Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post Reply
Vaya

#51 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Vaya »

banjaluka078 wrote: 30/09/2022 12:05 Ako Vojin dobije 100 srpskih glasova, ja ću se iznenaditi. Mislim da ni on ne računa na njih.

On je obišao dijasporu, mahom bošnjačku, moji po Skandinaviji su "ludi" za njim...tako obilazi i naselja s bošnjačkim stanovništvom po BL (i BiH). Lokalno, niko ga "ne doživljava" uopšte.
Zna se da je bio u SNSD-u, nisu mu bile mrske ranije funkcije u Vladi RS. A sad se ukazala prilika da unovčni BeHa priču.
Prošle godine se slikao sa BiH zastavom na Kastelu, prije nekoliko godina je ja kancelariju SDP-a okačio RS zastavu za 9.januar i poručivao da će se taj praznik poštovati.

Oportunista.
Ma sve jasno k'o dan... :)
Ali dok mase BiH zastavom - neka ga... :)
dr_Evil

#52 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by dr_Evil »

Vaya wrote: 30/09/2022 09:24 Mijatovicev cilj je da osvoji sto vise glasova za Predsjednistvo, te da mu to bude adut kada se bude popunjavao DN BiH, da on bude jedan od 5 Srba u DN BiH, sto u konacnici ako se bude realizovalo - je dobra stvar. Ako bi se napavila kombinacija da SNSD bude imao 3, opozicija i Mijatovic u DN BiH ili da opozicija napravi jaci iskorak, pa da bude 2+2+1, to moze samo biti bolje za drzavu.

On nece poremetiti borbu Sarovica i Cvijanovicke, jer Srbi ionako nece glasati za njega, nego ce glasati Bosnjaci.

Ispravljam se, 30k-35k glasova koje Bosnjaci isporuciti u RS zajedno sa dijasporom je primamljiv broj koji u situacijama kao sto je bilo 2014 ili 2018 moze odluciti ko ce biti u Predsjednistvu ispred RS...Vjerovatno bi opozicija se lomila da dobije te Bosnjacke glasove da Sarovic udje u Predsjednistvo, kao sto je bilo sa Ivanicem 2014. Opet sustinske stvari kada se gledaju po pitanju drzave nijanse su u pitanju kada se gleda Sarovic vs. Cvijanovic, Ivanic vs. Dodik, iako bih naravno volio prije vidjeti Sarovica ili ivanica umjesto SNSD-ovaca...

U svakom slucaju, ako Mijatovicu broj glasova na izborima bude poluga da izvuce nesto kao DN BiH ili neku drugu poziciju u ime RS-a, bolje je te glasive usmjeriti na njega nego ih trositi na razmisljanje da li zaokruziti SNSD ili SDS ili ponistiti listic...
Kakve veze ima broj glasova za predsjednika BIH, sa izborom u DN, sta isprica. Ko ce mu dati kakvo mjesto na lijepe oci, citaj na broj bacenih glasova.

Evo sto si se tek registrovao, nego nam dimne bombe bacas.
Seawolf

#53 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Seawolf »

tranquil wrote: 30/09/2022 12:20
Spoiler
Show
Seawolf wrote: 30/09/2022 12:03
Ti, za razliku od mene, očigledno nisi glasao na izborima 1990-e.

Svaki birač je mogao da izabere do najviše 7 kandidata (2 + 2 + 2 + 1).

Preporuka od strane SDA je bila da, ako glasaš i za dvojicu Hrvata i za dvoje Srba, biraš Kljujića, Borasa, Plavšićku i Koljevića.

Ako hoćeš i ako si baš uporan u svojoj tvrdnji, možemo se kladiti.
U stvari moguće da si u pravu
U stvari, jesam, u pravu sam.
dr_Evil

#54 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by dr_Evil »

tranquil wrote: 30/09/2022 11:53
Seawolf wrote: 30/09/2022 11:47
Halal mu.

Uslov za to je da se promijeni izborni zakon, u smislu da svaki birač u BiH može glasati za po jednog kandidata sa listi iz reda Bošnjaka, iz reda Hrvata i iz reda Srba.

Nešto slično onome što smo imali na izborima 1990-e.
1990. si mogao zaokružiti samo jedno ime, ali nisi imao nikakvo ograničenje, na području cijele liste mogao si uzeti ili jednog Bošnjaka (tada Muslimana) ili jednog Srbina ili jednog Hrvata ili jednog "ostalog". U Predsjedništvo su ušli po dva iz svakog od tri naroda sa najviše glasova, i jedan sa liste ostalih.

Da je bilo tako kao što ti pričaš, Bošnjo bi i tada izabrao Srbima i Hrvatima nekoga drugog umjesto onih koji su bili stvarno izabrani (Koljević, Plavšić, Kljujić i ne sjećam se, možda Lasić).
Ebi ga meni se cini da su Bosnje tada glasale za Kljujica, takav dogovor bio SDA/HDZ, da ne bi partija sta uzela slucajno.
tranquil

#55 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by tranquil »

Seawolf wrote: 30/09/2022 12:23
tranquil wrote: 30/09/2022 12:20
Spoiler
Show
U stvari moguće da si u pravu
U stvari, jesam, u pravu sam.
U svakom slučaju, sistem je malo čudan, i nije čudno da sam se pogrešno sjetio.

Danas je tako nešto nezamislivo.

To je bilo vrijeme tzv. "vezivanja zastava", pa je SDA de facto izabrala Srbima i Hrvatima člana predsjedništva po mjeri svojih partnera SDS-a i HDZ-a. Da li bi Srbi i Hrvati izabrali tako da su mogli glasati samo za svoje? Sigurno. Ali danas bi sigurno se išlo na Komšiće i kako se ovaj zove, tako da bi bilo plakanja, traženja reformi, i opstrukcije na sve strane.
tranquil

#56 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by tranquil »

dr_Evil wrote: 30/09/2022 12:25
tranquil wrote: 30/09/2022 11:53

1990. si mogao zaokružiti samo jedno ime, ali nisi imao nikakvo ograničenje, na području cijele liste mogao si uzeti ili jednog Bošnjaka (tada Muslimana) ili jednog Srbina ili jednog Hrvata ili jednog "ostalog". U Predsjedništvo su ušli po dva iz svakog od tri naroda sa najviše glasova, i jedan sa liste ostalih.

Da je bilo tako kao što ti pričaš, Bošnjo bi i tada izabrao Srbima i Hrvatima nekoga drugog umjesto onih koji su bili stvarno izabrani (Koljević, Plavšić, Kljujić i ne sjećam se, možda Lasić).
Ebi ga meni se cini da su Bosnje tada glasale za Kljujica, takav dogovor bio SDA/HDZ, da ne bi partija sta uzela slucajno.
Jesu i za Kljujića i za Abdića i za Plavšićku i za Ganića, istovremeno. Čovjek je u pravu, vidi broj glasača na tim izborima, fakat si mogao glasati na sva 4 listića istovremeno.
Vaya

#57 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Vaya »

dr_Evil wrote: 30/09/2022 12:23
Vaya wrote: 30/09/2022 09:24 Mijatovicev cilj je da osvoji sto vise glasova za Predsjednistvo, te da mu to bude adut kada se bude popunjavao DN BiH, da on bude jedan od 5 Srba u DN BiH, sto u konacnici ako se bude realizovalo - je dobra stvar. Ako bi se napavila kombinacija da SNSD bude imao 3, opozicija i Mijatovic u DN BiH ili da opozicija napravi jaci iskorak, pa da bude 2+2+1, to moze samo biti bolje za drzavu.

On nece poremetiti borbu Sarovica i Cvijanovicke, jer Srbi ionako nece glasati za njega, nego ce glasati Bosnjaci.

Ispravljam se, 30k-35k glasova koje Bosnjaci isporuciti u RS zajedno sa dijasporom je primamljiv broj koji u situacijama kao sto je bilo 2014 ili 2018 moze odluciti ko ce biti u Predsjednistvu ispred RS...Vjerovatno bi opozicija se lomila da dobije te Bosnjacke glasove da Sarovic udje u Predsjednistvo, kao sto je bilo sa Ivanicem 2014. Opet sustinske stvari kada se gledaju po pitanju drzave nijanse su u pitanju kada se gleda Sarovic vs. Cvijanovic, Ivanic vs. Dodik, iako bih naravno volio prije vidjeti Sarovica ili ivanica umjesto SNSD-ovaca...

U svakom slucaju, ako Mijatovicu broj glasova na izborima bude poluga da izvuce nesto kao DN BiH ili neku drugu poziciju u ime RS-a, bolje je te glasive usmjeriti na njega nego ih trositi na razmisljanje da li zaokruziti SNSD ili SDS ili ponistiti listic...
Kakve veze ima broj glasova za predsjednika BIH, sa izborom u DN, sta isprica. Ko ce mu dati kakvo mjesto na lijepe oci, citaj na broj bacenih glasova.

:lol:
Je li znas kako se biraju delegati u DN BiH? - Pretpostavljam da ne - zato ti je i ovakav komentar, zato uzmi i provjeri to...

Naravno da brojevi glasova za Predsjednistvo nemaju nikakvu diretnu ili uslovnu liniju za biranje delegata u DN BiH i ja sam gore napisao, ako dobro procitas da Vojinu glasovi za Predsjednistvo BiH, moze dati na politickoj vaznosti, da kada budu se birali delegati za DN BiH, klub Drzava u NSRS bude zahtjevao/gurao da jedno od tih 5 mjesta uzme na primjer Vojin - sto bi po meni bila odlicna stvar, naravno ako bude bilo ikakve matematike za to...

Sjeti se kako su svi napadali SDA, jer je pogurao u DN BiH - Dusanku Majkic, a ne Mladena Ivanica, pa je SNSD imao 4 delegata u DN BiH... A gle cuda, na proslim izborima je i Mladen Ivanic bio kandidat za Predsjednistvo BiH... :)

Sto je najgore od svega, sve ovo sto sam napisao neces opet procitati kako treba, kao sto nisi ni moj prethodni post, ali hajd nema veze...

P.S. Odavno sam ja registrovan na forumu, ali se ne upustam previse u pisanja i rasprave...
Last edited by Vaya on 30/09/2022 12:40, edited 2 times in total.
Seawolf

#58 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Seawolf »

tranquil wrote: 30/09/2022 12:30
dr_Evil wrote: 30/09/2022 12:25

Jesu i za Kljujića i za Abdića i za Plavšićku i za Ganića, istovremeno. Čovjek je u pravu, vidi broj glasača na tim izborima, fakat si mogao glasati na sva 4 listića istovremeno.
Jedan je listić bio, ali sa 4 kolone.

Ukupno 28 kandidata.

9 B + 7 H + 7 S + 5 O.

Ako hoćeš, nabrojim ti sve kandidate.
tranquil

#59 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by tranquil »

Seawolf wrote: 30/09/2022 12:35
tranquil wrote: 30/09/2022 12:30

Ukupno 28 kandidata.

9 B + 7 H + 7 S + 5 O.

Ma ok, to su samo tehnikalije.

Nema potrebe za nabrajanjem, imam i ja pristup Wikipediji.
El_comadante

#60 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by El_comadante »

Vaya wrote: 30/09/2022 12:35
dr_Evil wrote: 30/09/2022 12:23

Je li znas kako se biraju delegati u DN BiH? - Pretpostavljam da ne - zato ti je i ovakav komentar, zato uzmi i provjeri to...

Naravno da brojevi glasova za Predsjednistvo nemaju nikakvu diretnu ili uslovnu liniju za biranje delegata u DN BiH i ja sam gore napisao, ako dobro procitas da Vojinu glasovi za Predsjednistvo BiH, moze dati na politickoj vaznosti, da kada budu se birali delegati za DN BiH, klub Drzava u NSRS bude zahtjevao/gurao da jedno od tih 5 mjesta uzme na primjer Vojin - sto bi po meni bila odlicna stvar, naravno ako bude bilo ikakve matematike za to...

Sjeti se kako su svi napadali SDA, jer je pogurao u DN BiH - Dusanku Majkic, a ne Mladena Ivanica, pa je SNSD imao 4 delegata u DN BiH... A gle cuda, na proslim izborima je i Mladen Ivanic bio kandidat za Predsjednistvo BiH... :)

Sto je najgore od svega, sve ovo sto sam napisao neces opet procitati kako treba, kao sto nisi ni moj prethodni post, ali hajd nema veze...

P.S. Odavno sam ja registrovan na forumu, ali se ne upustam previse u pisanja i rasprave...
12 ruku je potrebno u skupštini RS za DN, tako neko iz SDSa reče. Oni su imali 12 ruku da oroguraju Vodiča a SNSD je imao ruke za samo 2 ali je izlobirao ostale ruke za još 2.
Seawolf

#61 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Seawolf »

tranquil wrote: 30/09/2022 12:37
Seawolf wrote: 30/09/2022 12:35

Ukupno 28 kandidata.

9 B + 7 H + 7 S + 5 O.

Ma ok, to su samo tehnikalije.

Nema potrebe za nabrajanjem, imam i ja pristup Wikipediji.
Nema kandidata na Wikipediji. Ni na EN, ni na BS, ni na SH, ni na HR, niti na SR.

Samo konačni rezultati.
Vaya

#62 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Vaya »

El_comadante wrote: 30/09/2022 12:45
Vaya wrote: 30/09/2022 12:35

12 ruku je potrebno u skupštini RS za DN, tako neko iz SDSa reče. Oni su imali 12 ruku da oroguraju Vodiča a SNSD je imao ruke za samo 2 ali je izlobirao ostale ruke za još 2.
Upravo tako... Zato sam i istakao ovdje, kada se podvuce crta i prebroje mandati, u procesu te politicke trgovine bude uspjela napraviti matematika, pa progurati Vojina, ja mislim da bi to bio dobar uspjeh - imati jednog pro-BiH Srbina u DN BiH...

Ukoliko ne, meni je opet draze dati njemu glas, nego se dvoumiti izmedju Sarovica ili Cvijanovic, ma da generalno ne mirisem licno Vojina - svi znamo njegovu proslost...
banjaluka078

#63 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by banjaluka078 »

Vaya wrote: 30/09/2022 12:22

Nemam ja u BL od tog mahanja ništa.
El_comadante

#64 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by El_comadante »

banjaluka078 wrote: 30/09/2022 13:34
Vaya wrote: 30/09/2022 12:22

Nemam ja u BL od tog mahanja ništa.
I to je nekakav početak.
zenit dozic

#65 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by zenit dozic »

ColinW wrote: 30/09/2022 08:16 Trebalo je da nas osvježi njegova pojava na političkoj sceni. Čovjek koji u svakoj drugoj rečenici kaže da voli Bosnu i Hercegovinu, da je 100% srbin a 101 % Bosanac, jučer je iza zastave svoje političke partije podržao kadndidata drugog političkog subjekta. Na pitanje/sugestiju novinara da li je to uredu, pošto je on potpredsjednik on kaže da ''ga baš briga''.

Ovdje bi se mnogo moglo analizirati. Neki sugerišu da je zapravo on podvala (Ose, neki BIAe), fakt je da se 'naslikava' sa Osanom Mehmedagićem i to posta na mreže. Moje mišljenje je da stvar nije tako komplikovana već da se radi o super manipulatoru (koga će vrijeme raskrinkati), ali koji će u međuvremenu zavoditi mase. Mijatoivć ima socijalnu inteligenciju (ali ne i karakter), on vješto igra na kartu ''identiteta'' pogotovo kod Bošnjačkog dijela BiH populacije. Tu im se predstavi kao neko osvježenje ili pogodni srbin sa kojim je moguće živjeti ili ''neko ko je naš''. Mijatoviću već taj pseudo nastup, sve te laži izbaciuju i na tikove i grimase koje pravi dok razgovara (zašto što je sve što radi maska). Dalje, Mijatović kaže da je riješenje za BiH a nije u stanju da ''prelomi'' ijekavicu, ili nije u stanju već je to dio marketinga, dio priče o super srbinu koji je ''dio nas''. Čovjeku je SDP već 3 partija, a jučer iza zastave SDPa kaže da podržava četvrtu. Mijatović živi u svojoj kosmičkoj fantaziji da on treba da bude ovdje ''bog i batina'', čovjek za sve, novi Vučić. Vrlo je interesantno šta izbjegava da kaže, šta namjerno kaže. Sigurno da ima istine u tome šta kaže, ali on to vješto izmanipuliše da bi osvojio vlast.

Primjetite kako čitavo vrijeme govori kako se sam finansira (kako, od koga, gdje, koliko...), dalje primjetite kako čitav život je birokrata državnih institucija, uz dobre likove skontao je da u BiH je dovoljno samo da pričaš i ponavljaš otrcane fraze i održat ćeš se na vlasti, a politika u BiH nije upravljanje već gađanje frazama i parolama. Ima dosta dobrih analiza o kakvoj se prevari vijeka radi.
Jesi to ti Vaskovicu :?:
zenit dozic

#66 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by zenit dozic »

ColinW wrote: 30/09/2022 08:48 Pa vrlo jednostavna logika, ako želite promjenu u RS idete za realnom promjenom tako što date za početak 2 kadidata. Ovako kandidujući Mijatovića, dosta će se glasova uzeti Trivićki, i tako će Dodik ponovo biti predsjednik RS. AKo ste htjeli promjene računajte na evolucijski proces, to traje, a prvi zadatak je maknti Dodika sa vlasti i početi sa demontažom sistema ( i početak pravljenja institucija). Ovako, će smao odvući glasove koji su mogli pripasti opoziciji. Gledajte šta je realno ljudi. To u FBiH se shvatilo, i zato imamo 3 kadnidata za Bočnjačkog člana predsjedništva, ne kao prošli put 11 itd.

Zavodi mase u političkom smislu da se održava status QUO. Sada se može reći da će doći do promjene u FBiH jer se opozicija u FBiH konsolidovala, odustala od mesijanskih ideja da svako treba biti u predsjedništvu, i promjena od ponedlejka je moguća. Dok se ne shvati ovo šta je moguće a šta nije, do tada ništa se neće promjeniti.

Vlast treba mjenjati, dobro za vast i za cijelo društvo. U RS neće biti značajne promjene zbog Mijatovića i sličnih njemu. Treba biti mudar. Mirsad Hadžikadić je dobar kandidat, bit će redsjednik jednog dana, ali u ovoj prelaznoj fazi samo otežava i odvlači glasove. Treba biti mudar, ali Mirsad je sebe ubjedio da on treba biti predsjednik. Svi znamo da za promjene u BiH mora biti koalicija, odnosno dva glasa, odnosno tri (u FBiH Bošnjaci i Hrvati u BiH svi narodi).

Ako ovo ne vidite, niko vam ne može pomoći.
I cuj uzece Bosnjacke glasove Trivicki kakva kozmicka nepravda https://www.klix.ba/vijesti/bih/opozici ... /191017040
elk

#67 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by elk »

Kakav ba pocetak :lol: cega? 30 god8ba od rata. U ovakvoj drzavi. Sada? Pocetak? :run:
Lik je pajac.
palermo

#68 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by palermo »

banjaluka078 wrote: 30/09/2022 12:05 Ako Vojin dobije 100 srpskih glasova, ja ću se iznenaditi. Mislim da ni on ne računa na njih.

On je obišao dijasporu, mahom bošnjačku, moji po Skandinaviji su "ludi" za njim...tako obilazi i naselja s bošnjačkim stanovništvom po BL (i BiH). Lokalno, niko ga "ne doživljava" uopšte.
Zna se da je bio u SNSD-u, nisu mu bile mrske ranije funkcije u Vladi RS. A sad se ukazala prilika da unovčni BeHa priču.
Prošle godine se slikao sa BiH zastavom na Kastelu, prije nekoliko godina je ja kancelariju SDP-a okačio RS zastavu za 9.januar i poručivao da će se taj praznik poštovati.

Oportunista.
Ovoj zemlji treba oportunista, prevashodno iz srpskog i hrvatskog naciomnalnog korpusa. Oportunista znači biti u stanju prihvatiti i ono što primarno u tvome trenutku nije tvoje, ali misliš da je u tvom najboljem interesu. Kroz oportunizam i oportuniste su se na ovim prostorima prihvatali i sve religije, države.....a onda daljnji historijski procesi u drugoj ili trećoj generaciji pretvaraju njihove potomke iz oportunista u prave sljedbenike (patriote, religiozno osvještene, fanatike ...šta god).

Naravno da ti nemaš ništa od Vojinovog mahanja zastavom, ali ako Vojjin ostvari svoj lični interes korz mahanje zastavom, i time potakne njih još pedeset da to rade.....onda, neka Vojina. Dugorčno, to će značiti da ćeš sutra ti moći mahati zastavom BiH, a da to ne bude čudo u Banjaluci.
Benjaminsky

#69 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Benjaminsky »

Kad taj Vojin počne koristiti moju parolu:

BOSNO MOJA IZ TRI DIJELA
JEDNOG DANA BIĆEŠ CJELA

ja ću povjerovati da želi dobro našoj domovini.
Klixuser02

#70 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Klixuser02 »

palermo wrote: 30/09/2022 14:15

Oportunista.
Ovoj zemlji treba oportunista, prevashodno iz srpskog i hrvatskog naciomnalnog korpusa. Oportunista znači biti u stanju prihvatiti i ono što primarno u tvome trenutku nije tvoje, ali misliš da je u tvom najboljem interesu. Kroz oportunizam i oportuniste su se na ovim prostorima prihvatali i sve religije, države.....a onda daljnji historijski procesi u drugoj ili trećoj generaciji pretvaraju njihove potomke iz oportunista u prave sljedbenike (patriote, religiozno osvještene, fanatike ...šta god).

Naravno da ti nemaš ništa od Vojinovog mahanja zastavom, ali ako Vojjin ostvari svoj lični interes korz mahanje zastavom, i time potakne njih još pedeset da to rade.....onda, neka Vojina. Dugorčno, to će značiti da ćeš sutra ti moći mahati zastavom BiH, a da to ne bude čudo u Banjaluci.
Sviđa mi se.
Klixuser02

#71 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by Klixuser02 »

Ja lično nemam ništa protiv Vojina kao i protiv njegove kandidature, ali da sam Bošnjak u RS-u glasao bih za Šarovića jer Vojin nema nikakve šanse da pobijedi, a Šarović vodi mnogo umjereniju i staloženiju politiku od Dodika.
banjaluka078

#72 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by banjaluka078 »

palermo wrote: 30/09/2022 14:15

A šta ako Vojin poslije neuspješnog vikenda ili mandata baci ovu zastavu i uhvati se neke druge koja će biti garant nove pozicije nekad, promijeni priču, retoriku, stranku... Ne bi mu bio prvi put.
snijeg_led

#73 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by snijeg_led »

Ovo je neki srpski spin da se razvodne glasovi. Frajer prica kao da je jucer stigao iz Beograda
banjaluka078

#74 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by banjaluka078 »

snijeg_led wrote: 30/09/2022 14:30 Ovo je neki srpski spin da se razvodne glasovi. Frajer prica kao da je jucer stigao iz Beograda
Vojin je od djetinjstva živio i školovao se u Beogradu.
madesa

#75 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka

Post by madesa »

cetnik kao i svaki. samo se dobro nasminkao
Post Reply