Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked
lavic

#3551 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by lavic »

saabsa wrote: 04/10/2022 12:56
lavic wrote: 04/10/2022 11:48
Ti ne vidis svojim ocima nego si stranci koja nije uspjela da te metne gdje ti pase ili si jos u fazi borbe za tu poziciju pa ti je muka.
Razumijem te, imas puno pravo da se ljutis. Milim da si OK samo si jos uvijek daleko od vatre,i to je tvoj problem.
Trojka je sve svoje koje je mislila vec namjestila, neko te vinta u stranci i to ti nije kriv Zeljko i DF kao ni SDA, vec tvoji.
Evo ga još jedan otvarač očiju....
Pod jedan, ne pripadam ni jednoj stranci niti sam ikad pripadao, imam svoju privatnu firmu koju vodim i niko od njih me ne bi mogao bolje zaposliti sve i da hoću a boga mi me ne mogu ni kupiti.
To što ste vi bagra naučili da sve u životu tako funkcioniše "daj me uvali,daj me poguraj,daj mi namjesti" ne znači da cijeli svijet tako funkcioniše,valjda vam prešlo od bossa to što je navikao taj famozni udarač po prstima da mu neko drugi plaća kampanje ili da mu oprema stan.
Pa kad si svoj gazda sta te boli K… ko je pobjedio. Opusti se radi I uzivaj u lovi.
MUNAFIK

#3552 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by MUNAFIK »

Johnny_x wrote: 04/10/2022 12:58 Dokle god se trojka uzda u grad i gradske glasace oni nikad nece vladati. I ove izbori su pokazali da ljudi koji zive u gradu boli briga za glasanje, a trojka se uglavnom fokusirali na njih, bez i da su pokusali na selima pruvuci glasove. Vjerujem da je lakse ubijediti osobu koja zivi na selu da promjeni stranku za koju ce glasati, nego osobu koja zivi u gradu da uopste izadje na izbore.
Zakoni i drzava nam je uredjena tako da i oni na selu i u gradu imaju iatu vrijednost glasa. Trojka nek se zapita kako pored svih kriminalnih afera Novalica, SDA ima skoro istu poziciju u federalnom parlamentu.
Tu ti nacelnik igra veliku ulogu, on je operativac na terenu evo imas u Centru Mandica i sta je on uradio da ovi ruralni dijelovi opstine bar razmotre TROJKU?

Vjerujem da im se nije nikad ni pojavio u mahali i tako je pustio SDA propagandi da zadrzi te glasace na SDA strani.
Hakiz

#3553 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Hakiz »

lavic wrote: 04/10/2022 13:01

Pod jedan, ne pripadam ni jednoj stranci niti sam ikad pripadao, imam svoju privatnu firmu koju vodim i niko od njih me ne bi mogao bolje zaposliti sve i da hoću a boga mi me ne mogu ni kupiti.
To što ste vi bagra naučili da sve u životu tako funkcioniše "daj me uvali,daj me poguraj,daj mi namjesti" ne znači da cijeli svijet tako funkcioniše,valjda vam prešlo od bossa to što je navikao taj famozni udarač po prstima da mu neko drugi plaća kampanje ili da mu oprema stan.
Pa kad si svoj gazda sta te boli K… ko je pobjedio. Opusti se radi I uzivaj u lovi.
Baš zbog toga treba ga biti briga.
Loki2k9

#3554 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Loki2k9 »

The BEN10 wrote: 04/10/2022 12:35
Loki2k9 wrote: 04/10/2022 12:23

Brojcano da, ali ne procentualno. Procitaj sta sam napisao. Ako se na 1000 Hrvata iseli njih 50, a na 4000 Bosnjaka (jer Bosnjaka ima 4 do 5x vise u drzavi) iseli njih 120, ko ima veci procentualni pad?
Da, govorimo baš o procentualnom padu nataliteta: relativnom, ne apsolutnom (mada su po tom kriteriju Bošnjaci svakako najgori zbog najvećeg broja stanovnika).
Uzmi 2008. godinu kao referentu - tada je zadnji put bila kako-tako pristojna situacija po pitanju nataliteta.

http://www.forum.hr/showpost.php?p=8696 ... count=6311
Ali raste broj neizjasnjenih, nepoznatih, ostalih, a znamo da to nije zbog rasta, Roma, recimo, vec zbog toga sto se u Sarajevu i Tuzli jedan dio Bosnjaka izjasnjava kao Bosanci, pa samim tim ulaze u Ostale. I uvijek mi je cudno kako broj rodjenih Srba bude manji kada se prvi put pojavi informacija o pp u RS-u, a onda najednom na konacnoj statistci skoci za nekoliko stotina.
Last edited by Loki2k9 on 04/10/2022 13:04, edited 1 time in total.
laik1981

#3555 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by laik1981 »

lavic wrote: 04/10/2022 13:01

Pa hoce da vozi po normalnim cestama, da se ne brine hoce li mu neko auto klepiti ispred kuce, da ne ceka ljekarske preglede po osam mjeseci, da mu dijete ima normalno obrazovanje, da ne mora gurati u dzep na svakim vratima na koja pokuca, da ubice i kriminalci ne setaju slobodno ulicama.. Malo li je razloga?
palermo

#3556 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 04/10/2022 12:57
palermo wrote: 04/10/2022 12:54

Ako ti nije zahmetli, u dvije rečenice da mi opišeš taj mentalitet ?

Već sam objasnio. Alija ovo, Alija ono. Dođu izbori - hop, zaokužiš SDA. Kad je to dole kod vas došlo do transfera vlasti a da SDA nije imala vodeću ulogu? Možeš se sjetiti?
Koji ti transfer vlasti očekuješ ? SDP umjesto SDA ili očekuješ SDP umjesto SDA i HDZ-a ??.....

Šta ti očekuješ od ljudi ovdje......ne samo u Mostaru, nego u mjestima koja se konkretno suočavaju sa velikodržavnim projektima ? ( Mostar, Stolac, Srednja Bosna...)....ja očekujem da SDP ide od kuće do kuće (hrvatske) i objašnjava zašto je multietnička, prosperitetna Bosna i hercegovina u njihovom interesu.....ne očekujem to od SDA.....
Loki2k9

#3557 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Loki2k9 »

sime_cipol wrote: 04/10/2022 12:35
Loki2k9 wrote: 04/10/2022 12:26

Da, ali mislim da je u tim mjestima podjednaka izlaznost i jednih i drugih, jer to su mala mjesta u kojima nacionalne stranke mobilisu svoje tijelo. Drugo je to sto u Tuzli, Sarajevu i drugim vecim gradovima izlaznost nije kao, npr., u Jablanici - 63%. Jablanica je daleko iznad prosjeka od 50% na drzavnom nivou. Ali jeste cinjenica da Hrvati izlaze masovnije na izbore ovdje od Bosnjaka. Srbi takodjer. Mi smo letargicni u vecim mjestima, a rezervnu domovinu nemamo. Pamet, pusta radost, ponavljam...
Oni imaju jednu stranku i jednog kandidata. Bosnjaci su imali 4 za predsjednika i bezbroj stranaka.
U mnogim mjestima su SBB, SzBiH pa i NES i Nasa stranka rahmetlije u startu, ali bez obzira, oni izlaze na izbore.
seksi_ideje

#3558 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by seksi_ideje »

Ozimician wrote: 04/10/2022 12:54
seksi_ideje wrote: 04/10/2022 12:49 Ja jos uvijek nisam siguran da ce ulazak u vlast ici tako glatko za SDA. Imam osjecaj da je MZ dosta njih. Poruke koje dolaze su jasne. HDZ se ne moze izbjeci ali i oni su destruktivni kao i SDA
"Ali i oni su destruktivni kao SDA" - ma sta kazes?

Oni su 5x destruktivniji od SDA gdje god vladaju - ako neko smatra da je HDZ manje zlo nego SDA - od sveg srca mu zelim vladavinu HDZ-a u mjesnoj zajednici, opcini, kantonu...
Neka hvala. Kod mene vlada Trojka :bih:
Loki2k9

#3559 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Loki2k9 »

Spit_fire wrote: 04/10/2022 12:42
Loki2k9 wrote: 04/10/2022 12:26

Da, ali mislim da je u tim mjestima podjednaka izlaznost i jednih i drugih, jer to su mala mjesta u kojima nacionalne stranke mobilisu svoje tijelo. Drugo je to sto u Tuzli, Sarajevu i drugim vecim gradovima izlaznost nije kao, npr., u Jablanici - 63%. Jablanica je daleko iznad prosjeka od 50% na drzavnom nivou. Ali jeste cinjenica da Hrvati izlaze masovnije na izbore ovdje od Bosnjaka. Srbi takodjer. Mi smo letargicni u vecim mjestima, a rezervnu domovinu nemamo. Pamet, pusta radost, ponavljam...
Sjedi 5 H i 10 B i piju u kafani noc pred izbore govore medjusobno "Ma yebo njih sve lopovi..yebo vas rat i nacionalizam pustite nas da zivimo"

Sutra dan:

Pet hrvata glasalo za HDZ bez dvojbe ikakve

Tri bosnjaka nisu izasla
Dvojica napisali REAL MADRID na listicu
Ostalih pet glasalo za 4 razlicite stranke

Slika i prilika medjunacionalnih odnosa

:bih:
Slikovito i jednostavno objasnjeno. :thumbup:
Škobo Habu

#3560 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 04/10/2022 13:05

Koji ti transfer vlasti očekuješ ? SDP umjesto SDA ili očekuješ SDP umjesto SDA i HDZ-a ??.....

Šta ti očekuješ od ljudi ovdje......ne samo u Mostaru, nego u mjestima koja se konkretno suočavaju sa velikodržavnim projektima ? ( Mostar, Stolac, Srednja Bosna...)....ja očekujem da SDP ide od kuće do kuće (hrvatske) i objašnjava zašto je multietnička, prosperitetna Bosna i hercegovina u njihovom interesu.....ne očekujem to od SDA.....
Ho'š da kažeš kako vi dole nemate alternative osim SDA?
putokaz1

#3561 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by putokaz1 »

pici wrote: 04/10/2022 11:36
putokaz1 wrote: 04/10/2022 10:18

Kakav potop osim KS,mogu imat vecinu s DF svugdje
bajke su na drugom spratu. 200 000 glOsova, jel to sve sto mozes Sarumane.
a dRUGOPLASIRANA STRANKA TJ sdp KOLIKO IMA
DaysleepeR

#3562 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by DaysleepeR »

HDZ je kriminalna organizacija, kolike oni pare klepaju ostali su male mace, pravi su gospodari svih prostora kojima vladaju
internazionale

#3563 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by internazionale »

Tesna wrote: 04/10/2022 12:53
Škobo Habu wrote: 04/10/2022 12:47

Nije stanje u Mostaru produkt politike građanskih stranaka, već oni kjoji tvrde da su vas odbranili. Alijina SDA.

Nisam vidio mjesta u kom konstantno ponavljaju da ih je Alija u ratu prod'o, a da ja SDA uvijek prva na izborima.
Pa zahvali se sda i ratnim komudantima zgrade su zapasali, zahvali se seljadiji.

Na jednoj strani sumrak i govno i kašika srušeno sve 30 godina nakon rata.

Bježe masovno svi od doktora iz južnog logora na bijeli brijeg ima ih čak idu u bolnicu u nevesinje.

Strašna je izdaja sarajeva i domaćih izdajnika u vidu boračkih udruga, komudanata i lokalne sda ciganije.
Možeš li malo pojasniti boldirano? Ko tačno iz Sarajeva je izdao Mostar, od '95 recimo pa naovamo
Loki2k9

#3564 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Loki2k9 »

The BEN10 wrote: 04/10/2022 12:35
Loki2k9 wrote: 04/10/2022 12:23

Brojcano da, ali ne procentualno. Procitaj sta sam napisao. Ako se na 1000 Hrvata iseli njih 50, a na 4000 Bosnjaka (jer Bosnjaka ima 4 do 5x vise u drzavi) iseli njih 120, ko ima veci procentualni pad?
Da, govorimo baš o procentualnom padu nataliteta: relativnom, ne apsolutnom (mada su po tom kriteriju Bošnjaci svakako najgori zbog najvećeg broja stanovnika).
Uzmi 2008. godinu kao referentu - tada je zadnji put bila kako-tako pristojna situacija po pitanju nataliteta.

http://www.forum.hr/showpost.php?p=8696 ... count=6311
I da, cudno je da se veliki broj "neizjasnjenih" pojavljuje u RS-u bas onda kad broj Bosnjaka pocinje tamo padati.
palermo

#3565 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 04/10/2022 13:08
palermo wrote: 04/10/2022 13:05

Ho'š da kažeš kako vi dole nemate alternative osim SDA?
Ček, ček...altenative umjesto SDA ili umjesto SDA i HDZ ?...
laik1981

#3566 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by laik1981 »

DaysleepeR wrote: 04/10/2022 13:11 HDZ je kriminalna organizacija, kolike oni pare klepaju ostali su male mace, pravi su gospodari svih prostora kojima vladaju
Isto su i SNSD i SDA na podrucjima gdje su dominantni..
saale

#3567 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by saale »

Johnny_x wrote: 04/10/2022 12:58 Dokle god se trojka uzda u grad i gradske glasace oni nikad nece vladati. I ove izbori su pokazali da ljudi koji zive u gradu boli briga za glasanje, a trojka se uglavnom fokusirali na njih, bez i da su pokusali na selima pruvuci glasove. Vjerujem da je lakse ubijediti osobu koja zivi na selu da promjeni stranku za koju ce glasati, nego osobu koja zivi u gradu da uopste izadje na izbore.
Zakoni i drzava nam je uredjena tako da i oni na selu i u gradu imaju iatu vrijednost glasa. Trojka nek se zapita kako pored svih kriminalnih afera Novalica, SDA ima skoro istu poziciju u federalnom parlamentu.
Tojka Trojka Ttrojka, a SDA u parlamentu Federacije više mandata nego to Sveto Trojstvo, pometeni ste po ko zna koji put, samo se KS može navuč tjesna večina i to vam je to,,, :lol:
RunnerX

#3568 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by RunnerX »

Trojka tu ne može ništa promijeniti.

Struktura glasačkog tijela je takva da će SDA još par ciklusa imati svoju standardnu bazu glasača. Mladi, koji bi trebali biti nosioci promjena, odlaze iz države i tu se gubi dosta glasova. Dok sa druge strane, SDA baza ostaje u BiH, stari ljudi, penzionieri, koji ne propuštaju izbore i glasaju za "Alijinu SDA". To je uvijek sigurica za SDA, zato su ovoliko i potrajali.

Jedini koji su mogli (i još uvijek mogu) to da promijene su Radončić i Komšić, ali oni su uvijek završavali u zagrljaju SDA. SDA bi još davno bila prošlost da im ova dvojica apsolutno uvijek nisu davali pojas za spasavanje.
tovarish

#3569 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by tovarish »

seksi_ideje wrote: 04/10/2022 12:49 Ja jos uvijek nisam siguran da ce ulazak u vlast ici tako glatko za SDA. Imam osjecaj da je MZ dosta njih. Poruke koje dolaze su jasne. HDZ se ne moze izbjeci ali i oni su destruktivni kao i SDA
Ako gledamo historiju djelovanja DF-a od 2014., SDA nebi trebala imati problema. I time bi kolektivno najebali svi, osim SDA uhljeba.

E sad, Komšić je u poziciji da sapere sve grijehove i marifetluke, a ako odbije SDA i ostane dosljedan, ja sam spreman da mu oprostim, pa čak i da ga za 4 godine i nagradim glasom, ako me bolest do tada ne dokrajči.

Ako ode sa Trojkom (i HDZ-om), mislim da će stranci učiniti sve da se njihovi odnosi ispeglaju i da to funkcioniše, ali DF (Komšić) u taj proces moraju ući dobronamjerno.

Kad bi Komšić razmišljao logički i dugoročno, može puno da dobije, ako ode sa Trojkom. Za 4 godine on ne može u predsjedništvo, a za 8 godina možda izborna pravila budu drugačija. U tom slučaju, on će SDA-u biti nepotreban i nebitan, tj. biće odbačen ko kondom. Saradnja sa Trojkom i konkretna djela mu mnogo više mogu donijeti i za 4-8 godina DF može biti jedna od jačih stranaka, a Komšić heroj i istorijski značajna ličnost.

Pored toga, dobronamjeran ulazak u Trojku bi ojačao moć njenih "ljevičarskih" snagaa i smanjio uticaj njenog "konzervativnijeg" dijela.

Komšić je sad u prilici da poveća popularnost mnogo više nego 2010., kad je doživio vrhunac.

Sa reformisanim DF-om, podmlađenim i probranim novim rukovodstvom SDP-a, daljim progresom NS-a, ova država bi mogla krenuti evropskim putem.

Ali, znaš ti nas, jebo ti nas!
Ozimician

#3570 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Ozimician »

laik1981 wrote: 04/10/2022 13:12
DaysleepeR wrote: 04/10/2022 13:11 HDZ je kriminalna organizacija, kolike oni pare klepaju ostali su male mace, pravi su gospodari svih prostora kojima vladaju
Isto su i SNSD i SDA na podrucjima gdje su dominantni..
SDA kriminal su mrvice pram ostale 2, posebno HDZ - zasto?

Jer HDZ u odnosu na broj Hrvata dobije ogroman kolac vlasti i moze svima da podijeli dio tog kolaca. Bosnjaka je jednostavno previse u odnosu na komad kolaca - pa ne mogu svi od SDA da ga dobiju.

Ovakve nebuloze moze pisati samo neko ko ne poznaje niti jednu osobu zaposlenu u: HT Eronetu, EP HZHB, SKB Mostar....
Kakve uslove imaju njihovi uhljebi, SDA uhljebi mogu samo mastati... Ja poznajem djevojku koja se sa srednjom ekonomskom (naravno preko HDZ) zaposlila da radi kao -pazi sad ovo: sekretarica na odjelu radiologije u SKB Mostar - za platu koja sa dodacima izadje izmedju 1700-1900KM - zavisno od mjeseca - ona radi od 09 do 13h - od toga efektivno upitno je da li ima i 1h rada. Posao joj je da preuzme uputnice za taj dan i vodi neku statisticku evidenciju o broju radioloskih nalaza za taj dan.
jazzer

#3571 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by jazzer »

saale wrote: 04/10/2022 13:15 Tojka Trojka Ttrojka, a SDA u parlamentu Federacije više mandata nego to Sveto Trojstvo, pometeni ste po ko zna koji put, samo se KS može navuč tjesna večina i to vam je to,,, :lol:
Dobro je da je tako, ja se prepao da nam neko ne pokvari ovaj rahatluk u kojem uzivamo evo vec 30 godina. Ka'ce sreca, SDA
opet najjaca.
laik1981

#3572 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by laik1981 »

saale wrote: 04/10/2022 13:15
Tojka Trojka Ttrojka, a SDA u parlamentu Federacije više mandata nego to Sveto Trojstvo, pometeni ste po ko zna koji put, samo se KS može navuč tjesna večina i to vam je to,,, :lol:
Suti jadan.. Sve su prilike da vas nece biti ni na drzavnom, ni na federalnom nivou :bih: Svakakve price kruze.. Izgleda da se kuju neke zavjere stranih ambasada i novi udar na jedine istinske bosnjake i petriote..
putokaz1

#3573 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by putokaz1 »

Vlast se može formirati brzo na svim nivoima
Kantoni HB:Hdz sam osim
K10-Gdje ostali mogu bez HDZ
Kantoni B:SDA sa SBIH DF SD I sl osim(BPK zbog broja stranaka je ?)
KS gdje je Trojka +
FBIH:SDA HDZ DF SBIH
BH:SNSD HDZ SDA DF SBIH...
palermo

#3574 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by palermo »

tovarish wrote: 04/10/2022 13:17
Ako gledamo historiju djelovanja DF-a od 2014., SDA nebi trebala imati problema. I time bi kolektivno najebali svi, osim SDA uhljeba.

E sad, Komšić je u poziciji da sapere sve grijehove i marifetluke, a ako odbije SDA i ostane dosljedan, ja sam spreman da mu oprostim, pa čak i da ga za 4 godine i nagradim glasom, ako me bolest do tada ne dokrajči.

Ako ode sa Trojkom (i HDZ-om), mislim da će stranci učiniti sve da se njihovi odnosi ispeglaju i da to funkcioniše, ali DF (Komšić) u taj proces moraju ući dobronamjerno.

Kad bi Komšić razmišljao logički i dugoročno, može puno da dobije, ako ode sa Trojkom. Za 4 godine on ne može u predsjedništvo, a za 8 godina možda izborna pravila budu drugačija. U tom slučaju, on će SDA-u biti nepotreban i nebitan, tj. biće odbačen ko kondom. Saradnja sa Trojkom i konkretna djela mu mnogo više mogu donijeti i za 4-8 godina DF može biti jedna od jačih stranaka, a Komšić heroj i istorijski značajna ličnost.

Pored toga, dobronamjeran ulazak u Trojku bi ojačao moć njenih "ljevičarskih" snagaa i smanjio uticaj njenog "konzervativnijeg" dijela.

Komšić je sad u prilici da poveća popularnost mnogo više nego 2010., kad je doživio vrhunac.

Sa reformisanim DF-om, podmlađenim i probranim novim rukovodstvom SDP-a, daljim progresom NS-a, ova država bi mogla krenuti evropskim putem.

Ali, znaš ti nas, jebo ti nas!
Čisto me interesuje, u toj novoj projektiranoj vlasti, hoće li trojka moći obezbijediti ijedno mjesto Hrvatu i Srbinu ispred njih....ili će ona samo bošnjačke kvote popunjavati.....??
Nostromo

#3575 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Nostromo »

Sve je jasno na primjeru Sarajeva (ovo su stariji podaci)...
Image
Locked