dr_Evil wrote: ↑30/09/2022 12:23
Vaya wrote: ↑30/09/2022 09:24
Mijatovicev cilj je da osvoji sto vise glasova za Predsjednistvo, te da mu to bude adut kada se bude popunjavao DN BiH, da on bude jedan od 5 Srba u DN BiH, sto u konacnici ako se bude realizovalo - je dobra stvar. Ako bi se napavila kombinacija da SNSD bude imao 3, opozicija i Mijatovic u DN BiH ili da opozicija napravi jaci iskorak, pa da bude 2+2+1, to moze samo biti bolje za drzavu.
On nece poremetiti borbu Sarovica i Cvijanovicke, jer Srbi ionako nece glasati za njega, nego ce glasati Bosnjaci.
Ispravljam se, 30k-35k glasova koje Bosnjaci isporuciti u RS zajedno sa dijasporom je primamljiv broj koji u situacijama kao sto je bilo 2014 ili 2018 moze odluciti ko ce biti u Predsjednistvu ispred RS...Vjerovatno bi opozicija se lomila da dobije te Bosnjacke glasove da Sarovic udje u Predsjednistvo, kao sto je bilo sa Ivanicem 2014. Opet sustinske stvari kada se gledaju po pitanju drzave nijanse su u pitanju kada se gleda Sarovic vs. Cvijanovic, Ivanic vs. Dodik, iako bih naravno volio prije vidjeti Sarovica ili ivanica umjesto SNSD-ovaca...
U svakom slucaju, ako Mijatovicu broj glasova na izborima bude poluga da izvuce nesto kao DN BiH ili neku drugu poziciju u ime RS-a, bolje je te glasive usmjeriti na njega nego ih trositi na razmisljanje da li zaokruziti SNSD ili SDS ili ponistiti listic...
Kakve veze ima broj glasova za predsjednika BIH, sa izborom u DN, sta isprica. Ko ce mu dati kakvo mjesto na lijepe oci, citaj na broj bacenih glasova.
Evo sto si se tek registrovao, nego nam dimne bombe bacas.
Je li znas kako se biraju delegati u DN BiH? - Pretpostavljam da ne - zato ti je i ovakav komentar, zato uzmi i provjeri to...
Naravno da brojevi glasova za Predsjednistvo nemaju nikakvu diretnu ili uslovnu liniju za biranje delegata u DN BiH i ja sam gore napisao, ako dobro procitas da Vojinu glasovi za Predsjednistvo BiH, moze dati na politickoj vaznosti, da kada budu se birali delegati za DN BiH, klub Drzava u NSRS bude zahtjevao/gurao da jedno od tih 5 mjesta uzme na primjer Vojin - sto bi po meni bila odlicna stvar, naravno ako bude bilo ikakve matematike za to...
Sjeti se kako su svi napadali SDA, jer je pogurao u DN BiH - Dusanku Majkic, a ne Mladena Ivanica, pa je SNSD imao 4 delegata u DN BiH... A gle cuda, na proslim izborima je i Mladen Ivanic bio kandidat za Predsjednistvo BiH...
Sto je najgore od svega, sve ovo sto sam napisao neces opet procitati kako treba, kao sto nisi ni moj prethodni post, ali hajd nema veze...
P.S. Odavno sam ja registrovan na forumu, ali se ne upustam previse u pisanja i rasprave...