SDA-All about

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#78201 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

galia95 wrote: 17/09/2022 18:44
Jesi li se sad ispuhao? E nakon ovog nadahnutog monologa, da ponovim svoje mišljenje:

SDA jeste veliko zlo, ali reći da su veće zlo od četnika i ustaša, separatista i fašista, ratnih zločinaca i ideologa etničkog čišćenja i genocida, jeste krajnje degutantno i bezobrazno!

Vi ovdje ne pljujete samo po SDA, već i po svim ostalim Bosancima i Hercegovcima koji su se borili za ovu zemlju i koji se nisu svrstali u stranačke torove, relativizirajući srbočetničku agresiju i fašističke projekte iz Beograda i Zagreba. Sramota je šta se sve ovdje piše!
halo bolan, riječ je o likovima koji su saučesnici u tome svemu. jel kontaš?

je li vidiš kako, također korumpirano društo i zemlja poput Ukrajine, ipak može da se brani na drugačiji način? i to protiv onakve sile.

ako je bilo nekih sumnji u ratu, poslije rata je vrlo jasno bilo o čemu je tu riječ i da država njima bez njih vlasti ne znači ništa i da im je svejedno hoće li tebe biti ili neće, hoće li zaklati desni ili lijevi komšija.

u mojim knjigama ih to pravi saučesnicima i u istoj rečenici.

dovoljno godina je prošlo da se može linija podvući.

a da ipak budem do kraja jasan, jer očito neki ne mogu provariti pojedine stvari: nije svaki SDAovac četnik. nije svaki čovjek koji im je vjerovao četnik. nadam se da je barem toliko jasno.

riječ je o uskom krugu ljudi u vrhu, koji su sve vrijeme protiv države bosne i hercegovine držali fige, jer je jaka država obesmišljavala cijelo njihovo postojanje.

pošto se ovdje neke stvari moraju crtati, osjetio sam potrebu i da ovo naglasim.

SDA niti Armija BiH nikada nisu vodili zločinačku politiku. nisu imali SANU memorandume, niti su htjeli podebljavati kifle. ali jesu šurovali sa takvima i obesmislili sve ono zbog čega se ušlo u rat. da su bili pošteni i na kraju tražili ovakvo nešto što se dobilo poslije dejtona, a što su suštinski i željeli, pitanje je da li bi toliko dugo rat trajao i da li bi toliko ljudi bilo ubijeno.

ljudi nisu svjesni šta znači jaka država, koja štiti svakog individualca sa njenim pasošom, a time i svakog Bošnjaka. i nisu svjesni šta im se time uzima. zato i ovoliko ibrećenje: sram te bilo đeš im to reć.

u normalnoj zemlji izdaja znači smrt ili dugotrajnu robiju.

kod nas se gleda da se njihove osjetljive duše ne uvrijede. jer šuruju sa onima koji rastaču državu.

a što oni drugi rastaču državu?

što im smeta? da nije zbog toga što bi im bilo lakše nastaviti klati, odnosno, ništa im ne bi na putu stajalo? i onda kad SDA rastače državu, kažemo, ne, nije to isto.

aha. nisu klali. samo su malo pomagali.

dobro, evo. nisu ko četnici.

samo im dodaju nož.

eto. pošteno?
Chmoljo

#78202 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

skafiskafsnjak wrote: 17/09/2022 18:53
Chmoljo wrote: 17/09/2022 18:35

malo je reći da je bezobrazno to što si napisao. čuj bolje da MENI četnici uđu. sad bih ja trebao isto biti bezobrazan i upitati te imaš li problem sa elementarnom logikom, odnosno da li si toliko ograničen da ti je argument sveden na to: ili SDA ili četnici?

kakav je to rezon? nema trećeg? nema života bez SDA? jer kažeš, ili oni, ili četnici. to je rezon polupismenog, krezubog troglodita koji vjeruje u to da se četnici spuštaju niz Vraca svaki put kad se razotkrije neki novi SDA kriminal.

kažeš, ok, razjebaju državu. i onda kažeš ali. KAKVO ALI?!?!

je li imaš dovoljno soli u glavi da shvatiš da je država ta koja će spriječiti ono što se dešavalo devedesetih? je li to toliko teško razumjeti? paramecijum bi dosad shvatio te stvari.

je li teško shvatiti da je upravo sa tom sitnicom od razjebavanja države SDA udara temelje novim pogromima?

ubijaju.

UBIJAJU.

svaki put kad ukradu i kad otkinu komad države, opet su ubili svaku žrtvu koja je poginula zbog našeg boljeg sutra.

koliko ljudi su ubili jer su nas ekonomski toliko srozali da smo se pomirili sa tim da se moramo trovati grijanjem na ugalj?

koliko ljudi su ubili jer su od zdravstvenog sistema napravili rasulo, i nedostatak doktora?

koliko ljudi su ubili zbog stresa od neimaštine, nemogućnosti liječenja?

treba li pričati o posebnoj vrsti genocida nad vlastitim narodom, tako što smišljeno održava situaciju nestabilnom i neizvjesnom i tako tjera svakoga ko može pobjeći iz ove nesigurnosti?

naravno da mogu u istu rečenicu. to su ljudi koji su sebe ubijedili da je dobar musliman koji pomogne svom bratu kojeg zaposli na budžet, da je dobar musliman koji namota na tenderu, ali da zekjat IZu, da je dobar musliman koji glasa za SDA, a da su svi ostali nevjernici.

a narod je sluđen. neće narod ni sam od sebe. neko mu treba i pokazati da može bolje. i sada kada pokazuje, šta se dešava? pa dešava se da je manji dušman Dodik, a veći Forto.

i zato, ne tupi hljeba ti da nisu isti. isti su. vezali su zastave prije rata, vezali su ih poslije rata. zemlju su u svojim glavama davno podijelili, samo nisu imali nikad hrabrosti to reći narodu. ali sve su uradili da to pokažu.
Pa eboga ti, lakse bi bilo zivjeti sa cetnicima.nego.sa sda?
Da su se Cetnici pitali, ne bi nas bilo, a ni drzave, kakve takve.

I uostalom, nije samo.SDA kriva za stanje....zajedno sa SDA , krivi su oni sto glasaju za njih...a ima ih.... I jah, SDP , trojka i.ostala bagra nece nasteliti konkurs i slicne stvari? Ma.ajte molim vas.... Oni ce pomoci siromasnima garant.

Meni ne moze SDA i Cetnik.u istu, vama.moze.... sve ok.
opet te pitam, imaš li problem sa razumijevanjem napisanog? jer poslije mog
kakav je to rezon? nema trećeg? nema života bez SDA? jer kažeš, ili oni, ili četnici. to je rezon polupismenog, krezubog troglodita koji vjeruje u to da se četnici spuštaju niz Vraca svaki put kad se razotkrije neki novi SDA kriminal.
ti napišeš ovo gore.
galia95

#78203 Re: SDA-All about

Post by galia95 »

Chmoljo wrote: 17/09/2022 19:04 dobro, evo. nisu ko četnici.

samo im dodaju nož.
Pa u tome i jeste poenta ove rasprave. SDA JESTE ZLO, ali za mene ne može biti veće zlo od prokletih gadova koji su mi pobili pola familije.

Je li to tako teško shvatiti? :thumbup:
Tananarive

#78204 Re: SDA-All about

Post by Tananarive »

bjjarmbar wrote: 17/09/2022 18:34
basicm wrote: 17/09/2022 18:19 Strasno sta se ovdje pise…
Ma pisu ljudi koji su u ratu bili u VRS i HVO. Takvima bi najbolje bilo zabraniti posjetu .ba domeni.
malko se flertuje sa fašizmom i nacizmom, samo mrvicu :kiss:
kamberovica polje

#78205 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

Onaj ko čini zlo pod velom dobre namjere i patriotizma je sto puta gori od otvorenog neprijatelja. SDA je po tom pitanju ko zloćudni, metastazirani tumor od kojeg skapavaš godinama. Država se može obnoviti, izbjeglice vratiti i eventualno se rane mogu zaliječiti da budu podnošljive.
Od korupcije umotane u patriotizam nema oporavka, samo sporo i bolno umiranje.
Chmoljo

#78206 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

galia95 wrote: 17/09/2022 19:08
Chmoljo wrote: 17/09/2022 19:04 dobro, evo. nisu ko četnici.

samo im dodaju nož.
Pa u tome i jeste poenta ove rasprave. SDA JESTE ZLO, ali za mene ne može biti veće zlo od prokletih gadova koji su mi pobili pola familije.

sjeti se toga kada idući put tebe budu ubijali, jer te država nije mogla zaštititi.
Tananarive

#78207 Re: SDA-All about

Post by Tananarive »

Chmoljo wrote: 17/09/2022 18:35
skafiskafsnjak wrote: 17/09/2022 17:56

Pa.dobro.... znaci bolje da ti cetnici udju u Sarajevo nego.da SDA ostane. Svaka ti cast.

Da se razumijemo, povraca mi se na pomen SDA.... Ali u istu recenicu sa cetnicima.ih stavljati je degutantno.

Ok., Razjebaju drzavu, istina.... Ali.covjece Boziji, uporedjujes ih s ljudima koji su izvrsili GENOCID NAD BOSNJACIMA, ljudima koji su granatirali Sarajevo u najduzoj opsadi ikada. Znam, reci ces , SDA to.isto radi 30 godina.... Sta god radili, ne ubijaju.... A koliko.je SDA kriva, kriv je i narod jer glasa.
malo je reći da je bezobrazno to što si napisao. čuj bolje da MENI četnici uđu. sad bih ja trebao isto biti bezobrazan i upitati te imaš li problem sa elementarnom logikom, odnosno da li si toliko ograničen da ti je argument sveden na to: ili SDA ili četnici?

kažeš, ok, razjebaju državu. i onda kažeš ali. KAKVO ALI?!?!

je li imaš dovoljno soli u glavi da shvatiš da je država ta koja će spriječiti ono što se dešavalo devedesetih? je li to toliko teško razumjeti? paramecijum bi dosad shvatio te stvari.

je li teško shvatiti da je upravo sa tom sitnicom od razjebavanja države SDA udara temelje novim pogromima?

ubijaju.

UBIJAJU.

svaki put kad ukradu i kad otkinu komad države, opet su ubili svaku žrtvu koja je poginula zbog našeg boljeg sutra.

koliko ljudi su ubili jer su nas ekonomski toliko srozali da smo se pomirili sa tim da se moramo trovati grijanjem na ugalj?

koliko ljudi su ubili jer su od zdravstvenog sistema napravili rasulo, i nedostatak doktora?

koliko ljudi su ubili zbog stresa od neimaštine, nemogućnosti liječenja?

treba li pričati o posebnoj vrsti genocida nad vlastitim narodom, tako što smišljeno održava situaciju nestabilnom i neizvjesnom i tako tjera svakoga ko može pobjeći iz ove nesigurnosti?

naravno da mogu u istu rečenicu. to su ljudi koji su sebe ubijedili da je dobar musliman koji pomogne svom bratu kojeg zaposli na budžet, da je dobar musliman koji namota na tenderu, ali da zekjat IZu, da je dobar musliman koji glasa za SDA, a da su svi ostali nevjernici.

a narod je sluđen. neće narod ni sam od sebe. neko mu treba i pokazati da može bolje. i sada kada pokazuje, šta se dešava? pa dešava se da je manji dušman Dodik, a veći Forto.

i zato, ne tupi hljeba ti da nisu isti. isti su. vezali su zastave prije rata, vezali su ih poslije rata. zemlju su u svojim glavama davno podijelili, samo nisu imali nikad hrabrosti to reći narodu. ali sve su uradili da to pokažu.
svaka čast uspijevaš artikulisati i jasno definisati svo zlo koje je sda, branioci tog zla se još malo koprcaju u kalu i smradu sda močvare ali akobogda neće još dugo
Janjicar

#78208 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

Kompleks mozgova koji psuju na svakom koraku prvog Predsjednika ove države.
tramvajtrojka

#78209 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Janjicar wrote: 17/09/2022 19:13
zar je Alija sveta krava kao u Indiji da ga se ne smije spomenuti, lik koji je posijao svo poslijeratno zlo koje je zadesilo bosnjacki narod , jos i dobro prolazi realno
galia95

#78210 Re: SDA-All about

Post by galia95 »

Chmoljo wrote: 17/09/2022 19:10
galia95 wrote: 17/09/2022 19:08

sjeti se toga kada idući put tebe budu ubijali, jer te država nije mogla zaštititi.
Hajd me lagano zaobiđi i pametuj nekom drugome :thumbup:

Vama su četnici manje zlo, meni nisu. Kraj priče :thumbup: :bih:
Last edited by galia95 on 17/09/2022 19:18, edited 1 time in total.
laik1981

#78211 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

Onog sto je govorio da rata nece biti? Onog sto je svojim potpisom legalizovao entitet koji je nastao na klanju i genocidu? Onaj koji je dozvolio da se njegovi podanici bogate na muci naroda?
PM72

#78212 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Uveo nas u rat ko bez qurca u svatove a njegov prvi saf se obogatio na švercu oružjem ,nakon rata nas opljačkao,ponizio,uništio...I što mu ne bi spomenuo sve do majmuna.Svaki dan.
SmokingMan

#78213 Re: SDA-All about

Post by SmokingMan »

Pa imali smo svoje četnike koji su djelovali kao jedna autonomna odmernička jedinica, kojoj se ni generali ARBIH nisu smjeli suprostaviti bez saglasnosti sa vrha.
Chmoljo

#78214 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

galia95 wrote: 17/09/2022 19:17
Chmoljo wrote: 17/09/2022 19:10

slobodno na blog pa tupi o tome ako ti je stalo samo do vlastitog mišljenja.
Login77777

#78215 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Potpisnika manjeg entiteta? Jel to taj? :lol:
bjjarmbar

#78216 Re: SDA-All about

Post by bjjarmbar »

@galia95

Raspravljas se sa ljudima koji bi vise od svega htjeli da se komunizam i skpj sutra vrati na vlast. Raspravljas se sa ljudima koji bi sutra zabranili ezan, rusili dzamije i sl… ovaj forum ti je prepun islamofoba kako medju obicnim clanovima tako i medju administracijom. Na kraju ti ovakve rasprave zavrse banovima onih koji ne odustaju od toga da su muslimani, Bosnjaci prije svega.

A kao odgovor na sve ovo ces dobit da si SDA bot iako ti ni na kraj pameti nije da glasas za tu stranku.

Lp
Chmoljo

#78217 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

laik1981 wrote: 17/09/2022 19:18

Onog sto je govorio da rata nece biti? Onog sto je svojim potpisom legalizovao entitet koji je nastao na klanju i genocidu? Onaj koji je dozvolio da se njegovi podanici bogate na muci naroda?
i da mu se ohalali sve ono u ratu, jedini je bio koji mogao uvesti red u politiku poslije rata svojim autoritetom u narodu. autoritet u stranci kad su dojagmili mira i stečenog kapitala, bio je itekako upitan.

nije to uradio. štaviše, napravio je kretenoida koji je kriminalizovao stranku i uz nju državni aparat.
Janjicar

#78218 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

tramvajtrojka wrote: 17/09/2022 19:15

zar je Alija sveta krava kao u Indiji da ga se ne smije spomenuti, lik koji je posijao svo poslijeratno zlo koje je zadesilo bosnjacki narod , jos i dobro prolazi realno
Skrnavljenje lika i djela prvog Predsjednika je najmanje sto mogu ocekivati od svog naroda koji dila hamburgere, carape, majice, jagnjetinu 11 Jula u Srebrenici...
Janjicar

#78219 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

Lahko tudjim kur*em gloginje mlatit.
galia95

#78220 Re: SDA-All about

Post by galia95 »

Chmoljo wrote: 17/09/2022 19:19

A treba da ovdje slušam baljezganja kako su četnici i ustaše, koji su počinili agresiju i genocid nad mojim narodom, manje zlo od jebene SDA? Dosta je ba više i vaše odvratne relativizacije svega i svačega!

Znači za sve što nam se desilo kriva je SDA? Alija kriv za rat? Alija nas uvukao u rat? SDA kriva jer smo nezavisna država? Trebali smo ostati u Jugoslaviji da slušam popove kako guslaju fašističke pjesme ratnim zločincima?

Kako vas više nije stid?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#78221 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

:lol: :lol:
galia95

#78222 Re: SDA-All about

Post by galia95 »

bjjarmbar wrote: 17/09/2022 19:21 @galia95

Raspravljas se sa ljudima koji bi vise od svega htjeli da se komunizam i skpj sutra vrati na vlast. Raspravljas se sa ljudima koji bi sutra zabranili ezan, rusili dzamije i sl… ovaj forum ti je prepun islamofoba kako medju obicnim clanovima tako i medju administracijom. Na kraju ti ovakve rasprave zavrse banovima onih koji ne odustaju od toga da su muslimani, Bosnjaci prije svega.

A kao odgovor na sve ovo ces dobit da si SDA bot iako ti ni na kraj pameti nije da glasas za tu stranku.

Lp
U pravu si :thumbup: I vazda isti dežurni forumski paćenici, sveznajući doktori opšte prakse :-) Jebe mi se iskreno za SDA, ali ovdje se pričaju neke nevjerovatne i vrlo opasne priče, koje više nemaju ni veze sa SDA.
PM72

#78223 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Halali
Chmoljo

#78224 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

galia95 wrote: 17/09/2022 19:24

A treba da ovdje slušam baljezganja kako su četnici i ustaše, koji su počinili agresiju i genocid nad mojim narodom, manje zlo od jebene SDA? Dosta je ba više i vaše odvratne relativizacije svega i svačega!

Znači za sve što nam se desilo kriva je SDA? Alija kriv za rat? Alija nas uvukao u rat? SDA kriva jer smo nezavisna država? Trebali smo ostati u Jugoslaviji da slušam popove kako guslaju fašističke pjesme ratnim zločincima?

Kako vas više nije stid?
počinili su genocid i nad mojim narodom. mislim šta vi jebeno mislite? da vam neki čedo sa Podgraba sere o SDA? jeste li jebeno normalni?

de pročitaj nešto, ne guraj riječi u usta i razluči šta se stvarno piše od tupave izmišljene argumentacije kada se ljudi prave nečim šta nisu, i kada se potura ono što nije rečeno.

mogu i ja tako, ali to nigdje ne vodi.

onaj ko ruši državu, priprema teren za novo klanje. ko hoće, izvadiće glavu iz dupeta i shvatiće šta se priča. ko neće, opet će tražiti kosti svojih najmilijih.
bjjarmbar

#78225 Re: SDA-All about

Post by bjjarmbar »

Pa chmoljo tebe bi sutra opet na foru zaklali sa takvim razmisljanjem :)
Post Reply