Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post Reply
L u c i f e r

#5401 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by L u c i f e r »

akcelerator wrote: 18/09/2022 07:44
dalmatinka wrote: 18/09/2022 07:38 Da li se vi to takmičite sa Zokijem u ludilu s obzirom da pišete na njegovoj temi?
Nije ovdje ništa njegovo.
Da ne bi imao bas nista
Evo mu kurac
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5402 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by pici »

L u c i f e r wrote: 18/09/2022 08:27
akcelerator wrote: 18/09/2022 07:44
Nije ovdje ništa njegovo.
Da ne bi imao bas nista
Evo mu kurac
Image
pici

#5403 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by pici »

Gorka istina je da su hrvati pod madjarima bili vise neg srbi pod turcima.
dalmatinka

#5404 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dalmatinka »

_BataZiv_0809 wrote: 18/09/2022 08:19
dalmatinka wrote: 18/09/2022 07:50

Pa kad ti tako kažeš nema mi druge nego vjerovati.
Image
Ovo mozete samo sanjati
To je povijest i ostavimo to povjesničarima. Nit sanjam nit me briga.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5405 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

kakvu ti razinu mazohizma imaš a dolaziš na ovaj sajt
:D
ne znam zašto to činiš (pišem crnogorskim naglaskom) :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5406 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by _BataZiv_0809 »

dalmatinka wrote: 18/09/2022 09:28 To je povijest i ostavimo to povjesničarima. Nit sanjam nit me briga.
Sta sanjas inace vako :kiss:
dalmatinka

#5407 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dalmatinka »

_BataZiv_0809 wrote: 18/09/2022 09:40
dalmatinka wrote: 18/09/2022 09:28 To je povijest i ostavimo to povjesničarima. Nit sanjam nit me briga.
Sta sanjas inace vako :kiss:
Ne sanjam. Teški mrak. :svijeca:
Bloo
Globalna šefica

#5408 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Bloo »

21. stoljeće. :D

Ostanimo u njemu.
Ludzak

#5409 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Ludzak »

Zoki samo skuplja svoje poene i glasove. Zna da neće ni dokle u Hrvatskoj ako ne bude kritikovao bošnjačku politiku.
JohnnyS

#5410 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JohnnyS »

Da, jer Bosna i Hercegovina je pitanje na kojoj se dobivaju ili gube izbori u Hrvatskoj :D
dalmatinka

#5411 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dalmatinka »

pici wrote: 18/09/2022 08:18
ćete, nemrem to prevalit preko tastaturete, ev i za to il zato imam prijedlog, tipkalo.
Zašto prijedlog kad već postoji standardni naziv - tipkovnica? Mada nisam sigurna da i to
nije riječ stranog porijekla.
nles

#5412 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by nles »

dalmatinka wrote: 18/09/2022 12:38 porijekla.
Valjda podrijetla?
dalmatinka

#5413 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dalmatinka »

nles wrote: 18/09/2022 13:10
dalmatinka wrote: 18/09/2022 12:38 porijekla.
Valjda podrijetla?
Ne.
pici

#5414 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by pici »

dalmatinka wrote: 18/09/2022 12:38
pici wrote: 18/09/2022 08:18
ćete, nemrem to prevalit preko tastaturete, ev i za to il zato imam prijedlog, tipkalo.
Zašto prijedlog kad već postoji standardni naziv - tipkovnica? Mada nisam sigurna da i to
nije riječ stranog porijekla.
Naravno al treba izbaciti neka slova previse ih, ko srbi, zakon skratit da se jezikoslovno moremo bolje razumiti.Meni je Ikavica najbolja, u dalmaciji izumire, preuzima se kajkavstina.
plavi_E

#5415 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by plavi_E »

Spoiler
Show
House wrote: 18/09/2022 07:22 niko ne spominje hrvate, btw.

jedini evropski narod bez kralja i kraljice.
Image
Po ovoj karti ispada da Mostar nije nikakav hrvatski grad.
:lol: :lol: :lol: :lol:
mayab

#5416 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mayab »

costacurta

#5417 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by costacurta »

"Kao da nas itko išta pita. Meni preostaje jedino da nekako olakšam dušu, ali nisam zbog toga da bih olakšao svoju dušu napravio štetu Hrvatskoj, pazim što govorim, ali između toga da ne govorim ništa i klimam glavom i da govorim nešto, izabrao sam da govorim nešto", rekao je Milanović i dodao da je njemu na prvom mjestu interes Hrvatske.
Ako još uvijek ima neko da se iznervira izjavama ovog pajaca :lol:
pici

#5418 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by pici »

sherbett wrote: 21/09/2022 22:44
pici wrote: 18/09/2022 09:24 Gorka istina je da su hrvati pod madjarima bili vise neg srbi pod turcima.
Kad?
Szent István Koronájának Országai :mrgreen:
pici

#5419 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by pici »

Pust se ti nasljedstva, zna se ko je bio vjeciti vazal jos od 12 stoljeca, a vid sad, daj madjare natrag.

PROMJENE U DESET GODINA
Zvanični rezultati popisa u Hrvatskoj: Pola miliona stanovnika manje, smanjen i broj vjernika
dr_Evil

#5420 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 18/09/2022 14:03
Spoiler
Show

Image
Po ovoj karti ispada da Mostar nije nikakav hrvatski grad.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Mi smo hercegovci i crnogorci jedne gore list, a ovakvih prolaznih karata ima milion na svim stranama, citavo ovo hrvatsko kraljevstvo i kraljevi su jako upitni, ono mitomanija kao krunisanje na duvanjskom polju, veze s vezom nema. Po jednoj teoriji Rizvanbegovici su porijeklom od Crnojevica, e toliko blisko su Hercegovci i Crnogorci :D a svi smo na kraju dana Iliri, ono malo slavena sta dodje ovdje uvuklo nam se u kulturu koju su rimljani unistili genocidom i etnocidom.

Ovdje niko nema razloga da bude ponosan ni na sta.

Sto bi rekao Zoki, smijem opsovati posto sam sa zagrebackog asfalta, mi tako pricamo!
dr_Evil

#5421 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dr_Evil »

sherbett wrote: 21/09/2022 22:44
pici wrote: 18/09/2022 09:24 Gorka istina je da su hrvati pod madjarima bili vise neg srbi pod turcima.
Kad?
Vala bas kad :D bem mu trojedno kraljevstvo bez kralja!
JohnnyS

#5422 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JohnnyS »

Pa u pravu je Pici. Dok su Turci vladali Bosnom i Hercegovinom niti 500 godina, doktor Franjo Tuđman je ostvario devetstoljetni san o samostalnosti Hrvatske :D očito je 900>500
kox

#5423 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by kox »

Malo Indexa i Duhačeka

https://www.index.hr/vijesti/clanak/dod ... omentari_d

Gordan Duhaček

U PREDIZBORNOJ kampanji Zoran Milanović se hvalio kako su njegovo društvo, dok je bio premijer, bili kolege i kolegice iz Finske, Danske i Nizozemske, signalizirajući tako glasačima da je on prozapadno i proeuropski orijentiran.

Otkako je izabran za predsjednika RH, Milanović svira posve drugu pjesmu. Dapače, svojim je izjavama već izazivao međunarodne skandale, diplomatska traženja pojašnjenja, žestoke kritike u stranim medijima i slično, ali ga sve to nije pokolebalo, već ga je samo potaknulo da stisne gas.

Milanović o genocidu u Srebrenici: To je politička metrika
Nastavio je tako i ovih dana, ponovno se vraćajući na temu Srebrenice. Povod tome bio je članak objavljen u beogradskom listu Danas u kojemu se navodi kako je Milanović na neformalnom ručku regionalnih lidera na summitu Brdo-Brioni rekao da u Srebrenici nije počinjen genocid. Pantovčak je prvo rekao da je to "laž, a laži ne komentiramo", da bi onda Milanović stao pred kamere u Jastrebarskom i dokazao suprotno.

>> Milanović o genocidu u Srebrenici: To je odredila politička metrika

"Politička je metrika što je to genocid. U jednom trenutku grupa ljudi odredila, u drugom grupa ljudi presudila. To nije prirodni zakon. Padanje ove kiše možemo objasniti svim fizikalnim, pa čak i kemijskim parametrima. Ali motive za genocid, što stvarno jest genocid, to je stvar razgovora. I zato nema tabua", rekao je Milanović na pitanje novinara o genocidu u Srebrenici.

"Imam potrebu govoriti o tome što je genocid", naglasio je Milanović i još dodao: "Neću dopustiti da me zulumćare i da moram paziti na svaku riječ koju kažem i objašnjavati svaku riječ koju kažem, time ponižavati i državu i narod koji predstavljam."

Milanović doista ima potrebu govoriti o genocidu u Srebrenici, ovo nije prvi put da se dohvatio te teme. Pritom je svaki put na neki način relativizirao taj genocid.

>> Pogledajte što je Milanović prije govorio o Srebrenici, a što govori sada

Milanović sve više zvuči kao Dodik
"Poštujem tuđu žrtvu, ali nije sve isto. Ako sve bude genocid, moramo naći drugo ime za ono što su nacisti napravili Židovima u Drugom svjetskom ratu", rekao je Milanović u prosincu prošle godine u Komiži. Dometnuo je da on misli kako se u Srebrenici desio genocid, "ali onda za teže zločine treba novo ime".

Kada god Zoran Milanović otvori usta na temu Srebrenice, iz njih kao da progovori njegov jaran Milorad Dodik.

>> Dodik: U Srebrenici nije bilo genocida. Pokapaju se prazni lijesovi, a ne žrtve

Pozivajući se na neimenovanog švedskog znanstvenika, Dodik je na obljetnicu genocida u Srebrenici prošle godine u intervjuu za Srnu kazao kako je nemoguće dokazati da je u Srebrenici počinjen genocid, "imajući u vidu da ne postoji lokalni genocid".

"To je i svojevrsno ponižavanje Holokausta i genocida koji su doživjeli Židovi u Drugom svjetskom ratu, a da ne pričamo o genocidu nad Srbima", elaborirao je svoje teze Dodik. Sada maltene isto čujemo iz Milanovićevih usta.

Bromansa s kabadahijom iz Laktaša
Ne, nije se Milanović kao predsjednik RH povezao s mladom finskom premijerkom Sannom Marin - dapače, ostavio ju je da ga čeka na Pantovčaku - ni s kolegama iz zapadne Europe, već je svojeg najbližeg vanjskopolitičkog partnera našao u Republici Srpskoj, i to u liku i djelu Milorada Dodika, trenutno na poziciji člana Predsjedništva BiH.

Milanović je dokazano blizak Dodiku: javno ga brani, rekao je da su veleizdajnici svi koji kritiziraju njegov savez s kabadahijom iz Lakšata i notornim negatorom genocida, čije privatno imanje posjećuje.

Problem je što građani RH za predsjednika nisu birali Milorada Dodika, već Zorana Milanovića. A sada odjednom kroz Milanovićeva usta stalno čujemo Dodika.

Srebrenica nije jedini primjer. Milanović zvuči manje-više kao Dodik kad govori o ruskoj agresiji na Ukrajinu, o Zapadu, o NATO-u, o Europskoj uniji, o Njemačkoj, o BiH, o Bošnjacima itd. Oni i dalje govore na svoje specifične načine i koristeći specifičan vokabular, ali poruke su im iste ili slične. Ne drže do europskih vrijednosti i ljudskih prava, fascinira ih moć iza koje stoji gola sila, o Vladimiru Putinu govore biranim riječima iako inače baš i ne paze što govore.

>> Ovako je Milanović govorio o ratu: Bogami neću kao budala pljeskat Ukrajincima

Obojica vrijeđaju i vole napadati novinare
"Netko će morati sutra položiti račune, tko je odgovoran za ovoliko smrti u Ukrajini. Jesu li krivi Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to?", "Ne znam kako bi se Putina moglo poniziti. Nemoguće ih je poraziti", "To nije rat između Rusije i Ukrajine, to je rat između globalnih igrača, liberalnog Zapada predvođenog SAD-om i Velikom Britanijom i Rusije", "NATO-u je bolje da nam se ne suprotstavlja" - je li to rekao Milanović ili Dodik?

Pred Erdoganom su jednako snishodljivi, s Orbanom se obojica rado druže. Prava je to bromansa Zorana i Milorada. Naročito kada se treba obrušiti na novinare, to također obojica obožavaju. Ne libe se ni najnižih uvreda u javnom prostoru.

Jedino je veliko neslaganje među njima, kako je otkrio sam Milanović, o broju ubijenih u Jasenovcu.

Dodik s Pantovčaka
Umjesto da vanjsku politiku, kako stoji u Ustavu, sukreira s premijerom Andrejem Plenkovićem, predsjednik RH je usklađuje sa stavovima, a bogme i interesima Milorada Dodika.

Gradskom dečku iz Zagreba očito imponira "baraba" (kako ga je nazvao) Dodik, kliknuli su jer imaju toliko zajedničkog i kao navodni socijaldemokrati (Dodikova stranka se zove Savez nezavisnih socijaldemokrata!!!).

Lijepo je što si je Zoran Milanović našao prijatelja. No loša je vijest za Republiku Hrvatsku ako se njezin predsjednik pobratimi baš s Miloradom Dodikom, od svih mogućih opcija. I jedan Dodik je previše za stabilnost ove regije, pa nije isključeno da bi još jedan, Dodik s Pantovčaka, mogao biti poguban i za Hrvatsku i za BiH.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5424 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

jel i duhaček za kolindu glasovao
plavi_E

#5425 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by plavi_E »

Potom je Milanović naveo primjer Turske.

"Turska koja nije EU može, a Hrvatska ne može. Erdogan je bio moj drag gost i rekao je da treba ukinuti Dejton. I njegova vojska može biti u BiH. Događaju se veoma tupe i neobične stvari”.

Dejton ce zasigurno biti ukinut. Prije ili kasnije. Na ovaj ili onaj nacin.
Post Reply