Ukrajina

Rothmans

#118701 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

sumirprimus wrote: 24/09/2022 23:52
Rothmans wrote: 24/09/2022 23:51 Vidi opreme u bruda jbt
Ceceni su uz alfe najopremljeniji haman u rv.
Vidis zastave na vozioima kaditovci cecenija.
Impresivno ,nema sta , pogotovo kad se uporede s rajom sto duzi nagante. Ovi dje dodju tu semafori vise nema sta da traze
sumirprimus

#118702 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kaze za 24h skupili 10 puta vise sredstava za lijecenje heroja mariupola.svala cast.
Ne mogu ruje ovo dobit ni za sto godina ni sa 1000 atomki.
sumirprimus

#118703 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Rothmans wrote: 24/09/2022 23:58
sumirprimus wrote: 24/09/2022 23:52

Ceceni su uz alfe najopremljeniji haman u rv.
Vidis zastave na vozioima kaditovci cecenija.
Impresivno ,nema sta , pogotovo kad se uporede s rajom sto duzi nagante. Ovi dje dodju tu semafori vise nema sta da traze
Tiktok ce da gori. :mrgreen:
sumirprimus

#118704 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Zarobljeni orci.
sumirprimus

#118705 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

7/ Third, effectiveness. Russia went into this war with a Rumsfeldian lightweight army and quickly found it didn't have enough troops. The impact on the ground has been clear. But a less obvious result has been a lack of rotation - allowing the troops to rest away from the front.

Dobar tred o trupama i rotacijama i nedostacima ork armije.
sumirprimus

#118706 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Toliko o treningu i vjezbama kao sto sam i rekao, prioritet je zatvorit linije jer cure. Trenutno ispastaju oni na jampilu i limanu. Elitni lafo😇 opet
Idemo brsao ukri juris samo jako rokaj bagru :bih:
sumirprimus

#118707 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Poginuli hrvat Andro iz tima onog estonca hariest za dostavu opreme i pomoci.
sumirprimus

#118708 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

saimidin

#118709 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Ovo je vise politicki, ali poent je da reakcija treba biti vise za UA od ramstein grupe, ciji smo clan :?

:bih:

trambusek88

#118710 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

drug_profi

#118711 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 24/09/2022 23:56
drug_profi wrote: 24/09/2022 22:59

Dva padobrana desno u kadru. NAdam se da ce biti zarobljeni.
Image
Mjesto pada istog..
Posto ne znamo zasigurno kako tu ide linija, vjerovatno su pali kod rusa.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#118712 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Ukrajinci napadaju na cijelom frontu. Ovo su do sada bile pripreme za veliku ofanzivu kojom će potpuno slomiti rusku vojsku u Ukrajini.
Zato aneksija i mobilizacija. Da politički i vojno odbrani poziciju.

Ovo smo očekivali u maju. Da Putin u govoru 9 maja objavi mobilizaciju i aneksiju.
Krokodajl

#118713 Re: Ukrajina

Post by Krokodajl »

Ovi regruti će samo napraviti haos na ionako popucalim linijama.

Ovaj proboj kod Limana i oslobađanje sela sjeverno je vjerovatno highlight sedmice, za očekivati je dublji prodor prema sjeveru, a Liman će biti oslobođen kad tad.
Nespin

#118714 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

mirsek wrote: 24/09/2022 23:34
PM72 wrote: 24/09/2022 23:24 Jedno je sigurno da USA neće lahko ispustit priliku da nokautira svog najvećeg protivnika.Neće žalit ni skladišta ni oružja ni savjetnika ni snimaka.
Samo je pitanje da li ce Rusija dopustit da ih se nokautira.
Ovo je rat protiv najvece nuklearne sile na planeti, na njenim vratima, jedan pogresno proracunat potez dovodi do nesagledivih posljedica. Rusija se ne moze pobijedit cistom silom, samo sa nekim perfektno isplaniranim i savrseno izvrsenim unutrasnjim urusavanjem.
Pa već su više puta poraženi čistom silom, Afganistanci su ih istamburali ko planinske koze, a Čečeni u prvom ratu isklofali ko prašnjav ćilim...
Last edited by Nespin on 25/09/2022 00:49, edited 1 time in total.
Nespin

#118715 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

:mrgreen:
drug_profi

#118716 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Nespin wrote: 25/09/2022 00:47

Jebi se, sad sam skontao da sam star....
senad_vt

#118717 Re: Ukrajina

Post by senad_vt »

Upravo pregledah Winter on fire, i razumijem sad zasto ukrajina nikad nece biti pokorena, samo ovaj zadnji govor

ledi krv u venama
da je Putin pregledao nikad ne bi krenuo na Kiev
Nespin

#118718 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

drug_profi wrote: 25/09/2022 01:00
Nespin wrote: 25/09/2022 00:47

Što kažu Kinezi najgore kletva: "dabogda živio u zanimljivim vremenima"... :-D
drug_profi

#118719 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Nespin wrote: 25/09/2022 01:15
drug_profi wrote: 25/09/2022 01:00

Ma nema ljudskog vijeka koji nije poklopio neka zanimljiva vremena.
I mi smo opet, uz sve nase mane, vrhunac evolucije. Sve smo pregurali.
toska

#118720 Re: Ukrajina

Post by toska »

lajkujMe wrote: 24/09/2022 21:29
Zato prica o atomskim to je strah koji izvire iz Rusije i Putina.
Hoce Putin do zadnjeg da se bori pa makar nuklearku bacio na Zaporozje da sprijeci ofanzivu.
Mislim da smo svjedocili Putinovoj ozbiljnoj reakciji na predstojeci poraz covjek je lud i tiranin.
slučajnost, ali koordinisano sistematsko uništavanje ruske vojne sile i međunarodna izolacija uz sankcije, po principu step by step je možda najsigurniji način za pobjedu, a da Putin ne dođe u izazov upotrebe nuklearnih bombi.

manji, ali stalni vojni porazi plus pogoršavanja stanja u samoj Rusiji slabe centralne vlasti i Putina, podrška sigurno opada iz dana u dan jer ništa ne ide po planu, nisu ljudi slijepi.
uporediti Putinovu moć i uticaj među Rusima i manjinama na početku rata i danas dalo bi vjerovatno velike razlike, Car je go.

kuhanje žabe je najbolja strategija u poslu sa ovakvim budalama i njihovim nuklearnim bombama.
Nespin

#118721 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

drug_profi wrote: 25/09/2022 01:35
Nespin wrote: 25/09/2022 01:15

Kad vidim ove jadnike kako ginu po blatnjavim zemunicama bude mi ih žao, ne zato što mislim da nisu zaslužili, već zato što znam da smo i mi bili isto ovakvo topovsko meso za sve moguće imperije koje su gazile ovuda. Naši su pradjedovi ostavljali kosti za Osmansko carstvo na Krimu, Kavkazu i gdje sve ne, za Austrougarsko carstvo po Alpskim vrletima i srednjeevropskim blatnjavim ravnicama, za koga i za šta?
Rusija nije ništa drugo nego jedan anahronizam, jedna zaostala, trula, u prošlosti zamrznuta imperija koja pije krv svojim podanicima, najprije onima na periferiji, kako inače rade imperije, kao što su sve imperije pile krv našim precima, od Rimske do Austrougarske.
Oni narodi koji su se uspjeli izvući iz raspalog Sovjetskog saveza spasili su se, kako god danas da žive. U tom smislu je i naš Referendum o nezavisnosti i odlasku iz Jugoslavije bio historijski i spasonosni potez, bez obzira na sve što smo preživjeli poslije toga. Jedino gore od života pod čizmom agresivne i eksploatatorske imperije jeste živjeti pod čizmom primitivne, zaostale, barbarske, genocidne "wanna be" imperijice kao što je Srbija.
drug_profi

#118722 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Nespin wrote: 25/09/2022 02:13

Kad vidim ove jadnike kako ginu po blatnjavim zemunicama bude mi ih žao, ne zato što mislim da nisu zaslužili, već zato što znam da smo i mi bili isto ovakvo topovsko meso za sve moguće imperije koje su gazile ovuda. Naši su pradjedovi ostavljali kosti za Osmansko carstvo na Krimu, Kavkazu i gdje sve ne, za Austrougarsko carstvo po Alpskim vrletima i srednjeevropskim blatnjavim ravnicama, za koga i za šta?
Rusija nije ništa drugo nego jedan anahronizam, jedna zaostala, trula, u prošlosti zamrznuta imperija koja pije krv svojim podanicima, najprije onima na periferiji, kako inače rade imperije, kao što su sve imperije pile krv našim precima, od Rimske do Austrougarske.
Oni narodi koji su se uspjeli izvući iz raspalog Sovjetskog saveza spasili su se, kako god danas da žive. U tom smislu je i naš Referendum o nezavisnosti i odlasku iz Jugoslavije bio historijski i spasonosni potez, bez obzira na sve što smo preživjeli poslije toga. Jedino gore od života pod čizmom agresivne i eksploatatorske imperije jeste živjeti pod čizmom primitivne, zaostale, barbarske, genocidne "wanna be" imperijice kao što je Srbija.
Sve se slažem sa tobom, ali bih dodao da je Jugoslavija civilizacijski iskorak. Nesto kao danasnja EU. Projekt kako da mali postanu veliki i bitni.
Nazalost, u pogresno vrijeme i sa pogresnim ljudima. Međutim kao ideja je, uz sve svoje mane, civilizacijski iznad svih ranijih ideja prije EU.
drug_profi

#118723 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

toska wrote: 25/09/2022 02:03
lajkujMe wrote: 24/09/2022 21:29
Zato prica o atomskim to je strah koji izvire iz Rusije i Putina.
Hoce Putin do zadnjeg da se bori pa makar nuklearku bacio na Zaporozje da sprijeci ofanzivu.
Mislim da smo svjedocili Putinovoj ozbiljnoj reakciji na predstojeci poraz covjek je lud i tiranin.
slučajnost, ali koordinisano sistematsko uništavanje ruske vojne sile i međunarodna izolacija uz sankcije, po principu step by step je možda najsigurniji način za pobjedu, a da Putin ne dođe u izazov upotrebe nuklearnih bombi.

manji, ali stalni vojni porazi plus pogoršavanja stanja u samoj Rusiji slabe centralne vlasti i Putina, podrška sigurno opada iz dana u dan jer ništa ne ide po planu, nisu ljudi slijepi.
uporediti Putinovu moć i uticaj među Rusima i manjinama na početku rata i danas dalo bi vjerovatno velike razlike, Car je go.

kuhanje žabe je najbolja strategija u poslu sa ovakvim budalama i njihovim nuklearnim bombama.
Pa svakako da ima istine u tome. Narocito sto se treba upitati da li je rusija u stanju drzati milion vojnika dugo. Obecana su im cuvanja radnih mjesta (ko ce raditi onda), obecane im visoke plate (od cega), obecano im stosta, a hoce i svaki dan nesto pojest i ispucat metaka.
Ali je i pitanje koliko Ukrajina moze tako. Vjerojatno je Ukrajini lakse jer nije pod sankcijama i ima bogati Zapad iza leđa, ali i na Zapadu lađe tonu lagano radi inflacije i recesije. A ne treba zaboraviti da svi čeznutljivo gledaju na trziste od 150 miliona ljudi koje je sada zatvoreno, a sto bi ih izvadilo bar od recesije.
Ono što je opasno u tom scenariju što bi se svi privikli da Rusija kontrolira te dijelove i to bi u neka doba postalo normalno i prihvatljivo.
ultima_palabra

#118724 Re: Ukrajina

Post by ultima_palabra »

:thumbup:
Gandalf

#118725 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Svaka čast, odličan post :thumbup:
Post Reply