Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked
A_A_AKCIJA

#3651 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by A_A_AKCIJA »

JoseMujica wrote: 04/10/2022 14:59
anelsol wrote: 04/10/2022 14:43

Promašio si poentu. Treba se približiti tim ljudima a ne gledati ih kao nižu rasu, što je dominantan narativ na ovom forumu nažalost. Zato ljevica i liberali i imaju slab/loš izborni rezultat.
:thumbup:

kratko i jasno poentirano

razumijem da se nekome neko ne sviđa....svi mi imamo nekoga da nam se ne sviđa, ali ne mogu da skontam u kakvoj iluziji pojedinci žive očekujući da će neko glasati za njihovu partiju, a u svakoj rečenici vrijeđaju ljude, odnose se prema njima kao da su niža rasa i pri tome očekuju od tih istih glas :-) :shock:

pored ovakvih liberala ne trebaju nam nacisti :roll:
To jeste istina.
Elitizam je poguban.

Ali, ima i ta činjenica da ne treba pokušavati zadovoljiti ološ koji glasa za Sebiju i Zahiragića. One koji se dive kretenima.

Takvih je malo, ali su glasni i šteta koju čine je ogromna.

Znam za lika koji je u jednoj od prethodnih izbornih kampanja uspješno ubjeđivao ljude da glasaju za SDA, jer će im se sve moći završiti.

Jebiga, ima dosta ljudi koji ne žele promjenu. Hoće da se mogu napiti ko stoka, gasati po gradu a ako ih zaustave, da imaju nekoga na telefonu da to riješe.

Nemaju ništa protiv da su im djeca neradnici, idioti i siledžije, da ne uče, jer se svakako oslanjaju na to da će im negdje štelom i parama naći posao.

Takve ćeš teško konvertovati, jer takvi moraju postati novi ljudi, moraju izmijeniti biće iz temelja, a to je nemoguće.
Dozer

#3652 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Dozer »

Spit_fire wrote: 04/10/2022 13:01 Kakve veze ima alija? Ljudi u u sarajevu vide zahiragica i kae kako moze glasat neko za sda u svom kantonu ili opstini...Njegov jaran Mate sa ilidze i Mate sa avenije nisu iste osobe...iako vjerovatno oba za HdZ glsaju

Bosnjaci u ovakvim okruzenjkma su primorani glasati za onoga ko ima najvise sanse da pobjedi ...nazalost to je sve ovo vrijeme SDA. Zasto je to tako...Ja mislim da to nije do Bosnjaka nego do alternativa SDA koje bosnjacima ne nude nista...Nude im somun i multi pricu u odnosu na ciglu i krajnju desnicu sa druge strane
A sta to tacno nudi SDA....?

Alternativa je, bar u KS, i te kako pokazala da nudi vise. A sta nudi SDA...zivo me zanima...
putokaz1

#3653 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by putokaz1 »

pici wrote: 04/10/2022 13:50
putokaz1 wrote: 04/10/2022 13:09

a dRUGOPLASIRANA STRANKA TJ sdp KOLIKO IMA
Ma mani tu drugoplasirane i teceplasirane, sdO je na 200 000 glasova i to plafon, od 1,5 miliona bosnjaka osvojili 15% i o cemu pricamo o poBedi, de idi tjesi bOkira.
Evo prijedloga,većina ima Bakir Premijer Federacije 22 26
tony stark

#3654 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by tony stark »

Roccohljup wrote: 04/10/2022 15:08 iako ga ne gotivim previše, ovaj put se moram složiti :thumbup:

I da im glavni izvor informacija bude avaz..
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3655 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by mk ultra »

i portal crna kronika info :mrgreen:
Milenkov buraz

#3656 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Milenkov buraz »

Promašio si poentu. Treba se približiti tim ljudima a ne gledati ih kao nižu rasu, što je dominantan narativ na ovom forumu nažalost. Zato ljevica i liberali i imaju slab/loš izborni rezultat.

razumijem da se nekome neko ne sviđa....svi mi imamo nekoga da nam se ne sviđa, ali ne mogu da skontam u kakvoj iluziji pojedinci žive očekujući da će neko glasati za njihovu partiju, a u svakoj rečenici vrijeđaju ljude, odnose se prema njima kao da su niža rasa i pri tome očekuju od tih istih glas :-) :shock:

Nije to stvar sviđanja ili ne sviđanja, ne mislim nikoga bariti pa da mi se svidi ili ne svidi. Stvar je u percepciji a dokaz koji govori u korist ovoga što govorim je da SDA za 30 godina u Sarajevu nije uspjela ni trlolejbus ponovo uspostaviti do Vogošće. neko će reći *ebo te trolejbus. Zašto? Zato jer ta stranka okuplja mufljuze i polupismene osobe, to je glavni problem. Pogledaj Amira Zukića, Sarajlića...pa kakve oni vrijednosti nove da donesu, da naprave neki novi momentum promjene i inovacije? Zamisli glasače onda? Ja sam opisao svog komšiju koji psuje i svađa se sa vozačem grtalice zimi jer mu "nagrče" snijeg na kapiju, kaže njemu ne treba grtalica. Dakle stvar je življenja i bitisanja kao prije 300 godina. Neko je ranije pomenuo da su to ljudi iz Istočne Bosne, ja sam rekao da mjesto rođenja nema veze sa tim jer to "Istočna Bosna" je način življenja i bitisanja, mentalni sklop i ima ljudi koji su rođeni u gradu a imaju taj sklop. Ne kažem da je to pravilo, ima izuzetaka tu ali generalno sve ide u tom pravcu. I naravno da svi ljudi u tom smislu doprinosa društvu ne vrijede isto i ne doprinose isto. Pred zakonom treba da budemo svi jedanki bez izuzetka ali po doprinosu treba tačno da znako koliko ko doprinosi kao pojedinac ili skupina i da ima razlike u društvenim slojevima, doprinosu ali i odgovornosti.
Last edited by Milenkov buraz on 04/10/2022 15:16, edited 1 time in total.
Roccohljup

#3657 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Roccohljup »

to se sve podrazumjeva :D :D :D
tovarish

#3658 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by tovarish »

Kraj ovakvih balija, ne trebaju nam i četnici/ustaše.

Nije upućeno nikom lično, nego govorim o stanju kritične mase.

Više je Bošnjaka/Bosanaca napustilo BiH zbog balija nego anamo onih. A nije im bilo strano ni pokojeg ubiti, što namjerno (Redžić), što nenamjerno (tvoj Efendić).
Spit_fire

#3659 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Spit_fire »

Dozer wrote: 04/10/2022 15:10
Spit_fire wrote: 04/10/2022 13:01 Kakve veze ima alija? Ljudi u u sarajevu vide zahiragica i kae kako moze glasat neko za sda u svom kantonu ili opstini...Njegov jaran Mate sa ilidze i Mate sa avenije nisu iste osobe...iako vjerovatno oba za HdZ glsaju

Bosnjaci u ovakvim okruzenjkma su primorani glasati za onoga ko ima najvise sanse da pobjedi ...nazalost to je sve ovo vrijeme SDA. Zasto je to tako...Ja mislim da to nije do Bosnjaka nego do alternativa SDA koje bosnjacima ne nude nista...Nude im somun i multi pricu u odnosu na ciglu i krajnju desnicu sa druge strane

Alternativa je, bar u KS, i te kako pokazala da nudi vise. A sta nudi SDA...zivo me zanima...
Nudi im zajednistvo da ih nece neko razjedninjene preglasat...pa kad su zajedno znaju koga da pritisnu ako zatreba...ne shvatate da nisu izbori nego bukvalno popis stanovnistva. Nije uredu naravno al po meni puno je veca krivica na Hrvatima

A sta im nude druge stranke? Ljudima koki su doslovno suoceni sa etnickim aprthejdom nude ljude koji nece ni da se izjasne kao pripadnick tog naroda kojeg bi kao trebali da brane? Jos im sole pamet da su oni krivi..kako rece irma "svi smo se ubijali"

I opet uz duznno postovanje poredit KS sa HNK je i najmanju ruku smijesno...

Al kao sro sam rekao vise puta , svima u Ks ne zamjeram za njihovu krstkovidnost i ogranicenost svjetonazora...mozda bi i ja bio isti da nisam prezivio sta jesam
Dozer

#3660 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Dozer »

Ja ne kontam zasto je iznosenje cinjenica i istine - vrijedjanje...?

Za SDA u ogromnoj vecini glasaju polupismeni i nepismeni, kao i oni koji slusaju sta kaze hodza. I sta je tu vrijedjanje?

Nekome ko ne zna sastaviti prostoprosirenu recenicu i ne zna razmisljati svojom glavom, nego mu za to sluzi tudja, treba reci da je pametan i pismen? Zasto...? Da mu se podilazi zbog glasa na izborima? Ne.

Takvom treba reci upravo ono kako jeste, i pokusati ga natjerati da nauci pisati i koristiti vlastiti mozak. Ne radi glasa na izborima, nego radi njega samog...da njemu bude bolje u zivotu, tj. da otkrije da moze biti bolje od onoga sto mu hodza/pop kaze.
Roccohljup

#3661 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Roccohljup »

Dozer wrote: 04/10/2022 15:18 Ja ne kontam zasto je iznosenje cinjenica i istine - vrijedjanje...?

Za SDA u ogromnoj vecini glasaju polupismeni i nepismeni, kao i oni koji slusaju sta kaze hodza. I sta je tu vrijedjanje?

Nekome ko ne zna sastaviti prostoprosirenu recenicu i ne zna razmisljati svojom glavom, nego mu za to sluzi tudja, treba reci da je pametan i pismen? Zasto...? Da mu se podilazi zbog glasa na izborima? Ne.

Takvom treba reci upravo ono kako jeste, i pokusati ga natjerati da nauci pisati i koristiti vlastiti mozak. Ne radi glasa na izborima, nego radi njega samog...da njemu bude bolje u zivotu, tj. da otkrije da moze biti bolje od onoga sto mu hodza/pop kaze.
Dodaj i one koje je SDA uhljebila kao i one koje je dovukla iz opanaka na asfalt i direktno na važne funkcije.
Piaty

#3662 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Piaty »

Roccohljup wrote: 04/10/2022 15:08 iako ga ne gotivim previše, ovaj put se moram složiti :thumbup:

Poprilično realan i objektivan tip vazda bio.
anelsol

#3663 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by anelsol »

nles wrote: 04/10/2022 15:04

Evo, nisam ja promasio poentu... pricao sam sa mojim rodjacima ruralcima, ali oni vjeruju u Bakira, pa u boga (tim redoslijedom)... oni malo mladji i otvoreniji ce povjerenje pokloniti Mirnesu Ajanovicu, jer je "suknuo onima koji lazu da je bila korona". Oni bas obrazovani, koji nisu za SDA, glasace za SzBiH.
Jarane, mozes ti njima dovesti Demostena, ne bi pomoglo. Ili su previse glupi/neobrazovani ili imaju konkretan interes tipa posao, bespovratni kredit itd.
Ljudi ne žive od metafizike i ideala. Njima trebaju konkretne stvari. Posao, asfalt do kuće, voda ako je nemaju, podzida ispod puta koji se urušava i sl. SDA im to obeća, ponesto ispuni i to je to. Smeta mu kad mu neko udara na vjeru, za vrat bi onoga ko mu ruši državu, a SDA mu izgleda ko bedem. Pa zasto je Zeljko pokupio toliko glasova od SDA glasača nego zbog toga sto je bio simbol odbrane i otpora prema Miloradu i Čoviću.
detroit-mercy

#3664 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote: 04/10/2022 15:10

Preko dvoje sto visi :mrgreen:
Bosanski_kralj

#3665 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Bosanski_kralj »

megaman4 wrote: 04/10/2022 15:06 Denis je ostvario pirovu pobjedu jer mu je stranka dozivjela tezak poraz na ovim izborima. Niksic slobodno moze kljuc u bravu staviti a to vazi i za Radoncica koji je najveci gubitnik. Bez podrske SDA i DF Denis nece nista moci uciniti a to i on zna.

Kako stvari stoje, moze se lako desiti smjena Njemacke ublehe od visokog predstavnika jer su vec neke clanice pik-a okrenule istome ledja.
SDP druga stranka u Federaciji i mogu ključ u bravu :-)
laik1981

#3666 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by laik1981 »

U 24h cik obradio citavih 1,5% kada je KS u pitanju :lol:
tovarish

#3667 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by tovarish »

Spit_fire wrote: 04/10/2022 15:15

Nudi im zajednistvo da ih nece neko razjedninjene preglasat...
A nije problem što su ti što ti nude zajedništvo bili spremni prodati Hrvatima sve do Ivana.

Kad Mostarci i shvate da je SDA dio problema zajedno sa HDZ-om i isto govno, samo drugo pakovanje, možda se kutarišete i jednih i drugih. Ako nastavite po istom, biće vam isto.

Ne možeš glasati isto i očekivati da će ti biti bolje.
Spit_fire

#3668 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Spit_fire »

tovarish wrote: 04/10/2022 15:25
Spit_fire wrote: 04/10/2022 15:15

Nudi im zajednistvo da ih nece neko razjedninjene preglasat...
A nije problem što su ti što ti nude zajedništvo bili spremni prodati Hrvatima sve do Ivana.

Kad Mostarci i shvate da je SDA dio problema zajedno sa HDZ-om i isto govno, samo drugo pakovanje, možda se kutarišete i jednih i drugih. Ako nastavite po istom, biće vam isto.

Ne možeš glasati isto i očekivati da će ti biti bolje.
Slazem se dobro si reko MOSTARCI a ne samo Bosnjaci...samo
to ce ti u stolnom gradu malo teze ic...al do tad pljuvat Bosnjake sve su oni krivi

Sto se tice prve recenice...sad to je do tvoje percepcije, valjda ljudi koji zive tu znaju bolje ko je i sta je od ljudi koji nisu tu

Nisu svi Ismet Hadziosmanovic
Piaty

#3669 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Piaty »

nles wrote: 04/10/2022 15:04

Evo, nisam ja promasio poentu... pricao sam sa mojim rodjacima ruralcima, ali oni vjeruju u Bakira, pa u boga (tim redoslijedom)... oni malo mladji i otvoreniji ce povjerenje pokloniti Mirnesu Ajanovicu, jer je "suknuo onima koji lazu da je bila korona". Oni bas obrazovani, koji nisu za SDA, glasace za SzBiH.
Jarane, mozes ti njima dovesti Demostena, ne bi pomoglo. Ili su previse glupi/neobrazovani ili imaju konkretan interes tipa posao, bespovratni kredit itd.
Znaci ljudi su sebicni jer evo ni ja nikada nisam imao neku opciju koja mi se ideoloski 100% svidjala, jedino mozda BPS. Ali brate dragi, uvijek izadjem pa glasam i u 80% slucajeva moji favoriti popuse na izborima.

Da mi je neko prije 10 godina rekao da cu glasati za Nasu Stranku, rekao bih da je lud, ali evo u fulu sam ih zaokruzio na svim mogucim nivoima. Od Sabine, Predraga do Dragana... jer ako je ista alternativa ovim zelenima sar-planincima i crvenim nesposobnjakovicima, onda je to NS. Eto i taj momenat i cinjenica da je 80% muskaraca bilo u Armiji BiH pa se ljudi ne kurce sa tim. Bili su tu kad je bilo najteze. Danas, ti ljudi idu SAD, Britaniju, Njemacku, Ukrajinu...nesto rade za ovu zemlju. Kada Sabina prica, onda vidis da postoji neki koncept, a ne "trebalo bi...".

I ko je tu drzavotvoran? Nasa Stranka koja je za Bosnu i Hercegovinu ili ovi koji su za Tursku ili Arabiju ili pak ovi treci sto pricaju o Jugoslaviji?

Ali opet kazem, po obicaju, moji obicno popuse i jbg, takav smo narod.
megaman4

#3670 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by megaman4 »

Bosanski_kralj wrote: 04/10/2022 15:24
megaman4 wrote: 04/10/2022 15:06 Denis je ostvario pirovu pobjedu jer mu je stranka dozivjela tezak poraz na ovim izborima. Niksic slobodno moze kljuc u bravu staviti a to vazi i za Radoncica koji je najveci gubitnik. Bez podrske SDA i DF Denis nece nista moci uciniti a to i on zna.

Kako stvari stoje, moze se lako desiti smjena Njemacke ublehe od visokog predstavnika jer su vec neke clanice pik-a okrenule istome ledja.
SDP druga stranka u Federaciji i mogu ključ u bravu :-)
Denis i pored pobjede ne moze nista jer je SDP na drzavnom nivou dozivio potop a Niksic ostaje bez kompenzacijske liste.

KS i tu moraju dobro vagati sta i kako.
seksi_ideje

#3671 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by seksi_ideje »

laik1981 wrote: 04/10/2022 15:25 U 24h cik obradio citavih 1,5% kada je KS u pitanju :lol:
Ovo je stvarno bezobrazno
detroit-mercy

#3672 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by detroit-mercy »

Nije stvar vrijedjanja, samo stvar realnosti. Pogledati generalnu populaciju BH, nivo obrazovanosti, kvalitet obrazovanosti i sl. i sve ce ti se samo reci. Sto bjezati od istine, pa i u jednoj USA se vrse ovakva istrazivnja i demografski presjeci stanovnika. Pa tako se u relaciju dovede i broj fastfood restorana i glasaca Trump-a, a zna se ko jede fast food uglavnom. Isto tako pokazatelji su da sto je visa edukacija manje ljudi glasa za Trumpa, ruralne oblasti masovno i da ne navodim.
Na to nadovezi sustavno unistavanje obrazovanja u BiH, uvodjenje vjeronauka u skole i mnoge druge stvari i imas perfect picture sta SDA i ostalim sestrinskim strankama odogovara. Gomila bilmeza koji nisu u stanju da razmisljaju svojom glavom vec kako hodza/parok/pop suptilno predlozi.
SDA stranci generalno odgovara da je stanovnistvo sto neobrazovnije, zatucanije i manje misli svojom glavom, oni ce sve uraditi da tako i ostane, Jebe se njima za prosperitet drustva kao cjeline, bitan je prosperitet odabranih "famelija" i vlast u carsiji. Bez vlasti u carsiji, oni su neodreceni.
tramvajtrojka

#3673 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by tramvajtrojka »

Dozer wrote: 04/10/2022 15:18 Ja ne kontam zasto je iznosenje cinjenica i istine - vrijedjanje...?

Image

prototip sda glasaca ne nije zezancija glavni sda bot ne zna razliku izmedju avazovog tornja i unitica , i takvi dns sa svojim bolestinama truju druge osobe po drustvenim mrezama , i takve levate prati hiljade i hiljade ljudi, i onda se pitamo zašto sda uzme stotine hiljada glasova

i onda nesto on dodje da prica protiv Sarajeva :lol: :lol: :lol: jadna nam majka sa ovakvima :run: :-)
laik1981

#3674 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by laik1981 »

Za 24h cik skoro nista nije odradio.. Nesto smrdi opasno..
Logovan

#3675 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Logovan »

laik1981 wrote: 04/10/2022 15:25 U 24h cik obradio citavih 1,5% kada je KS u pitanju :lol:
Posao lak, a parali.
Locked