Za SDP bi bilo tragicno ako ne izabere novo rukovodstvo, a posebno se to odnosi na predsjednika stranke.. Niksic je previse potkapacitiran i mislim da je on licno dosta kostao SDP na ovim izborima..
Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
-
laik1981
#3501 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
-
tindbe
-
Loki2k9
#3503 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Vidio sam na spisku od jedne stranke bruku clanova romskih porodica koje vise ne zive u mom gradu, otisli su za Italiju, neki cak i prije 10 godina. Odjavom prebivalista bi se valjda ti ljudi trebali brisati sa spiskova. U mom birackom mjestu je preko 760 dusa. Ne zivi ni 460 ovdje. Evo primjera Bogodol, Mostar. U tom naselju danas zivi 10-15 osoba. Na spisku 57. Izlaznost 57/57 (svi glasali za HDZ BiH
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3504 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
nakon srebrenice trebao je harakiri izvršiti
-
Škobo Habu
#3505 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Nikšić je od samog početka bio najgora moguća opcija za SDP.
Niti harizme, niti autoriteta, niti vizije.
Upravo zbog takvog SDP-a je polumrtvi DF dobio krila i postao apsolutni hit ovih izbora.
Niti harizme, niti autoriteta, niti vizije.
Upravo zbog takvog SDP-a je polumrtvi DF dobio krila i postao apsolutni hit ovih izbora.
Last edited by Škobo Habu on 04/10/2022 12:23, edited 1 time in total.
-
Loki2k9
#3506 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Brojcano da, ali ne procentualno. Procitaj sta sam napisao. Ako se na 1000 Hrvata iseli njih 50, a na 4000 Bosnjaka (jer Bosnjaka ima 4 do 5x vise u drzavi) iseli njih 120, ko ima veci procentualni pad?The BEN10 wrote: ↑04/10/2022 08:15U pravu je čovjek.Loki2k9 wrote: ↑04/10/2022 03:00
Aj ne spamuj, Bgt. Ne mozes porediti Skutoriju i ostala mjesta. Provozaj se Livnom i Duvnom, provozaj se srednjom Bosnom i Posavinom. Ti si nasao porediti Bihac kao mjesto iz kojeg se Bosnjaci najvise iseljavaju i Grude, koje je manje vise stabilno kod Hrvata. Izabrao si suste suprotnosti.
Pritom, ako Hrvati na niovu Federacije PO STATISTICI imaju 15-16% zivorodjenih u 2021. godini, na nivou drzave je to oko 10%, zatim pogledas smrtnost u srednjoj Bosni, gdje u opcinama gdje su bare-bare sa nama imaju losiji pp, onda je jasno sto se cudim ovakim rezultatima HDZ-a. Pa oni nisu izgubili nista u realnom broju. Na potpuno istom su nivou kao i prije 4 godine. To je nerealno. Ni u Hrvatskoj za 4 godine ne moze biti isti broj glasaca stranaka, upravo zbog iseljavanja i negativnog pp-a. Zato je ovdje to naucna fantastika.
Bošnjaci imaju ubjedljivo najveći pad nataliteta, što ukazuje na da najviše iseljavaju.
-
Spit_fire
#3507 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Smijem ruku u vatru da je medju najbogatijim ljudima na politickoj sceni a nez jel prebacio 5k glasova ikad...nestvarno
-
Loki2k9
#3508 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Da, ali mislim da je u tim mjestima podjednaka izlaznost i jednih i drugih, jer to su mala mjesta u kojima nacionalne stranke mobilisu svoje tijelo. Drugo je to sto u Tuzli, Sarajevu i drugim vecim gradovima izlaznost nije kao, npr., u Jablanici - 63%. Jablanica je daleko iznad prosjeka od 50% na drzavnom nivou. Ali jeste cinjenica da Hrvati izlaze masovnije na izbore ovdje od Bosnjaka. Srbi takodjer. Mi smo letargicni u vecim mjestima, a rezervnu domovinu nemamo. Pamet, pusta radost, ponavljam...sime_cipol wrote: ↑04/10/2022 08:38Galvanizirali su (sto bi rekao CiroLoki2k9 wrote: ↑04/10/2022 03:09
Ne mogu tvrditi jer jos nisam upratio da su pocele ikakve price o tome, mada znamo da se uveliko krade i da glasaju umrli jos za vrijeme Tita. Ali ponavljam, nevjerovatno je, recimo, da u Busovaci Borjana i HDZ-ovci osvoje 42% glasova, kada sve statistike pokazuju da Hrvati u toj opcini danas cine 35% stanovnistva max. Brojni su primjeri. Pa ona je osvojila vise glasova od Covica i Dijane Zelenike zajedno prije 4 godine. Ona, samo da i od Covica vise (Zelenika tad osvojila ca. 25 hiljada), smijesno je...) biracko tijelo.
Nema veze sto ih je u Busovaci ima 35% ako ih je na glasanje izaslo vise nego Bosnjaka.
-
foton
#3509 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
To je malo kontraproduktivan stav. I u razvijenim zemljama ima puno ljudi koje politika ne interesuje i imaju lagodan zivot bez "uplitanja u teske teme", ali izadju na izbore, potrose 15 minuta jer je to ipak neka duznost i preduslov za ocuvanje tog lagodnog zivota. I ja imam odlican posao nevezan za politiku, zadovoljan sam kvalitetom svog zivota, ali nisam slijep pa da ne vidim da MILION STVARI moze bolje i nisam zadovoljan kvalitetom zivota ljudi oko mene. Nisam zadovoljan skolstvom, rupama na cestama, urbanizmom, javnim prevozom, kvalitetom zraka, malom penzijom zene sa prvog sprata itd. I ima taj jedan dan u nekoliko godina kada MOGU ako hocu da uticem na sve te stvari i jos mnoge druge (mimo vlastitog ponasanja) i onda odlucim da mene to ne zanima? OK, moze i to, ali je obrazlozenje lose - "trosenje vremena na prodavace magle". Kao da se vlast nece formirati bez necijeg glasa, ili da odluke vlasti nece uticati na zivot neglasaca i zivot njihove djece/prijatelja/porodice itd. jer eto oni nisu glasali? Sto je vise neglasaca to ce biti vise prodavaca magle. Ja sam siguran da bi i u Svedskoj odjednom izronilo milion prodavaca magle, oni su stalno tu, kad dovoljno ljudi ne bi glasalo. I onda moras biti izuzetno sebican i zao da kao neki gore "radnik njemacke firme sa VSSom" (znaci ne kao posljedica gluposti) ovdje kao statista posmatras drustvo, ne interesuje te, ti ces autom, a komsija tramvajem starijim od tebe na posao.JoseMujica wrote: ↑04/10/2022 11:51druže, ima kvalitetnog života i mimo politike....kod nas se realno politikom bave likovi koji ništa drugo u svom životu nisu radili i idu tamo da se uhljebe. Da imamo jači realni sektor, đe se može dobro zaraditi, niko se ne bi politikom ni bavio.laik1981 wrote: ↑04/10/2022 11:43
Vecini tih ljudi kvalitet zivota i standard ovisi o onima koji vladaju i samim tim bi, da su pri zdravoj pameti, morali biti zainteresovani i involvirani bar u biranje vlasti i neki svakodnevni aktivizam.. Oni svojom nezainteresovanoscu i pasivnoscu dopustaju drugima da im kreiraju standarde u kojima zive.. Krenes od zdravstva, obrazovanja, infrastrukture, opce sigurnosti, sistema pravosudja itd.. Sve su to stvari koje bi im morale biti interesantne i prioritetne.. Svaki i minamalan pomak naprijed je bolji od stagnacije i nazadovanja.. Drzava nam je ovakva jer smo pasivni i olako se odricemo nasih osnovnih ljudskih prava.. Nikakve to veze nema sa stranackom zaslijepljenoscu.. To je pitanje zdravog razuma.. Biraj, da ti drugi ne biraju, pa ih mijenjaj ako treba svake cetiri godine ako nisi zadovoljan..
A i pored generalno loše situacije ovdje, ima dosta firmi koje odlično rade, u kojima ljudi imaju fine uslove rada i plate, i te ljude politika ne interesuje uopće. I ti ljudi neće da daju glasove niti da troše svoje vrijeme na prodavače magle. Sad možemo satima vaziti jel to valja ili ne valja, al i tako je.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3510 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
mada ljudi generalno traže mane političarima čisto da ne izađu ili da glasuju za sda 
nikšić je idealan primjerak toga
nikšić je idealan primjerak toga
-
Trappist
#3511 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
"Sabina Ćudić: Režim pada! U ponedjeljak se budimo u novoj BiH koja ide u EU!"
Utorak: "Otkazana sjednica Doma naroda, zbog HDZ-a i SNSD-a zasad ništa od ukidanja akciza na gorivo i nulte stope PDV-a"
Utorak: "Otkazana sjednica Doma naroda, zbog HDZ-a i SNSD-a zasad ništa od ukidanja akciza na gorivo i nulte stope PDV-a"
-
The BEN10
#3512 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Da, govorimo baš o procentualnom padu nataliteta: relativnom, ne apsolutnom (mada su po tom kriteriju Bošnjaci svakako najgori zbog najvećeg broja stanovnika).
Uzmi 2008. godinu kao referentu - tada je zadnji put bila kako-tako pristojna situacija po pitanju nataliteta.
http://www.forum.hr/showpost.php?p=8696 ... count=6311
Last edited by The BEN10 on 04/10/2022 12:35, edited 1 time in total.
-
splinter
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3514 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Oni imaju jednu stranku i jednog kandidata. Bosnjaci su imali 4 za predsjednika i bezbroj stranaka.Loki2k9 wrote: ↑04/10/2022 12:26Da, ali mislim da je u tim mjestima podjednaka izlaznost i jednih i drugih, jer to su mala mjesta u kojima nacionalne stranke mobilisu svoje tijelo. Drugo je to sto u Tuzli, Sarajevu i drugim vecim gradovima izlaznost nije kao, npr., u Jablanici - 63%. Jablanica je daleko iznad prosjeka od 50% na drzavnom nivou. Ali jeste cinjenica da Hrvati izlaze masovnije na izbore ovdje od Bosnjaka. Srbi takodjer. Mi smo letargicni u vecim mjestima, a rezervnu domovinu nemamo. Pamet, pusta radost, ponavljam...sime_cipol wrote: ↑04/10/2022 08:38
Galvanizirali su (sto bi rekao Ciro) biracko tijelo.
Nema veze sto ih je u Busovaci ima 35% ako ih je na glasanje izaslo vise nego Bosnjaka.
-
palermo
#3515 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Šteta što nisu više. Ovako, kako napisa forumaš na drugoj temu, u HNK odnos 13 :17...jebo te život. A niko da prozove HDZ, niti da posumnja u mogućnost nekih malverzacija. Jel se slučajno SDP oglasio povodom toga....šipak...Tesna wrote: ↑04/10/2022 11:57Mostar sda po kućama se nosale kutije i boračkim organizacijama tj prostorima udruga.Dozer wrote: ↑04/10/2022 11:50
Ovo su uradili skoro svugdje.
Rupa od 2-3h tokom cega uopste nisu stizali rezultati s biralista, jasno ukazuje na to da se desavalo nesto nelegalno, a to su vjerovatno bugarski vozovi tokom transporta materijala.
Mislim, detalj da je u Svrakinom Borjana imala ubjedljivo najvise glasova sasvim lijepo ukazuje na neciju fulu s vrecama.
Tako se priča.
Što se mene tiče, ako DF uspije angažovati makar još jednu osobu kao što je Martina Mlinarević-Sopta imaju od mene glas za sva vremena. A za Martinu ću glasati na kojoj god bude listi, pa čak i na listi HDZ-a.
-
Škobo Habu
#3516 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
SDA, po prirodi stvari, odnosno tradicije, o tome treba da šuti?
-
Tesna
#3517 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Pitaj šerifa špagu lopinu i onog što je njegova pumpa i građevinska firma tojaga.palermo wrote: ↑04/10/2022 12:35Šteta što nisu više. Ovako, kako napisa forumaš na drugoj temu, u HNK odnos 13 :17...jebo te život. A niko da prozove HDZ, niti da posumnja u mogućnost nekih malverzacija. Jel se slučajno SDP oglasio povodom toga....šipak...
Što se mene tiče, ako DF uspije angažovati makar još jednu osobu kao što je Martina Mlinarević-Sopta imaju od mene glas za sva vremena. A za Martinu ću glasati na kojoj god bude listi, pa čak i na listi HDZ-a.
Edu mušića
-
palermo
#3518 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Tesna wrote: ↑04/10/2022 12:40Pitaj šerifa špagu lopinu i onog što je njegova pumpa i građevinska firma tojaga.palermo wrote: ↑04/10/2022 12:35
Šteta što nisu više. Ovako, kako napisa forumaš na drugoj temu, u HNK odnos 13 :17...jebo te život. A niko da prozove HDZ, niti da posumnja u mogućnost nekih malverzacija. Jel se slučajno SDP oglasio povodom toga....šipak...
Edu mušića
Šta da pitam ? Što su slabo nosali kutije ?
-
Spit_fire
#3519 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Sjedi 5 H i 10 B i piju u kafani noc pred izbore govore medjusobno "Ma yebo njih sve lopovi..yebo vas rat i nacionalizam pustite nas da zivimo"Loki2k9 wrote: ↑04/10/2022 12:26Da, ali mislim da je u tim mjestima podjednaka izlaznost i jednih i drugih, jer to su mala mjesta u kojima nacionalne stranke mobilisu svoje tijelo. Drugo je to sto u Tuzli, Sarajevu i drugim vecim gradovima izlaznost nije kao, npr., u Jablanici - 63%. Jablanica je daleko iznad prosjeka od 50% na drzavnom nivou. Ali jeste cinjenica da Hrvati izlaze masovnije na izbore ovdje od Bosnjaka. Srbi takodjer. Mi smo letargicni u vecim mjestima, a rezervnu domovinu nemamo. Pamet, pusta radost, ponavljam...sime_cipol wrote: ↑04/10/2022 08:38
Galvanizirali su (sto bi rekao Ciro) biracko tijelo.
Sutra dan:
Pet hrvata glasalo za HDZ bez dvojbe ikakve
Tri bosnjaka nisu izasla
Dvojica napisali REAL MADRID na listicu
Ostalih pet glasalo za 4 razlicite stranke
Slika i prilika medjunacionalnih odnosa
Last edited by Spit_fire on 04/10/2022 12:44, edited 1 time in total.
-
Tesna
-
palermo
#3521 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Pa SDA je lopov.Škobo Habu wrote: ↑04/10/2022 12:40SDA, po prirodi stvari, odnosno tradicije, o tome treba da šuti?
Al očito jedini u ovoj zemlji. Barem sudeći po forumu (što je manje važno) ali i po ponašanju tzv. pro BIH građansko-ljevičarskih stranaka (što je važnije).
-
palermo
- Ozimician
#3523 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Kao sto neko rece - svi posmatraju situaciju samo iz svoje mahale. Ako gledamo siru sliku, pobjednici izbora su:
1. HDZ - dobili su izborni zakon takav da su cementirani u vlasti i oni biraju s kim ce praviti vlast na drzavnom i federalnom nivou + HDZ je zakucao izbore, vise imaju glasova nego Hrvata u BIH, na pojedinim mjestima gdje su oni apsolutna vecina - izlaznost 100% (malverzacija, sta li) + apsolutna vlast u svim kantonima sa HR vecinom i u 2 mijesana kantona.
2. SNSD - ocita izborna kradja, cak i veca nego u HDZ timu, ali kakogod - bez njih nema vlasti ni u RS ni u drzavi + za tu kradju nece odgovarati, iz RS pored ocigledne kradje uhapsili 5 Bosnjaka u nekom selu... xD
10 mjesta prazno
13. SDA - dobili su vlast u vecini kantona sa bosnjackom vecinom i imaju najrealnije sanse da zastupaju bosnjacki dio u federalnoj i drzavnoj vlasti
Ko su najveci gubitnici:
1. BIH
2. Bosnjaci
3. SBB
4. Opozicija u RS
1. HDZ - dobili su izborni zakon takav da su cementirani u vlasti i oni biraju s kim ce praviti vlast na drzavnom i federalnom nivou + HDZ je zakucao izbore, vise imaju glasova nego Hrvata u BIH, na pojedinim mjestima gdje su oni apsolutna vecina - izlaznost 100% (malverzacija, sta li) + apsolutna vlast u svim kantonima sa HR vecinom i u 2 mijesana kantona.
2. SNSD - ocita izborna kradja, cak i veca nego u HDZ timu, ali kakogod - bez njih nema vlasti ni u RS ni u drzavi + za tu kradju nece odgovarati, iz RS pored ocigledne kradje uhapsili 5 Bosnjaka u nekom selu... xD
10 mjesta prazno
13. SDA - dobili su vlast u vecini kantona sa bosnjackom vecinom i imaju najrealnije sanse da zastupaju bosnjacki dio u federalnoj i drzavnoj vlasti
Ko su najveci gubitnici:
1. BIH
2. Bosnjaci
3. SBB
4. Opozicija u RS
Last edited by Ozimician on 04/10/2022 12:48, edited 2 times in total.
-
Spit_fire
#3524 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Sas ce ti ovi iz Ks rec sta fali bolje da HDZ vam vlada nego SDA...dobro nece se on morat nosit sa UZPom koji posebno ekstreman u HNK, al sta te briga moj moleru nek nisi SDA bot to ti je najvaznijepalermo wrote: ↑04/10/2022 12:44Pa SDA je lopov.Škobo Habu wrote: ↑04/10/2022 12:40
SDA, po prirodi stvari, odnosno tradicije, o tome treba da šuti?
Al očito jedini u ovoj zemlji. Barem sudeći po forumu (što je manje važno) ali i po ponašanju tzv. pro BIH građansko-ljevičarskih stranaka (što je važnije).
-
Tesna
#3525 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo
Pa ima šute i kradu jer su šuplji i korumpirani.
Još kad bude ona optužnica za pronevjeru milion maraka on i selmo crkotić.
Malo amerika treba špagirat i mušićarit mostar i sda.