meni je dovoljno što se memić i skaka vraćaju kući
nije se skaka nauživao
meni je dovoljno što se memić i skaka vraćaju kući
Pitanje je koliko i samo Sarajevo moze ovo stici. Jedino ako tu fale glasovi jos iz Tuzle recimoagnostic_front wrote: ↑03/10/2022 10:20 Za PSBiH je trenutno najmanje obradjenih glasova iz IJ3A (KS i BPK).
I ja mislim da je tako. Trojka u Sarajevu ima rezultate, u ostalim sredinama je to daleko od idealnog. Još jedna stvar: u manjim sredinama je strah od "izopćenja" puno veći. Teško da će se neko u manjoj sredini odlučiti da kontrira i ide u fajt sa SDA kako to npr. radi Dino u Kantonu Sarajevo, jer je u manjim sredinama puno teže opstati ako te zajednica odbaci i proglasi "izdajnikom". Npr. razumljivo je zašto Kuko uživa podršku u Banovićima, jer kontroliše tokove novca i rudinik koji znači egzistenciju za većinu stanovnika. Zatim dešava se sljedeća stvar: neki ološ iz SDA koji već ima obezbijeđenu egzistenciju, ali je nezadovoljan iz nekog razloga pređe u NiP i on bi kao trebao biti neka alternativa. Posljedično građani neće glasati za NiP iz dva razloga: strah od SDA i gađenje prema bivšem članu SDA koji će, ako bi i došao na vlast, biti još gori od trenutnih SDA feudalaca... Tako, vrtimo se u začaranom krugu, a kako ga razbiti, ne znam.Ozimician wrote: ↑03/10/2022 10:17Nije to samo do mentaliteta, racunaj da neke od stranke sarajevske "trojke" jednostavno slabo ili nikako djeluju izvan KS.Staylezz wrote: ↑03/10/2022 10:10 Tačno se na izborima vidi mentalitet ljudi iz ruralnih sredina. Nakon svega lošeg što se desilo ovoj zemlji zahvaljujući upravo tim ljudima, dođe lik i na listiću zaokruži sda (isto vrijedi i za hdz i snsd i njima slicne)![]()
Dabogda kasnile plate, a penzija bila 100 KM.![]()
Nasa stranka cak u nekim cijelim kantonima nema ni kantonalni odbor.
NiP se u ruralnim sredinama vecinom sastoji od najpokvarenijih bivsih SDA-ovaca, a u manjim sredinama svako svakog zna.
SDP tamo gdje vlada - vlada istim metodama kao i SDA, itd.
To sto je sva paznja medija usmjerena na KS, a ne na ostale, pa se stvara lazni privid pred izbore, to je drugi par rukava.
Zar forumaši nisu mjesecima ovdje stavljali znak jednakosti Bakir = SDA? GOTOV JE = GOTOVI SU! SDA je državni neprijatelj i najveće zlo u državi!dr_Evil wrote: ↑03/10/2022 10:17Pa gotov jeste, covjek je upravu. Pozicija clana predsjednistva iako beznacajna njemu je znacila prestiz u strancigalia95 wrote: ↑03/10/2022 10:08
Gdje je sad onaj pametnjaković koji je danima boldirao preko cijelog ekrana: GOTOV JE!
Evo i Čović prezadovoljan![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-s ... /221003036
Ma bravo majstori![]()
Ukidanje Federacije je najjaca ideja za jacanje drzave jer:
I Tuzla je na pedesetak posto obradjenih izbornih mjesta..shbc wrote: ↑03/10/2022 10:25Pitanje je koliko i samo Sarajevo moze ovo stici. Jedino ako tu fale glasovi jos iz Tuzle recimoagnostic_front wrote: ↑03/10/2022 10:20 Za PSBiH je trenutno najmanje obradjenih glasova iz IJ3A (KS i BPK).
Jednostavna, samo u listiće koji su za protukandidata dopišeš jedan mali X i on je nevažeći
Bila nekad dok je Imamović jo bio koliko ja znamduh_sa_sjekirom wrote: ↑03/10/2022 10:27 I šta kažu, Tuzla se "crveni"...a SDA pomela....![]()
Kako ide ona pjesma-"Cijela Tuzla jednu ćunu muzla..."![]()
Ako se obistine ovi rezultati onda ce se ispostaviti ono sto sam pisao prije izbora..
Do Trojke je to što gube van KS. Nisu se ni potrudili da nešto urade osim NIP koji je to radio na pogrešan načinPandakonda wrote: ↑03/10/2022 10:24Isao je bevanda kao hrvat, zvizdic kao bosnjak pa tegeltija kao srbin. Sad ide hrvat pa onda iduci mandat tek bosnjak.
Ne vjerujem da će iko htjeti sa DF vezati zastave jer su odnosi previse naruseni. A da se ne lazemo DF je toliko zagorila da će radije uvijek birati SDA kao partnere nego trojku. Rano je jos za neke predikcije ali je bilo ocekivati bolji rezultat DF-a van KS. Jednostavno se prevelika panika digla oko IZ i uplitanja hrvatske da su se ovi iz selendri isprepadali i dali glas DFu. KS ne vjerujem da će biti nekih većih oscilacija i tu će trojka uzeti ali opet ostaje zal za većim nivoima. Mada hajmo sacekati ostatak rezultata pa da vidimo.
Moze li me neko podsjetiti je li ono CIK objavljuje rezultate u ciklusima 8, 12, 16h i sve tako ?
Gdje si vidio rezultate iz tuzle? Ja sto mogu naci na cik, nije ni pola obradjenoduh_sa_sjekirom wrote: ↑03/10/2022 10:27 I šta kažu, Tuzla se "crveni"...a SDA pomela....![]()

Ehh, bila nekad...i ja sam nekad bio mlad...Milenkov buraz wrote: ↑03/10/2022 10:28Bila nekad dok je Imamović jo bio koliko ja znamduh_sa_sjekirom wrote: ↑03/10/2022 10:27 I šta kažu, Tuzla se "crveni"...a SDA pomela....![]()
Izaberi grad Tuzla, vidi koliko je posto prebrojanih i vidi ko vodiduh_sa_sjekirom wrote: ↑03/10/2022 10:27 I šta kažu, Tuzla se "crveni"...a SDA pomela....![]()
SBB ispod izbornig praga, 2.8 %.