Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na opcim izborima glasacu za..

SDA - Bakir Izetbegovic
91
13%
SDP,NiP,NS - Denis Becirovic
464
65%
Neko treci
100
14%
Necu glasati
60
8%

Total votes: 715

tvojkomsija

#3451 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by tvojkomsija »

Za Hrvate je bolji Bakir nego Denis...jer ce Bakir na hrvatska mjesta 99% ljude iz HDZ-a ubacivati (kao sto je sinoc Jelku Milicevic spomenuo). A Denisa smo jucer culi da bi on svoje Hrvate iz gradjanskih stranaka (nelegitimne sto bi Covic rekao) gurao.

Ako Bosnjaci glasaju za hrvatskog clana, mozda ce ove izbore Hrvati za Bakira glasati. Svakako Borjana Kristo je puno slabiji kandidat od Covica, i nema realne sanse.

Bilo bi presmijesno vidjeti 50k glasova za Bakira iz zapadnog Mostara i Sirokog :lol: :lol:
Bosanski_kralj

#3452 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Bosanski_kralj »

Ja sam siguran da je Denis daleko kvalitetniji, nego što se to percipira u javnosti.

Vidi se da čovjek barata materijom, da poznaje zakone, procedure i sve to, samo što to naš narod ne razumije i toga ne zanima.

Narod čeka da on Bakiru odbrusi ko Željko što je u60 minuta, da mu kaže kako je bio u trezoru i slično. Niko poslije ne gleda činjenicu da je taj Željko poslije sve radio u korist i Bakira i SDA.

Uostalom lideri stranaka koje su podržale Denisa, zaista imaju lijepo mišljenje o njemu. Recimo Nermin Ogrešević maksimalno vodi kampanju za Denisa, na svim skupovima NES.a obavezno se poziva članstvo da glasa za Denisa.
Roccohljup

#3453 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Roccohljup »

Ma bake je doveo tog nekog stručnjaka iz hrvatske da mu radi kampanju i čovjek ga je sigurno ubjedio da ne smije bježati od debata i sigurno ga je on lično i spremio za ovu. Od prvih plakata se vidjelo da je koncept kampanje (njegove lično) drugačiji i da maksimalno koristi sve što mu je babuka u amanet ostavio. Naravno, njemu pare nisu problem.
Za profu vjerujem da nema para za bilo kakvu ozbiljnu kampanju i da je to više na volonterskoj bazi.
Al ne mogu od samog početka kampanje da svarim kako SDP (koji se busa da je najjača opoziciona stranka i to im je adut bio da predlože svog člana za predsjedništvo) nije mogao napraviti bolji tim i kampanju za svojeg kandidata, naručito još uz učešće 10 drugih stranaka: sviju mi, nekad mi se činilo da Denisa više guraju predstavnici drugih stranaka nego SDPovci :(
kluz franjo

#3454 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

pijo_zoljo wrote: 23/09/2022 11:51
kluz franjo wrote: 23/09/2022 11:50
Čak i da je tačno da su Bakir i Bećirović "u 5 deka", a nisu, opet je "5 deka više" bolje od "5 deka manje".
Meni kada je takva ponuda, ja ću sebi izabrati ovo što je bolje od dva ponuđena.
Ali nismo svi isti.
Ili ću izabrati treće sa rezervnog položaja...
Sve OK, ja sam već rekao.
Kome je Bakir prihvatljiv kao član Predsjedništva BiH, taj treba da razmisli o glasanju za Željka.
Neće moći i Bakir i Željko.
giannibelif

#3455 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by giannibelif »

Bakir:"Dodik kme, SNSD, HDZ kme, Dodik kme, Jelka Miličević pravi izbor". Sve jasno onome ko iole ima ispravne strune u tintari.
klixoris

#3456 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by klixoris »

Dozer wrote: 23/09/2022 11:52 Nakon debate na FTV, sve sto mogu reci je da je Becirovic jedini ispravan izbor.
Covjek ocito ima i plan i strategiju, svjestan je kompletne situacije i okruzenja, dok ostala dvojica, Bakir i Hadzikadic, imaju demagogiju na bazi "sta treba". Ali nijedan nema ideju i kako to treba.

Pogotovo Bakir, koji vec 20 i kusur godina prosipa istup suplju pricu, a radi totalno suprotne stvari. Uz to, engleski mu je na nivou djeteta u osnovnoj skoli.
U odnosu na drugu dvojicu (Bakira ne treba ni pominjati), definitivno jeste. Ali meni licno je i zaokruzivanje Denisa sada “gorka pilula”.
Ne smeta mi ni odlazak iz emisije na N1, ali sinoc me bas bas razocarao…
Sto sam ranije pisao, bez nedoumica sam namjeravao njemu dati glas, a sada me je poljuljao da sam 50:50 da li ga zaokruziti ili ponistiti listic… A ako ponistis ili ne glasas, ispada ti kao da si glasao za ono ridjebrado govno… Tuzno je da nemamo boljih, kvalitetnih alternativa i da moramo ovako birati
LSD

#3457 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by LSD »

HD_2015 wrote: 23/09/2022 11:50
LSD wrote: 23/09/2022 11:48

Ovdje se ne diskutuju o tome koje ljude je opozicija mogla ponuditi kao kandidate, jer ta priča je besmislena, ne vodi nicemu...vec šta je na stolu, šta je ponuda.
Jednostavno je kao u rastoranu , konobar dođe i kaže imamo na meniju to, to i to. Izaberi ili razguli...a gost bi da se raspravlja "što niste napravilo ovo, gdje vam je ono" itd :mrgreen: ne ide jbg.
Slažem se. Možda je trenutak da se pošalje poruka okupljenim strankama da se prestanu zahebavati. Nije dovoljno samo ne biti SDA.
Znaš šta je problem ?
Da su kojim sluajem Lincoln, Roosevelt i Churchil bošnjaci i da ih dignu iz groba, bošnje bi i tu našle neku manu i rekle A gdje je Džemo Bijedić, hocemo njega
To je to. Nenormalan narod, koji ne zna ni šta hoće, al zato zna svemu naći manu.

Mi bi da porucujemo nekome nesto, da saljemo neke poruke, a 30 godina biramo zelenu bandu koja nam protjera vise stanovnista iz zemlje nego Karadzic i Mladic zajedno.
Last edited by LSD on 23/09/2022 12:01, edited 1 time in total.
_Reds_

#3458 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by _Reds_ »

Roccohljup wrote: 23/09/2022 11:55 Ma bake je doveo tog nekog stručnjaka iz hrvatske da mu radi kampanju i čovjek ga je sigurno ubjedio da ne smije bježati od debata i sigurno ga je on lično i spremio za ovu. Od prvih plakata se vidjelo da je koncept kampanje (njegove lično) drugačiji i da maksimalno koristi sve što mu je babuka u amanet ostavio. Naravno, njemu pare nisu problem.
Za profu vjerujem da nema para za bilo kakvu ozbiljnu kampanju i da je to više na volonterskoj bazi.
Al ne mogu od samog početka kampanje da svarim kako SDP (koji se busa da je najjača opoziciona stranka i to im je adut bio da predlože svog člana za predsjedništvo) nije mogao napraviti bolji tim i kampanju za svojeg kandidata, naručito još uz učešće 10 drugih stranaka: sviju mi, nekad mi se činilo da Denisa više guraju predstavnici drugih stranaka nego SDPovci :(
Denisa su do juče pola SDP-ovca zvali "spavač".

Pa više plakata u Sarajevo ima Čengić, nego on.
noviforumas

#3459 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by noviforumas »

Pa znamo svi da je idealan scenario predsjednistvo Denis, Zeljko, Srbin... ali i najmanje realan. To shvata i biracko tijelo, tako da ova Denisova blamiranja samo znace vise glasova za Zeljka, jer ne dijeli Denis bazu s Bakirom. Na kraju bi mogao profesor ispasti ozbiljan spoiler.
Idemedosumom

#3460 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Idemedosumom »

kokakolas wrote: 23/09/2022 10:48 Bistra vodo, procitaj malo ingerencije predsjednistva. Denis/Trezoras/Mirsad ti marke nece dati ni za djete, ni za vrtic, ni za nekretninu. Ali je zato vrlo bitno ko ce te predstavljati u svijetu, birati ambasadore i voditi vanjsku politiku. Ako si ti zadovoljan s velikom vjerovatnocom da to bude 2/3 u prilog separatistickih i fasistickih snaga u predsjednistvu, onda bujrum.

Mene zaboli neka stvar za B clana predsjednistva ali mi je bitno da je vecinski proBiH orijentisano, dok prizeljkujem da opozicija raznese SDA na svim drugim nivoima.
Pajdo, ja sam pisao o glasanju protiv zelenih na svim nivoima iz principa, zbog toga samo naveo primjer, kako je zivjeti u zelenom kantonu.

Ja sam upoznat s ingerencijama predsjednistva, jesi li ti upoznat kako predsjednistvo donosi odluke, odnosno, kakvi mehanizmi su na raspolaganju onom trecem clanu u slucaju "preglasavanja"?

1:2 ili 2:1, relativno nebitno. Bez 3:0, ne mozes nista nametnuti, sto destruktivna strana ne zeli.
lacrima

#3461 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by lacrima »

Zaista se mora postaviti pitanje da li Denisa opstruira njegov SDP? Ovako lose pripremljena kampanja covjeka koji je sve imao u svojim rukama je nevidjena. Da se ne boje revolucije u SDP-u ako Denis dobije??
_Reds_

#3462 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by _Reds_ »

tvojkomsija wrote: 23/09/2022 11:54 Za Hrvate je bolji Bakir nego Denis...jer ce Bakir na hrvatska mjesta 99% ljude iz HDZ-a ubacivati (kao sto je sinoc Jelku Milicevic spomenuo). A Denisa smo jucer culi da bi on svoje Hrvate iz gradjanskih stranaka (nelegitimne sto bi Covic rekao) gurao.

Ako Bosnjaci glasaju za hrvatskog clana, mozda ce ove izbore Hrvati za Bakira glasati. Svakako Borjana Kristo je puno slabiji kandidat od Covica, i nema realne sanse.

Bilo bi presmijesno vidjeti 50k glasova za Bakira iz zapadnog Mostara i Sirokog :lol: :lol:
Objasni ti meni kako je BK slabiji kandidat od DČ?
Toće ovi koji glasaju za HNS glasati za nekoga drugog zato što nije DČ kandidat? Hoće. al u pnjaveima, čak šta više i jači jer jer sada 9'0tak nema kandidata.
noviforumas

#3463 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by noviforumas »

[quote=lacrima post_id=18365730 time=1663927501 user_id=235599]
Zaista se mora postaviti pitanje da li Denisa opstruira njegov SDP? Ovako lose pripremljena kampanja covjeka koji je sve imao u svojim rukama je nevidjena. Da se ne boje revolucije u SDP-u ako Denis dobije??
[/quote]

Ma ne opstruira ga niko, covjek jednostavno nije neki kapacitet. Dobar za pisat saopstenja i to je to.
_Reds_

#3464 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by _Reds_ »

Idemedosumom wrote: 23/09/2022 12:04
kokakolas wrote: 23/09/2022 10:48 Bistra vodo, procitaj malo ingerencije predsjednistva. Denis/Trezoras/Mirsad ti marke nece dati ni za djete, ni za vrtic, ni za nekretninu. Ali je zato vrlo bitno ko ce te predstavljati u svijetu, birati ambasadore i voditi vanjsku politiku. Ako si ti zadovoljan s velikom vjerovatnocom da to bude 2/3 u prilog separatistickih i fasistickih snaga u predsjednistvu, onda bujrum.

Mene zaboli neka stvar za B clana predsjednistva ali mi je bitno da je vecinski proBiH orijentisano, dok prizeljkujem da opozicija raznese SDA na svim drugim nivoima.
Pajdo, ja sam pisao o glasanju protiv zelenih na svim nivoima iz principa, zbog toga samo naveo primjer, kako je zivjeti u zelenom kantonu.

Ja sam upoznat s ingerencijama predsjednistva, jesi li ti upoznat kako predsjednistvo donosi odluke, odnosno, kakvi mehanizmi su na raspolaganju onom trecem clanu u slucaju "preglasavanja"?

1:2 ili 2:1, relativno nebitno. Bez 3:0, ne mozes nista nametnuti, sto destruktivna strana ne zeli.
Ti ne poznaješ uopće rad Predsjdnišvta, i kako se koje odluke donose, evo ti jedan HINT - njemački ambasador.
kluz franjo

#3465 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

noviforumas wrote: 23/09/2022 12:02 Pa znamo svi da je idealan scenario predsjednistvo Denis, Zeljko, Srbin... ali i najmanje realan. To shvata i biracko tijelo, tako da ova Denisova blamiranja samo znace vise glasova za Zeljka, jer ne dijeli Denis bazu s Bakirom. Na kraju bi mogao profesor ispasti ozbiljan spoiler.
Mislim da griješiš. Puno veći presjek imaju biračko tijelo Bakira i Željka.
Denis i Željko bi mogli laganini. I Bakir i Željko je matematički skoro nemoguće.
A dokazaće se u izbornoj noći.
The BEN10

#3466 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by The BEN10 »

kluz franjo wrote: 23/09/2022 11:27
pijo_zoljo wrote: 23/09/2022 11:21 Ma šta je bio, de....
Mlako, bez pravih poteza na šahovskoj tabli, ako ti je već kakir došao na megdan, podbodi ga sa pravim pitanjima i konstatacijama, podbodi ga argumentima, adekvatnim programom i riječima.. Ništa on od ovoga nije uradio.

Kada nije u stanju kakiru tako da se postavi, kako bi bio u stanju nekome drugome..

Više je vodio monologe već dijaloge....
Opet ponavljam. Bećirović je bio baš onakav kakav je.
A i ostali kandidati su se pokazali u pravom svijetlu.

Neko će čekati svog nekog zamišljenog, idealnog kandidata, a neko će birati od ponuđenih.
Svačije je biračko pravo da ne utiče na ishod izbora. Takvima je dakle Bakir jednako prihvatljiv, kao i Bećirović.
Sve OK.
Tako je. Frustracija zbog nemogućnosti da biraš najboljeg kandidata između nekoliko sjajnih ne treba voditi na u smjeru da ne utičeš ništa po pitanju zadržavanja na tronu dokazanog zla. Nažalost, držim da nemamo takav luksuz.
noviforumas

#3467 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by noviforumas »

kluz franjo wrote: 23/09/2022 12:10
noviforumas wrote: 23/09/2022 12:02 Pa znamo svi da je idealan scenario predsjednistvo Denis, Zeljko, Srbin... ali i najmanje realan. To shvata i biracko tijelo, tako da ova Denisova blamiranja samo znace vise glasova za Zeljka, jer ne dijeli Denis bazu s Bakirom. Na kraju bi mogao profesor ispasti ozbiljan spoiler.
Mislim da griješiš. Puno veći presjek imaju biračko tijelo Bakira i Željka.
Denis i Željko bi mogli laganini. I Bakir i Željko je matematički skoro nemoguće.
A dokazaće se u izbornoj noći.
Ja se iskreno nadam da si u pravu, jer Denis i Zeljko je najbolja kombinacija od svih ponudjenih. Vidjecemo.
Dozer

#3468 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dozer »

klixoris wrote: 23/09/2022 11:59
Dozer wrote: 23/09/2022 11:52 Nakon debate na FTV, sve sto mogu reci je da je Becirovic jedini ispravan izbor.
Covjek ocito ima i plan i strategiju, svjestan je kompletne situacije i okruzenja, dok ostala dvojica, Bakir i Hadzikadic, imaju demagogiju na bazi "sta treba". Ali nijedan nema ideju i kako to treba.

Pogotovo Bakir, koji vec 20 i kusur godina prosipa istup suplju pricu, a radi totalno suprotne stvari. Uz to, engleski mu je na nivou djeteta u osnovnoj skoli.
U odnosu na drugu dvojicu (Bakira ne treba ni pominjati), definitivno jeste. Ali meni licno je i zaokruzivanje Denisa sada “gorka pilula”.
Ne smeta mi ni odlazak iz emisije na N1, ali sinoc me bas bas razocarao…
Sto sam ranije pisao, bez nedoumica sam namjeravao njemu dati glas, a sada me je poljuljao da sam 50:50 da li ga zaokruziti ili ponistiti listic… A ako ponistis ili ne glasas, ispada ti kao da si glasao za ono ridjebrado govno… Tuzno je da nemamo boljih, kvalitetnih alternativa i da moramo ovako birati
Napisah na drugoj temi, pa da sam sebe citiram.
Cinjenica je da mi zaista nemamo na politickoj sceni nikoga dovoljno harizmaticnog i, mozda bezobraznog, nekog mangupa, koji je dovoljno potkovan svime i koji je sposoban sebe nametnuti kao lidera. Ali, lidera na bazi konkretnih planova, strategija i poteza koje svi mogu vidjeti i shvatiti.

Medjutim, ako zaista moram birati izmedju ponudjenog, a moram i zelim, onda je to u svemu ponudjenom Becirovic. Nije neka sreca, papi, ali zaista je trenutno jedini s nekom vizijom onoga sta treba da radi na toj poziciji.
I ne samo vizijom, jer vizija sam po sebi je nista, nego i konkretnim planovima i strategijama pokretanja i implementacije.

Kod ostalih to naprosto ne vidim, jer im se sve svodi na demagogiju.

Bakir mi nije ni u peti po tom pitanju, jer on je vec imao skoro 3 decenije da se dokaze. I dokazao se, naranvo, ali na totalno pogresan nacin.
Hadzikadic je previse blag, a ostale ni ne razmatram.
LSD

#3469 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by LSD »

Bosanski_kralj wrote: 23/09/2022 11:54 Ja sam siguran da je Denis daleko kvalitetniji, nego što se to percipira u javnosti.

Vidi se da čovjek barata materijom, da poznaje zakone, procedure i sve to, samo što to naš narod ne razumije i toga ne zanima.

Narod čeka da on Bakiru odbrusi ko Željko što je u60 minuta, da mu kaže kako je bio u trezoru i slično. Niko poslije ne gleda činjenicu da je taj Željko poslije sve radio u korist i Bakira i SDA.

Uostalom lideri stranaka koje su podržale Denisa, zaista imaju lijepo mišljenje o njemu. Recimo Nermin Ogrešević maksimalno vodi kampanju za Denisa, na svim skupovima NES.a obavezno se poziva članstvo da glasa za Denisa.
Izgleda da je takve stvari ostavljaju najjaci utisak kod bošnja, da ih najviše impresioniraju :lol: da je npr. Denis odbrusio ridjobradom "Šae mišu, đe si bio u ratu" - to bi mu donijelo dosta glasova kod bošnja :-) ali to govori više o takvom narodu, nego o samom Denisu.
Dozer

#3470 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dozer »

Roccohljup wrote: 23/09/2022 11:55 Ma bake je doveo tog nekog stručnjaka iz hrvatske da mu radi kampanju i čovjek ga je sigurno ubjedio da ne smije bježati od debata i sigurno ga je on lično i spremio za ovu. Od prvih plakata se vidjelo da je koncept kampanje (njegove lično) drugačiji i da maksimalno koristi sve što mu je babuka u amanet ostavio. Naravno, njemu pare nisu problem.
Na kojoj je jos Bakir debati bio...? Koja TV?
Ja mislim da ga necemo vidjeti nigdje vise osim ove na FTV i eventualno na Hayatu. Mozda i Igman i Behar. To su jedina mjesta na kojima on moze ili potpuno ili djelimicno uticati na tok emisije preko voditelja.
Roccohljup

#3471 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Roccohljup »

Dozer wrote: 23/09/2022 12:17
Ja mislim da ga necemo vidjeti nigdje vise osim ove na FTV i eventualno na Hayatu. Mozda i Igman i Behar. To su jedina mjesta na kojima on moze ili potpuno ili djelimicno uticati na tok emisije preko voditelja.
I ja sumnjam da će biti na bilo kojoj više (u ovoj kampanji definitivno ne) ali je vjerovatno pod uticajem tog konsultanta sad izbio taj argument kako on bježi od debata.
LSD

#3472 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by LSD »

Dozer wrote: 23/09/2022 12:13
Cinjenica je da mi zaista nemamo na politickoj sceni nikoga dovoljno harizmaticnog i, mozda bezobraznog, nekog mangupa, koji je dovoljno potkovan svime i koji je sposoban sebe nametnuti kao lidera. Ali, lidera na bazi konkretnih planova, strategija i poteza koje svi mogu vidjeti i shvatiti.
Normalno.
Harizmatičan, obrazovan, potkovan, mangup, lider, ovo ono....Pa baš su ti niski kriteriji :mrgreen: pogotovu za ovu bosansku žabokrečinu.

Jedino da iskopamo Nelsona Mandelu i Mahatmu Gandija, da ih preimenujemo u bošnjake i da nam budu kandidati :mrgreen:
Last edited by LSD on 23/09/2022 12:24, edited 1 time in total.
Dozer

#3473 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dozer »

Roccohljup wrote: 23/09/2022 12:21
Dozer wrote: 23/09/2022 12:17
I ja sumnjam da će biti na bilo kojoj više (u ovoj kampanji definitivno ne) ali je vjerovatno pod uticajem tog konsultanta sad izbio taj argument kako on bježi od debata.
Mozda kod naivnih i priglupih....

Majstore, hajde na N1 i FACE ako si faca. Prvo je vec izbjegao, a na drugo nece ni mrtav.
saabsa

#3474 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by saabsa »

lacrima wrote: 23/09/2022 12:05 Zaista se mora postaviti pitanje da li Denisa opstruira njegov SDP? Ovako lose pripremljena kampanja covjeka koji je sve imao u svojim rukama je nevidjena. Da se ne boje revolucije u SDP-u ako Denis dobije??
Koliko on sam sebe opstruira da Bakiru prepustiš da mu upravlja kampanjom ne bi ga mogao više sjebavati.
O njemu uopšte ne treba ni raspravljati, jednostavno lik je manje zlo i alat za rušenje.
DonieBrasco

#3475 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by DonieBrasco »

Zaista je narod retardiran ako ostane kuci i ne izađe na izbore.
Locked