skafiskafsnjak wrote: ↑17/09/2022 17:56
Chmoljo wrote: ↑17/09/2022 17:40
Normalno da je SDA vece zlo od cetnika jer se predstavlja sa brani od tog zla, a ono sa njim suruje.
Umjesto stvaranja jake drzave i obezbjedjivanja opstojnosti naroda urusavale su se institucije, pljackali privredni giganti i kreirala odana elita koja kontrolise sve drustvene procese.
Umjesto gradjenja jake dpk mreze, u svatove zovemo lika kojem je bosnu babo u amanet ostavio.
Umjesto rasturanja i razoblicavanja srbije u tuzbi, prvog u cetnika pustamo u cipelama u dzamiju.
Umjesto jakog obavjestajnog aparata, imamo odanog lika koji lazira diplonu.
Umjesto da je nasa zadnja u politickin procesima, zlocinacke politike diktiraju tempo i orave ofanzivu kao da smo mi ti koji imamo moralnu prtljagu zbog koje se moramo pravdati.
Umjesto da 25 godina poslije imamo izvjesnu buducnost, cvijet naseg naroda odlazitrbuhom za kruhom i daleko od mogucih ratova i sukoba.
Da. Gori nego cetnici. Ne ubijaju metkom ni kamom, nego polako, pritezuci gajtan.
Pa.dobro.... znaci bolje da ti cetnici udju u Sarajevo nego.da SDA ostane. Svaka ti cast.
Da se razumijemo, povraca mi se na pomen SDA.... Ali u istu recenicu sa cetnicima.ih stavljati je degutantno.
Ok., Razjebaju drzavu, istina.... Ali.covjece Boziji, uporedjujes ih s ljudima koji su izvrsili GENOCID NAD BOSNJACIMA, ljudima koji su granatirali Sarajevo u najduzoj opsadi ikada. Znam, reci ces , SDA to.isto radi 30 godina.... Sta god radili, ne ubijaju.... A koliko.je SDA kriva, kriv je i narod jer glasa.
malo je reći da je bezobrazno to što si napisao. čuj bolje da MENI četnici uđu. sad bih ja trebao isto biti bezobrazan i upitati te imaš li problem sa elementarnom logikom, odnosno da li si toliko ograničen da ti je argument sveden na to: ili SDA ili četnici?
kakav je to rezon? nema trećeg? nema života bez SDA? jer kažeš, ili oni, ili četnici. to je rezon polupismenog, krezubog troglodita koji vjeruje u to da se četnici spuštaju niz Vraca svaki put kad se razotkrije neki novi SDA kriminal.
kažeš, ok, razjebaju državu. i onda kažeš ali. KAKVO ALI?!?!
je li imaš dovoljno soli u glavi da shvatiš da je država ta koja će spriječiti ono što se dešavalo devedesetih? je li to toliko teško razumjeti? paramecijum bi dosad shvatio te stvari.
je li teško shvatiti da je upravo sa tom sitnicom od razjebavanja države SDA udara temelje novim pogromima?
ubijaju.
UBIJAJU.
svaki put kad ukradu i kad otkinu komad države, opet su ubili svaku žrtvu koja je poginula zbog našeg boljeg sutra.
koliko ljudi su ubili jer su nas ekonomski toliko srozali da smo se pomirili sa tim da se moramo trovati grijanjem na ugalj?
koliko ljudi su ubili jer su od zdravstvenog sistema napravili rasulo, i nedostatak doktora?
koliko ljudi su ubili zbog stresa od neimaštine, nemogućnosti liječenja?
treba li pričati o posebnoj vrsti genocida nad vlastitim narodom, tako što smišljeno održava situaciju nestabilnom i neizvjesnom i tako tjera svakoga ko može pobjeći iz ove nesigurnosti?
naravno da mogu u istu rečenicu. to su ljudi koji su sebe ubijedili da je dobar musliman koji pomogne svom bratu kojeg zaposli na budžet, da je dobar musliman koji namota na tenderu, ali da zekjat IZu, da je dobar musliman koji glasa za SDA, a da su svi ostali nevjernici.
a narod je sluđen. neće narod ni sam od sebe. neko mu treba i pokazati da može bolje. i sada kada pokazuje, šta se dešava? pa dešava se da je manji dušman Dodik, a veći Forto.
i zato, ne tupi hljeba ti da nisu isti. isti su. vezali su zastave prije rata, vezali su ih poslije rata. zemlju su u svojim glavama davno podijelili, samo nisu imali nikad hrabrosti to reći narodu. ali sve su uradili da to pokažu.