Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
convict wrote: ↑03/10/2022 10:24
Parlament BiH manje vise isti sastav kao i dosad, samo NiP umjesto SBBa. KS - trojka pojacala rezultat i moci ce komotno sastaviti vlast, TK - nevjerovatan rast SDA.
sta su rekli kad je sljedeci update?
Šta se dešava u Banovićima? Kakvi su tamo rezultati?
Nespin wrote: ↑03/10/2022 10:25
I ja mislim da je tako. Trojka u Sarajevu ima rezultate, u ostalim sredinama je to daleko od idealnog. Još jedna stvar: u manjim sredinama je strah od "izopćenja" puno veći. Teško da će se neko u manjoj sredini odlučiti da kontrira i ide u fajt sa SDA kako to npr. radi Dino u Kantonu Sarajevo, jer je u manjim sredinama puno teže opstati ako te zajednica odbaci i proglasi "izdajnikom". Npr. razumljivo je zašto Kuko uživa podršku u Banovićima, jer kontroliše tokove novca i rudinik koji znači egzistenciju za većinu stanovnika. Zatim dešava se sljedeća stvar: neki ološ iz SDA koji već ima obezbijeđenu egzistenciju, ali je nezadovoljan iz nekog razloga pređe u NiP i on bi kao trebao biti neka alternativa. Posljedično građani neće glasati za NiP iz dva razloga: strah od SDA i gađenje prema bivšem članu SDA koji će, ako bi i došao na vlast, biti još gori od trenutnih SDA feudalaca... Tako, vrtimo se u začaranom krugu, a kako ga razbiti, ne znam.
Sreca pa me bukvalno ne dira ni najmanje ovaj rezultat ... davno sam se pomirio da je moja strana izgubila, da me boli briga za ovaj narod i da gledam samo sebe i svoju porodicu/prijatelje/poznanike
Nije to samo do mentaliteta, racunaj da neke od stranke sarajevske "trojke" jednostavno slabo ili nikako djeluju izvan KS.
Nasa stranka cak u nekim cijelim kantonima nema ni kantonalni odbor.
NiP se u ruralnim sredinama vecinom sastoji od najpokvarenijih bivsih SDA-ovaca, a u manjim sredinama svako svakog zna.
SDP tamo gdje vlada - vlada istim metodama kao i SDA, itd.
To sto je sva paznja medija usmjerena na KS, a ne na ostale, pa se stvara lazni privid pred izbore, to je drugi par rukava.
I ja mislim da je tako. Trojka u Sarajevu ima rezultate, u ostalim sredinama je to daleko od idealnog. Još jedna stvar: u manjim sredinama je strah od "izopćenja" puno veći. Teško da će se neko u manjoj sredini odlučiti da kontrira i ide u fajt sa SDA kako to npr. radi Dino u Kantonu Sarajevo, jer je u manjim sredinama puno teže opstati ako te zajednica odbaci i proglasi "izdajnikom". Npr. razumljivo je zašto Kuko uživa podršku u Banovićima, jer kontroliše tokove novca i rudinik koji znači egzistenciju za većinu stanovnika. Zatim dešava se sljedeća stvar: neki ološ iz SDA koji već ima obezbijeđenu egzistenciju, ali je nezadovoljan iz nekog razloga pređe u NiP i on bi kao trebao biti neka alternativa. Posljedično građani neće glasati za NiP iz dva razloga: strah od SDA i gađenje prema bivšem članu SDA koji će, ako bi i došao na vlast, biti još gori od trenutnih SDA feudalaca... Tako, vrtimo se u začaranom krugu, a kako ga razbiti, ne znam.
Upravo tako, jer najcesce su to likovi koji su bili solidno jaki u SDA, cesto pretjerali u korupciji da im je cak i SDA rekla "dosta vise" - jer su time odbijali glasove SDA-u i onda su oni usljed tog nezadovoljstva presli u NiP, takvih je 50% clanova NiP po manjim sredinama i kako onda ocekivati da ti takav neko privuce glasove... preoptimisticno
Pa gotov jeste, covjek je upravu. Pozicija clana predsjednistva iako beznacajna njemu je znacila prestiz u stranci
Zar forumaši nisu mjesecima ovdje stavljali znak jednakosti Bakir = SDA? GOTOV JE = GOTOVI SU! SDA je državni neprijatelj i najveće zlo u državi!
Izbori kao referendum da ih uništimo za sva vremena!
I onda taj državni neprijatelj osvoji 140.000 glasova za državni Parlament
I šta ćemo sad?
a šta ćemo sa 30 i kusur procenata izlaznosti? kad je kiša, mrsko im izaći na izbore da ne pokisnu, kad je lijepo i sunčano, bolje sjediti po kafićima i baštama i ispijati kafe.
a sda umobolnik će izaći glasati taman himarsi rokali.
Ne mogu nikako da shvatim da poslije svih afera i svega ljudi masovno biraju SDA i SNSD. Iskreno mislio sam da će Trojka pomesti SDA u Federaciji, ali i oni su očito doživjeli debakl.
Pa gotov jeste, covjek je upravu. Pozicija clana predsjednistva iako beznacajna njemu je znacila prestiz u stranci
Zar forumaši nisu mjesecima ovdje stavljali znak jednakosti Bakir = SDA? GOTOV JE = GOTOVI SU! SDA je državni neprijatelj i najveće zlo u državi!
I šta ćemo sad?
Zar niti ti ovdje mjesecima palamudio da Bake ce odrati Denisa ko zvecku. De bolan ja sam citavo vrijeme pisao da ce SDA pobijediti na razini federacije i drzave.
Nisam ni sekunde vjerovao da u ovoj drzavi ikada doci da promijene pameti, iskreno sam iznenadjen da je i Denis pobijedio. Ljudi kod nas vole da im je lose i da ih pokradaju, glasali ste, evo vam ga.
Iskreno se nadam da ce SDA smognuti snage da smijene familiju Caucevski. Ali ni to ne vjerujem, ovdje samo nuklearna pomaze. A Bakir je gotov, to je odlicno kolega forumas rekao, nek se ubije, izgubit od onakvog levata, ja bih se u ormar sakrio.
Klixuser02 wrote: ↑03/10/2022 10:34
Ne mogu nikako da shvatim da poslije svih afera i svega ljudi masovno biraju SDA i SNSD. Iskreno mislio sam da će Trojka pomesti SDA u Federaciji, ali i oni su očito doživjeli debakl.
oldtajmer wrote: ↑03/10/2022 10:12
uglavnom da konstatujemo, za nas koji nismo opredjeljeni za nacionalne stranke jos jedni izbori za kurac
Ako se obistine ovi rezultati onda ce se ispostaviti ono sto sam pisao prije izbora..
SDA- Ogromna masa ljudi nema nista protiv te stranke, ali ima protiv Sebije i ljudi koje ona promovise poput Prevljaka, Zahiragica i ostalih..ceh za njene grijehe i razne asime platio je Bakir.
Takodjer poprilicna masa ne vidi alternativu u trojci na visim nivoima...mozda NiP jedino
HDZ- Normalno da ce pobjedir kad nemaju od koga izgubit, i ovo malo nazovi "opozicije" puse u istu UZP tikvu
RS-nema potrebe komentarisati, tamo je sve nacionalno
convict wrote: ↑03/10/2022 10:24
Parlament BiH manje vise isti sastav kao i dosad, samo NiP umjesto SBBa. KS - trojka pojacala rezultat i moci ce komotno sastaviti vlast, TK - nevjerovatan rast SDA.
sta su rekli kad je sljedeci update?
Šta se dešava u Banovićima? Kakvi su tamo rezultati?
Upravo tako, jer najcesce su to likovi koji su bili solidno jaki u SDA, cesto pretjerali u korupciji da im je cak i SDA rekla "dosta vise" - jer su time odbijali glasove SDA-u i onda su oni usljed tog nezadovoljstva presli u NiP, takvih je 50% clanova NiP po manjim sredinama i kako onda ocekivati da ti takav neko privuce glasove... preoptimisticno
Ne znam zašto se čudite preliminarnim rezultatima. Mala izlasnost znači nastavak trenutne situacije. Ja ne krivim one koji glasaju, nego one koji nisu htjeli izdvojiti vrijeme da izađu na izbore, a takvih je gotovo 50%. Jedan začuđujući podatak kojeg niko nije spomenuo je taj da BiH ima 3,3 miliona glasača. Kako? Odakle? Da su mrtve brojali, puno je. Ako bi se gledali realni brojevi, to bi značilo da je izašlo nekih 70% birača, a ne 50%.
TomANDJerry wrote: ↑03/10/2022 10:33
Šta vi znate, Norod zna
Sreca pa me bukvalno ne dira ni najmanje ovaj rezultat ... davno sam se pomirio da je moja strana izgubila, da me boli briga za ovaj narod i da gledam samo sebe i svoju porodicu/prijatelje/poznanike
Meni se taj prelazio desio tek ovo ljeto, odjednom sam skontao da je moja strana davno izgubila i da je narod izabrao zlo i fasizam. Od tada je ovo samo hobi.
I šta ćemo sad?
Zar niti ti ovdje mjesecima palamudio da Bake ce odrati Denisa ko zvecku. De bolan ja sam citavo vrijeme pisao da ce SDA pobijediti na razini federacije i drzave.
Nisam ni sekunde vjerovao da u ovoj drzavi ikada doci da promijene pameti, iskreno sam iznenadjen da je i Denis pobijedio. Ljudi kod nas vole da im je lose i da ih pokradaju, glasali ste, evo vam ga.
Iskreno se nadam da ce SDA smognuti snage da smijene familiju Caucevski. Ali ni to ne vjerujem, ovdje samo nuklearna pomaze. A Bakir je gotov, to je odlicno kolega forumas rekao, nek se ubije, izgubit od onakvog levata, ja bih se u ormar sakrio.
O čemu ba ti pričaš? Pogledaj malo bolje sve moje postove i nemoj lagati i spinovati.
Mjesecima ovdje ko papagaj ponavljam da u Predsjedništvu želim Denisa Bećirovića i Željka Komšića i da želim da SDA doživi težak debakl. To što se ovdje glas za Komšića automatski tumači kao da si SDA bot, to nije moja stvar.
Last edited by galia95 on 03/10/2022 10:42, edited 2 times in total.
Klixuser02 wrote: ↑03/10/2022 10:34
Odakle ti informacije za FBiH?
Ma mislim na Parlamentarnu skupštinu, ali ne mislim da se za PFBiH nešto naročito razlikuju, u maloj mjeri.
Ako ostane ovako, sa ovolikom podrskom SDA-u i DF-u, svaku novu aferu cu iz sveg srca da podrzim. Da bog da i ono malo fabrika sto je ostalo sveli na vrijednost od 1KM i prodali, a radnicima podijelili otkaze
Ko poznaje lokalnu politiku bez pristrasnosti zna da se Hadžibajrić haman vratio u SDA, previše je lične sujete sa Trojkom.
NES je budući Eso Radeljaš Kantona Sarajevo i vaga za 18-19 ruku u Kantonu.
Semir Efendić će napraviti nevjerovatan rezultat preko mrtvog konja kojeg je oživio. Izbacit će haman i 30 hiljada glasova što je nevjerovatan rezultat i sigurnih i minimalnih 4 mandata, mozda i 5.
On da bi oživio infrastrukturu stranke i jačao stranku mora na vlast, sad da li će uz Trojku ili SDA vidjeće se, ali SBIH će sigurno ići u vlast.
Ako DF i Semir odluče otići uz SDA, Kanton Sarajevo pada.
Zar je moguce u SDA pretjerati u korupciji
Jest ako im to odbija glasove, ako u jednom selu vide da je SDA-ovac familiji podijelio traktore (i nikom drugo), odmah 50 glasova manje i tamo - selo po selo... i sad taj isti sto je dijelio traktore familiji predje u NiP - pa time samo SDA jaca u tom selu.