Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Ateista

#53351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ateista »

Bloo wrote: 18/09/2022 11:19
Ateista wrote: 18/09/2022 11:01 Slazem se da NS tesko moze dobiti vecu podrsku, pogotovo van KS, jednostavno su previse nspredni i normalni, a nas narod u prosjeku previse glup i zatucan, nije za nas narod ovakva stranka realno.
Postoji i Zenica i Tuzla i Bihać...

Neka NS-a.
Naravno, neka ih, ja i dalje tvrdim da je NS bila kljuc ovih promjena u KS, jedini su koji do sad nisu bili na vlasti, i SDP je bio a i clanovi NIP-a dok su bili u SDA. Oni su inicirali ovu koaliciju sa svojim principima koji su drugaciji u odnosu na ono sto smo navikli.
Samo hocu da kazem da smo u prosjeku previse zatucani da bi oni ikad mogli imati sami neku znacajniju ulogu, jer kako ce neko ko je tradicionalno odgojen glasati za stranku koja podrzava paradu ponosa, radije ce biti gladni i bez posla, neka ih i politicari kradu, ali nece dati glas nekome ko je za paradu ponosa, to je vaznije od egzistencije i svega drugog.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#53352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sime_cipol »

Hakiz wrote: 18/09/2022 14:20
Login77777 wrote: 18/09/2022 14:15
Pa necemo ih nazivati „zelene postenjacine“ „casni muslimani“ itd kada oni to nisu.
Naravno. Ali zelena banda je toliko izlizano da treba naći bešto novo. Njihova stranka, zelena banda, još samo Baho da iz paštete iskoči.
Neko im je dao idealan naziv Zeleni Kmeri
Anquilla

#53353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anquilla »

Moenx wrote: 18/09/2022 15:46 Kazem Pzp i NS ce mozda naci dijalog
Ne vjerujem.
Hadžikadić je javno rekao da ne bi bježao od koalicije sa SDA, NS ima stav - nikad sa SDA.
Dakle, različiti kriteriji za koaliranje.
Thorgerson

#53354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Thorgerson »

Hank Paldum wrote: 18/09/2022 03:28
Thorgerson wrote: 18/09/2022 02:49 Eto nek ima one stranke sa onim kvazi turska serija spotom. Masu zastavama na planini, samo sam cekao sulejman velicanstveni da iskoci na ekran.
Neka je bolji ovaj, ne kvazi več ukradeni SDP spot.
Oni su na planini mi smo u dolini, moj protukandidat ima prezime, ja imam i ime i prezime.

Nema šta, nikada opozicija u historiji BH izbora nije imala više energije i kreativnosti :lol: nije ni čudo što je bezbojni neharizmatični Denis kandidat jer i izgleda kao personifikacija njihove predizborne.

A šta fali i ako je nešto u spotu šta podsjeća na Tursku? Mnoge stvari koje su dio identiteta većinskog naroda u BiH i više od polovine BH stanovnika imaju sličnosti sa Turcima, imena, praznici, pozdrav, način moljenja Bogu, modni detalji, kuhinja, mnoge riječi, ispijanje kahve, muzika itd.
Siguran sam da 90% članova foruma ima nekoga u familiji ko se zove Sulejman.

To je naša realnost i identitet a ne neke gay parade. Naravno može ta stranka glumiti da je drugačije ali koliko će onda dobiti glasova?
I ovo što su neko i nešto u KS je samo zbog koalicije sa Dinom čija je stranka na početku osnivanja tvrdila da su više desno i konzervativno od same SDA, to sve govori za koga glasaju Bošnjaci.
Procitaj sta sam napisao. Ne sa turskom, nego sa turskom serijom.

Ja bih prvi cestitao da se u nekim stvarima ugledamo an Tursku. Kao sto je npr izgradnja infrastrukture.
Hank Paldum

#53355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

Ateista wrote: 18/09/2022 18:41
Hank Paldum wrote: 18/09/2022 13:41
Ma ja, zato su ubacili u onaj video one tri seljanke jer misle glasove sa sela dobiti pa kada opet popuše na izborima po selima onda je "Mi smo previše napredni za te idiote", kao kada neki pubertetlija piše pjesmice nekoj djevojci 4 godine pa kada ga odbije on je počne zvati papankom i kako je on peviše dobar za nju.

A to kako u KS nisu zatucani govori sve činjenica da Njihova Stranka u tom kantonu ne bi činila vlast da nisu u koaliciji sa NiP, strankom koja je na početku izjavila da žele biti ona stranka kakvu je Alija zamišljao, da žele biti alternativa bošnjačkoj konzervativnoj SDA, primanje vehabija u stranku i saradnja sa Bošnjacima iz Sandžaka i ostatka ex-Yu umjesto Bosanaca drugih etnija iz ostatka Bih, gdje bi ih zvali zatucanima kao što zovete SDA ali ste postali poput SDAovaca "Šuti, kakvi god da su, ako dobiju na izborima naši pobjeđuju"

A ta arogancija pojedinih Sarajlija kako su oni neka nadrasa, to je ostalo još iz vremena kada je BiH bila u SFRJ, gdje je početak i kraj svijeta u SRBiH bilo Sarajevo i važilo ono "Zbogom Bosno odoh i Sarajevu.
Danas kada svaka 2-3 kuća u BiH ima nekoga vani, gdje svaki BH stanovnik može aplicirati da radi vani ili bez problema otići 3 mjeseca na crno raditi i gdje možeš iz zajebancije ujutru krenuti i ručati u centru Beča, ne samo da više ta nadrasa priča više ne prolazi već su upravo te Sarajlije postale nazadna karika u državi jer u 2022. godini se teško mogu snaći oni koji si mentalno još u 1988. ili 1991. niti ikoga ta nadrasa priča može više impresionirati.
Slazem se da sda kao bosnjacka stranka nema sta raditi u rs-u ili u mjestima gdje su hrvati dominantni, dok bi gradjanske stranke trebalo budu. Fazon je u tome sto je u rs-u i mjestima gdje su hrvati dominantni, takva atmosfera i takva propaganda, da su to vecinom etnicki cista mjesta, te uglavnom oni normalni srbi kojima to ne odgovara ne zive tu, isto tako i hrvati, pa tu ostaju uglavnom oni zatucani koji su i sami nacionalisti i podrzavaju ove stranke na vlasti.
Sto se tice sarajeva i drugih vecih gradova u fbih, tu se zadrzao dovoljan broj ljudi razlicitih.vjeroispovijesti, ukljucujuci i onih kao ja koji istu nemaju, atmosfera je dosta drugacija nego u manjim sredinama. Ne mislim da su sarajlije visa rasa, ali u fbih isto tako ima manjih mjesta koja su etnicki cistabbosnjaca, i gdje su ostali uglavnom nacionalisti, u vecim gradovima je situacija drugacija i tu gradjanske i ljevicarske opcije imaju bolju sansu. Na zalost i tu ima previse zwtucanih, zato NS ni u sarajevu nece moci nikad sama biti u vlasti, ali bar ima sansu za neki rezultat, u manjim etnicki cistim mjestima, te generalno u rs-u nemaju nikakvu sansu, to nije do stranke nego do ljudi koji tamo zive.

Edit: nisam nikad cuo da neko iz same stranke kaze da su napredni za seljake da im je ciljna grupa ssmo obrazovani i pametni ljudi i slicno, trude se do svakog da dodju sli njihov pristup je takav da objektivno mozemo reci oo su njihovi glasaci, ne aato sto oni nece seljake, vec se sda bolje snalazi da se spusti na njihov nivo. To mogu ja reci, ili neko drugi ko za njih glasa, ali ne govore oni to za sebe niti bi to bilo ok da kazu.
Kako nisu? Je li Forto lično izjavio da su seljaci dobili rat?

Ne radi se o broju glasova koliko će dobiti ta stranka u Bijeljini i Čapljini, važno je poslati poruku.
Da u Sarajevu dobiju 100.000 glasova a u Bijeljini samo 12 i u Čapljini samo 8 glasova, onda bi u Sarajevu, Zenici i Tuzli mogu reći da smo zdraviji normalniji dio društva ali je stranka poslala poruku da se pokušava boriti na čitavoj teritoriji i da će iduće izbore opet pokušati jer je za njih sve
domovina, ovako samo potvrđuju šta je Kljuić rekao o njima.

Isto tako, ako smo svi svjesni da u mjestima gdje su Bošnjaci dominantni drugačija atmosfera nego gdje su Srbi i Hrvati dominantni onda je bezobrazno ponavljati godinama priču kako postoje tri tora gdje jednako vlada nacionalizam.
Hank Paldum

#53356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

Thorgerson wrote: 18/09/2022 20:16
Hank Paldum wrote: 18/09/2022 03:28
Neka je bolji ovaj, ne kvazi več ukradeni SDP spot.
Oni su na planini mi smo u dolini, moj protukandidat ima prezime, ja imam i ime i prezime.

Nema šta, nikada opozicija u historiji BH izbora nije imala više energije i kreativnosti :lol: nije ni čudo što je bezbojni neharizmatični Denis kandidat jer i izgleda kao personifikacija njihove predizborne.

A šta fali i ako je nešto u spotu šta podsjeća na Tursku? Mnoge stvari koje su dio identiteta većinskog naroda u BiH i više od polovine BH stanovnika imaju sličnosti sa Turcima, imena, praznici, pozdrav, način moljenja Bogu, modni detalji, kuhinja, mnoge riječi, ispijanje kahve, muzika itd.
Siguran sam da 90% članova foruma ima nekoga u familiji ko se zove Sulejman.

To je naša realnost i identitet a ne neke gay parade. Naravno može ta stranka glumiti da je drugačije ali koliko će onda dobiti glasova?
I ovo što su neko i nešto u KS je samo zbog koalicije sa Dinom čija je stranka na početku osnivanja tvrdila da su više desno i konzervativno od same SDA, to sve govori za koga glasaju Bošnjaci.

Ja bih prvi cestitao da se u nekim stvarima ugledamo an Tursku. Kao sto je npr izgradnja infrastrukture.
Pa dobro, kad smo kod serije evo ovako :D
Prije će se Bošnjaci moći identificirati sa nekom turskom serijom nego sa nekom švedskom LGBTQ serijom
Hakiz

#53357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Hank Paldum wrote: 18/09/2022 22:20
Thorgerson wrote: 18/09/2022 20:16

Prije će se Bošnjaci moći identificirati sa nekom turskom serijom nego sa nekom švedskom LGBTQ serijom
A Bosanci i Hercegovci?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#53358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PreWiBa »

Hakiz wrote: 18/09/2022 22:21
Hank Paldum wrote: 18/09/2022 22:20
A Bosanci i Hercegovci?
I oni.
Cijeli balkan.

Turske serije su najpopularnije u ovim malo konzervativnijim dijelovima svijeta, od bliskog istoka pa sve do južne Amerike.
Vidjeti u gledanju turskih serija ili njihovom kopiranju neki neo-osmanizam je smiješno.
Hakiz

#53359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

sehohari wrote: 18/09/2022 22:33
Hakiz wrote: 18/09/2022 22:21

A Bosanci i Hercegovci?
I oni.
Cijeli balkan.

Turske serije su najpopularnije u ovim malo konzervativnijim dijelovima svijeta, od bliskog istoka pa sve do južne Amerike.
Vidjeti u gledanju turskih serija ili njihovom kopiranju neki neo-osmanizam je smiješno.
Vala, ko ono može gledati i zaslužio je da gleda.
PreWiBa

#53360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PreWiBa »

Hakiz wrote: 18/09/2022 22:34
sehohari wrote: 18/09/2022 22:33

I oni.
Cijeli balkan.

U poređenju sa ostalim evropskim serijama koje igraju na taj fazon (porodica, ljubav i tkd.), turske uopšte nisu loše.
Bloo
Globalna šefica

#53361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

sehohari wrote: 18/09/2022 22:33 Turske serije su najpopularnije u ovim malo konzervativnijim dijelovima svijeta, od bliskog istoka pa sve do južne Amerike.
Zavisi koju grupu posmatras.

Moja nana je gledala telenovele Esmeralda i tako to, Sunset beach...
Ljudi koji danas gledaju TV novele versus ljudi koji gledaju "zapadne" serije...ko li je u vecini?
PreWiBa

#53362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PreWiBa »

Bloo wrote: 18/09/2022 22:54
sehohari wrote: 18/09/2022 22:33 Turske serije su najpopularnije u ovim malo konzervativnijim dijelovima svijeta, od bliskog istoka pa sve do južne Amerike.
Zavisi koju grupu posmatras.

Moja nana je gledala telenovele Esmeralda i tako to, Sunset beach...
Ljudi koji danas gledaju TV novele versus ljudi koji gledaju "zapadne" serije...ko li je u vecini?
Pa imaš i jedne i druge.
Ti koji su nekad gledali telenovele su prešli na turske serije, a ljubitelji Prijatelja, Seinfielda na netflix.

Starija generacija i ona po manjim i ruralnim mjestima spadaju pod prvu, "pravi Sarajlija" možda u drugu.
Bloo
Globalna šefica

#53363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

sehohari wrote: 18/09/2022 23:10 Starija generacija i ona po manjim i ruralnim mjestima spadaju pod prvu, "pravi Sarajlija" možda u drugu.
Dunno, moji roditelji nisu nikada gledali turske ni spanske i tako te ...jesu Dinastiju :D
A svi su gledali Bolji zivot. :D
Hakiz

#53364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

sehohari wrote: 18/09/2022 22:53
Hakiz wrote: 18/09/2022 22:34

U poređenju sa ostalim evropskim serijama koje igraju na taj fazon (porodica, ljubav i tkd.), turske uopšte nisu loše.
Ako postoji samo jedan oblik porodice, ljubavi itd možda.

Doduše, valja malo promovisati sistem vrijednosti, nisu serije samo zabava.
putokaz1

#53365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Bloo wrote: 18/09/2022 23:15
sehohari wrote: 18/09/2022 23:10 Starija generacija i ona po manjim i ruralnim mjestima spadaju pod prvu, "pravi Sarajlija" možda u drugu.
Dunno, moji roditelji nisu nikada gledali turske ni spanske i tako te ...jesu Dinastiju :D
A svi su gledali Bolji zivot. :D
I vladaju nam Kurcubici
drug_profi

#53366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Bloo wrote: 18/09/2022 23:15 A svi su gledali Bolji zivot.
I Vruć vetar, Grlom u jagode... nema takvih prica vise.
Ateista

#53367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ateista »

Hank Paldum wrote: 18/09/2022 22:18
Ateista wrote: 18/09/2022 18:41

Slazem se da sda kao bosnjacka stranka nema sta raditi u rs-u ili u mjestima gdje su hrvati dominantni, dok bi gradjanske stranke trebalo budu. Fazon je u tome sto je u rs-u i mjestima gdje su hrvati dominantni, takva atmosfera i takva propaganda, da su to vecinom etnicki cista mjesta, te uglavnom oni normalni srbi kojima to ne odgovara ne zive tu, isto tako i hrvati, pa tu ostaju uglavnom oni zatucani koji su i sami nacionalisti i podrzavaju ove stranke na vlasti.
Sto se tice sarajeva i drugih vecih gradova u fbih, tu se zadrzao dovoljan broj ljudi razlicitih.vjeroispovijesti, ukljucujuci i onih kao ja koji istu nemaju, atmosfera je dosta drugacija nego u manjim sredinama. Ne mislim da su sarajlije visa rasa, ali u fbih isto tako ima manjih mjesta koja su etnicki cistabbosnjaca, i gdje su ostali uglavnom nacionalisti, u vecim gradovima je situacija drugacija i tu gradjanske i ljevicarske opcije imaju bolju sansu. Na zalost i tu ima previse zwtucanih, zato NS ni u sarajevu nece moci nikad sama biti u vlasti, ali bar ima sansu za neki rezultat, u manjim etnicki cistim mjestima, te generalno u rs-u nemaju nikakvu sansu, to nije do stranke nego do ljudi koji tamo zive.

Edit: nisam nikad cuo da neko iz same stranke kaze da su napredni za seljake da im je ciljna grupa ssmo obrazovani i pametni ljudi i slicno, trude se do svakog da dodju sli njihov pristup je takav da objektivno mozemo reci oo su njihovi glasaci, ne aato sto oni nece seljake, vec se sda bolje snalazi da se spusti na njihov nivo. To mogu ja reci, ili neko drugi ko za njih glasa, ali ne govore oni to za sebe niti bi to bilo ok da kazu.
Kako nisu? Je li Forto lično izjavio da su seljaci dobili rat?

Ne radi se o broju glasova koliko će dobiti ta stranka u Bijeljini i Čapljini, važno je poslati poruku.
Da u Sarajevu dobiju 100.000 glasova a u Bijeljini samo 12 i u Čapljini samo 8 glasova, onda bi u Sarajevu, Zenici i Tuzli mogu reći da smo zdraviji normalniji dio društva ali je stranka poslala poruku da se pokušava boriti na čitavoj teritoriji i da će iduće izbore opet pokušati jer je za njih sve
domovina, ovako samo potvrđuju šta je Kljuić rekao o njima.

Isto tako, ako smo svi svjesni da u mjestima gdje su Bošnjaci dominantni drugačija atmosfera nego gdje su Srbi i Hrvati dominantni onda je bezobrazno ponavljati godinama priču kako postoje tri tora gdje jednako vlada nacionalizam.
To sto je rekao za seljake nema veze sa ovim, vec govori generalno o stanju u drustvu, nije rekao go glasa za stranku.

Ne vidim smisao u tome da dobiju neki zanemarljiv broj glasova, uostalom jos su mala i mlads stranka, krenuli su od sarajeva, ako nastave rasti mozda ce i probati u rs-u nekad.

Nacionalizam vlada svuda, razlike svakako ima, cinjenica jeste da je bosnjacki nacionalizam nesto manje agresivan, a poenta je i u drugacijoj propagandi, srbi i hrvati jasno kazu da nisu za zajednicku bih, bosnjaci furaju pricu da jesu (govorim o strankama) ali mnogi to govore samo zato sto su vecina i jer bi zajednicku bih po svojoj mjeri. Kako god, trenutno su veci gradovi u fbih dovoljno izmijesani, i to pravi drugaciju atmosferu, ali isto tako ima manjih mjesta gdje vlada bosnjacki nacionalizam koji se nista puno ne razlikuje od ostalih.
kluz franjo

#53368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Znam da je vjerovatno nemoguće (potrebno cca. 15.000 glasova u ZeDo i SBK), ali ovog mladog čovjeka bih stvarno volio nekada vidjeti u državnom parlamentu.

Image
Branko Češljić
Nosilac liste za Parlament BiH

Branko Češljić rođen je 17. 7. 1994. godine u Zenici.
Radi kao prevodilac njemačkog jezika i zaštitnik kulturno-historijske baštine doline Trstionice.
Živi i radi u svome selu Haljinići kod Kraljeve Sutjeske, Opština Kakanj.
Thorgerson

#53369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Thorgerson »

Branko extra momak. Pravi bosanac i hercegovac. :thumbup:

Jednostavan, a izrazito pametan.

Mislim ne znam ga, ali sam citao tekstove i gledao emisije gdje je gostovao.
drug_profi

#53370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Taj dio BiH, Kraljeva Sutjeska i okolna sela su istinski cuvari Bosanske drzavnosti. Od franjevaca do zenskih tetovaza.
Kraljica i kraljevina su u predanjima sacuvani.
E pa neko je pokusao i njih okrenuti protiv Bosne.
Jako mi je drago sto ima ovakvih momaka. Kraljeva Sutjeska je po danasnjim mjerilima samo varoš, ali je odvajkada grad.
giannibelif

#53371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by giannibelif »

Momak kao onaj Branko bi bio veliko obogaćenje parlamentarnog života kod nas, da li na državnom ili federalnom nivou.Pismen, elokventan i jasan širokom krugu slušalaca.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#53372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

kluz franjo wrote: 19/09/2022 21:07 Znam da je vjerovatno nemoguće (potrebno cca. 15.000 glasova u ZeDo i SBK), ali ovog mladog čovjeka bih stvarno volio nekada vidjeti u državnom parlamentu.

Image
Branko Češljić

Radi kao prevodilac njemačkog jezika i zaštitnik kulturno-historijske baštine doline Trstionice.
:thumbup:

Odusevio me. :-D

Rodjeni narodni tribun. :-D
Hank Paldum

#53373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

kluz franjo wrote: 19/09/2022 21:07 Znam da je vjerovatno nemoguće (potrebno cca. 15.000 glasova u ZeDo i SBK), ali ovog mladog čovjeka bih stvarno volio nekada vidjeti u državnom parlamentu.

Image
Branko Češljić

Lik se ufurao da živi u vremenu Tvrtka i Katarine.
Ukoliko se ne dokaže da je došao u 2022. nekim vremeplovom ili portalom onda mu treba zabraniti da koristi automobil na cesti a kamoli da sjedi u parlamentu.

Doduše imali smo toliko cirkusanata već u politici, šta fali i Josipu Pejakoviću za siromašne da dobije jedan mandat.
Officer Crabtree

#53374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Officer Crabtree »

Daj Zahiragića on koristi Netflix i moderan je :lol:

Koji likovi obitavaju ovdje :skoljka:
tramvajtrojka

#53375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tramvajtrojka »

Hank Paldum wrote: 20/09/2022 20:15

Image

Lik se ufurao da živi u vremenu Tvrtka i Katarine.
Ukoliko se ne dokaže da je došao u 2022. nekim vremeplovom ili portalom onda mu treba zabraniti da koristi automobil na cesti a kamoli da sjedi u parlamentu.

Doduše imali smo toliko cirkusanata već u politici, šta fali i Josipu Pejakoviću za siromašne da dobije jedan mandat.
Image

zato je ovo snaga kojoj trebamo dati jos jednu sansu nije imao dovoljno iskustva da se pokaze u parlamentu, :zoka: jel tako
Locked