Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na opcim izborima glasacu za..

SDA - Bakir Izetbegovic
91
13%
SDP,NiP,NS - Denis Becirovic
464
65%
Neko treci
100
14%
Necu glasati
60
8%

Total votes: 715

konoplja

#3426 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by konoplja »

klixoris wrote: 23/09/2022 11:20
konoplja wrote: 23/09/2022 11:19

Pa mozes glasati za Hadzikadica.
To mi pogotovo ne pada na pamet ! Zato i jeste jedina razumna opcija prekriziti listic. Barem meni.
Zasto ti ne pada na pamet? Je li to korumpiran? Ima kriminalnu historiju? Neodgojen? Neobrazovan? Koji je razlog?
klixoris

#3427 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by klixoris »

konoplja wrote: 23/09/2022 11:23
klixoris wrote: 23/09/2022 11:20

To mi pogotovo ne pada na pamet ! Zato i jeste jedina razumna opcija prekriziti listic. Barem meni.
Zasto ti ne pada na pamet? Je li to korumpiran? Ima kriminalnu historiju? Neodgojen? Neobrazovan? Koji je razlog?
Napisao sam sve lijepo u postu iznad :thumbup:
Roccohljup

#3428 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Roccohljup »

shbc wrote: 23/09/2022 11:21 Dade mu Ridjobradi loptu na volej (imenovace Jelku) i debil ne zna iskoristiti. Koliko to mozga treba da se u tom momentu upakuje kako je izgleda glavna referenca da te SDA imenuje da se nadjes na optuzenickoj klupi i nabrojis uz Jelku Asima, Zukica i ostale.

Ne mogu da vjerujem da SDP pored tolikog clanstva nije mogao naci nekog sposobnijeg od Becirovica.
svašta je mogao da je imao damu i pameti. na jelku odmah nabaciti resporatore, kod pravosuđa respiratore, asima i slučaj memić, kod obrazovanja odmah udariti sa osmicinom i sekinom diplomom....a on se zagledao u kablove negdje i bifla ono što je naučio :(.
kluz franjo

#3429 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

pijo_zoljo wrote: 23/09/2022 11:21
kluz franjo wrote: 23/09/2022 11:15 Bećirović je u debati bio baš onakav kakav je bio i u dosadašnjoj političkoj karijeri.
Moderniji, upgrejdovani i moralniji model džaferović.
Upravo za poziciju člana Predsjedništva BiH.
U svakom slučaju puuuuuuno bolji kandidat za interese BiH od Bakira.
Ali sve OK, svako ima pravo da svojim glasom odluči i drugačije.
Ma šta je bio, de....
Mlako, bez pravih poteza na šahovskoj tabli, ako ti je već kakir došao na megdan, podbodi ga sa pravim pitanjima i konstatacijama, podbodi ga argumentima, adekvatnim programom i riječima.. Ništa on od ovoga nije uradio.

Kada nije u stanju kakiru tako da se postavi, kako bi bio u stanju nekome drugome..

Više je vodio monologe već dijaloge....
Opet ponavljam. Bećirović je bio baš onakav kakav je.
A i ostali kandidati su se pokazali u pravom svijetlu.

Neko će čekati svog nekog zamišljenog, idealnog kandidata, a neko će birati od ponuđenih.
Svačije je biračko pravo da ne utiče na ishod izbora. Takvima je dakle Bakir jednako prihvatljiv, kao i Bećirović.
Sve OK.
laik1981

#3430 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by laik1981 »

kluz franjo wrote: 23/09/2022 11:15 Bećirović je u debati bio baš onakav kakav je bio i u dosadašnjoj političkoj karijeri.
Moderniji, upgrejdovani i moralniji model džaferović.
Upravo za poziciju člana Predsjedništva BiH.
U svakom slučaju puuuuuuno bolji kandidat za interese BiH od Bakira.
Ali sve OK, svako ima pravo da svojim glasom odluči i drugačije.
Ljudi kao da od juce prate politiku, pa nisu upoznati sa karakterima onih koji se vec decenijama vrte po tim raznoraznim pozicijama.. Kako god Denis je neuporedivo manje zlo od Bakira i SDA, ako ga vec trpamo u to manje zlo, mada ga ja ne bi gurao u tu kategoriju.. Na kraju krajeva puno manje je bitno sta pricaju od onoga sto ce raditi.. Bakir sa svojom zenom kroji politiku SDA.. SDA je zbog njih takva kakva je.. SDA nas je zakucala na dno svih mogucih statistika.. Denis ce slijediti politiku koalicije ispred koje je kandidat.. Bezbroj je razloga da se glasa za Denisa i da se Bakir i SDA sklone sa scene, al ocito da ima ljudi koji bas i ne razumiju zasto bi bilo pogubno da Bakir dobije predsjednicke izbore.. Ako plemenski vodja dobije onda neka nam ne bude cudno sto nas civilizovani svijet posmatra kao neko zaostalo pleme jer mi to ocito jesmo..
konoplja

#3431 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by konoplja »

klixoris wrote: 23/09/2022 11:25
konoplja wrote: 23/09/2022 11:23

Napisao sam sve lijepo u postu iznad :thumbup:
Ne vidim da si lijepo objasnio. Nisi ni spomenuo Hadzikadica. Samo nikad SDA i da je Becir razocaravajuci.
LSD

#3432 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by LSD »

kleja wrote: 23/09/2022 08:44 Ma Bakir došao da igra na domaćem terenu sa završenim sudijom.

Predstava za nepismene.

a ono s engleskim je bilo k'o u školi kad te digne nastavnik da odgovaraš za dvojku.
:thumbup:
black64

#3433 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by black64 »

Ja ne razumijem ove koje nece glasati, ljudi uozbiljite se. Ovo je historijska prilika da mi mlađi napokon vidimo nekog drugog na vlasti. Uvijek se u politici bira manje loš kandidat, a pogotovo kod nas. Upravo zbog stava "neću da glasam za manje zlo" imamo bezbroj partija.
noviforumas

#3434 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by noviforumas »

Mozda je Denisa trebalo sakriti, kao sto su Demokrate Bidena 2020, i nadati se najboljem.
jasko_ba

#3435 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by jasko_ba »

black64 wrote: 23/09/2022 11:31 Ja ne razumijem ove koje nece glasati, ljudi uozbiljite se. Ovo je historijska prilika da mi mlađi napokon vidimo nekog drugog na vlasti. Uvijek se u politici bira manje loš kandidat, a pogotovo kod nas. Upravo zbog stava "neću da glasam za manje zlo" imamo bezbroj partija.
Budući da su svi redom egomanijaci uvjereni u vlastitu intelektualnu nadmoć nad svima, pa i pripadnicima vlastite sorte, nikad neće biti u stanju organizirati se u pravi pokret i napraviti istinsku promjenu koju zagovaraju.
Na izbore najčešće ne izlaze ili, ako izlaze, nakon što do temelja prouče sve programe, svoj prepametni glas bacaju na stranku od koje bi i skup bakterija imao veće šanse za prelazak izbornog praga. :oops:
Roccohljup

#3436 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Roccohljup »

noviforumas wrote: 23/09/2022 11:35 Mozda je Denisa trebalo sakriti, kao sto su Demokrate Bidena 2020, i nadati se najboljem.
samo mu sakriti onu fasciklu za uplatnicama :D :D :D
laik1981

#3437 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by laik1981 »

black64 wrote: 23/09/2022 11:31 Ja ne razumijem ove koje nece glasati, ljudi uozbiljite se. Ovo je historijska prilika da mi mlađi napokon vidimo nekog drugog na vlasti. Uvijek se u politici bira manje loš kandidat, a pogotovo kod nas. Upravo zbog stava "neću da glasam za manje zlo" imamo bezbroj partija.
Tuzno je da ljudi posle trideset godina devastacije i pljackanja ove drzave i naroda i dalje ne vide sustinu.. Tuzno je da se tako lako zaboravljaju respiratori, revizija tuzbe protiv Srbije, prepustanje kontrole drzave SNSD-u i HDZ-u, masovno iseljavanje, laziranje diploma, odbijanje lijecenja djeteta, koristenje vrha Islamske Vjerske Zajednice u privatne svhe, silna ukorjenjena korupcija i nepotizam, devastirano pravosudje, uzasan obrazovni sistem, devastiran sistem zdravstva gdje se na preglede ceka po osam mjeseci, sav silni privredni kriminal, svi silni probijeni rokovi, sva silna pljacka na raznoraznim tenderima..

Tacno je narod ogledalo vlasti, a drzava ogledalo naroda..
black64

#3438 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by black64 »

jasko_ba wrote: 23/09/2022 11:36
Budući da su svi redom egomanijaci uvjereni u vlastitu intelektualnu nadmoć nad svima, pa i pripadnicima vlastite sorte, nikad neće biti u stanju organizirati se u pravi pokret i napraviti istinsku promjenu koju zagovaraju.
Na izbore najčešće ne izlaze ili, ako izlaze, nakon što do temelja prouče sve programe, svoj prepametni glas bacaju na stranku od koje bi i skup bakterija imao veće šanse za prelazak izbornog praga. :oops:
Upravo. Ove izbore biramo između dva pogleda na život, bez obzira ko je na listama. Vrijeme je da se prebrojimo
Peacean

#3439 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Peacean »

Ne zaboravite da će Bećirović, ako pobijedi, za vrijeme svog mandata razmišljati i o tome kako će dobiti i naredni. Ako ne bude dokazao da je drugačiji od SDA, na narednim izborima postoji dobra šansa da će birači jednostavno odlučiti da se vrate nazad na stranu SDA. Čisto sumnjam da će rizikovati to radi benefita koje mu jedan mandat omogućuje. Tako da bar po mom mišljenju on ima dobre razloge da ne postane nova SDA već da proba nešto drugačije, što čisto sumnjam može biti gore od trenutne situacije.
pijo_zoljo

#3440 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by pijo_zoljo »

kluz franjo wrote: 23/09/2022 11:27
pijo_zoljo wrote: 23/09/2022 11:21

Ma šta je bio, de....
Mlako, bez pravih poteza na šahovskoj tabli, ako ti je već kakir došao na megdan, podbodi ga sa pravim pitanjima i konstatacijama, podbodi ga argumentima, adekvatnim programom i riječima.. Ništa on od ovoga nije uradio.

Kada nije u stanju kakiru tako da se postavi, kako bi bio u stanju nekome drugome..

Više je vodio monologe već dijaloge....

Neko će čekati svog nekog zamišljenog, idealnog kandidata, a neko će birati od ponuđenih.
Svačije je biračko pravo da ne utiče na ishod izbora. Takvima je dakle Bakir jednako prihvatljiv, kao i Bećirović.
Sve OK.
Ma sit sam više u životu da biram manje od dva zla i izgleda da ću ponovo morati. Pa dokle više.
Od riđeg mi se povraća...
Profesor je ok ali nije čovjek za ovih naših vukova ( a i fakat mislim da je sda-ov trojanac, neko napisa već, izrove ga samo za izbore)
Denis mlak, očekivao sam na ovoj debati, kako je na N1 naprasno napustio zbog riđeg barem malo te naprasnosti a ono se desi "tresla se gora rodio se miš"... Zicera i Zicera je čovjek profulao koje mu je riđi sam nabacio... Dakle on je govorio samo ono što mu rekoše da kaže i ne mislim da je uopšte svojom glavom mislio u tim trenutcima.
Mislim da nam takav "državnik" u ovom trenutku nije potreban...

Dokle ćemo birati manje zlo.
black64

#3441 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by black64 »

pijo_zoljo wrote: 23/09/2022 11:46

Sve OK.
Ma sit sam više u životu da biram manje od dva zla i izgleda da ću ponovo morati. Pa dokle više.
Profesor je ok ali nije čovjek za ovih naših vukova ( a i fakat mislim da je sda-ov trojanac, neko napisa već, izrove ga samo za izbore)
Denis mlak, očekivao sam na ovoj debati, kako je na N1 naprasno napustio zbog riđeg barem malo te naprasnosti a ono se desi "tresla se gora rodio se miš"... Zicera i Zicera je čovjek profulao koje mu je riđi sam nabacio... Dakle on je govorio samo ono što mu rekoše da kaže i ne mislim da je uopšte svojom glavom mislio u tim trenutcima.

sve dok ne budemo mogli birati bolje od dva dobra, jer ne birati manje zlo je najveće zlo
LSD

#3442 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by LSD »

HD_2015 wrote: 23/09/2022 10:06
Ali, zar toliko stranaka nije moglo naći boljeg kandidata? Vjerovatno su poturili Denisa jer je na prethodnim izborima zamalo pobijedio.
Nešto se ne sjećam njegovih debata od prošli put.

Ovdje se ne diskutuju o tome koje ljude je opozicija mogla ponuditi kao kandidate, jer ta priča je besmislena, ne vodi nicemu...vec šta je na stolu, šta je ponuda.
Jednostavno je kao u restoranu , konobar dođe i kaže imamo na meniju to, to i to. Izaberi ili razguli...a gost bi da se raspravlja i nešto zanovjeta "što niste napravilo ovo, gdje vam je ono" itd :mrgreen: ne ide jbg.
Last edited by LSD on 23/09/2022 11:49, edited 1 time in total.
HD_2015

#3443 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by HD_2015 »

Denis se izblamirao na toliko nivoa da se utisci još uvijek sliježu.

Da je ostao na N1, dao intervju, sve bi bilo OK. Vjerujem da bi u društvu Hadžikadića prošli njegovi generički odgovori i ostavio bi utisak tako-tako, kao standardni političar. Bakir bi ispao kukavica u svemu tome.

Napravi scenu, dere se "Dovedite mi Bakira!!!". Dođe Bakir i da mu po nosu.

Malo ko je u dva dana uspio da se sroza ovoliko.
pijo_zoljo

#3444 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by pijo_zoljo »

black64 wrote: 23/09/2022 11:47

sve dok ne budemo mogli birati bolje od dva dobra, jer ne birati manje zlo je najveće zlo
psi laju a karavana prolazi.....
El_comadante

#3445 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by El_comadante »

Nevalja Denis kad ode iz emisije niti kad ostane. Ako vam odgovara da Bake imenuje ambasadore, ministre na državnom nivou i da dolazi u BiH Turski predsjednik onda je sve ok. Kakav će Denis biti u predsjedništvu? Neznam, ali mislim bolji od Baketa i njegovih ambasadora.
HD_2015

#3446 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by HD_2015 »

LSD wrote: 23/09/2022 11:48
HD_2015 wrote: 23/09/2022 10:06
Ali, zar toliko stranaka nije moglo naći boljeg kandidata? Vjerovatno su poturili Denisa jer je na prethodnim izborima zamalo pobijedio.
Nešto se ne sjećam njegovih debata od prošli put.

Ovdje se ne diskutuju o tome koje ljude je opozicija mogla ponuditi kao kandidate, jer ta priča je besmislena, ne vodi nicemu...vec šta je na stolu, šta je ponuda.
Jednostavno je kao u rastoranu , konobar dođe i kaže imamo na meniju to, to i to. Izaberi ili razguli...a gost bi da se raspravlja "što niste napravilo ovo, gdje vam je ono" itd :mrgreen: ne ide jbg.
Slažem se. Možda je trenutak da se pošalje poruka okupljenim strankama da se prestanu zahebavati. Nije dovoljno samo ne biti SDA.
kluz franjo

#3447 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

Sve OK.

Čak i da je tačno da su Bakir i Bećirović "u 5 deka", a nisu, opet je "5 deka više" bolje od "5 deka manje".
Meni kada je takva ponuda, ja ću sebi izabrati ovo što je bolje od dva ponuđena.
Ali nismo svi isti.
HD_2015

#3448 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by HD_2015 »

El_comadante wrote: 23/09/2022 11:49 Nevalja Denis kad ode iz emisije niti kad ostane.
Upravo tako. Frajer donosi najgore odluke u datom trenutku. Zato kažem da nije za Predsjedništva.
pijo_zoljo

#3449 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by pijo_zoljo »

kluz franjo wrote: 23/09/2022 11:50

Čak i da je tačno da su Bakir i Bećirović "u 5 deka", a nisu, opet je "5 deka više" bolje od "5 deka manje".
Meni kada je takva ponuda, ja ću sebi izabrati ovo što je bolje od dva ponuđena.
Ali nismo svi isti.
Ili ću izabrati treće sa rezervnog položaja...
Dozer

#3450 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dozer »

Nakon debate na FTV, sve sto mogu reci je da je Becirovic jedini ispravan izbor.
Covjek ocito ima i plan i strategiju, svjestan je kompletne situacije i okruzenja, dok ostala dvojica, Bakir i Hadzikadic, imaju demagogiju na bazi "sta treba". Ali nijedan nema ideju i kako to treba.

Pogotovo Bakir, koji vec 20 i kusur godina prosipa istup suplju pricu, a radi totalno suprotne stvari. Uz to, engleski mu je na nivou djeteta u osnovnoj skoli.
Locked