Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Optimus09 wrote: ↑24/09/2022 22:05
Zamisljam face ovih mobilisanih kad se sretnu s ukr. vojnicima u full nato opremi.
Sta oni misle s kim ce se sukobiti,vjerujem da pojma nemaju kakva je ukr vojska trenutno
Zamisli neko ti da gitaru prvi put u zivotu i kaze idi na koncert, sviraš
Iako u vojsci ima dosta nekih stvari vezanih za volju i želju, neke stvari oko opreme i obuke, pa i samog ustroja vojske, ne idu tako lako
Optimus09 wrote: ↑24/09/2022 22:05
Zamisljam face ovih mobilisanih kad se sretnu s ukr. vojnicima u full nato opremi.
Sta oni misle s kim ce se sukobiti,vjerujem da pojma nemaju kakva je ukr vojska trenutno
Iako u vojsci ima dosta nekih stvari vezanih za volju i želju, neke stvari oko opreme i obuke, pa i samog ustroja vojske, ne idu tako lako
Nisam bio u vojsci,sad zamisljam da me posalju u Ukrajinu i dadnu mi kalasnjikov i obicnu uniformu.
Gace same spadaju od straha
4/ their own "envy" & wants to see it become true, but nothing like that is happening and it's not helping..
i'll resume tomorrow! take care you all!
Ovaj lik rijetko pise neprovjereno .ukratko jos uvijekne kontrolsiu skkroz drobiseve. Liman je 2/3 u okruzemju, yamoil je haman gotov. Price o ukr napredovanju oko kupjanska nisu skroz tacne itd ..
Last edited by sumirprimus on 24/09/2022 22:31, edited 1 time in total.
sumirprimus wrote: ↑24/09/2022 21:50
Dakle zaporozje je najavljeno kao jedan od pravaca jos od aprila!
Kao i ovaj harkiv pravac ciscenje, kao i kerson pravac.
Pitamje je samo dal ce ukri krenut prije razblatice ili kasnije
Ja cisto navijacki kako drugacije kao i uvijek kazem prije ,idemo makar putler atomku koristio
Ko ga j..e nece smjet.
1.10
Ma Zaporožje i izlaz na Azov je kljuc svega. I svako to vidi i zna.
Znaju i Rusi naravno.
Ali jedno je htjeti, a drugo moći. Odnosi se i na Ukrajince i na Ruse.
sumirprimus wrote: ↑24/09/2022 21:50
Dakle zaporozje je najavljeno kao jedan od pravaca jos od aprila!
Kao i ovaj harkiv pravac ciscenje, kao i kerson pravac.
Pitamje je samo dal ce ukri krenut prije razblatice ili kasnije
Ja cisto navijacki kako drugacije kao i uvijek kazem prije ,idemo makar putler atomku koristio
Ko ga j..e nece smjet.
1.10
Ma Zaporožje i izlaz na Azov je kljuc svega. I svako to vidi i zna.
Znaju i Rusi naravno.
Ali jedno je htjeti, a drugo moći. Odnosi se i na Ukrajince i na Ruse.
Dakako. No ja mislim da ce probat prije zime udarit . Ovo gore sam se referisao na kolegu lajkuj
Zato prica o atomskim to je strah koji izvire iz Rusije i Putina.
Hoce Putin do zadnjeg da se bori pa makar nuklearku bacio na Zaporozje da sprijeci ofanzivu.
Mislim da smo svjedocili Putinovoj ozbiljnoj reakciji na predstojeci poraz covjek je lud i tiranin.
Ukrajinci će morati podnijeti jednu ogromnu žrtvu civila.
Šta će uraditi putinovski režim, ostaje da se vidi ali je sigurno da će ostati zapamćeni po nezamislivom zlu. Nešto će uraditi ukrajinskim civilima.
Putinov režim je 100% preslik nekadašnjeg srbijanskog režima.
Nadam se da će GŠ i Predsjednik da se maknu iz Kijeva, ili makar da ne budu u istom gradu. Sad treba pametno rasporediti odgovorne ljude i obezbijediti lanac komande tak da se zna ko sta preuzima u slucaju smrti. Vjerovatno je to vec sve u toku.
A sto neko rece: treba se bojati kad Putler kaze da nece korisiti N oruzje.
Nisam bio u vojsci,sad zamisljam da me posalju u Ukrajinu i dadnu mi kalasnjikov i obicnu uniformu.
Iz vlastitog iskustva...
Bio dobrovoljac,imao iskustvo sa oružjem ali kad sam prvi put morao pucati...21.aprila1992.
Prvo što nisam smio izviriti od pucnjave,metaka,gelera...pucao sam tako što sam podigao pušku iznad sebe a zaklon mi bio povaljen kontejner.Nit sam koga pogodio nit koga vidio.Punim okvir a pola metaka ispada na pod.Tresu se ruke ko Banja Luka 1969.Usta suha i tup bol u stomaku...
sumirprimus wrote: ↑24/09/2022 22:08
Ma ruje su ko armija gotovi. Vojska im je slomljena sad se oslanjaju na rezerviste i placenike. Za nekadasnju 2 armiji svijeta prejadno nakon samo 6 mjeseci rata u komsiluku. A ukri nisu naivni nimalo..
Nema vise ni borbene tehnike dovoljno. Artiljerija eventualno jos ima dostatan broj cijevi.
Sve ostalo je izgleda nedostatno za armiju od 300K, 500K, milion pjesaka.
Ostaje samo N bomba da stiti tu pjesadiju, a to je veliki blef ili velika kocka.
Mora tamo u Moskvi neko biti svjestan da Svijet nece dozvoliti otimanje teritorije uz prijetnju N oruzjem.
Jer ce u tom slucaju KAD-TAD doci do uzajamnog nukanja. I sve ode u krasni qurac.
sumirprimus wrote: ↑24/09/2022 22:08
Ma ruje su ko armija gotovi. Vojska im je slomljena sad se oslanjaju na rezerviste i placenike. Za nekadasnju 2 armiji svijeta prejadno nakon samo 6 mjeseci rata u komsiluku. A ukri nisu naivni nimalo..
Nema vise ni borbene tehnike dovoljno. Artiljerija eventualno jos ima dostatan broj cijevi.
Sve ostalo je izgleda nedostatno za armiju od 300K, 500K, milion pjesaka.
Ostaje samo N bomba da stiti tu pjesadiju, a to je veliki blef ili velika kocka.
Mora tamo u Moskvi neko biti svjestan da Svijet nece dozvoliti otimanje teritorije uz prijetnju N oruzjem.
Jer ce u tom slucaju KAD-TAD doci do uzajamnog nukanja. I sve ode u krasni qurac.
Napravice oni samo sto ih hebu cipovi, zato kradu ves masine
Hehe kolko ono ruje mogu?
Rekoh ja ukri nisu naivni nimalo
Ukri trebaju mozda pola od toga. max. Nece na Moskvu ici, a imaju tehnicki inferiornijeg neprijatelja.
Njima treba dodatno ljudstvo, i neka sad pocne obuka makar 200.000. da su spremni za rat do smrzavanja tla.
A jos vise im je potrebno jos excalibura, Himarsa i municije za njega. RAZNE!
Iz vlastitog iskustva...
Bio dobrovoljac,imao iskustvo sa oružjem ali kad sam prvi put morao pucati...21.aprila1992.
Prvo što nisam smio izviriti od pucnjave,metaka,gelera...pucao sam tako što sam podigao pušku iznad sebe a zaklon mi bio povaljen kontejner.Nit sam koga pogodio nit koga vidio.Punim okvir a pola metaka ispada na pod.Tresu se ruke ko Banja Luka 1969.Usta suha i tup bol u stomaku...
Valjda necu morati,neka barem jedna generacija prozivi
Ukrajinci ce izmasakrirati ovu novu rusku vojsku. Ici ce gubici Rusa preko 100.000 mrtvih vrlo brzo i isto toliko ranjenih.
Sada ce zapadnjacka dalekometna artiljerija i pametna municija da pokazu sta mogu. Imace mete na svakom koraku kada stignu stotine hiljada Rusa na front.
Jos ako uspiju neutralisati rusku PVO eto i Bajraktara.
Iskreno ti govorim o prvom vatrenom belaju i doživljenom strahu a branio sam svoj grad i državu.Pitam se kako će se srati od straha oni koji napadaju neki tuđi grad i zemlju udaljen hiljade kilometara od svog kućnog praga.Nema tu ni borca ni vojnika,jedino mrtvi pjani i drogirani da idu naprijed al da je sve prije toga preorano...
Optimus09 wrote: ↑24/09/2022 22:20
Prođe to brzo. Čim shvatiš da ćeš vjerovatno poginuti, više te nije strah.
I mobilisanim rusima bi bilo i lakse i bezbolnije da se okrenu protiv onoga koji ih tjera u rov, veca sansa je da bi prezivjeli nego na frontu. Sto je zalosno najmanje je rusa mobilisano, ovo na snimcima sve kosooki.