izašli na izbore. Ne mora sve na dijasporu.![]()
Ljude jednostavno nije briga kakvu ćete imati vlast. Većinu ljudi.
Upravo tako! U međuvremenu su ga prometnuli u neustrašivog borca protiv nepravde, korupcije i kriminala
Kao što nije ni svako ko glasa za Komšića glasač ili simpatizer SDA.Anquilla wrote: ↑04/10/2022 22:59E upravo ovaj tvoj post pokazuje koja je sličnost između DF-a i SDA.
Tako je, otprilike, i Bibija Kerla rekla, da bi srušila Vladu KS još 150 puta jer Konakoviću neće biti drago.
Željko je srušio vladu u kojoj je bio i SDP i NS, a sad i on pokušava oprati obraz (ako mu je imalo ostalo).
Bibija i ti jok.
"Tada nije bilo popularno biti u koaliciji sa SDA i u jednom trenutku se desilo da niko živ nije htio u tu koaliciju. No, to je bio dio projekta, ali došli su u pitanje interesi države. Govorilo se o Izbornom zakonu. Mi smo to primijetili i shvatili da su ugroženi državni interesi. Tada me je predsjednik Željko Komšić kasno u noć nazvao i kazao: 'Profesore, interesuje me tvoje mišljenje. Hoćemo li graditi i braniti državu ili ćemo raditi na stranačkim interesima?' Stranački interesi tada su bili u smislu da mi ne treba da koaliramo, nego da se sklonimo i da sa tribina posmatramo procese", naglasio je.
Kako je kazao, Komšiću je poručio da stranka postoji zbog države, a ne država zbog stranke.
"Predsjednik Komšić je tada kazao: 'Nisam ni mislio da ćeš mi drugačije odgovoriti, samo sam zatražio mišljenje ljudi oko sebe'. Tada smo ušli u koaliciju sa SDA i trpili udarce sa svih strana. Mislim da smo ispravno postupili i da je narod to prepoznao. Interesi Bosne i Hercegovine su kriteriji kojima ćemo se voditi. Nismo se pokajali, ponovo bismo uradili isto i spremni smo na nove izazove", poručio je Begić.
Slažem segalia95 wrote: ↑04/10/2022 23:20Kao što nije ni svako ko glasa za Komšića glasač ili simpatizer SDA.Anquilla wrote: ↑04/10/2022 22:59
E upravo ovaj tvoj post pokazuje koja je sličnost između DF-a i SDA.
Bibija i ti jok.![]()
![]()
Likovi koji bi radije gledali uzp tandem Krišto - Cvijanović, odnosno Čović - Dodik, ne zaslužuju gubljenje vremena i živacachannel10 wrote: ↑04/10/2022 23:26 Nipovcima je jako tesko pao ovako dobar rezultat DF-a.
Svaka im je kontra ZK.
Poznajem neke od njih i kad sam im vidio face u ponedjeljak nakon izbora, sve mi je bilo jasno. Shvatam da su imali planove, ali ih je rezultat jako pogodio.
Mislili su da ce osvojiti dosta vise glasova, ali...
Dovoljno je uci na nipovsku temu da vidis ko im je tema razgovora. Isti ljudi pljuju, isti oni sto su ovdje pucali botovsku pricu prije izbora, a na kraju ispade susta suprotnost od njihove price.
Njofra kluz je ovdje visio, a nakon izbora se izgubio. Ovi ostali se i dalje ne povlace valjda od muke.
Tu vidis sa kakvim profilom ljudi razgovaras i kakvi bi ti sutra o glavi radili...
Auu kakvi naslovi, garant dino pisao naslov. Sto ne pise da je df pozvao sdp i ns u blok na drzavnom nivou i da se odupru rusiteljima drzave? A sda naravno iskoristila to sve i dala uslov df-u ili sve ili nista. Ministar odbrane kojeg je df izabrao je ucinio vise za ovu drzavu od dine, forte i niksica zajedno a vi pisite i pljujte koliko god hocete.Anquilla wrote: ↑04/10/2022 23:08 Ovo je tema Demokrtaske fornte, ne Komšićeva.
Ovako je to stranka radila:
"Nemamo namjeru bilo šta raditi bez dogovora sa Socijaldemokratskom partijom BiH i Našom strankom. Mi smo sa te dvije stranke u bloku i sigurno nećemo povlačiti poteze bez dogovora s njima", kazao nam je Komšić.Dakle, nema opravdanje za DF, bar za glasače Trojke u KS.Zvanično: Izetbegović, Komšić i Radončić kreću u rušenje Vlade Kantona Sarajevo
Ne mislim ništa, kao što već 20 godina ne mislim ni o kakvim koalicijama. Zbog tih koalicija mi se zgadila kompletna politička scena u BiH. Bilo mi je samo bitno da Denis Bećirović potuče onog SDA smrada, i da Željko Komšić ostvari pobjedu ispred HDZ separatista, mrzitelja i rušitelja države, i to se i dogodilo.
Je li da se odupre onako kao što je to SDA radila u koaliciji sa SDP-om pod vodstvom Lagumdžije? Kad zavališe SDP i prišiše mu sve lošeTrappist wrote: ↑04/10/2022 23:30Auu kakvi naslovi, garant dino pisao naslov. Sto ne pise da je df pozvao sdp i ns u blok na drzavnom nivou i da se odupru rusiteljima drzave? A sda naravno iskoristila to sve i dala uslov df-u ili sve ili nista. Ministar odbrane kojeg je df izabrao je ucinio vise za ovu drzavu od dine, forte i niksica zajedno a vi pisite i pljujte koliko god hocete.
To ministarstvo je pripalo SDA prvobitno, pa oni ustupili DF-u, zar ne?Trappist wrote: ↑04/10/2022 23:30 Auu kakvi naslovi, garant dino pisao naslov. Sto ne pise da je df pozvao sdp i ns u blok na drzavnom nivou i da se odupru rusiteljima drzave? A sda naravno iskoristila to sve i dala uslov df-u ili sve ili nista. Ministar odbrane kojeg je df izabrao je ucinio vise za ovu drzavu od dine, forte i niksica zajedno a vi pisite i pljujte koliko god hocete.
Tek sada vidim ovu prozivku da kolegi u kanalu10 radim o glavi.channel10 wrote: ↑04/10/2022 23:26 Nipovcima je jako tesko pao ovako dobar rezultat DF-a.
Svaka im je kontra ZK.
Poznajem neke od njih i kad sam im vidio face u ponedjeljak nakon izbora, sve mi je bilo jasno. Shvatam da su imali planove, ali ih je rezultat jako pogodio.
Mislili su da ce osvojiti dosta vise glasova, ali...
Dovoljno je uci na nipovsku temu da vidis ko im je tema razgovora. Isti ljudi pljuju, isti oni sto su ovdje pucali botovsku pricu prije izbora, a na kraju ispade susta suprotnost od njihove price.
Njofra kluz je ovdje visio, a nakon izbora se izgubio. Ovi ostali se i dalje ne povlace valjda od muke.
Tu vidis sa kakvim profilom ljudi razgovaras i kakvi bi ti sutra o glavi radili...