Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedan dio
Almost everyone we spoke to estimated (this is obviously very vague) that around 60% of people still in occupied Zap/Kherson are pro-Ukrainian, 20% don't care, 20% are pro-Russian. But again: not pro-Russian enough to die.
Last edited by sumirprimus on 24/09/2022 23:00, edited 1 time in total.
drug_profi wrote: ↑24/09/2022 21:27
Ja nisam napisao ovo sto si stavio u spoiler.
Stavio sam prijavu na tvoj post, a ti imas priliku da ispravis i da se izvines
Nemam ja pojma sta se desilo, sada ne mogu pronaci postove. Kako god, ako ti nisi napisao, a sada ne mogu pronaci, ispricavam se duboko. Poenta je jasna.
sumirprimus wrote: ↑24/09/2022 22:08
Ma ruje su ko armija gotovi. Vojska im je slomljena sad se oslanjaju na rezerviste i placenike. Za nekadasnju 2 armiji svijeta prejadno nakon samo 6 mjeseci rata u komsiluku. A ukri nisu naivni nimalo..
Nema vise ni borbene tehnike dovoljno. Artiljerija eventualno jos ima dostatan broj cijevi.
Sve ostalo je izgleda nedostatno za armiju od 300K, 500K, milion pjesaka.
Ostaje samo N bomba da stiti tu pjesadiju, a to je veliki blef ili velika kocka.
Mora tamo u Moskvi neko biti svjestan da Svijet nece dozvoliti otimanje teritorije uz prijetnju N oruzjem.
Jer ce u tom slucaju KAD-TAD doci do uzajamnog nukanja. I sve ode u krasni qurac.
Šta možemo očekivati da ispali ovu jednu manju kako bi dao do znanja da se ne šali?
Više me zanima reakcija stanovnika u Evropi? Da li bi zavladala nestašica? Prazni marketi, plina svakako nema dovoljno...
U kako bi mi prošli u svemu tome? Koji su to proizvodi o kojima ovisimo? Mislim na prehranu... nafte svakako nemamo...
zateznistub wrote: ↑24/09/2022 09:06
Da li ce ukrajina imati dovoljan broj ljudstva za nastavak oslobađanja? Pitam ove koji prate malo više...
Treba ukrajinski rat zaustaviti prije zime i početi s pregovorima za njegov trajni prestanak.
"Donbas" proglasiti UN zonom, uvesti "plave šjemove", privremenu UN vlast i otpočeti s normalizacijom svega što je ovaj rat narušio.
Prvo zbog korona virusa, a onda i zbog ukrajinskog rata, poremećene su privrede svih država, cijene su postale astronomske, tenzije i u drugim kriznim područjima su podignute, i ako se nastavi ratovati, jednog dana svi možemo eksplodirati.
Nema vise ni borbene tehnike dovoljno. Artiljerija eventualno jos ima dostatan broj cijevi.
Sve ostalo je izgleda nedostatno za armiju od 300K, 500K, milion pjesaka.
Ostaje samo N bomba da stiti tu pjesadiju, a to je veliki blef ili velika kocka.
Mora tamo u Moskvi neko biti svjestan da Svijet nece dozvoliti otimanje teritorije uz prijetnju N oruzjem.
Jer ce u tom slucaju KAD-TAD doci do uzajamnog nukanja. I sve ode u krasni qurac.
Šta možemo očekivati da ispali ovu jednu manju kako bi dao do znanja da se ne šali?
Više me zanima reakcija stanovnika u Evropi? Da li bi zavladala nestašica? Prazni marketi, plina svakako nema dovoljno...
U kako bi mi prošli u svemu tome? Koji su to proizvodi o kojima ovisimo? Mislim na prehranu... nafte svakako nemamo...
Od jedne ne bi bilo nista bitno osim onima koji su meta. Vjerovatno bi nestale konzerve i trajni proizvodi sa rafova trgovina.
Vise je vazno sta bi bio odgovor, a ja mislim da bi bio konvencionalni ali maksimalnom snagom po vojnim ciljevima tako da je sto manje kolaterala, a efekat jednak N udarima.
PM72 wrote: ↑24/09/2022 23:24
Jedno je sigurno da USA neće lahko ispustit priliku da nokautira svog najvećeg protivnika.Neće žalit ni skladišta ni oružja ni savjetnika ni snimaka.
Zasto bi zalila? Je li protivnik trubio kako ce skinuti cara sa trona?
Je li Kartaga spaljena do temelja? Očekujem isto...