mariner wrote: ↑17/09/2022 20:16 Naduti degenerik, to se popularno kaze kreten.
Milanovic je klasicni kreten.
Nebitno dali mu je udarula moc u glavu, dali su mu udarile pare u glavu, dali je poludio, ili je skriveni psihopata..nebitno.
Bitno je ono manifestno a to je da ima seljacko- primitivne ispade kojima kao prezentuje neku moc i vaznost a uistinu je smotan i kreten.
Upravo kao ono cuveno njegovo "sa lafizmom" da skoci sa transportera i momentalno se saplete i razbije ko jaje
E tako zvuce i te njegove izjave i cjelokupan javni nastup, klasicni kreten.
Zamislite sa premijerom drzave ne imati sklad i biti u svadji i javno pokazivati razlicite stavove i odnose vanjske politike, to nigdje na svijetu nije bilo u istoriji zemaljske kugle.
Milanovic hoce i pojazuje radikalne fasistoidne desne stavove poput Orbana, Seselja, Covica, Dodika, Lukasenka, Putina, Vucica..itd.. on jednostavno zaboravio sta je SDP i koji su programi tih linija, zaboravio sebe od prije i zaboravio sta su RS BiH i RS uradili Hrvatskoj devedesetih.
Uskoro ce mu se vratiti ruski bumerang.
Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
-
galia95
#5351 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
-
LSD
#5352 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Kakva 92Login77777 wrote: ↑17/09/2022 20:12Suplja. Bili ste vec 92 u zagrljaju.Black swan wrote: ↑17/09/2022 19:33 Guranje katolika u bih u zagrljaj srbima i rusima je proces koji traje barem 20ak godina
Rekao bih negdje od gasenja erotela hercehovacke banke tenkovima ...ponasanja hrvatske za vrijeme mesica i jusipovica...ponasanja amera brita talijana nijemaca francuza...
Bukvalno nas guraju u zagrljaj a onda je dosao dodo...negdje os 2011 proces je ubrzan
Ova agresija je rusije na ukrajinu malo stopirala procea ali nece rat vjecno trajat
Oni su u zagrljaju (protiv BIH) još od 1939.
Najjasnije je to izjavio Mate Boban još 93: "Križ i krst ujedinjeni protiv polumjeseca"
Pa skupite se da vas
-
galia95
#5353 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Šta da očekujemo od lika koji je neki dan napisao:
"pa nije me stid priznati da volim rusiju i pravoslavnu subraću
problem je što oni ne vole mene
od dugovječnih na tronu političara ne volim samo komšića
promijneit će se vodjstvo u rusiji
stat će agresija
voljet ćemo rusiju ko forumaši ameriku nakon iraka i afganistana
- Dr. Kuca
- video
#5355 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Pa komi ima isti zivotni put ko smrkavi mu preCjednik, bivsi sdp-ovac, da ne kazem zakleti komunista zavrsi kao notorni radikalni desnicar, zadojen nacinalizmom koji prelazi klero fasizam.
E na dobrom si putu ilidzanac nema sta
Pejton je ponosan na tebe.
Aferim majstore
E na dobrom si putu ilidzanac nema sta
Aferim majstore
-
LSD
#5356 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Pa Labudan sa Ilidze je uvijek bio radikalni desnicar zadojen nacionalizmom pod maskom komunjare, samo je to tek sad isplivalo iz njega 
-
L u c i f e r
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5358 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Ne kontas ti to pasagalia95 wrote: ↑17/09/2022 21:21Šta da očekujemo od lika koji je neki dan napisao:
"pa nije me stid priznati da volim rusiju i pravoslavnu subraću
problem je što oni ne vole mene
od dugovječnih na tronu političara ne volim samo komšića
promijneit će se vodjstvo u rusiji
stat će agresija
voljet ćemo rusiju ko forumaši ameriku nakon iraka i afganistana"
![]()
![]()
Ja sam o pravoslavnoj subraci govorio u kontekstu ekumenizma a bas sada citam o vizantiji iz 1054 i bacanjem anatema izmedju pape i patrijarha
Nisam govorio o srbima nego opcenito pravoslavlju tojest istocnim krscanima koji nisu u jedinstvu a rimom
Takodjer na forum sam stigao 2003 bas netom poslijw americke agresije na irak
Nije nesto bilo ljubitelja amerike
A danas ko se toga sjeca...hadite...abu graib...
Stoga...svaki rat biva zaboravljen...dolaze nova vrememena nove generacije...novi dogadjaji
Ps. Forumasi jedino posavinu ne zaboravljaju
-
Loki2k9
#5359 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Taj iz Rijeke mora da je porijeklom iz SirokogMilenkov buraz wrote: ↑17/09/2022 11:46To je jedna šizofrena situacija koja nije viđena odavno. Nedavno sam imao neku diskusiju sa jednim iz Rijeke i on lijepo reče da je svakako u Kijevu nastala Rusija te da istorijski gledano to treba biti Rusija i da tu ne vidi ništa loše što Putin radi. Ja mu na to postavim pitanje...u istorijskim okvirima prije 5 minuta Rijeka je bila Italija pa da li to znači da Rijeku treba vratiti Italiji? Na to je počeo truniti u fazonu da ćemo se svi smrznuti ako Rusi zatvore plin te kako on samo želi za sebe i svoju porodicu najbolje, bla, bla bla. Tada se već uključili drugi iz HR i dobro ga nalijepili.Loki2k9 wrote: ↑16/09/2022 22:42 Mene samo interesuje zasto toliko Hrvati katolici u komentarima na drustvenim mrezama i po Klixu cesto podrzavaju Putina, nekad zdusno kao i braca im Srbi pravoslavci? Da li su i oni rusofili ili jednostavno vole svakoga ko je protiv Bosne i Bosnjaka. A onda se njihove vodje brzo presaltaju na podrsku Ukrajini kad treba pred Ukrajincima glumiti Evropljane. To me podsjeca na komentare protiv Palestine jer su Bosnjaci mahom za njih, podrsku Asadu u Siriji, jer je opozicija sunitska, a Bosnjaci su suniti pa ono... Itd itsh. Tako isto vole Srbe jer ih Bosnjaci ne mirisu, a po Hercegovini skidaju cirilicna slova s tablica na ulaze u naselja. I to samo oni, ne Bosnjaci.![]()
Milanović nije jednako Hrvati kao narod.
- Manual
-
Loki2k9
#5361 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Tako je. Pratio sam malo Quora digest i neke strane portale. Mnogo je neprijatelja Bosne i Hercegovine iz regije. Prekrajanje historije, toka rata i slicno, desava se punom parom. Srbi cak na engleskoj Wikipediji toliko forsiraju sporadicne zlocine nad Srbima da Kravice fakticki dovore u ravan sa Srebrenicom. Niko nas ne obraca paznju na to. Na engleskoj stranici o ratu u Bosni govori se kao o sukobu za koji su krive sve tri strane.Gandalf wrote: ↑17/09/2022 06:31Ništa se ne dešava slučajno, a pogotovo ne repeticije ratnohuškačkih povika, političkih mešetara i sa istoka i sa zapada. Protiv BiH se vodi hibridni rat najprljavijom propagandom i dezinformacijama. Teško je čak i reći ko sve nije umiješan iz regiona u ovu prljavu rabotu.Loki2k9 wrote: ↑16/09/2022 21:24
Pa oni rade na unistavanju Bosne i Hercegovine. Nije ovo vise samo populizam. Nije populizam ni dan tzv. Srpskog jedinstva, slobode i zastave. Da se ta manifestacija pocela odrzavati prije 10 godina ogroman bi pritisak bio da se zaustavi. Danas je to normalno... Mislili smo da je Duduk obican populista, u fazonu: "Ma nije on los u dusi, sve to radi samo zbog glasova...", a ustvari covjek je nepatvoreno zlo. Zorangutan isti slucaj. Relativizovati njihove postupke je prenaivno, posebno danas.
-
galia95
#5362 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Upravo takoLoki2k9 wrote: ↑18/09/2022 00:09Taj iz Rijeke mora da je porijeklom iz SirokogMilenkov buraz wrote: ↑17/09/2022 11:46
To je jedna šizofrena situacija koja nije viđena odavno. Nedavno sam imao neku diskusiju sa jednim iz Rijeke i on lijepo reče da je svakako u Kijevu nastala Rusija te da istorijski gledano to treba biti Rusija i da tu ne vidi ništa loše što Putin radi. Ja mu na to postavim pitanje...u istorijskim okvirima prije 5 minuta Rijeka je bila Italija pa da li to znači da Rijeku treba vratiti Italiji? Na to je počeo truniti u fazonu da ćemo se svi smrznuti ako Rusi zatvore plin te kako on samo želi za sebe i svoju porodicu najbolje, bla, bla bla. Tada se već uključili drugi iz HR i dobro ga nalijepili.Milanović nije jednako Hrvati kao narod.
Znam da ne treba Hrvate u Hrvatskoj generalizovati, ima i ovakvih i onakvih. Prevashodno sam mislio na ove nase. Ali realno da, Istra je historijski gledano Italija, dobar dio Vojvodine Madjarska, jugoistok Srbije Bugarska, ali samo se Bosni i Hercegovini pokusavalo oteti jer nesto je kroz historiju bilo dio ovoga, dio onoga. Msm, mozda pokusaju opet...
Istorija se ponavlja:
Cvetković - Maček
Milošević - Tuđman
Karadžić - Boban
Vučić - Milanović
Dodik - Čović
Matrica je bukvalno identična, smradovi nikad nisu odustali od svoje fašističke ideje. Budimo oprezni
-
Loki2k9
#5363 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Evo prvi komentar s ove vijesti "Episkop SPC napisao pjesmu Orbanu: Čuvar hrišćanske Evrope od lažnih bogova": Bosnjaci moji Popovi se ponovo ushodali. Budi u pripravnosti!!!!galia95 wrote: ↑18/09/2022 00:19Upravo takoLoki2k9 wrote: ↑18/09/2022 00:09
Taj iz Rijeke mora da je porijeklom iz SirokogZnam da ne treba Hrvate u Hrvatskoj generalizovati, ima i ovakvih i onakvih. Prevashodno sam mislio na ove nase. Ali realno da, Istra je historijski gledano Italija, dobar dio Vojvodine Madjarska, jugoistok Srbije Bugarska, ali samo se Bosni i Hercegovini pokusavalo oteti jer nesto je kroz historiju bilo dio ovoga, dio onoga. Msm, mozda pokusaju opet...
Moramo biti oprezni i spremni! Vidiš da su se fašisti povampirili sa svih strana, a bošnjački korpus nikad slabiji i razjedinjeniji. Dovoljno je samo pogledati šta se piše na temi o SDA
pa tamo likovi više mrze SDA od ratnih zločinaca i fašista koji su pokušali da nas istrijebe.
Istorija se ponavlja:
Cvetković - Maček
Milošević - Tuđman
Karadžić - Boban
Vučić - Milanović
Dodik - Čović
Matrica je bukvalno identična, smradovi nikad nisu odustali od svoje fašističke ideje. Budimo oprezni![]()
![]()
Pametnom dosta.
-
LSD
#5364 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Pa izdajnička SDA je razjedinila bošnjake, napravila od njih palestince, usput i prodala pola države.
- HarTar
#5365 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
-
galia95
#5366 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Apsolutno se slažem, ali napisati da je SDA veće zlo od agresora koji nas je ubijao 4 godine i počinio etničko čišćenje i genocid, to je za mene vrlo degutantno i bezobrazno.
SDA je veliko zlo i kancer kojeg treba odstraniti, ali kako je onda moguće da vladaju već 30 godina? Znači da ih ipak neko bira sve ove godine.
Ako je SDA veće zlo od četnika i ustaša, pa glasajmo onda na izborima, da im jebemo više mater za sva vremena! I jednima, i drugima i trećima!
Kao što sam i tamo napisao, stranci SDA lično želim sve najgore i potpuni krah i propast na izborima i u narednim godinama
-
LSD
-
LSD
- Ricken
#5369 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Ti mali komunalni radovi su za one hendikepirane jako veliki jer im omogućavaju neke normalne funkcije. Mi živimo u zemlji gdje ima jako puno hendikperanih posebno kao rezultat ratnih dešavanja, tako da te male stvari, nekima život znače.sherbett wrote: ↑17/09/2022 19:09Nije to svecano otvaranje skladista krumpira, nego vidljivost EU projekta vrijednog 2 milijuna eura, da si procitao i clanak znao bi![]()
A da se razumijes u EU projekte, znao bi i zasto je vazna vidljivost projekta i sta je to uipce
Svakako se 2 milijuna eura i velika stvar za poljoprivredu drzave i dalje ne mogu mjeriti s liftom i malim komunalnim radovima![]()
Dajte nesto istog ranga s liftom i trotoarom, hajmo dalje![]()
Opet, UN Agencije, u malom Petrovu u RS-u finansirale rekonstrukciju javne rasvjete, milion EUR, ljudi stavili naljepnice i podatke o finansijeru, niko nije zvao novinarske ekipe.
Što se tiče Zahiragića, takvih ste uvijek imali, danas čak i na najvišim funkcijama. Očigledno da je biračo tijelo vrlo slično, pa takvi tipovi prolaze u obje države.
Last edited by Ricken on 18/09/2022 00:58, edited 1 time in total.
-
galia95
#5370 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
U tome i jeste glavni problem. Sve ove nacionalističke stranke na vlasti godinama održavaju ruralne sredine i glasovi polupismenih krezubih glasača zadojenih nacionalizmom, sa sve tri strane.
SDA je u Sarajevu manje-više izgubila uticaj kakav je imala proteklih 30 godina, ali šta nam to vrijedi kada će za njih glasati horda korumpiranih papaka iz kojekakvih pripizdina koji će im opet omogućiti bitnu poziciju u vlasti.
Ista stvar i sa hrvatskim korpusom. Dok se ne pojavi neka normalna građanska, probosanska alternativa HDZ-u, mi ćemo imati prijetnje trećim entitetima i moraćemo trpiti narkomanske ispade i delirium tremens aktuelnog predsjednika Hrvatske.
- dale cooper
#5371 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Dodik s Pantovčaka
https://www.index.hr/vijesti/clanak/dod ... i_ostalo_d

Dobar članak Duhačeka.U PREDIZBORNOJ kampanji Zoran Milanović se hvalio kako su njegovo društvo, dok je bio premijer, bili kolege i kolegice iz Finske, Danske i Nizozemske, signalizirajući tako glasačima da je on prozapadno i proeuropski orijentiran.
Otkako je izabran za predsjednika RH, Milanović svira posve drugu pjesmu. Dapače, svojim je izjavama već izazivao međunarodne skandale, diplomatska traženja pojašnjenja, žestoke kritike u stranim medijima i slično, ali ga sve to nije pokolebalo, već ga je samo potaknulo da stisne gas.
Milanović o genocidu u Srebrenici: To je politička metrika
Nastavio je tako i ovih dana, ponovno se vraćajući na temu Srebrenice. Povod tome bio je članak objavljen u beogradskom listu Danas u kojemu se navodi kako je Milanović na neformalnom ručku regionalnih lidera na summitu Brdo-Brioni rekao da u Srebrenici nije počinjen genocid. Pantovčak je prvo rekao da je to "laž, a laži ne komentiramo", da bi onda Milanović stao pred kamere u Jastrebarskom i dokazao suprotno.
"Politička je metrika što je to genocid. U jednom trenutku grupa ljudi odredila, u drugom grupa ljudi presudila. To nije prirodni zakon. Padanje ove kiše možemo objasniti svim fizikalnim, pa čak i kemijskim parametrima. Ali motive za genocid, što stvarno jest genocid, to je stvar razgovora. I zato nema tabua", rekao je Milanović na pitanje novinara o genocidu u Srebrenici.
"Imam potrebu govoriti o tome što je genocid", naglasio je Milanović i još dodao: "Neću dopustiti da me zulumćare i da moram paziti na svaku riječ koju kažem i objašnjavati svaku riječ koju kažem, time ponižavati i državu i narod koji predstavljam."
Milanović doista ima potrebu govoriti o genocidu u Srebrenici, ovo nije prvi put da se dohvatio te teme. Pritom je svaki put na neki način relativizirao taj genocid.
Milanović sve više zvuči kao Dodik
"Poštujem tuđu žrtvu, ali nije sve isto. Ako sve bude genocid, moramo naći drugo ime za ono što su nacisti napravili Židovima u Drugom svjetskom ratu", rekao je Milanović u prosincu prošle godine u Komiži. Dometnuo je da on misli kako se u Srebrenici desio genocid, "ali onda za teže zločine treba novo ime".
Kada god Zoran Milanović otvori usta na temu Srebrenice, iz njih kao da progovori njegov jaran Milorad Dodik.
Pozivajući se na neimenovanog švedskog znanstvenika, Dodik je na obljetnicu genocida u Srebrenici prošle godine u intervjuu za Srnu kazao kako je nemoguće dokazati da je u Srebrenici počinjen genocid, "imajući u vidu da ne postoji lokalni genocid".
"To je i svojevrsno ponižavanje Holokausta i genocida koji su doživjeli Židovi u Drugom svjetskom ratu, a da ne pričamo o genocidu nad Srbima", elaborirao je svoje teze Dodik. Sada maltene isto čujemo iz Milanovićevih usta.
Bromansa s kabadahijom iz Laktaša
Ne, nije se Milanović kao predsjednik RH povezao s mladom finskom premijerkom Sannom Marin - dapače, ostavio ju je da ga čeka na Pantovčaku - ni s kolegama iz zapadne Europe, već je svojeg najbližeg vanjskopolitičkog partnera našao u Republici Srpskoj, i to u liku i djelu Milorada Dodika, trenutno na poziciji člana Predsjedništva BiH.
Milanović je dokazano blizak Dodiku: javno ga brani, rekao je da su veleizdajnici svi koji kritiziraju njegov savez s kabadahijom iz Lakšata i notornim negatorom genocida, čije privatno imanje posjećuje.
Problem je što građani RH za predsjednika nisu birali Milorada Dodika, već Zorana Milanovića. A sada odjednom kroz Milanovićeva usta stalno čujemo Dodika.
Srebrenica nije jedini primjer. Milanović zvuči manje-više kao Dodik kad govori o ruskoj agresiji na Ukrajinu, o Zapadu, o NATO-u, o Europskoj uniji, o Njemačkoj, o BiH, o Bošnjacima itd. Oni i dalje govore na svoje specifične načine i koristeći specifičan vokabular, ali poruke su im iste ili slične. Ne drže do europskih vrijednosti i ljudskih prava, fascinira ih moć iza koje stoji gola sila, o Vladimiru Putinu govore biranim riječima iako inače baš i ne paze što govore.
Obojica vrijeđaju i vole napadati novinare
"Netko će morati sutra položiti račune, tko je odgovoran za ovoliko smrti u Ukrajini. Jesu li krivi Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to?", "Ne znam kako bi se Putina moglo poniziti. Nemoguće ih je poraziti", "To nije rat između Rusije i Ukrajine, to je rat između globalnih igrača, liberalnog Zapada predvođenog SAD-om i Velikom Britanijom i Rusije", "NATO-u je bolje da nam se ne suprotstavlja" - je li to rekao Milanović ili Dodik?
Pred Erdoganom su jednako snishodljivi, s Orbanom se obojica rado druže. Prava je to bromansa Zorana i Milorada. Naročito kada se treba obrušiti na novinare, to također obojica obožavaju. Ne libe se ni najnižih uvreda u javnom prostoru.
Jedino je veliko neslaganje među njima, kako je otkrio sam Milanović, o broju ubijenih u Jasenovcu.
Dodik s Pantovčaka
Umjesto da vanjsku politiku, kako stoji u Ustavu, sukreira s premijerom Andrejem Plenkovićem, predsjednik RH je usklađuje sa stavovima, a bogme i interesima Milorada Dodika.
Gradskom dečku iz Zagreba očito imponira "baraba" (kako ga je nazvao) Dodik, kliknuli su jer imaju toliko zajedničkog i kao navodni socijaldemokrati (Dodikova stranka se zove Savez nezavisnih socijaldemokrata!!!).
Lijepo je što si je Zoran Milanović našao prijatelja. No loša je vijest za Republiku Hrvatsku ako se njezin predsjednik pobratimi baš s Miloradom Dodikom, od svih mogućih opcija. I jedan Dodik je previše za stabilnost ove regije, pa nije isključeno da bi još jedan, Dodik s Pantovčaka, mogao biti poguban i za Hrvatsku i za BiH.
-
emmir1
#5372 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Dobar tekst
Suština
Suština
-
galia95
#5373 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
dale cooper wrote: ↑18/09/2022 02:45 Dodik s Pantovčaka
Dobar članak Duhačeka.U PREDIZBORNOJ kampanji Zoran Milanović se hvalio kako su njegovo društvo, dok je bio premijer, bili kolege i kolegice iz Finske, Danske i Nizozemske, signalizirajući tako glasačima da je on prozapadno i proeuropski orijentiran.
Otkako je izabran za predsjednika RH, Milanović svira posve drugu pjesmu. Dapače, svojim je izjavama već izazivao međunarodne skandale, diplomatska traženja pojašnjenja, žestoke kritike u stranim medijima i slično, ali ga sve to nije pokolebalo, već ga je samo potaknulo da stisne gas.
Milanović o genocidu u Srebrenici: To je politička metrika
Nastavio je tako i ovih dana, ponovno se vraćajući na temu Srebrenice. Povod tome bio je članak objavljen u beogradskom listu Danas u kojemu se navodi kako je Milanović na neformalnom ručku regionalnih lidera na summitu Brdo-Brioni rekao da u Srebrenici nije počinjen genocid. Pantovčak je prvo rekao da je to "laž, a laži ne komentiramo", da bi onda Milanović stao pred kamere u Jastrebarskom i dokazao suprotno.
"Politička je metrika što je to genocid. U jednom trenutku grupa ljudi odredila, u drugom grupa ljudi presudila. To nije prirodni zakon. Padanje ove kiše možemo objasniti svim fizikalnim, pa čak i kemijskim parametrima. Ali motive za genocid, što stvarno jest genocid, to je stvar razgovora. I zato nema tabua", rekao je Milanović na pitanje novinara o genocidu u Srebrenici.
"Imam potrebu govoriti o tome što je genocid", naglasio je Milanović i još dodao: "Neću dopustiti da me zulumćare i da moram paziti na svaku riječ koju kažem i objašnjavati svaku riječ koju kažem, time ponižavati i državu i narod koji predstavljam."
Milanović doista ima potrebu govoriti o genocidu u Srebrenici, ovo nije prvi put da se dohvatio te teme. Pritom je svaki put na neki način relativizirao taj genocid.
Milanović sve više zvuči kao Dodik
"Poštujem tuđu žrtvu, ali nije sve isto. Ako sve bude genocid, moramo naći drugo ime za ono što su nacisti napravili Židovima u Drugom svjetskom ratu", rekao je Milanović u prosincu prošle godine u Komiži. Dometnuo je da on misli kako se u Srebrenici desio genocid, "ali onda za teže zločine treba novo ime".
Kada god Zoran Milanović otvori usta na temu Srebrenice, iz njih kao da progovori njegov jaran Milorad Dodik.
Pozivajući se na neimenovanog švedskog znanstvenika, Dodik je na obljetnicu genocida u Srebrenici prošle godine u intervjuu za Srnu kazao kako je nemoguće dokazati da je u Srebrenici počinjen genocid, "imajući u vidu da ne postoji lokalni genocid".
"To je i svojevrsno ponižavanje Holokausta i genocida koji su doživjeli Židovi u Drugom svjetskom ratu, a da ne pričamo o genocidu nad Srbima", elaborirao je svoje teze Dodik. Sada maltene isto čujemo iz Milanovićevih usta.
Bromansa s kabadahijom iz Laktaša
Ne, nije se Milanović kao predsjednik RH povezao s mladom finskom premijerkom Sannom Marin - dapače, ostavio ju je da ga čeka na Pantovčaku - ni s kolegama iz zapadne Europe, već je svojeg najbližeg vanjskopolitičkog partnera našao u Republici Srpskoj, i to u liku i djelu Milorada Dodika, trenutno na poziciji člana Predsjedništva BiH.
Milanović je dokazano blizak Dodiku: javno ga brani, rekao je da su veleizdajnici svi koji kritiziraju njegov savez s kabadahijom iz Lakšata i notornim negatorom genocida, čije privatno imanje posjećuje.
Problem je što građani RH za predsjednika nisu birali Milorada Dodika, već Zorana Milanovića. A sada odjednom kroz Milanovićeva usta stalno čujemo Dodika.
Srebrenica nije jedini primjer. Milanović zvuči manje-više kao Dodik kad govori o ruskoj agresiji na Ukrajinu, o Zapadu, o NATO-u, o Europskoj uniji, o Njemačkoj, o BiH, o Bošnjacima itd. Oni i dalje govore na svoje specifične načine i koristeći specifičan vokabular, ali poruke su im iste ili slične. Ne drže do europskih vrijednosti i ljudskih prava, fascinira ih moć iza koje stoji gola sila, o Vladimiru Putinu govore biranim riječima iako inače baš i ne paze što govore.
Obojica vrijeđaju i vole napadati novinare
"Netko će morati sutra položiti račune, tko je odgovoran za ovoliko smrti u Ukrajini. Jesu li krivi Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to?", "Ne znam kako bi se Putina moglo poniziti. Nemoguće ih je poraziti", "To nije rat između Rusije i Ukrajine, to je rat između globalnih igrača, liberalnog Zapada predvođenog SAD-om i Velikom Britanijom i Rusije", "NATO-u je bolje da nam se ne suprotstavlja" - je li to rekao Milanović ili Dodik?
Pred Erdoganom su jednako snishodljivi, s Orbanom se obojica rado druže. Prava je to bromansa Zorana i Milorada. Naročito kada se treba obrušiti na novinare, to također obojica obožavaju. Ne libe se ni najnižih uvreda u javnom prostoru.
Jedino je veliko neslaganje među njima, kako je otkrio sam Milanović, o broju ubijenih u Jasenovcu.
Dodik s Pantovčaka
Umjesto da vanjsku politiku, kako stoji u Ustavu, sukreira s premijerom Andrejem Plenkovićem, predsjednik RH je usklađuje sa stavovima, a bogme i interesima Milorada Dodika.
Gradskom dečku iz Zagreba očito imponira "baraba" (kako ga je nazvao) Dodik, kliknuli su jer imaju toliko zajedničkog i kao navodni socijaldemokrati (Dodikova stranka se zove Savez nezavisnih socijaldemokrata!!!).
Lijepo je što si je Zoran Milanović našao prijatelja. No loša je vijest za Republiku Hrvatsku ako se njezin predsjednik pobratimi baš s Miloradom Dodikom, od svih mogućih opcija. I jedan Dodik je previše za stabilnost ove regije, pa nije isključeno da bi još jedan, Dodik s Pantovčaka, mogao biti poguban i za Hrvatsku i za BiH.![]()
-
galia95
#5374 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Komentar na Indexu:
- Neprimjeren riječnik i maniri za jednog predsjednika
- Bančevanje i prijateljevanje s četnikom dodikom
- Podgrijavanje ionako napete situacije u BIH
- Proruske izjave
- Diplomatski skandali
- Srozavanje ugleda RH među normalnim svijetom
- Relativizacija genocida u Srebrenici
- Izostanak mudrosti u odnosu s premijerom (svađe na razini osnovne škole)
- kukavičko zagovaranje predaje ukrajine
- loše i krivo predviđanje ratnih događanja u ukrajini (vrhovni zapovjednik oružanih snaga!!)
- unutarnja politika nula, vanjska još gora
- ego na prvom mjestu, država na drugom.
- Neprimjeren riječnik i maniri za jednog predsjednika
- Bančevanje i prijateljevanje s četnikom dodikom
- Podgrijavanje ionako napete situacije u BIH
- Proruske izjave
- Diplomatski skandali
- Srozavanje ugleda RH među normalnim svijetom
- Relativizacija genocida u Srebrenici
- Izostanak mudrosti u odnosu s premijerom (svađe na razini osnovne škole)
- kukavičko zagovaranje predaje ukrajine
- loše i krivo predviđanje ratnih događanja u ukrajini (vrhovni zapovjednik oružanih snaga!!)
- unutarnja politika nula, vanjska još gora
- ego na prvom mjestu, država na drugom.
- House
#5375 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
hoće bugojno i srednju bosnu on repeat

bujrum, šalji bojovnike....
bujrum, šalji bojovnike....