SDA-All about

drag_gost

#78851 Re: SDA-All about

Post by drag_gost »

Tempo wrote: 21/09/2022 15:12 I taj hadzikadic... Govno bez mirisa.
Ma dobar je profa, samo se zaletio. Glasao sam za njega, sada necu jer znam da nece pobjediti. Glasacu za Denisa, cisto jer ima najvise sanse. Da budem tacniji, glasacu protiv SDA. Svejedno mi je ko je, glasao bih i za tebe ako imas najvise sanse.
Bossona

#78852 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

pici wrote: 21/09/2022 16:07 Evo Senad je otvoreno rekao da je jedino njemu dostavljao pitanja prije emisije, znaci totalno se pogubi ako nema spremne odgovore.Primjetio sam da zamuckuje i iskolaci oci samo sto ga fraz ne strefi.
Ljudi moji pa lik je jedva prolazio u skoli i na faksu, pitanje je jel ga i zavrsio il je ceko da babo mu zavlada i to sve sredi ko i snahi.
Podkapacitarni su to ugursuzi, znaju samo slagat i ukrast za ostalo ih boli briga.

Image
Image
Znam kako smo došli u ovu situaciju. Znate i vi by Sabina Ćudić
Stigao je taj neki novac još prije ’96. Stotine miliona, nakupilo se na nekoliko milijardi. Skroman je naš narod razmišljaju, i ne treba mu baš da obnovi oba sprata kuće, dosta je jedan. I o’šta mu je da se vraća odakle je? Može i u Vogošću, trebat će glasova, naselit po Federaciji, pa ćemo polako. Daće Bog. Ima se vremena za povratak. A i ne treba ljude po svaku cijenu, da srljaju nazad, kuraže jedni druge na stranačkim sjelima. Polako, nije pao šećer u vodu. A i ne mora im se sva građa za kuću odmah vala ni isporučit’. Imaju krov nad glavom, ima ta bivša osnovna škola, kolektivni je smještaj ali imaju krov nad glavom. Hajde Boga ti, nismo ni mi vazda imali. Saburli je naš narod kažu, razumjet će, a postidi one koji traže više.
A i borcima vala porasli apetiti. Nemoj da se grupišu po nekim velikim udruženjima. Valja to rasparčati. Pa na kašiku, dozirati. Malo sa opštine, malo sa kantona. Odabranim i korisnim. Ugradi našeg čovjeka sa Ilidže u izgradnju memorijalnih česmi, valjala nam je njegova firma, a valjat će nam opet. Tuži New York Times za klevetu, potroši milion iz budžeta, ništa od slučaja. Nema veze, pokazali smo im. Pošalji čovjeka koji nam je odlikovao Torabija - za ambasadora u Veliku Britaniju. Ne govori Engleski? Nema veze, insan se uči dok je živ. Možda i progovori. Nakon nevidljivog mandata u Londonu nagradi ga Moskvom.
Zaposli ljude po našim firmama. Nema veze šta će radit. Ima mjesta po kancelarijama, k’o kod Želje, uvijek bujrum, bujrum ima mjesta. Strovali Aluminij, Energopetrol, Kladušnicu, Fabriku duhana, Soko, Polihem, Borac, Energoinvest, Hidrogradnju, Vranicu, Krivaju…Uvali ljudima certifikate, dok shvate šta ih je snašlo vrijeme im je ganjati penziju, dok shvate da im nikada nije uplaćeno penziono i zdravstveno, imat će prečih problema u životu od traženja pravde. Šta ćeš, takva su vremena, privatizacija, tako ti je to svuda. Kultura? Šejtanska posla.
A i ovi intelektualci unutar stranke, vole da razmišljaju, da propituju. Kada zagusti na kongresu, hemijsku u ruke i križaj nepoželjne. Treba mladima pružiti priliku. Radišni a poslušni. Zamijeni mi onog ljekara sa bradatim kick boxerom. Neka mi ono četvoro u skupštini preda mandat da onaj mali uđe. Zna skrenut’ pažnju sa nebitnog na nebitno. Poguraj Malinara. Respirator je respirator. Neki bolji neki gori, neki ubija neki ne ubija, hajde Boga ti, umiru ljudi svakako.
Angažuj Asima. Mr. Wolfa. Uh kako nam je valj’o. Pošalji ugostiteljskog radnika Asima u državni Dom naroda. Odmah uz predsjednika. Medo je tih, politički nenametljiv. Neće se miješati u svoj posao. Čovjek isključivo štima rezultate i konkurse, nema vremena za drugo i diže ruku za Krišto kada zagusti. Fikru na Ilidžu. Srebrenica? Nosi je na reveru, blizu srca, daleko od novčanika. Profitiraj ti od nje, nemoj da ona profitira od tebe. Imenuj suprugu na rukovodeću funkciju, trguj državnim odlukama u parlamentu za nju, ko kaže da ljubav ne postoji?
Rijetko odlazi u Brisel i Washington. Skupi gradovi, uštogljeni domaćini, ne razumiju tvoje metode a i nemaš šta da im kažeš. Skupe pare za dosadne sate. A i nisu lake ruke kao saudijski investitori. Novac brz i bez puno uslova. Nikne zgrada za čas.
Ponekad si bijesan jer ne vidi narod žrtvu koju podnosiš, koju je otac podnio da ti danas budeš tu. Često pomisliš da te bolje razumiju njih dvojica od ovih tvojih. Oni razumiju izazove. Oni razumiju zašto se morala dići ruka za Dušanku Majkić u Domu naroda, što su se ručice digle za HDZ u federalnom. Čović ni ne spominje koliko te drži u šaci, nije on od tog posla. Gospodin čovjek. Valjao si mu vala k’o malo ko. Nije mu ni Željko valjao koliko ti. A i ruke se uredno u parlamentu dižu. Treba pogurati Elektroprivredu Hrvatske zajednice Herceg Bosne? Idu SDA ručice kao dječije. Aluminij? Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može. Kao sporazum u Mostaru o legitimnom predstavljanju. Vama bi trojici bilo dobro ali narod zapeo da njima nije. Ne vide (neće da vide!) tvoju žrtvu. Vašu zajedničku. Nađi par korisnih budala među "ljevičarima". Ima posla ko hoće ne raditi.
I jbg sada došle decenije javšluka po svim osnovama na naplatu. Država se objektivno raspada. Ogolile se uloge i ručice koje su se digle da rušitelji dođu na pozicije. Tvoje ručice izglasale rušitelje. Mislio si proći će ispod radara. Prolazilo je godinama. Ali više ne prolazi. Naklatila se ova opozicija, kopaju po tome, sve će izaći na vidjelo. Možda je vrijeme da pokreneš priču o propaloj namjenskoj industriji? Republičkom ustavu? Optuži ih za izdaju države? To si već probao. Koliko dugo imaš vremena dok neko dijete iz publike ne vikne - car je go?
Image
alijagoro

#78853 Re: SDA-All about

Post by alijagoro »

Roccohljup wrote: 21/09/2022 16:04 taman kad pomisliš ne može gore, opet te iznenade :D
SIMPATIZERKA SDA

Elmedina Muftić, kojoj je pisao brat rahmetli Izeta Nanića: Neću ukloniti sliku, ja sam spoj Izeta Nanića i Sebije Izetbegović, nemojte to iskrivljavati!
Nisam, Boga mi, postavila sliku zbog kampanje, kaže Elmedina Muftić

E. T.
prije 1 sat
Elmedina Muftić: Ne znam zašto ljudima trebaju takve stvari
Elmedina Muftić: Ne znam zašto ljudima trebaju takve stvari

FOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA

Elmedina Muftić, simpatizerka Stranke demokratske akcije (SDA), našla se u žiži interesovanja brojnih korisnika društvenih mreža, kada ju je Nijaz Nanić, brat rahmetli generala Izeta Nanića iz Bužima, pozvao da ukloni jednu fotografiju.

Na toj fotografiji Elmedina drži u rukama zastavu na kojoj je lik rahmetli Izeta Nanića uz natpis "Nanićevi Bužimljani". Nijaz je reagirao i zamolio Elmedinu da ukloni tu fotografiju jer smatra da "to ne smije biti pokriće za bilo čije lične ambicije ili ambicije grupe ljudi", direktno označavajući SDA i njene članove.

- Znaš li gdje su djeca rahmetli Izeta Nanića, heroja oslobodilačkog rata. Ja znam: Dva sina koja je imao napustili su BiH, jer ovo je zemlja isključivo za one koji za sebe kažu "Mi smo djeca SDA, a to je sigurno da izdati nećemo" - dodao je brat legendarnog komandanta 505. viteške brigade Petog korpusa Armije Republike BiH.

Elmedina je za portal "Avaza" kazala da voli i poštuje Izeta Nanića i njegovu porodicu.

- Ja izuzetno poštujem porodicu našeg komandanta, generala Izeta Nanića. Samim tim, poštujem i Nijaza Nanića kao njegovog brata, ali i kao pripadnika 505. bužimske brigade. Ne bih željela ulaziti u polemiku. Nijaz je rekao šta ima da kaže. Nisam skinula sliku generala sa svog profila ni onda kada su me zbog pisanja o njemu privodili u SIPA-u prošle godine u februaru i tu sliku neću skinuti nikada.

I meni i njemu neka ostane ovo naše
Ja sam vjernica. Ostavit ću Gospodaru svjetova da prosudi. Moje namjere i nijet su čisti. Nikada mi nije bila namjera da govorim časno ime naše Armije RBiH i koristim za bilo kakve svrhe. Ja sam građanin. Imam demokratsko pravo da podržavam koga hoću. Imam pravo da budem član bilo koje političke partije i sam Nijaz koliko vidim je na nekakvim listama nekih političkih partija, znači samim tim kao njegov brat ne bi trebao, da ako hoćemo da zašitimo to ime.

Ja sam prijatelj Bužima i porodice Izeta Nanića.

Ja sam danas imala poruke od članova njegove porodice koji mi se izvinjavaju i kažu da to nije njihov stav. To je ono što želim reći. Ja i dalje neću ulaziti u polemiku iz poštovanja prema Izetu Naniću, prema porodici. Nisam odgovorila ni na svom profilu. Mada kao žena sam izložena porukama od toga da me nazivaju dr***m i da mi rade... Ne znam zašto ljudima trebaju takve stvari?! Jučer sam se čula s Nijazom, razgovarali smo sat vremena u vrlo emotivnom razgovoru. Čovjek nije htio da povuče ono što je rekao. I meni i njemu neka ostane ovo naše.

Ja duboko vjerujem, da je naš general Izet Nanić živ i da razumije i njega i mene.

- Nisam ni ja. Da razjasnimo, ja imam sliku sa zastavom Udruženja Nanićevi bužimljani. To je ta zastava. Slika je na mom profilu dvije godine i prije izbora.

Image
BIH
Brat rahmetli Izeta Nanića odgovorio Elmedini Muftić: Njegovi sinovi su napustili BiH zbog onih koji kažu "Mi smo djeca SDA"
21.09.2022 u 12:14
Ja sam autor knjige „Pamti Bošnjače“. Radila sam priču o Izetu Naniću, o 505. Nije to moj rad i veze s Izetom Nanićem.

Ja u Bužim idem deset puta godišnje što mogu potvrditi moji prijatelji iz Bužima i Nanićevi saborci tako da ja apsolutno niti Nijaza, niti Izeta Nanića, niti Bužim, nisam iskoristila za SDA, niti bih uradila. To je meni iznad politike, iznad svega, domovina, država. To je moja sloboda.

On ima pravo da reagira.

Ja imam pravo da kažem ovo što jesam. Ja sam ovo što jesam i to ću biti. Ja vam mogu reći kao čovjek koji vjeruje u Boga. Ostavljam to Gospodaru svjetova i moje i Nijazovo. Tamo ćemo se kusurat. Sve što sam iskoristila, ime Izeta Nanića, ja sam spremna da odgovaram. Ono što nisam i pred Bogom i pred ljudima, Allah to najbolje zna.

Ja nikada neću njegovu sliku skloniti zbog političke kampanje, a nikada neću prestati biti ono što jesam, podržavam SDA.

Nisam, Boga mi, postavila sliku zbog kampanje. Slika je postavljena 15. avgusta na Dan brigade. Prije toga je bila slika ista takva sa zastavom, istom tom samo prošle godine, sa obilježavanja dana jedinice. Ko prati moj profil zna da je tako, da su stalni statusi o Izetu Naniću. Imam pravo, neka me tuže što sam stavila. Tamam da snosim i sankcije ja neću skloniti slike - kaže Elmedina Muftić.

U mom srcu ima mjesta
Na konstataciju da na svom profilu ima fotografije sa Sebijom Izetbegović, koja je kandidatkinja SDA za Skupštinu KS i supruga Bakira Izetbegovića, lidera SDA, te da zbog toga ljudi percipiraju i dolaze do zaključka da se ime rahmetli Nanića koristi u političke svrhe, Muftić je kazala:

- Eto vidite mene. To sam ja! Spoj Izeta Nanića i Sebije Izetbegović! Ne, nisam rekla da sam spoj. Molim vas nemojte to iskrivljavati. U meni imaju mjesta i on i ona! Ja sam rekla da u mom srcu ima mjesta i za Izeta Nanića i za Sebiju Izetbegović - kazala je Elmedina Muftić za "Avaz".
Zanimljiva/glupa logika od doticne da se Nijaz nebi trebao baviti politikom jer je brat od rahmetli Izeta Nanica.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#78854 Re: SDA-All about

Post by sime_cipol »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#78855 Re: SDA-All about

Post by pici »

To su one snaše koje misle prekrile glOvu mahramom i imaju specijalan status i pamet a glupe ko qurac.
alijagoro

#78856 Re: SDA-All about

Post by alijagoro »

pici wrote: 21/09/2022 17:31 To su one snaše koje misle prekrile glOvu mahramom i imaju specijalan status i pamet a glupe ko qurac.
Cim se pokrijes,odmah si druga odnosno bolja osoba :D
alijagoro

#78857 Re: SDA-All about

Post by alijagoro »

sime_cipol wrote: 21/09/2022 17:30 Image
:lol:
Registarska tablica

#78858 Re: SDA-All about

Post by Registarska tablica »

alijagoro wrote: 21/09/2022 17:40
pici wrote: 21/09/2022 17:31 To su one snaše koje misle prekrile glOvu mahramom i imaju specijalan status i pamet a glupe ko qurac.
Selam gore, bujrum dole.
Tempo
ZeModerator

#78859 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

Usla tako jedna u jednu javnu ustanovu, a ustanovlije složno skočiše da sestri naprave mjesta, da joj selam nazovu, da je posjednu, da je upitaju sta treba, ko da je ušo dzeko. Kontam đe sam ovo.
alijagoro

#78860 Re: SDA-All about

Post by alijagoro »

Tempo wrote: 21/09/2022 17:48
Usla tako jedna u jednu javnu ustanovu, a ustanovlije složno skočiše da sestri naprave mjesta, da joj selam nazovu, da je posjednu, da je upitaju sta treba, ko da je ušo dzeko. Kontam đe sam ovo.
Tako ja rodici pruzim ruku da se poselamim,ona gleda u mene kao bizi tu ruku od mene i ja vidim kolko je sati i povucem ruku.
Alles-Tamam

#78861 Re: SDA-All about

Post by Alles-Tamam »

Joj raspale kuje jebala sama sebi tatu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#78862 Re: SDA-All about

Post by pici »

Ja sam te novopobuljene imo ko postenarke, to je strasno, strahoba.Da samo cujete sijela i derneke po citavu noc, dovodjenja frajera i cicanje i stenanje.Komsiluk pomislio da sam kupleraj otvorio, ma MRŠ napolje munafirke pogane.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#78863 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

drag_gost wrote: 21/09/2022 17:17
Tempo wrote: 21/09/2022 15:12 I taj hadzikadic... Govno bez mirisa.
Ma dobar je profa, samo se zaletio. Glasao sam za njega, sada necu jer znam da nece pobjediti. Glasacu za Denisa, cisto jer ima najvise sanse. Da budem tacniji, glasacu protiv SDA. Svejedno mi je ko je, glasao bih i za tebe ako imas najvise sanse.
To to
sumirprimus

#78864 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

pici wrote: 21/09/2022 15:56 A jeste smijesni, pa sta ce bOkir odgovoriti kad ga neko priupita a dze su ta radna mjesta i zaposleni, koliko je bosnjaka ostalo u BiH, zasto si jos u savezu sa HDZ i SNSD, zasto te nema u registru boraca jel to neka specijalna diverzantska spijunska komponenta, Zasto se uzurpirala Begova dzamija za princezinu svadbu i serijatski rejs vjencao a onda u hotelu europa se wuiskijem šenlucilo jel to novi serijat, gdje si ranjavan i kad, gdje su fabrike i firme a zamnjeniTo trznim centrima i kladionicama itd itd

Bio bi izresetan nebi znao sta ga je snaslo, laHko je na hayatu glumiti dobrog muslimana koji ima polovna kola i nasljedio stan.
Brate mili prava smo rezimska drzava i podanicki mentalitet da mu niko od pritki i savijaca u ljudskom obliku nije ovo sasuo u facu jos :-)
tranquil

#78865 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

Kako se popišati po pravim borcima i ranjenicima?

Evo:

Image
DonieBrasco

#78866 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Najtuznije je to sto ce ovo zlo opet jako tesko biti pobjediti na izborima, a to je vec problem građana blago receno debila.
Logovan

#78867 Re: SDA-All about

Post by Logovan »

tranquil wrote: 21/09/2022 19:12 Kako se popišati po pravim borcima i ranjenicima?

Evo:

Image
Kao da je neko nekad bio ranjen u trezoru. :-)
Bossona

#78868 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Profa je ispao idiot i glupan, kada je nakon onih protesta u Sarajevu uz podršku opozicionih stranaka umislio da mu ne treba opozicija i dan poslije čini mi se kod Senad rekao da ide sam na opštinske izbore. Tada je napravio katastrofalnu grešku i završio političku karijeru.

Da je ostao uz opozicione stranke on bi bio kandidat ispred opozicije a ne Bećirović. Ovako će uzeti dio glasova Komšiču i dobar dio glasova Bećiroviću i indirektno pomoći Alijinom trezorašu ali ne dovoljno da pobjedi kao prosli put kada je pomogao Bakirovom čuvaru stolice Šefikusu da pobjedi Bećirovića.
DonieBrasco

#78869 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Bossona wrote: 21/09/2022 19:25

Profa je ispao idiot i glupan, kada je nakon onih protesta u Sarajevu uz podršku opozicionih stranaka umislio da mu ne treba opozicija i dan poslije čini mi se kod Senad rekao da ide sam na opštinske izbore. Tada je napravio katastrofalnu grešku i završio političku karijeru.

Da je ostao uz opozicione stranke on bi bio kandidat ispred opozicije a ne Bećirović. Ovako će uzeti dio glasova Komšiču i dobar dio glasova Bećiroviću i indirektno pomoći Alijinom trezorašu ali ne dovoljno da pobjedi kao prosli put kada je pomogao Bakirovom čuvaru stolice Šefikusu da pobjedi Bećirovića.
On je Bakirov u svakom smislu, Bakir ga placa !
Registarska tablica

#78870 Re: SDA-All about

Post by Registarska tablica »

Gledaj sto napadaju Nanica zbog posta...

Sve lazni profili... Sigurno i ovde pisu... Neka se jave u pp ako zele...

Usta vas....
The BEN10

#78871 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Bossona wrote: 21/09/2022 19:25

Tačno, atmosfera ga ponijela. Nije trebao sam. Gotovo je sad.
Prpa.ba

#78872 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Ponijela atmosfera i Becirovica. Veceras izgubio nekoliko hiljada glasova minimalno, ni iz cega. Ionako bio u egalu sa Bakirom.

Mozda se vec moze cestitati Bakiru, novom clanu Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka.
dustaban

#78873 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

Ovo je gotova stvar, Bakir pobjeđuje.
Jebem mater komplet opoziciji.

Jedino šta bi sad moglo pomoći u rušenju bošnjačkog čmara je da se Mirsad i Denis povuku u korist Šehovića!
Osim_13

#78874 Re: SDA-All about

Post by Osim_13 »

Prpa.ba wrote: 21/09/2022 20:34 Ponijela atmosfera i Becirovica.
Ili ga je neko loše savjetovao.
skafiskafsnjak

#78875 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Bake veceras dobija jos.glasova
Post Reply