Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked
guruguru95

#351 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by guruguru95 »

channel10 wrote: 30/09/2022 21:08
tranquil wrote: 30/09/2022 21:02

Željko Komšić je predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH.

U apsolutno istoj mjeri koliko je Sejdo Bajramović bio predstavnik Kosova u Predsjedništvu SFRJ. Ni više ni manje. I sve drugo je samozavaravanje, i to svi dobro znate, ali rijetki priznaju.
Drugim rijecima, mi zelimo treci entitet, mi zelimo da se odvojimo, mi ne zelimo da zivimo sa drugima na odredjenoj teritoriji. Sve ostalo je samozavaravanje i nema potrebe za tim. Daj da se dogovorimo i podijelimo i da svako radi sta hoce.

Pa to nije proslo 92-95., a da sad prodje. Idemo se naduravati pa ko koga. Jbg, jer drugacije ocito ne moze.

ps. bold: on je predsjednik iz reda hrvatskog naroda..Maloprije te pitam, necemo valjda po tisuciti put ici u krug i ova pojasnjenja IZ.
Upravo tako :thumbup:
Last edited by guruguru95 on 30/09/2022 21:15, edited 1 time in total.
guruguru95

#352 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by guruguru95 »

Komšić: Dodik ne pjeva, on riče :lol: :gunjastajl:
Hakiz

#353 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by Hakiz »

metal wrote: 30/09/2022 21:13
Anquilla wrote: 30/09/2022 20:45 Evo Željko o mandataru VM, može prosta većina.
E pa hvala Džaferoviću i Komšiću na Tegeltiji, sposoban je pravo, šteta što mu je kraj mandata.
Zanimljivo je kako je Senad zaboravio da ga novinarski upita ko nam je od članova Predsjedništva BiH izabrao ovako dobrog predsjedavajućeg VMBiH Tegeltiju.

Isto kao što nije primijetio da Komšićeva najava inaćenja oko imenovanja sljedećeg mandatara za VMBiH znači da ćemo Tegeltiju gledati još dugo na trenutnoj poziciji. Baš će nam biti veselo.
Izabrao ga je parlament BiH.

A ako je 2:1, mogli su ga predložiti Milorad i Šefik.
Anquilla

#354 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by Anquilla »

Anquilla wrote: 30/09/2022 20:45 Evo Željko o mandataru VM, može prosta većina.
E pa hvala Džaferoviću i Komšiću na Tegeltiji, sposoban je pravo, šteta što mu je kraj mandata.
Zanimljivo je kako je Senad zaboravio da ga novinarski upita ko nam je od članova Predsjedništva BiH izabrao ovako dobrog predsjedavajućeg VMBiH Tegeltiju.

Isto kao što nije primijetio da Komšićeva najava inaćenja oko imenovanja sljedećeg mandatara za VMBiH znači da ćemo Tegeltiju gledati još dugo na trenutnoj poziciji. Baš će nam biti veselo.
Čekam (vjerovatno uzalud) da Senad prenese pitanje Sabine Ćudić - da li će opet u koaliciju sa SDA :)

Inače, Željko je jednom spomenuo svoju stranku, samo je istakao da su aktivisti DF-a u Tuzli imali izuzetnu saradnju sa SBiH.
Nije da mi je žao, ipak mu je Kerla na kompenzacijskoj listi :lol:
palermo

#355 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by palermo »

tranquil wrote: 30/09/2022 21:03
palermo wrote: 30/09/2022 21:02

Koja je poenta ? Da Bošnjaci zloupotrebljavaju svoju brojnost ? Naravno....
I to je to. Slažemo se.

Ostatak su izgovori.
Ne odgovori ti meni ....al evo ja ću tebi, onog trenutka kada hrvatska politika raskine svoje savezništvo sa Beogradom i Dodikom kao utjelovljenjem zla kada je u pitanju Bosna i Hercegovina i na jasan i konkretan način pokaže da svoje saveznike vidi kako u Bošnjacima tako i u proBih strankama građanske provinijencije čitava vizura će se promijeniti. Znaš zašto, zato što je temeljni interes i Bosne i Hercegovine kao države, svih onih koji osjećaju ovu državu kao svoju a u konačnici i Bošnjaka kao naroda, da imaju dobre odnose sa Hrvatskom.....

Al ti očekuješ od ljudi koji osjećaju ovu zemlju kao svoju domovinu da dobrovoljno rade protiv nje , zbog nekih imaginarnih ( u ovom trenutku) principa.....Pa najveći anti-BiH lobista u evripskom parlamntu je žena koja je svoj političku karijeru poćčela kao Bh ambasador......zašto bi se imalo dvije trećine anti BIh ambasadora kada može samo jedna trećina ????
laik1981

#356 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by laik1981 »

Hakiz wrote: 30/09/2022 21:10
laik1981 wrote: 30/09/2022 21:08
Pa sto predlozise SNSD-ovog covjeka? A ovaj put Bakir javno u debati vec predlozio HDZ-ovog za buduceg mandatara.. O kakvoj onda vaznosti "2:1 za BiH" pricamo?
Onda može Bakir?
Ne moze Bakir, ali ocigledno je da je i sa Komsicem u predsjednistvu bilo 2:1 protiv BiH, a ne za BiH.. Denis i Komsic u predsjednistvu je totalno nerealno.. Niti ce se rasipati opozicija kao prosli put, niti Bakir ima komociju da dio glasackog tijela pokloni Komsicu, a i kad bi imao tu komociju ne bi to uradio jer Bakir vise voli u predsjednistvu sjediti sa HDZ-om i SNSD-om nego sa Komsicem.. Kristo ce dobiti i sa 70% Covicevih glasova sa proslih izbora..
Last edited by laik1981 on 30/09/2022 21:20, edited 1 time in total.
guruguru95

#357 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by guruguru95 »

zigubigule wrote: 30/09/2022 21:04 Jasmila u prazno.

https://ibb.co/9GMVFQg

.. i jos milion razloga. :bih:
:bih:
metal

#358 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by metal »

Hakiz wrote: 30/09/2022 20:52
guruguru95 wrote: 30/09/2022 20:48

Ne slažem se. Bećirovića i Komšića možemo gledati zajedno u Predsjedništvu, u to sam uvjeren :thumbup: :bih:
Ako ne budu njih dvojica, predsjednika Vijeća ministara će odrediti Željka i Borjana. Ne treba konsenzus za državnog mandatara, većinski se predlaže.

Pa vi vidite
Pa, evo, vidimo. Sreća pa su sada u Predsjedništvu BiH Željko i Šefik, inače smo mogli za predsjedavajućeg VMBiH dobiti nekog još goreg od Tegeltije. Sreća pa je to Komšo majstorski odigrao, pa nam sad Tegeltija vodi državnu vladu. Ne zna čovjek da li da se smije ili da plače zbog takvog državničkih poteza.
channel10

#359 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by channel10 »

laik1981 wrote: 30/09/2022 21:19
Hakiz wrote: 30/09/2022 21:10

Onda može Bakir?
Ne moze Bakir, ali ocigledno je da je i sa Komsicem u predsjednistvu bilo 2:1 protiv BiH, a ne za BiH.. Denis i Komsic u predsjednistvu je totalno nerealno.. Niti ce se rasipati opozicija kao prosli put, niti Bakir ima komociju da dio glasackog tijela pokloni Komsicu, a i kad bi imao tu komociju ne bi to uradio jer Bakir vise voli u predsjednistvu sjediti sa HDZ-om i SNSD-om nego sa Komsicem.. Kristo ce dobiti i sa 70% Covicevih glasova sa proslih izbora..
Zato se trebao jedan od te dvojice povuci i rijesiti problem odnosa 2:1...Ali sve su to kur.e i drzavu ce prodati za jedan mandat koji im uopste nije potreban.
Strasno....
tranquil

#360 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by tranquil »

Pošto me mnogi citiraju, sažeću.

Sa Komšićem u Predsjedništvu imamo sljedeću situaciju:

Tri člana.
Bošnjak koji ima podršku većine Bošnjaka.
Srbin koji ima podršku većine Srba.
Hrvat.

Ako ne vidite kako ta asimetričnost može smetati pripadnicima jedne etničke grupe, ne znam kako više da vam nacrtam.

Ali gore od svega je to što podržavate taj cirkus pod krinkom "građanske države", "antinacionalizma", i "demokratije", dok istovremeno pravite parodiju od svega toga.
guruguru95

#361 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by guruguru95 »

palermo wrote: 30/09/2022 21:16
tranquil wrote: 30/09/2022 21:03

I to je to. Slažemo se.

Ostatak su izgovori.
Ne odgovori ti meni ....al evo ja ću tebi, onog trenutka kada hrvatska politika raskine svoje savezništvo sa Beogradom i Dodikom kao utjelovljenjem zla kada je u pitanju Bosna i Hercegovina i na jasan i konkretan način pokaže da svoje saveznike vidi kako u Bošnjacima tako i u proBih strankama građanske provinijencije čitava vizura će se promijeniti. Znaš zašto, zato što je temeljni interes i Bosne i Hercegovine kao države, svih onih koji osjećaju ovu državu kao svoju a u konačnici i Bošnjaka kao naroda, da imaju dobre odnose sa Hrvatskom.....

Al ti očekuješ od ljudi koji osjećaju ovu zemlju kao svoju domovinu da dobrovoljno rade protiv nje , zbog nekih imaginarnih ( u ovom trenutku) principa.....Pa najveći anti-BiH lobista u evripskom parlamntu je žena koja je svoj političku karijeru poćčela kao Bh ambasador......zašto bi se imalo dvije trećine anti BIh ambasadora kada može samo jedna trećina ????
:thumbup: :bih:
guruguru95

#362 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by guruguru95 »

Ne vrijedi uopšte raspravljati na ovom forumu. Maloprije mi je neki kreten napisao "jado jadni" samo jer sam kritikovao ovu Jasmilinu idiotariju, iako sam milijardu puta napisao da glasam za Bećirovića jer priželjkujem krah SDA, ali isto tako ne želim ni pobjedu uzp vještice Krišto.

U čemu je ovdje problem? Čemu tako agresivna kampanja protiv svakog ko napiše jedno slovo kritike prema opoziciji ili sarajevskoj Trojki? Znači, ako napišem da Bećirović po mom mišljenju ima vrlo mlak i neuvjerljiv nastup, automatski sam SDA bot? Jeste li svjesni da se ovakvim ponašanjem uopšte ne razlikujete od onih protiv kojih se borite?
Last edited by guruguru95 on 30/09/2022 21:34, edited 1 time in total.
laik1981

#363 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by laik1981 »

channel10 wrote: 30/09/2022 21:23
laik1981 wrote: 30/09/2022 21:19
Zato se trebao jedan od te dvojice povuci i rijesiti problem odnosa 2:1...Ali sve su to kur.e i drzavu ce prodati za jedan mandat koji im uopste nije potreban.
Strasno....
2:1 moze biti samo sa Denisom.. Sa Bakirom je 2:1 protiv BiH sto dokazuje i prijedlog trenutnog mandatara za VM, kao i Bakirov javni prijedlog Jelke Milicevic za sledeceg mandatara VM.. Sa Bakirom u predsjednistvu ne postoji to 2:1 za BiH.
metal

#364 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by metal »

tranquil wrote: 30/09/2022 21:26 Pošto me mnogi citiraju, sažeću.

Tri člana.
Hrvat.

Ako ne vidite kako ta asimetričnost može smetati pripadnicima jedne etničke grupe, ne znam kako više da vam nacrtam.

Ali gore od svega je to što podržavate taj cirkus pod krinkom "građanske države", "antinacionalizma", i "demokratije", dok istovremeno pravite parodiju od svega toga.
Rezultat ovog "građanskog" cirkusa jeste da sada po prvi put imamo samo dva kandidata Hrvata za Predsjedništvo BiH. Totalno je ugušen bilo kakav pluralizam među hrvatskim glasačkim tijelom. Ostalo je da biramo između Komšića i Krišto. Katastrofa.
Better Man

#365 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by Better Man »

guruguru95 wrote: 30/09/2022 21:06
Better Man wrote: 30/09/2022 20:54

Ušuti jado jadni. Nisi dostojan da bilo šta kažeš i komentarišeš Jasmilu. Sram i stid da te bude. U nedelju sunpresudni izbori. Ili ćemo skinuti sa vlasti nacionalni tronožac i njihove satelite ili ćemo potonuti u još dublji mrak. Svako ko ne izađe na izbore podržava bandu na vlasti, kao i svi oni koji glasaju zaistu.
Hajde dečko, lagano u skokovima. Ne vrijeđaj i nauči se komunikaciji. Pogledaj šta inače pišem. Sa mnom nećeš tako razgovarati :thumbup:
Ako iko vrijeđa onda si to Ti. Ti si našao Jasmilu nazivati idiotom i to samo što žena ima mozga. Ona je uRdila na promociji ove države više nego što će ikad uraditi ubleha Komšić.
guruguru95

#366 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by guruguru95 »

Better Man wrote: 30/09/2022 21:39
guruguru95 wrote: 30/09/2022 21:06

Hajde dečko, lagano u skokovima. Ne vrijeđaj i nauči se komunikaciji. Pogledaj šta inače pišem. Sa mnom nećeš tako razgovarati :thumbup:
Ako iko vrijeđa onda si to Ti. Ti si našao Jasmilu nazivati idiotom i to samo što žena ima mozga. Ona je uRdila na promociji ove države više nego što će ikad uraditi ubleha Komšić.
Ne nazivam Jasmilu idiotom, naprotiv pogledao sam svaki njen film, i plakao sam od sreće kad je 2006. na Berlinaleu osvojila Zlatnog medvjeda, ali kažem da je ova njena izjava o Komšiću, i to baš u ovom trenutku, apsolutna idiotarija. :thumbup:
Last edited by guruguru95 on 30/09/2022 21:44, edited 2 times in total.
BHCluster

#367 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by BHCluster »

metal wrote: 30/09/2022 21:35

Tri člana.
Hrvat.

Rezultat ovog "građanskog" cirkusa jeste da sada po prvi put imamo samo dva kandidata Hrvata za Predsjedništvo BiH. Totalno je ugušen bilo kakav pluralizam među hrvatskim glasačkim tijelom. Ostalo je da biramo između Komšića i Krišto. Katastrofa.
To je ta HDZ-ova politika demoniziras Bosnjake a velikosrbima viris iz zadnjice, rezultat dobiju 20% hrvatskig glasova. Legitimno? :wink:
Last edited by BHCluster on 30/09/2022 21:45, edited 1 time in total.
channel10

#368 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by channel10 »

laik1981 wrote: 30/09/2022 21:33
channel10 wrote: 30/09/2022 21:23

Strasno....
2:1 moze biti samo sa Denisom.. Sa Bakirom je 2:1 protiv BiH sto dokazuje i prijedlog trenutnog mandatara za VM, kao i Bakirov javni prijedlog Jelke Milicevic za sledeceg mandatara VM.. Sa Bakirom u predsjednistvu ne postoji to 2:1 za BiH.
Pa eto, da je bilo kome od njih stalo do drzave, povukli bi se. Ali jok...
Hakiz

#369 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by Hakiz »

Tri člana.
Hrvat.

Ako je Hrvatima za pluralizam zasmetao jedan Komšić, nije tu pluralizam bio moguć ni bez njega.
metal

#370 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by metal »

Hakiz wrote: 30/09/2022 21:16

Dobro, uzećemo da su ga predložili Šefik i Milorad. A potvrdio Predstavnički dom PS BiH. I dobili smo najgoreg predsjedavajućeg VMBiH do sada. A imali smo 2:1 u Predsjedništvu BiH.

Ako opet budemo imali 2:1, kako večeras reče Komšić, biće žestokog trgovanja oko imenovanja novog mandatara. A to praktično znači da ćemo Tegeltiju gledati još dugo na čelu VMBiH. Vrlo svijetla perspektiva.
guruguru95

#371 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by guruguru95 »

BHCluster wrote: 30/09/2022 21:43

To je ta HDZ-ova politika demoniziras Bosnjake a velikosrbima viris iz zadnjice, rezultat doviju 20% hrvatskig glasova. Legitimno? :wink:
Čović: Čuvajte Republiku Srpsku!

U prevodu: Divim vam se, draga braćo Srbi, jer ste dobili ono što ja ne mogu da imam :-)

I da glasam i podržavam takav ljudski šljam, ološ i otvorene neprijatelje ove zemlje?

Nikad :thumbup: :bih:
Last edited by guruguru95 on 30/09/2022 21:48, edited 2 times in total.
Hakiz

#372 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by Hakiz »

metal wrote: 30/09/2022 21:45
Hakiz wrote: 30/09/2022 21:16

Dobro, uzećemo da su ga predložili Šefik i Milorad. A potvrdio Predstavnički dom PS BiH. I dobili smo najgoreg predsjedavajućeg VMBiH do sada. A imali smo 2:1 u Predsjedništvu BiH.

Ako opet budemo imali 2:1, kako večeras reče Komšić, biće žestokog trgovanja oko imenovanja novog mandatara. A to praktično znači da ćemo Tegeltiju gledati još dugo na čelu VMBiH. Vrlo svijetla perspektiva.
Znači, Jelka?
Hakiz

#373 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by Hakiz »

guruguru95 wrote: 30/09/2022 21:46
BHCluster wrote: 30/09/2022 21:43
To je ta HDZ-ova politika demoniziras Bosnjake a velikosrbima viris iz zadnjice, rezultat doviju 20% hrvatskig glasova. Legitimno? :wink:
Čović: Čuvajte Republiku Srpsku!

U prevodu: Divim vam se, draga braćo Srbi, jer ste dobili ono što ja ne mogu da imam :-)

I da glasam za takav ljudski šljam, ološ i otvorene neprijatelje ove zemlje?

Nikad :thumbup: :bih:
:thumbup:
channel10

#374 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by channel10 »

guruguru95 wrote: 30/09/2022 21:42
Better Man wrote: 30/09/2022 21:39

Ne nazivam Jasmilu idiotom, naprotiv pogledao sam svaki njen film, i plakao sam od sreće kad je 2006. na Berlinaleu osvojila Zlatnog medvjeda, ali kažem da je ova njena izjava o Komšiću, i to baš u ovom trenutku, apsolutna idiotarija. :thumbup:
Nije idiotarija, nego je sve to naruceno.

Pa onda Zubak.. A kazu da Klix drzi SDA preko brace, tako da izgleda SDA je odustala od potpisa u Neumu, ali zato sad na drugi nacin "potpisuje" taj sporazum pokusavajuci srusiti Komsica u foto finisu.. Gade mi se...
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#375 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić

Post by teskeredzic_22 »

Hakiz wrote: 30/09/2022 21:45

Ako je Hrvatima za pluralizam zasmetao jedan Komšić, nije tu pluralizam bio moguć ni bez njega.
Hrvatima ne smeta Komšić i pluralizam.
Hrvatima smeta što uglavnom Bošnjaci izaberu hrvatskog člana predsjedništva u tri od četiri posljednja ciklusa jer izborni zakon to omogućava.

To što je Komšić neuporedivo bolji za ovu državu od bilo kog HDZ kandidata je druga tema.
Last edited by teskeredzic_22 on 30/09/2022 21:49, edited 1 time in total.
Locked