Slazem se da NS tesko moze dobiti vecu podrsku, pogotovo van KS, jednostavno su previse nspredni i normalni, a nas narod u prosjeku previse glup i zatucan, nije za nas narod ovakva stranka realno.Hank Paldum wrote: ↑18/09/2022 03:28Neka je bolji ovaj, ne kvazi več ukradeni SDP spot.Thorgerson wrote: ↑18/09/2022 02:49 Eto nek ima one stranke sa onim kvazi turska serija spotom. Masu zastavama na planini, samo sam cekao sulejman velicanstveni da iskoci na ekran.
Oni su na planini mi smo u dolini, moj protukandidat ima prezime, ja imam i ime i prezime.
Nema šta, nikada opozicija u historiji BH izbora nije imala više energije i kreativnostinije ni čudo što je bezbojni neharizmatični Denis kandidat jer i izgleda kao personifikacija njihove predizborne.
A šta fali i ako je nešto u spotu šta podsjeća na Tursku? Mnoge stvari koje su dio identiteta većinskog naroda u BiH i više od polovine BH stanovnika imaju sličnosti sa Turcima, imena, praznici, pozdrav, način moljenja Bogu, modni detalji, kuhinja, mnoge riječi, ispijanje kahve, muzika itd.
Siguran sam da 90% članova foruma ima nekoga u familiji ko se zove Sulejman.
To je naša realnost i identitet a ne neke gay parade. Naravno može ta stranka glumiti da je drugačije ali koliko će onda dobiti glasova?
I ovo što su neko i nešto u KS je samo zbog koalicije sa Dinom čija je stranka na početku osnivanja tvrdila da su više desno i konzervativno od same SDA, to sve govori za koga glasaju Bošnjaci.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Ateista
#53326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Bloo
- Globalna šefica
-
putokaz1
#53328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Hank Paldum
#53329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa SDA jeste zastupljena u mnogim krajevima gdje Njihove Stranke uopšte nema, sa ostalim pro-BH strankama u koaliciji.tramvajtrojka wrote: ↑18/09/2022 08:18a zato ima sda u banja luci , doboju, Čitluku,sirokom brijegu, daj baHank Paldum wrote: ↑18/09/2022 02:40
Naježiš se od patriotizma i onda se vratiš u realnost da te stranke nema na preko 50% domovine.
Video je tipična šuplja i ako znaš gdje se samo vrti ta stranka a i dalje se ježiš, onda se sigurno i naježiš kod Čombetove predizborne pjesme "Glasajte za nas"![]()
![]()
cuj ti njega trazi prvo to od svoje maticne stranke da budu zastupljeni u svim krajevima pa onda imas pravo da nekoj drugoj stranci to trazis
a i poznavajuci tebe da su tamo , i imaju predstavništva govorio bi eno ih sa cetnicima i ustasama se lizu![]()
![]()
da se ne lazemo
![]()
Ali i da nisu, gdje je tu logika? SDA je strašna desničarska bošnjačko-muslimanska stranka, šta će oni u Čitluku i Palama? Da Mato i Mitar glasaju za Alijinu stranku?
Njihova Stranka sa druge strane je ta koja je za građansku Bosnu i Hercegovinu, gdje imaju ili su imali i Bojana i Danisa i Predraga i Edina, stranka koja je za razliku od ostala tri protiv torova i torovske teritorije. Ne mogu se uopšte porediti kod pitanja zašto nema nijedne stranke u Grudama
Što se tiče lizanja sa četnicima,
kao prvo nisam ja kao botovi SDP i Njihove Stranke na ovom forumu da ignorišem da u mjestima gdje su srpske i hrvatske stranke pobjedile se mora sa njima u koaliciju (kao što je Njihova Stranka morala sa NiPom u Sarajevu da bi se čuo njihov glas), to ostavljam njima da spinuju da je SDA sa četnicima jer se vole
a kao drugo, zašto bi tu stranku trebalo brinuti šta ja ili bilo ko drugi kaže ako oni već imaju svoj program kako djelovati van gradova sa bošnjačkom većinom?
-
Officer Crabtree
-
Moenx
#53331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
glupo mi je da se Nasa stranka kritikuje zato sto je nema u RS
jEDNOSTAVNO NJEZINA POLITICKA PROPAGANDA NIJE U TOM FAZONU
SDA ima jer je to stozerna stranka koja skrbi za populaciju u ovom slucaju povratnika
SDP isto jer tradicionalno okupiti moze i povratnike i plus nostalgicare za SKPBiH- naravno u 0.00001 %
Nasa Stranka je ljevicarsko liberalni (bas sam ono lupio) smjer i jedan od njezinih ciljeva po meni je da pokaze i prikaze pluralitet pamet naseg seher Sarajeva
Tako da Nasoj stranci mozete sve i svja zamjeriti ali to realno ovako gledajte ne mozete njezin je pristup da prikaze treijumfalno Sarajevo i to sa mog aspekta sto nisam iz Sarajeva ne mora biti lose-
A ipak sam ja jos za PzP i Mirsada Hadzikadica
to je moj skromni glas
I ko zna mozda ce bas PzP negdje pogurati Nasu stranku
Kad tad ce se naci samo se trebaju upoznati
Vidjecete
jEDNOSTAVNO NJEZINA POLITICKA PROPAGANDA NIJE U TOM FAZONU
SDA ima jer je to stozerna stranka koja skrbi za populaciju u ovom slucaju povratnika
SDP isto jer tradicionalno okupiti moze i povratnike i plus nostalgicare za SKPBiH- naravno u 0.00001 %
Nasa Stranka je ljevicarsko liberalni (bas sam ono lupio) smjer i jedan od njezinih ciljeva po meni je da pokaze i prikaze pluralitet pamet naseg seher Sarajeva
Tako da Nasoj stranci mozete sve i svja zamjeriti ali to realno ovako gledajte ne mozete njezin je pristup da prikaze treijumfalno Sarajevo i to sa mog aspekta sto nisam iz Sarajeva ne mora biti lose-
A ipak sam ja jos za PzP i Mirsada Hadzikadica
to je moj skromni glas
I ko zna mozda ce bas PzP negdje pogurati Nasu stranku
Kad tad ce se naci samo se trebaju upoznati
Vidjecete
-
seksi_ideje
#53332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA krkanluk has entered the thread.
-
elSaik
#53333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS je jedina stranka trenutno u BiH čiji će predstavnici ponekad i reći nešto što narod ne želi čuti ili što se narodu neće svidjeti, a reći će zato što smatraju da je taj njihov istaknuti stav ispravan. A jedan od temeljnih zadataka svake stranke bi trebao biti da educira biračko tijelo i argumentima uvjerava u ispravnost sopstvenih stavova.
Dok sve druge pričaju ono za šta smatraju da ima prolaz. I onda se dovedu u situaciju da svi zapravo govore (i predstavljaju) isto.
Dok sve druge pričaju ono za šta smatraju da ima prolaz. I onda se dovedu u situaciju da svi zapravo govore (i predstavljaju) isto.
- Hank Paldum
#53334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ja, zato su ubacili u onaj video one tri seljanke jer misle glasove sa sela dobiti pa kada opet popuše na izborima po selima onda je "Mi smo previše napredni za te idiote", kao kada neki pubertetlija piše pjesmice nekoj djevojci 4 godine pa kada ga odbije on je počne zvati papankom i kako je on peviše dobar za nju.Ateista wrote: ↑18/09/2022 11:01Slazem se da NS tesko moze dobiti vecu podrsku, pogotovo van KS, jednostavno su previse nspredni i normalni, a nas narod u prosjeku previse glup i zatucan, nije za nas narod ovakva stranka realno.Hank Paldum wrote: ↑18/09/2022 03:28
Neka je bolji ovaj, ne kvazi več ukradeni SDP spot.
Oni su na planini mi smo u dolini, moj protukandidat ima prezime, ja imam i ime i prezime.
Nema šta, nikada opozicija u historiji BH izbora nije imala više energije i kreativnostinije ni čudo što je bezbojni neharizmatični Denis kandidat jer i izgleda kao personifikacija njihove predizborne.
A šta fali i ako je nešto u spotu šta podsjeća na Tursku? Mnoge stvari koje su dio identiteta većinskog naroda u BiH i više od polovine BH stanovnika imaju sličnosti sa Turcima, imena, praznici, pozdrav, način moljenja Bogu, modni detalji, kuhinja, mnoge riječi, ispijanje kahve, muzika itd.
Siguran sam da 90% članova foruma ima nekoga u familiji ko se zove Sulejman.
To je naša realnost i identitet a ne neke gay parade. Naravno može ta stranka glumiti da je drugačije ali koliko će onda dobiti glasova?
I ovo što su neko i nešto u KS je samo zbog koalicije sa Dinom čija je stranka na početku osnivanja tvrdila da su više desno i konzervativno od same SDA, to sve govori za koga glasaju Bošnjaci.
A to kako u KS nisu zatucani govori sve činjenica da Njihova Stranka u tom kantonu ne bi činila vlast da nisu u koaliciji sa NiP, strankom koja je na početku izjavila da žele biti ona stranka kakvu je Alija zamišljao, da žele biti alternativa bošnjačkoj konzervativnoj SDA, primanje vehabija u stranku i saradnja sa Bošnjacima iz Sandžaka i ostatka ex-Yu umjesto Bosanaca drugih etnija iz ostatka Bih, gdje bi ih zvali zatucanima kao što zovete SDA ali ste postali poput SDAovaca "Šuti, kakvi god da su, ako dobiju na izborima naši pobjeđuju"
A ta arogancija pojedinih Sarajlija kako su oni neka nadrasa, to je ostalo još iz vremena kada je BiH bila u SFRJ, gdje je početak i kraj svijeta u SRBiH bilo Sarajevo i važilo ono "Zbogom Bosno odoh i Sarajevu.
Danas kada svaka 2-3 kuća u BiH ima nekoga vani, gdje svaki BH stanovnik može aplicirati da radi vani ili bez problema otići 3 mjeseca na crno raditi i gdje možeš iz zajebancije ujutru krenuti i ručati u centru Beča, ne samo da više ta nadrasa priča više ne prolazi već su upravo te Sarajlije postale nazadna karika u državi jer u 2022. godini se teško mogu snaći oni koji si mentalno još u 1988. ili 1991. niti ikoga ta nadrasa priča može više impresionirati.
- Login77777
#53335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo „Njihova Stranka“ je postalo dosadnije citati neko postove @putokaz1.
-
kluz franjo
#53336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Epidemija virusa morona
-
putokaz1
#53337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala kolega hajmo kod SDA pobjednikaLogin77777 wrote: ↑18/09/2022 13:45 Ovo „Njihova Stranka“ je postalo dosadnije citati neko postove @putokaz1.
-
Hakiz
#53338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čuj? Puno maštovitiji su epiteti koji se daju drugima, je li takoLogin77777 wrote: ↑18/09/2022 13:45 Ovo „Njihova Stranka“ je postalo dosadnije citati neko postove @putokaz1.
- Login77777
#53339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Primjer?Hakiz wrote: ↑18/09/2022 14:04Čuj? Puno maštovitiji su epiteti koji se daju drugima, je li takoLogin77777 wrote: ↑18/09/2022 13:45 Ovo „Njihova Stranka“ je postalo dosadnije citati neko postove @putokaz1.![]()
-
Hakiz
#53340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zelena banda, naglašavanje slova O, onaj krezavi histerik koji urla i slični, to se onako na kašičicu dozira, rijetko vidi, ne svijećom, reflektorom treba tražiti koliko je rijetko.
A nadasve duhovito, inventivno, maštovito i, povrh toga, inteligentno.
Vidiš, nije stvar u tome da treba skinuti SDA. Treba. Ali, nije sve u cilju, ima nešto i u tome kako se do njega dolazi.
A Njihova stranka nije ništa monotonije vidjeti nego sve ostalo. Sve su te "duhovitosti" već izlizane.
Dalje, da li ćeš o nekome govoriti negativno na kulturan način ili, recimo, vulgaran, sa infantilnim doskočicama itd je do tebe, ne do onoga koga kritikuješ.
Način na koji se neko izražava govori o njemu, ne o temi,
Last edited by Hakiz on 18/09/2022 14:18, edited 1 time in total.
- Login77777
#53341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa necemo ih nazivati „zelene postenjacine“ „casni muslimani“ itd kada oni to nisu.Hakiz wrote: ↑18/09/2022 14:13Zelena banda, naglašavanje slova O, onaj krezavi histerik koji urla i slični, to se onako na kašičicu fozira, rijetko vidi, ne svijećom, reflektorom treba tražiti koliko je rijetko.
Vidiš, nije stvar u tome da treba skinuti SDA. Treba. Ali, nije sve u cilju, ima nešto i u tome kako se do njega dolazi.
A Njihova stranka nije ništa monotonije vidjeti nego sve ostalo. Sve su te "duhovitosti" već izlizane.
-
Hakiz
#53342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno. Ali zelena banda je toliko izlizano da treba naći bešto novo. Njihova stranka, zelena banda, još samo Baho da iz paštete iskoči.Login77777 wrote: ↑18/09/2022 14:15Pa necemo ih nazivati „zelene postenjacine“ „casni muslimani“ itd kada oni to nisu.Hakiz wrote: ↑18/09/2022 14:13
Zelena banda, naglašavanje slova O, onaj krezavi histerik koji urla i slični, to se onako na kašičicu fozira, rijetko vidi, ne svijećom, reflektorom treba tražiti koliko je rijetko.
-
putokaz1
#53343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Njihova stranka ni prag nece proci na TK ZDK
-
Hakiz
#53344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne mora. To ti je kao kada ti neko stavi na sto Daru Bubamaru i Berlinsku filharmoniju, pa izabereš Daru. Imaš pravo da budeš svoj. Ovi što bi izabrali filharmoniju će morati preseliti u Berlin da je slušaju.
Svakom njegovo.
- Login77777
#53345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ima drugi imena za Srbe iz Mehmeda Spahe.Hakiz wrote: ↑18/09/2022 14:20Naravno. Ali zelena banda je toliko izlizano da treba naći bešto novo. Njihova stranka, zelena banda, još samo Baho da iz paštete iskoči.Login77777 wrote: ↑18/09/2022 14:15
Pa necemo ih nazivati „zelene postenjacine“ „casni muslimani“ itd kada oni to nisu.
-
Hakiz
#53346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao što rekoh. Ni 1.000.000 puta to nije napisano, rjeđe od astata ili rutenija.
-
putokaz1
#53347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Razumijem da NS je bila ideoloski cista stranka.BILA.vise nije. Ime Selim je donijelo mnogo glasova sad nece dobit toliko.a i saradnja s PDA je sramota. Trenutno nas izbor je izmedju Cece i Dare Bubamare,tj izbor izmedju SDA orginal i PDA copije SDA malo gore.Vidjet cemo volio bi da se pojavi neko ko ce zasluzit moj glas zbog ideoliskog pravca ali zasad nema takvih.
-
Hakiz
#53348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za Selima si u pravu. Greška.putokaz1 wrote: ↑18/09/2022 14:30Razumijem da NS je bila ideoloski cista stranka.BILA.vise nije. Ime Selim je donijelo mnogo glasova sad nece dobit toliko.a i saradnja s PDA je sramota. Trenutno nas izbor je izmedju Cece i Dare Bubamare,tj izbor izmedju SDA orginal i PDA copije SDA malo gore.Vidjet cemo volio bi da se pojavi neko ko ce zasluzit moj glas zbog ideoliskog pravca ali zasad nema takvih.
-
Moenx
#53349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odlucno odbacujem sve uvrede i insinuacije na racun Nase stranke
Svaka nijma cast ponaosob
Kazem Pzp i NS ce mozda naci dijalog
Svaka nijma cast ponaosob
Kazem Pzp i NS ce mozda naci dijalog
- Ateista
#53350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slazem se da sda kao bosnjacka stranka nema sta raditi u rs-u ili u mjestima gdje su hrvati dominantni, dok bi gradjanske stranke trebalo budu. Fazon je u tome sto je u rs-u i mjestima gdje su hrvati dominantni, takva atmosfera i takva propaganda, da su to vecinom etnicki cista mjesta, te uglavnom oni normalni srbi kojima to ne odgovara ne zive tu, isto tako i hrvati, pa tu ostaju uglavnom oni zatucani koji su i sami nacionalisti i podrzavaju ove stranke na vlasti.Hank Paldum wrote: ↑18/09/2022 13:41Ma ja, zato su ubacili u onaj video one tri seljanke jer misle glasove sa sela dobiti pa kada opet popuše na izborima po selima onda je "Mi smo previše napredni za te idiote", kao kada neki pubertetlija piše pjesmice nekoj djevojci 4 godine pa kada ga odbije on je počne zvati papankom i kako je on peviše dobar za nju.
A to kako u KS nisu zatucani govori sve činjenica da Njihova Stranka u tom kantonu ne bi činila vlast da nisu u koaliciji sa NiP, strankom koja je na početku izjavila da žele biti ona stranka kakvu je Alija zamišljao, da žele biti alternativa bošnjačkoj konzervativnoj SDA, primanje vehabija u stranku i saradnja sa Bošnjacima iz Sandžaka i ostatka ex-Yu umjesto Bosanaca drugih etnija iz ostatka Bih, gdje bi ih zvali zatucanima kao što zovete SDA ali ste postali poput SDAovaca "Šuti, kakvi god da su, ako dobiju na izborima naši pobjeđuju"
A ta arogancija pojedinih Sarajlija kako su oni neka nadrasa, to je ostalo još iz vremena kada je BiH bila u SFRJ, gdje je početak i kraj svijeta u SRBiH bilo Sarajevo i važilo ono "Zbogom Bosno odoh i Sarajevu.
Danas kada svaka 2-3 kuća u BiH ima nekoga vani, gdje svaki BH stanovnik može aplicirati da radi vani ili bez problema otići 3 mjeseca na crno raditi i gdje možeš iz zajebancije ujutru krenuti i ručati u centru Beča, ne samo da više ta nadrasa priča više ne prolazi već su upravo te Sarajlije postale nazadna karika u državi jer u 2022. godini se teško mogu snaći oni koji si mentalno još u 1988. ili 1991. niti ikoga ta nadrasa priča može više impresionirati.
Sto se tice sarajeva i drugih vecih gradova u fbih, tu se zadrzao dovoljan broj ljudi razlicitih.vjeroispovijesti, ukljucujuci i onih kao ja koji istu nemaju, atmosfera je dosta drugacija nego u manjim sredinama. Ne mislim da su sarajlije visa rasa, ali u fbih isto tako ima manjih mjesta koja su etnicki cistabbosnjaca, i gdje su ostali uglavnom nacionalisti, u vecim gradovima je situacija drugacija i tu gradjanske i ljevicarske opcije imaju bolju sansu. Na zalost i tu ima previse zwtucanih, zato NS ni u sarajevu nece moci nikad sama biti u vlasti, ali bar ima sansu za neki rezultat, u manjim etnicki cistim mjestima, te generalno u rs-u nemaju nikakvu sansu, to nije do stranke nego do ljudi koji tamo zive.
Edit: nisam nikad cuo da neko iz same stranke kaze da su napredni za seljake da im je ciljna grupa ssmo obrazovani i pametni ljudi i slicno, trude se do svakog da dodju sli njihov pristup je takav da objektivno mozemo reci oo su njihovi glasaci, ne aato sto oni nece seljake, vec se sda bolje snalazi da se spusti na njihov nivo. To mogu ja reci, ili neko drugi ko za njih glasa, ali ne govore oni to za sebe niti bi to bilo ok da kazu.