Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Škobo Habu

#3526 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 04/10/2022 12:44

Pa SDA je lopov.

Al očito jedini u ovoj zemlji. Barem sudeći po forumu (što je manje važno) ali i po ponašanju tzv. pro BIH građansko-ljevičarskih stranaka (što je važnije).
Nije stanje u Mostaru produkt politike građanskih stranaka, već oni kjoji tvrde da su vas odbranili. Alijina SDA.

Nisam vidio mjesta u kom konstantno ponavljaju da ih je Alija u ratu prod'o, a da ja SDA uvijek prva na izborima.
Leverage

#3527 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Leverage »

https://tuzlanski.ba/infoteka/predsjedn ... nfBqfNOW80

Evo, fino sam vam rekao da je ovo u pitanju.
tramvajtrojka

#3528 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 04/10/2022 12:35
Tesna wrote: 04/10/2022 11:57

Mostar sda po kućama se nosale kutije i boračkim organizacijama tj prostorima udruga.

Tako se priča.
Šteta što nisu više. Ovako, kako napisa forumaš na drugoj temu, u HNK odnos 13 :17...jebo te život. A niko da prozove HDZ, niti da posumnja u mogućnost nekih malverzacija. Jel se slučajno SDP oglasio povodom toga....šipak...

Što se mene tiče, ako DF uspije angažovati makar još jednu osobu kao što je Martina Mlinarević-Sopta imaju od mene glas za sva vremena. A za Martinu ću glasati na kojoj god bude listi, pa čak i na listi HDZ-a.
znaci tebi kao bosnjaku ne smeta Martina koja je na poskoku pisala protiv istih tih bosnjaka i izmislila naziv mosnjaci , dobro je znati koliko ljudi mogu imati nepostovanja prema svojoj naciji sve dok je dobro njihovoj politickoj opciji :run: :run:
Tesna

#3529 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Tesna »

Ozimician wrote: 04/10/2022 12:45 Kao sto neko rece - svi posmatraju situaciju samo iz svoje mahale. Ako gledamo siru sliku, pobjednici izbora su:

1. HDZ - dobili su izborni zakon takav da su cementirani u vlasti i oni biraju s kim ce praviti vlast na drzavnom i federalnom nivou + HDZ je zakucao izbore, vise imaju glasova nego Hrvata u BIH, na pojedinim mjestima gdje su oni apsolutna vecina - izlaznost 100% (malverzacija, sta li) + apsolutna vlast u svim kantonima sa HR vecinom i u 2 mijesana kantona.

2. SNSD - ocita izborna kradja, cak i veca nego u HDZ timu, ali kakogod - bez njih nema vlasti ni u RS ni u drzavi

10 mjesta prazno

13. SDA - dobili su vlast u vecini kantona sa bosnjackom vecinom i imaju najrealnije sanse da zastupaju bosnjacki dio u federalnoj i drzavnoj vlasti

Ko su najveci gubitnici:

1. BIH
2. Bosnjaci
3. SBB
4. Opozicija u RS
Sbb je pokraden opet 220 000 nevažećih listića
tovarish

#3530 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by tovarish »

The BEN10 wrote: 04/10/2022 12:35
Loki2k9 wrote: 04/10/2022 12:23

Brojcano da, ali ne procentualno. Procitaj sta sam napisao. Ako se na 1000 Hrvata iseli njih 50, a na 4000 Bosnjaka (jer Bosnjaka ima 4 do 5x vise u drzavi) iseli njih 120, ko ima veci procentualni pad?
Da, govorimo baš o procentualnom padu nataliteta: relativnom, ne apsolutnom (mada su po tom kriteriju Bošnjaci svakako najgori zbog najvećeg broja stanovnika).
Uzmi 2008. godinu kao referentu - tada je zadnji put bila kako-tako pristojna situacija po pitanju nataliteta.

http://www.forum.hr/showpost.php?p=8696 ... count=6311
Natalitet i iseljavanje su dva različita pojma i odvojena procesa, iako u BiH oba procesa dovode do smanjenja stanovništva.
seksi_ideje

#3531 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by seksi_ideje »

Ja jos uvijek nisam siguran da ce ulazak u vlast ici tako glatko za SDA. Imam osjecaj da je MZ dosta njih. Poruke koje dolaze su jasne. HDZ se ne moze izbjeci ali i oni su destruktivni kao i SDA
Spit_fire

#3532 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Spit_fire »

Škobo Habu wrote: 04/10/2022 12:47

Pa SDA je lopov.

Al očito jedini u ovoj zemlji. Barem sudeći po forumu (što je manje važno) ali i po ponašanju tzv. pro BIH građansko-ljevičarskih stranaka (što je važnije).
Nije stanje u Mostaru produkt politike građanskih stranaka, već oni kjoji tvrde da su vas odbranili. Alijina SDA.

Nisam vidio mjesta u kom konstantno ponavljaju da ih je Alija u ratu prod'o, a da ja SDA uvijek prva na izborima.
A nije do HDZ nimalo i hrvata koji su jos u glavama u maju 93?
Student_u_Ostavci

#3533 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Student_u_Ostavci »

Spit_fire wrote: 04/10/2022 12:42
Loki2k9 wrote: 04/10/2022 12:26

Da, ali mislim da je u tim mjestima podjednaka izlaznost i jednih i drugih, jer to su mala mjesta u kojima nacionalne stranke mobilisu svoje tijelo. Drugo je to sto u Tuzli, Sarajevu i drugim vecim gradovima izlaznost nije kao, npr., u Jablanici - 63%. Jablanica je daleko iznad prosjeka od 50% na drzavnom nivou. Ali jeste cinjenica da Hrvati izlaze masovnije na izbore ovdje od Bosnjaka. Srbi takodjer. Mi smo letargicni u vecim mjestima, a rezervnu domovinu nemamo. Pamet, pusta radost, ponavljam...
Sjedi 5 H i 10 B i piju u kafani noc pred izbore govore medjusobno "Ma yebo njih sve lopovi..yebo vas rat i nacionalizam pustite nas da zivimo"

Sutra dan:

Pet hrvata glasalo za HDZ bez dvojbe ikakve

Tri bosnjaka nisu izasla
Dvojica napisali REAL MADRID na listicu
Ostalih pet glasalo za 4 razlicite stranke

Slika i prilika medjunacionalnih odnosa

:bih:
Oni su ujedinjeni oko jedne stranke i za nju će glasati taman jeli borove iglice naredne 4 godine.
Mi sa druge strane glasamo za 120 stranaka ali svejedno jedemo borove iglice.
Ozimician

#3535 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Ozimician »

Pa SDA je lopov.

Mogao bih se sloziti da je Alija prodao mnoga mjesta u ratu - problem je druze sto alternativa ne nudi nista bolje.
Alternativa (SDP, NS) u Mostaru nudi da bosnjackim glasovima ponudi ne-Bosnjacima funkcije i dodatno oslabi poziciju Bosnjaka u vlasti.

Imas u Mostaru Zuljevica koji dobija 100% bosnjacke glasove, ne izjasnjava se kao Bosnjak i otvoreno kaze da ne radi u interesu Bosnjaka - sa NS i Irmom Baralija i Boskom Cavar - smo vec vidjeli kako je jeftino ispalo.

Jbg druze, u takvom okruzenju, SDA ispadne sigurno najsigurnija opcija bez obzira na sve (nazalost).

Za stanje u Mostaru je ponajprije kriva HDZ i velikodrzavna ideja susjedne drzave koja od njega nastoji svim silama napraviti "stolni grad".
tvojkomsija

#3536 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by tvojkomsija »

Koliko njih dvojica skupa mjesecno uzmu? Jel preko 20 hiljada? Pa ko bi se svadjao s tim parama :-D
Škobo Habu

#3537 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Škobo Habu »

Spit_fire wrote: 04/10/2022 12:49

Govorim o mentalitetu koji preovladava na istočnoj obali.
palermo

#3538 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 04/10/2022 12:48

znaci tebi kao bosnjaku ne smeta Martina koja je na poskoku pisala protiv istih tih bosnjaka i izmislila naziv mosnjaci , dobro je znati koliko ljudi mogu imati nepostovanja prema svojoj naciji sve dok je dobro njihovoj politickoj opciji :run: :run:
Martina da mi smeta ??????????

Al zamisli da ti sebe smatraš opozicionarem.......i meni bi trebalo biti bolje sa tobom.......jebo te život...
Tesna

#3539 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Tesna »

Pa SDA je lopov.

Pa zahvali se sda i ratnim komudantima zgrade su zapasali, zahvali se seljadiji.

Na jednoj strani sumrak i govno i kašika srušeno sve 30 godina nakon rata.

Bježe masovno svi od doktora iz južnog logora na bijeli brijeg ima ih čak idu u bolnicu u nevesinje.

Strašna je izdaja sarajeva i domaćih izdajnika u vidu boračkih udruga, komudanata i lokalne sda ciganije.
Dozer

#3540 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Dozer »

Ovdje je, da se ne lazemo, pokradena BiH kao drzava. I pokrali su je zajednicki SDA, HDZ i SNSD.

Sve ostalo je irelevantno.
palermo

#3541 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 04/10/2022 12:52
Spit_fire wrote: 04/10/2022 12:49

Govorim o mentalitetu koji preovladava na istočnoj obali.
Ako ti nije zahmetli, u dvije rečenice da mi opišeš taj mentalitet ?
Ozimician

#3542 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Ozimician »

seksi_ideje wrote: 04/10/2022 12:49 Ja jos uvijek nisam siguran da ce ulazak u vlast ici tako glatko za SDA. Imam osjecaj da je MZ dosta njih. Poruke koje dolaze su jasne. HDZ se ne moze izbjeci ali i oni su destruktivni kao i SDA
"Ali i oni su destruktivni kao SDA" - ma sta kazes?

Oni su 5x destruktivniji od SDA gdje god vladaju - ako neko smatra da je HDZ manje zlo nego SDA - od sveg srca mu zelim vladavinu HDZ-a u mjesnoj zajednici, opcini, kantonu...
saabsa

#3543 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by saabsa »

lavic wrote: 04/10/2022 11:48
saabsa wrote: 04/10/2022 11:32

Ja sam neko ko vidi svojim vlastitim očima da je trojka sa svim svojim manama svjetlosnu godinu ispred kvazi državničkih,kvazi patriotskih a u stvari stranaka koje su kriminalni klanovi ili privjesci kriminalnih klanova.
Zašto narandžasta SDA ? Zato što je zbog originala prodao šestorku,obraz i građane Sarajeva, zato što je u koaliciji sa originalnom zelenom gdje god može biti, zato što "dobije" od originala Elektroprivredu i gle čuda postavi SDA direktora u nju, zato što su mu savjetnici najbliža familija ljudi iz vrha SDA,zato što nigdje ni jednom riječi ne osudi bilo koji od kriminala koje SDA čini pa ih čak i brani u zadnje vrijeme.
Dovoljno ?
Ti ne vidis svojim ocima nego si stranci koja nije uspjela da te metne gdje ti pase ili si jos u fazi borbe za tu poziciju pa ti je muka.
Razumijem te, imas puno pravo da se ljutis. Milim da si OK samo si jos uvijek daleko od vatre,i to je tvoj problem.
Trojka je sve svoje koje je mislila vec namjestila, neko te vinta u stranci i to ti nije kriv Zeljko i DF kao ni SDA, vec tvoji.
Evo ga još jedan otvarač očiju....
Pod jedan, ne pripadam ni jednoj stranci niti sam ikad pripadao, imam svoju privatnu firmu koju vodim i niko od njih me ne bi mogao bolje zaposliti sve i da hoću a boga mi me ne mogu ni kupiti.
To što ste vi bagra naučili da sve u životu tako funkcioniše "daj me uvali,daj me poguraj,daj mi namjesti" ne znači da cijeli svijet tako funkcioniše,valjda vam prešlo od bossa to što je navikao taj famozni udarač po prstima da mu neko drugi plaća kampanje ili da mu oprema stan.
seksi_ideje

#3544 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by seksi_ideje »

Nikada necu zaboraviti kako je Martina popljuvala Komsica i cijelo predsjednistvo, hvalila Farlatara i to sve u emisiji "Nedeljom u dva" i onda, gle cuda, pozvao je Komsic da bude ambasadorica i sve super? :lol:
Škobo Habu

#3545 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 04/10/2022 12:54

Već sam objasnio. Alija ovo, Alija ono. Dođu izbori - hop, zaokužiš SDA. Kad je to dole kod vas došlo do transfera vlasti a da SDA nije imala vodeću ulogu? Možeš se sjetiti?
Spit_fire

#3546 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Spit_fire »

Ozimician wrote: 04/10/2022 12:52

Mogao bih se sloziti da je Alija prodao mnoga mjesta u ratu - problem je druze sto alternativa ne nudi nista bolje.
Alternativa (SDP, NS) u Mostaru nudi da bosnjackim glasovima ponudi ne-Bosnjacima funkcije i dodatno oslabi poziciju Bosnjaka u vlasti.

Imas u Mostaru Zuljevica koji dobija 100% bosnjacke glasove, ne izjasnjava se kao Bosnjak i otvoreno kaze da ne radi u interesu Bosnjaka - sa NS i Irmom Baralija i Boskom Cavar - smo vec vidjeli kako je jeftino ispalo.

Jbg druze, u takvom okruzenju, SDA ispadne sigurno najsigurnija opcija bez obzira na sve (nazalost).

Za stanje u Mostaru je ponajprije kriva HDZ i velikodrzavna ideja susjedne drzave koja od njega nastoji svim silama napraviti "stolni grad".
Dzaba ti to pricas druze...niko ne vidi dalje od avlije
tramvajtrojka

#3547 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 04/10/2022 12:53
tramvajtrojka wrote: 04/10/2022 12:48

Martina da mi smeta ??????????

Al zamisli da ti sebe smatraš opozicionarem.......i meni bi trebalo biti bolje sa tobom.......jebo te život...
pa nikad se nije distancirala od tih stavova , il ne do bog rekla izvinite pogrijesila sam nazivanja jednog naroda po spolnom organu, et da zanemarimo sto nema fakultetsku diplomu da bude ambasador ovdje na ovom pitanju je morala dati odgovor

veoma jednostavno glasovima bosnjaka je dobila ambasadorsku poziciju i ti bosnjaci zasluzuju odgovor
Student_u_Ostavci

#3548 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Student_u_Ostavci »

saabsa wrote: 04/10/2022 12:56
lavic wrote: 04/10/2022 11:48
Ti ne vidis svojim ocima nego si stranci koja nije uspjela da te metne gdje ti pase ili si jos u fazi borbe za tu poziciju pa ti je muka.
Razumijem te, imas puno pravo da se ljutis. Milim da si OK samo si jos uvijek daleko od vatre,i to je tvoj problem.
Trojka je sve svoje koje je mislila vec namjestila, neko te vinta u stranci i to ti nije kriv Zeljko i DF kao ni SDA, vec tvoji.
Evo ga još jedan otvarač očiju....
Pod jedan, ne pripadam ni jednoj stranci niti sam ikad pripadao, imam svoju privatnu firmu koju vodim i niko od njih me ne bi mogao bolje zaposliti sve i da hoću a boga mi me ne mogu ni kupiti.
To što ste vi bagra naučili da sve u životu tako funkcioniše "daj me uvali,daj me poguraj,daj mi namjesti" ne znači da cijeli svijet tako funkcioniše,valjda vam prešlo od bossa to što je navikao taj famozni udarač po prstima da mu neko drugi plaća kampanje ili da mu oprema stan.
Treba li ti radnika? Pričam sve ex yu jezike+nabadam engleski. Komunikativan sam, voljan za saradnju i dobro funkcionišem pod pritiskom.
Johnny_x

#3549 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Johnny_x »

Dokle god se trojka uzda u grad i gradske glasace oni nikad nece vladati. I ove izbori su pokazali da ljudi koji zive u gradu boli briga za glasanje, a trojka se uglavnom fokusirali na njih, bez i da su pokusali na selima pruvuci glasove. Vjerujem da je lakse ubijediti osobu koja zivi na selu da promjeni stranku za koju ce glasati, nego osobu koja zivi u gradu da uopste izadje na izbore.
Zakoni i drzava nam je uredjena tako da i oni na selu i u gradu imaju iatu vrijednost glasa. Trojka nek se zapita kako pored svih kriminalnih afera Novalica, SDA ima skoro istu poziciju u federalnom parlamentu.
Spit_fire

#3550 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Spit_fire »

Škobo Habu wrote: 04/10/2022 12:57
palermo wrote: 04/10/2022 12:54

Već sam objasnio. Alija ovo, Alija ono. Dođu izbori - hop, zaokužiš SDA. Kad je to dole kod vas došlo do transfera vlasti a da SDA nije imala vodeću ulogu? Možeš se sjetiti?
Kakve veze ima alija? Ljudi u u sarajevu vide zahiragica i kae kako moze glasat neko za sda u svom kantonu ili opstini...Njegov jaran Mate sa ilidze i Mate sa avenije nisu iste osobe...iako vjerovatno oba za HdZ glsaju

Bosnjaci u ovakvim okruzenjkma su primorani glasati za onoga ko ima najvise sanse da pobjedi ...nazalost to je sve ovo vrijeme SDA. Zasto je to tako...Ja mislim da to nije do Bosnjaka nego do alternativa SDA koje bosnjacima ne nude nista...Nude im somun i multi pricu u odnosu na ciglu i krajnju desnicu sa druge strane
Last edited by Spit_fire on 04/10/2022 13:04, edited 1 time in total.
Locked