Demokratska fronta Željko Komšić

channel10

#54826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

galia95 wrote: 04/10/2022 22:49 A neki ljudi takođe pamte da Dino Konaković nije pao s Marsa, nego je 15 godina bio član SDA, u jeku njihove najveće pljačke i lopovluka :thumbup:
I izasao iz iste zato sto nije dobio poziciju koju je trazio.

I sad truni o mogucoj koaliciji sa HDZ-om.

Ko oni mogu, a svi drugi ne mogu :run:

Sta da covjek kaze na sve to?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

S kime da koalira
S nhi, radom za boljitak, hrs, hsp :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#54828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Black swan wrote: 04/10/2022 22:55 S kime da koalira
S nhi, radom za boljitak, hrs, hsp :D
HDZ je najsexy sranka naše političke scene...vazda najpoželjnija udavača :lol:
Anquilla

#54829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Anquilla »

galia95 wrote: 04/10/2022 22:49 A neki ljudi takođe pamte da Dino Konaković nije pao s Marsa, nego je 15 godina bio član SDA, u jeku njihove najveće pljačke i lopovluka :thumbup:
E upravo ovaj tvoj post pokazuje koja je sličnost između DF-a i SDA.
Tako je, otprilike, i Bibija Kerla rekla, da bi srušila Vladu KS još 150 puta jer Konakoviću neće biti drago.

Nije svako ko ne glasa za SDA/DF glasač NiP-a :)

Željko je srušio vladu u kojoj je bio i SDP i NS, a sad i on pokušava oprati obraz (ako mu je imalo ostalo).

Bibija i ti jok.
galia95

#54830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by galia95 »

Anquilla wrote: 04/10/2022 22:59
Tako je, otprilike, i Bibija Kerla rekla, da bi srušila Vladu KS još 150 puta jer Konakoviću neće biti drago.

Željko je srušio vladu u kojoj je bio i SDP i NS, a sad i on pokušava oprati obraz (ako mu je imalo ostalo).

Bibija i ti jok.
Ne, moj post kaže sljedeće: Svi su ista govna, neko manje, neko više. Svako koalira sa svakim jer se drugačije uopšte ne može formirati vlast u ovoj jebenoj dejtonskoj nakaradi. Nabijati Komšiću na nos nešto što rade bukvalno SVI, mislim da nije sasvim korektno :thumbup: :bih:

Po hiljaditi put - ako moram birati između Željka Komšića i neofašističke koalicije HDZ-SNSD, tu nema nikakve dileme :thumbup: :bih:
Anquilla

#54831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Anquilla »

Ovo je tema Demokrtaske fornte, ne Komšićeva.

Ovako je to stranka radila:
"Nemamo namjeru bilo šta raditi bez dogovora sa Socijaldemokratskom partijom BiH i Našom strankom. Mi smo sa te dvije stranke u bloku i sigurno nećemo povlačiti poteze bez dogovora s njima", kazao nam je Komšić.
Zvanično: Izetbegović, Komšić i Radončić kreću u rušenje Vlade Kantona Sarajevo
Dakle, nema opravdanje za DF, bar za glasače Trojke u KS.
Osmi Socrates

#54832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Osmi Socrates »

Sve to možete svaliti i na više od 50% potencijalnih glasača u Federaciji koji nisu izašli na izbore. Ne mora sve na dijasporu. :lol:

Ljude jednostavno nije briga kakvu ćete imati vlast. Većinu ljudi.
Anquilla

#54833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Anquilla »

Osmi Socrates wrote: 04/10/2022 23:09 Sve to možete svaliti i na više od 50% potencijalnih glasača u Federaciji koji nisu izašli na izbore. Ne mora sve na dijasporu. :lol:

Ljude jednostavno nije briga kakvu ćete imati vlast. Većinu ljudi.
Ma nema ovoliko birača u BiH uopšte.
Ja bukvalno ne poznajem osobu koja nije glasala.
galia95

#54834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by galia95 »

channel10 wrote: 04/10/2022 22:53
I izasao iz iste zato sto nije dobio poziciju koju je trazio.

I sad truni o mogucoj koaliciji sa HDZ-om.

Ko oni mogu, a svi drugi ne mogu :run:

Sta da covjek kaze na sve to?
Upravo tako! U međuvremenu su ga prometnuli u neustrašivog borca protiv nepravde, korupcije i kriminala :-) Kao da su svi ovdje doživjeli amneziju :mrgreen:
Last edited by galia95 on 05/10/2022 00:02, edited 1 time in total.
galia95

#54835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by galia95 »

Bibija i ti jok.
Kao što nije ni svako ko glasa za Komšića glasač ili simpatizer SDA. :thumbup: :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#54836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

"Tada nije bilo popularno biti u koaliciji sa SDA i u jednom trenutku se desilo da niko živ nije htio u tu koaliciju. No, to je bio dio projekta, ali došli su u pitanje interesi države. Govorilo se o Izbornom zakonu. Mi smo to primijetili i shvatili da su ugroženi državni interesi. Tada me je predsjednik Željko Komšić kasno u noć nazvao i kazao: 'Profesore, interesuje me tvoje mišljenje. Hoćemo li graditi i braniti državu ili ćemo raditi na stranačkim interesima?' Stranački interesi tada su bili u smislu da mi ne treba da koaliramo, nego da se sklonimo i da sa tribina posmatramo procese", naglasio je.

Kako je kazao, Komšiću je poručio da stranka postoji zbog države, a ne država zbog stranke.

"Predsjednik Komšić je tada kazao: 'Nisam ni mislio da ćeš mi drugačije odgovoriti, samo sam zatražio mišljenje ljudi oko sebe'
. Tada smo ušli u koaliciju sa SDA i trpili udarce sa svih strana. Mislim da smo ispravno postupili i da je narod to prepoznao. Interesi Bosne i Hercegovine su kriteriji kojima ćemo se voditi. Nismo se pokajali, ponovo bismo uradili isto i spremni smo na nove izazove", poručio je Begić.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ljudi ima li gdje rubrika The Greatist Shits....ova bajka je za anala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
channel10

#54837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Nipovcima je jako tesko pao ovako dobar rezultat DF-a.

Svaka im je kontra ZK.

Poznajem neke od njih i kad sam im vidio face u ponedjeljak nakon izbora, sve mi je bilo jasno. Shvatam da su imali planove, ali ih je rezultat jako pogodio.
Mislili su da ce osvojiti dosta vise glasova, ali...

Dovoljno je uci na nipovsku temu da vidis ko im je tema razgovora. Isti ljudi pljuju, isti oni sto su ovdje pucali botovsku pricu prije izbora, a na kraju ispade susta suprotnost od njihove price.

Njofra kluz je ovdje visio, a nakon izbora se izgubio. Ovi ostali se i dalje ne povlace valjda od muke.

Tu vidis sa kakvim profilom ljudi razgovaras i kakvi bi ti sutra o glavi radili...
Anquilla

#54838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Anquilla »

galia95 wrote: 04/10/2022 23:20

Bibija i ti jok.
Kao što nije ni svako ko glasa za Komšića glasač ili simpatizer SDA. :thumbup: :bih:
Slažem se :)

Šta ti lično misliš o prošloj, i vjerovatno budućoj koalciji DF-SDA?
galia95

#54839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by galia95 »

channel10 wrote: 04/10/2022 23:26 Nipovcima je jako tesko pao ovako dobar rezultat DF-a.

Svaka im je kontra ZK.

Poznajem neke od njih i kad sam im vidio face u ponedjeljak nakon izbora, sve mi je bilo jasno. Shvatam da su imali planove, ali ih je rezultat jako pogodio.

Dovoljno je uci na nipovsku temu da vidis ko im je tema razgovora. Isti ljudi pljuju, isti oni sto su ovdje pucali botovsku pricu prije izbora, a na kraju ispade susta suprotnost od njihove price.

Njofra kluz je ovdje visio, a nakon izbora se izgubio. Ovi ostali se i dalje ne povlace valjda od muke.

Tu vidis sa kakvim profilom ljudi razgovaras i kakvi bi ti sutra o glavi radili...
Likovi koji bi radije gledali uzp tandem Krišto - Cvijanović, odnosno Čović - Dodik, ne zaslužuju gubljenje vremena i živaca :thumbup:
Ambula

#54840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ambula »

Iskreno, draza mi je SDA od DF i Bakir od Komsica. Toliko mi se Komsic zgadio da sam navijao za Borjanu. Ublehas ce 16. godina biti u predsjednistvu, strasno.
Trappist

#54841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Trappist »

Anquilla wrote: 04/10/2022 23:08 Ovo je tema Demokrtaske fornte, ne Komšićeva.

"Nemamo namjeru bilo šta raditi bez dogovora sa Socijaldemokratskom partijom BiH i Našom strankom. Mi smo sa te dvije stranke u bloku i sigurno nećemo povlačiti poteze bez dogovora s njima", kazao nam je Komšić.
Zvanično: Izetbegović, Komšić i Radončić kreću u rušenje Vlade Kantona Sarajevo
Auu kakvi naslovi, garant dino pisao naslov. Sto ne pise da je df pozvao sdp i ns u blok na drzavnom nivou i da se odupru rusiteljima drzave? A sda naravno iskoristila to sve i dala uslov df-u ili sve ili nista. Ministar odbrane kojeg je df izabrao je ucinio vise za ovu drzavu od dine, forte i niksica zajedno a vi pisite i pljujte koliko god hocete.
channel10

#54842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Ma ko im jb terma... Neka grizu muda. Bice sansa opet za 4 godine...
galia95

#54843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by galia95 »

Anquilla wrote: 04/10/2022 23:27
galia95 wrote: 04/10/2022 23:20

Slažem se :)

Šta ti lično misliš o prošloj, i vjerovatno budućoj koalciji DF-SDA?
Ne mislim ništa, kao što već 20 godina ne mislim ni o kakvim koalicijama. Zbog tih koalicija mi se zgadila kompletna politička scena u BiH. Bilo mi je samo bitno da Denis Bećirović potuče onog SDA smrada, i da Željko Komšić ostvari pobjedu ispred HDZ separatista, mrzitelja i rušitelja države, i to se i dogodilo. :thumbup: :bih:
Last edited by galia95 on 04/10/2022 23:36, edited 3 times in total.
channel10

#54844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Ambula wrote: 04/10/2022 23:29 Iskreno, draza mi je SDA od DF i Bakir od Komsica. Toliko mi se Komsic zgadio da sam navijao za Borjanu. Ublehas ce 16. godina biti u predsjednistvu, strasno.
Moje saucesce trojkas..
dale cooper

#54846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dale cooper »

Trappist wrote: 04/10/2022 23:30
Anquilla wrote: 04/10/2022 23:08 Ovo je tema Demokrtaske fornte, ne Komšićeva.

Auu kakvi naslovi, garant dino pisao naslov. Sto ne pise da je df pozvao sdp i ns u blok na drzavnom nivou i da se odupru rusiteljima drzave? A sda naravno iskoristila to sve i dala uslov df-u ili sve ili nista. Ministar odbrane kojeg je df izabrao je ucinio vise za ovu drzavu od dine, forte i niksica zajedno a vi pisite i pljujte koliko god hocete.
Je li da se odupre onako kao što je to SDA radila u koaliciji sa SDP-om pod vodstvom Lagumdžije? Kad zavališe SDP i prišiše mu sve loše
što se desilo u tom mandatu.
galia95

#54847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by galia95 »

Anquilla

#54848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Anquilla »

Trappist wrote: 04/10/2022 23:30 Auu kakvi naslovi, garant dino pisao naslov. Sto ne pise da je df pozvao sdp i ns u blok na drzavnom nivou i da se odupru rusiteljima drzave? A sda naravno iskoristila to sve i dala uslov df-u ili sve ili nista. Ministar odbrane kojeg je df izabrao je ucinio vise za ovu drzavu od dine, forte i niksica zajedno a vi pisite i pljujte koliko god hocete.
To ministarstvo je pripalo SDA prvobitno, pa oni ustupili DF-u, zar ne?

Kako su se tačno oduprli rušiteljima kad im je SDA ustupila svoja ministarska mjesta?
kluz franjo

#54849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

channel10 wrote: 04/10/2022 23:26 Nipovcima je jako tesko pao ovako dobar rezultat DF-a.

Svaka im je kontra ZK.

Tek sada vidim ovu prozivku da kolegi u kanalu10 radim o glavi.
Ta i takva ŽK-DF propaganda i narativ je bila i biće razlog da vam svaki put verbalno nabijam taj kvazi-patriotizam na nos.
A da nekome "radim o glavi"... :-)

Što se izbora tiče dva osvrta.
Utrka za Predsjedništvo. Bolji od dva kandidata je dobio, ali to sam svo vrijeme i govorio. Izborni rezultati su potvrdili sve ono što sam na tu temu pisao.
Utrka za parlamente: Tu sam fulio. Žestoko. ŽK i njegov izborni štab očigledno puno bolje razumiju potrebe i ukus svoje biračke baze, nego što sam mogao zdravorazumski pretpostaviti. Čestitam na rezultatu.

Svim glasačima DF-a čestitam odbranu dvomandatne koalicije sa SDA i HDZ u FBiH. Sve najbolje u tom društvu i sljedeće 4 godine, a ovaj put nemam dileme da će nastavak istih rezultata sa Fadilom i Ljerkom i dalje uživati povjerenje i istančan ukus glasača DF-a.
galia95

#54850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by galia95 »

7:10 O tome zašto ne ide u Široki i Grude...

12:00 O budućem mandataru u VM...

15:45 O mogućoj promjeni kursa i s kim će koalirati...

24:30 Ko je za koga glasao i zašto...

31:15 Opet malo o koaliranju :mrgreen:

33:10 Emela, ja ne vjerujem više tu nikome :mrgreen: :lol:

34:45 Možda najvažniji dio :thumbup:

36:00 U Sarajevu NE sa SDA

37:00 Izborni ciljevi

Last edited by galia95 on 05/10/2022 02:55, edited 7 times in total.
Post Reply