Ti si upao kao padobranac negdj otpola pa se zato sad iscudjavas.torbica wrote: ↑17/09/2022 16:52Nikad nisi spomenuo nazivanje selama u službenim situacijama, nego pišeš kako "nikad niko nije selam nazivao prije rata" kao da je to nešto izmišljeno 94.-e a ne pozdrav star 1500 godina, i da muslimani hoće građansku državu a pozdravljaju se islamskim pozdravom, kao da to ima veze jedno s drugim. Kad si vidio da musliman nemuslimanu naziva selam? To je u islamu čak i zabranjeno. A razmisli šta izjava kako bi trebao postati islamofob govori o tebi.drug_profi wrote: ↑17/09/2022 16:35
Jeste li vi retardirani?
Ozbiljno?
Ja govorim o tome da se sluzbeni pozdrav ne koristi tamo gdje i kad treba, vec se odvrcu selami. Jel tesko razumjet da ne mozes svakom selam nazivat? I onda ja islamofob.
Pa pored vas takvih bi mozda i trebao biti.
Ti svojim poznanicima, nazivaj selam i sta god hoces. Kad prilazis osobi koju ne poznajes, komsiji kojeg znas samo iz vidjenja, reci dobar dan.
To je jebeni bon ton, to je jebeni sluzbeni pozdrav u BiH.
S kim ja zivim u 3pm.
Sta su puta meni i mojoj zeni s pika selam odvrnuli, ili u najboljem slucaju "kako ste". Posalju ga kod Suzane, Svjetlane, Zorice, Ivane, i on odvrne selam s vrata. Nemoj mi reci da nije namjerno. Ja islamofob?
Posalju ga Ivanu, Petru, Igoru, Dejanu, selam s vrata ili "kako ste". Valjda misle da je teritorija samo Bosnjacka, a svi Bosnjaci moraju biti i muslimani.
Kako u njihovim glavama izgleda građanska drzava? Sta mislis? Ko god kaze da je nepristojno odvrnuti selam nepoznatom, ili se pozdraviti sa "kako ste", automatski je islamofob.
Jel isto vazi i za hvaljen isus, pomoz bog, smrt fasizmu? Ja tebi dođem u kancelariju i sa vrata kazem smrt fasizmu... ajde? Tebi se to ne sviđa, onda ja kažem ti si fašista?
PS.Ne radimo ni ja ni ona u drzavnoj sluzbi, ona je u prodaji određenog brenda, a ja sam u nabavi u određenoj firmi.
Imamo kontakte sa strankama, kupcima, vozacima, dobavljacima...
Ja govorim o:
1. lijepom ponasanju u javnosti i sluzbenom građanskom pozdravu
2. o percepciji građanske drzave od svih kojima je problem sto je meni problem kad me pozdrave sa selam. Lazete sebe i sve nas.