Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
- duh_sa_sjekirom
#326 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Kakav odron od Jasmiline "analize" ... 
-
guruguru95
#327 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
I ne samo predsjednika Vijeća ministara BiH, nego će birati i ambasadore poput one gadure Željane Zovko, koji će po svijetu lobirati za treći entitet i "srpske svetove"Hakiz wrote: ↑30/09/2022 20:52Ako ne budu njih dvojica, predsjednika Vijeća ministara će odrediti Željka i Borjana. Ne treba konsenzus za državnog mandatara, većinski se predlaže.guruguru95 wrote: ↑30/09/2022 20:48
Ne slažem se. Bećirovića i Komšića možemo gledati zajedno u Predsjedništvu, u to sam uvjeren![]()
![]()
Pa vi vidite
Tražili ste, gledaćete
-
Anquilla
#328 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Ko bi mogao nadmašiti ove stručnjake, imenovane u vrijeme 2:1 u korist proBiH strane: Nikola Špirić, Vjekoslav Bevanda, Zoran Tegeltija?
Nijedan mandatar nije izabran prostom većinom do sada...
- tranquil
#329 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Pa drago mi je da barem malo vidiš poentu.palermo wrote: ↑30/09/2022 20:51Pa to se može i drugačije reći, mlatiš brojnošću one koji su protiv ove države. Dokazano. Mlatiš (naravno, ovo mlatiš je samo metaforički, gluho bilo da mislim zaista na mlaćenje) onim čime imaš....u ovom slučaju je to brojnost. Hrvati (t. hrvatska politika ili još tačnije politika zvaničnog Zagreba) mlati Bošnjake raznim ucjenama, svojim položajem i čime sve može.......pretvarajući se da štiti ravnopravnost, njen suvereniteti šta sve ne....tranquil wrote: ↑30/09/2022 20:40
Prvi put kada sam rekao, već sam rekao da je hipotetički.
Naravno da se tako nešto neće desiti.
I upravo si sam osvijetlio gdje leži problem, u tome da Hrvati ne mogu da izaberu svog predstavnika.
To nije poentiranje što miiš da jeste, to je priznanje da ih mlatiš brojnošću, pretvarajući se da si "građanin".
Ovo pretvaranje "građanina" , ima tu istine.....al opet, Komšo kao je nekako najbliži onom kako se (makar u ovim okolnstima) zamišlja građanin....uz sve njegove mnogobrojne falinke
Zloupotreba antigrađanskog sistema ne čini te građaninom. To više liči na oksimoron poput mirovne agresije, ili jebanja za nevinost. Apsurdna tačka kojom se za dokazivanje "građanštine" šamara volja samo jednog od 3 naroda, kakva god ona bila.
- duh_sa_sjekirom
#330 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Zato je Jasmila hajrovala makar butelju vina i kilu pršuta kad ode u goste u škutoriju...
Uhar je...

Uhar je...
-
geoxx
#331 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
I ko ce povrditi tog mandatara kojeg predloze hipoteticki Komsic i Becirovic?
Pa vjerovatno isti oni poslanici koji su potvrdili nekog non-SNSDovog radikala kojeg su predlozili Komsic i Dzafer u ovom mandatu.
Oh wait
Pa vjerovatno isti oni poslanici koji su potvrdili nekog non-SNSDovog radikala kojeg su predlozili Komsic i Dzafer u ovom mandatu.
Oh wait
-
palermo
#332 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Koja je poenta ? Da Bošnjaci zloupotrebljavaju svoju brojnost ? Naravno.....reci mi zašto to rade ?tranquil wrote: ↑30/09/2022 21:00Pa drago mi je da barem malo vidiš poentu.palermo wrote: ↑30/09/2022 20:51
Pa to se može i drugačije reći, mlatiš brojnošću one koji su protiv ove države. Dokazano. Mlatiš (naravno, ovo mlatiš je samo metaforički, gluho bilo da mislim zaista na mlaćenje) onim čime imaš....u ovom slučaju je to brojnost. Hrvati (t. hrvatska politika ili još tačnije politika zvaničnog Zagreba) mlati Bošnjake raznim ucjenama, svojim položajem i čime sve može.......pretvarajući se da štiti ravnopravnost, njen suvereniteti šta sve ne....
Ovo pretvaranje "građanina" , ima tu istine.....al opet, Komšo kao je nekako najbliži onom kako se (makar u ovim okolnstima) zamišlja građanin....uz sve njegove mnogobrojne falinke
Zloupotreba antigrađanskog sistema ne čini te građaninom. To više liči na oksimoron poput mirovne agresije, ili jebanja za nevinost. Apsurdna tačka kojom se za dokazivanje "građanštine" šamara volja samo jednog od 3 naroda, kakva god ona bila.
- tranquil
#333 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Željko Komšić je predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH.channel10 wrote: ↑30/09/2022 20:42Ko kaze da ne mogu?tranquil wrote: ↑30/09/2022 20:40
Prvi put kada sam rekao, već sam rekao da je hipotetički.
Naravno da se tako nešto neće desiti.
I upravo si sam osvijetlio gdje leži problem, u tome da Hrvati ne mogu da izaberu svog predstavnika.
To nije poentiranje što miiš da jeste, to je priznanje da ih mlatiš brojnošću, pretvarajući se da si "građanin".
Pa sta je Zeljko Komsic? Eskim?
Hoce li se ici po tisuciti put u krug?
U apsolutno istoj mjeri koliko je Sejdo Bajramović bio predstavnik Kosova u Predsjedništvu SFRJ. Ni više ni manje. I sve drugo je samozavaravanje, i to svi dobro znate, ali rijetki priznaju.
-
NediM17
#334 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Treba je razumjeti, ipak zena ima vikendicu u Stocu.duh_sa_sjekirom wrote: ↑30/09/2022 21:00 Zato je Jasmila hajrovala makar butelju vina i kilu pršuta kad ode u goste u škutoriju...
Uhar je...
![]()
- tranquil
#335 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
I to je to. Slažemo se.palermo wrote: ↑30/09/2022 21:02Koja je poenta ? Da Bošnjaci zloupotrebljavaju svoju brojnost ? Naravno....tranquil wrote: ↑30/09/2022 21:00
Pa drago mi je da barem malo vidiš poentu.
Ostatak su izgovori.
-
channel10
#336 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Vjerovatno ce biti promjena. SDA ce nastaviti slobodni pad. HDZ ce krasti kao sto nikad dosad nisu krali samo da bi oborili Komsica. Nazalost, dosta glasova ce dobiti ona ojebina NIP koja je spremna na sve. Cim su oni sa Scepinim SBB-om, sve vam je onda jasno. SDP ce se u mnogim sredinama ugasiti.Better Man wrote: ↑30/09/2022 20:54Ušuti jado jadni. Nisi dostojan da bilo šta kažeš i komentarišeš Jasmilu. Sram i stid da te bude. U nedelju sunpresudni izbori. Ili ćemo skinuti sa vlasti nacionalni tronožac i njihove satelite ili ćemo potonuti u još dublji mrak. Svako ko ne izađe na izbore podržava bandu na vlasti, kao i svi oni koji glasaju zaistu.guruguru95 wrote: ↑30/09/2022 20:45
Pa za kamenjarske HDZ fašiste, koji tako agresivno lobiraju za segregacijski Izborni zakon, Komšić jeste Eskim i "lažni Hrvat". Podmukla podvala i zamjena teza na koje nasjedaju "new age" moralne vertikale i korisni idioti poput Jasmile Žbanić.
Neki dan u Zenici skup SDP-a. Mene majke mi bilo stid ispred njih. Zao mi ih bilo. Sta bi od onog grada i onog SDP-a
DF ce dobiti dosta vise glasova nego na proslim izborima. Ne znam koga sam zaboravio od ovih sto se vrte u uzem krugu.
Da smo pametni pa da glasamo za ove "normalnije" tipa SDP-a, DF-a, Nase stranke pa da sve ostale gubare postavimo na mjesto gdje i pripadaju. Ali ostaje ona, da smo...
- zigubigule
-
Hakiz
#338 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
-
laik1981
#339 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Zeljko po ustavu nije predstavnik hrvata vec clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda, a predstavnik je svih gradjana BiH..
-
guruguru95
#340 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Hajde dečko, lagano u skokovima. Ne vrijeđaj i nauči se komunikaciji. Pogledaj šta inače pišem. Sa mnom nećeš tako razgovaratiBetter Man wrote: ↑30/09/2022 20:54Ušuti jado jadni. Nisi dostojan da bilo šta kažeš i komentarišeš Jasmilu. Sram i stid da te bude. U nedelju sunpresudni izbori. Ili ćemo skinuti sa vlasti nacionalni tronožac i njihove satelite ili ćemo potonuti u još dublji mrak. Svako ko ne izađe na izbore podržava bandu na vlasti, kao i svi oni koji glasaju zaistu.guruguru95 wrote: ↑30/09/2022 20:45
Pa za kamenjarske HDZ fašiste, koji tako agresivno lobiraju za segregacijski Izborni zakon, Komšić jeste Eskim i "lažni Hrvat". Podmukla podvala i zamjena teza na koje nasjedaju "new age" moralne vertikale i korisni idioti poput Jasmile Žbanić.
-
Hakiz
- tranquil
#342 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Naravno, pretvarajmo se da je to zato da bi u predsjedništvu bila 3 lika različitih nacionalnosti, a ne zato da bi 3 naroda imali nekoga da ih predstavlja.
-
channel10
#343 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Drugim rijecima, mi zelimo treci entitet, mi zelimo da se odvojimo, mi ne zelimo da zivimo sa drugima na odredjenoj teritoriji. Sve ostalo je samozavaravanje i nema potrebe za tim. Daj da se dogovorimo i podijelimo i da svako radi sta hoce.
Pa to nije proslo 92-95., a da sad prodje. Idemo se naduravati pa ko koga. Jbg, jer drugacije ocito ne moze.
ps. bold: on je predsjednik iz reda hrvatskog naroda..Maloprije te pitam, necemo valjda po tisuciti put ici u krug i ova pojasnjenja IZ.
Last edited by channel10 on 30/09/2022 21:10, edited 1 time in total.
-
laik1981
#344 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
-
Anquilla
#345 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
-
laik1981
#346 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
-
Hakiz
- n+1
#348 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Ali zanimljivo je kako FGR baš polaže mnogo nade da će, bude li izabran, Bakir Izetbegović postojano stajati na branicima države.
Jer, čak i sa ovom Jasmilinom logikom, 2:1 nije bitno jedino ako smo sigurni da Bošnjak u Predsjedništvu neće biti novi Fikret Abdić.
Jer, čak i sa ovom Jasmilinom logikom, 2:1 nije bitno jedino ako smo sigurni da Bošnjak u Predsjedništvu neće biti novi Fikret Abdić.
-
metal
#349 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Zanimljivo je kako je Senad zaboravio da ga novinarski upita ko nam je od članova Predsjedništva BiH izabrao ovako dobrog predsjedavajućeg VMBiH Tegeltiju.
Isto kao što nije primijetio da Komšićeva najava inaćenja oko imenovanja sljedećeg mandatara za VMBiH znači da ćemo Tegeltiju gledati još dugo na trenutnoj poziciji. Baš će nam biti veselo.
-
Hakiz
#350 Re: Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda- Krišto- Komšić
Da.
Samo, ako u parlamentu imaš HDZ i SNSD, i dođe im prijedlog Željke i Borjane to je "malo" drugačije nego kada im dođe prijedlog Denisa i Željka.
U prvom slučaju predloženi sigurno postaje (Jelka), u drugom slučaju ide trgovina, kompromisi, ko zna.