SDA-All about
-
galia95
-
zbunjola71sa
#78152 Re: SDA-All about
prvo nemas ta ti mene da pitas ,pogotovo dali bi rat ili ne ,jer me ni 92-e niko nije pitao,i opet ti ponavljam sda ce nestatiskafiskafsnjak wrote: ↑17/09/2022 16:16Pa.lijepo sam te pitao....zbunjola71sa wrote: ↑17/09/2022 16:00
sta pricas ti?cuj ja zaslijepljen i meni nesto muti razum? a sda ce da nestane i bez rata![]()
Kad su oni, pa 100 mjesta pa cetnici i ostali...
Da li bi rat , a da sda nestane?
- skafiskafsnjak
#78153 Re: SDA-All about
Cuj nemam pravo pitatizbunjola71sa wrote: ↑17/09/2022 16:32prvo nemas ta ti mene da pitas ,pogotovo dali bi rat ili ne ,jer me ni 92-e niko nije pitao,i opet ti ponavljam sda ce nestatiskafiskafsnjak wrote: ↑17/09/2022 16:16
Pa.lijepo sam te pitao....
Kad su oni, pa 100 mjesta pa cetnici i ostali...
Da li bi rat , a da sda nestane?
Kakav lik..... Ti si bola gori od SDA
- drug_profi
#78154 Re: SDA-All about
Jeste li vi retardirani?torbica wrote: ↑17/09/2022 07:57Miješaš pojmove, kakve veze ima građanska država, u prevodu jednaka mogućnost za svakog da bira i bude biran bez nacionalnih kvota i ograničenja, sa tim kako se ko pozdravlja? Zašto neki musliman koji se sa svim svojim poznanicima pozdravlja sa selamom ne bi mogao biti za građansku državu?drug_profi wrote: ↑16/09/2022 22:01
A ne Hose, nisi shvatio poentu.
Svi se kunu u građansku, ali strogoizbjegavaju uljudno građanski pozdraviti, ko da ce odmah u dzehenem ako to izgovore.
Ali zato ce reci da im je vjera ispred drzave nacije svega...
Ali su za građansku, dok su god vecina... pa evo RS je građanski uređena. Sta joj fali?
Svi znamo sta. A njima krivo sto i fildzanistan nije takav.
Ali su za građansku dok je god to probitacno.
Samo sam potencirao njihovo licemjerje, a lijepo je sto su i sami svojim odgovorima doprinijeli tezi.
Ne potenciraš licemjerje nego islamofobiju.
Ozbiljno?
Ja govorim o tome da se sluzbeni pozdrav ne koristi tamo gdje i kad treba, vec se odvrcu selami. Jel tesko razumjet da ne mozes svakom selam nazivat? I onda ja islamofob.
Pa pored vas takvih bi mozda i trebao biti.
Ti svojim poznanicima, nazivaj selam i sta god hoces. Kad prilazis osobi koju ne poznajes, komsiji kojeg znas samo iz vidjenja, reci dobar dan.
To je jebeni bon ton, to je jebeni sluzbeni pozdrav u BiH.
S kim ja zivim u 3pm.
-
galia95
-
zbunjola71sa
#78156 Re: SDA-All about
zar moze neko i nesta biti gore od njih ,kad mislim da ne moze onda me ti kao ti razujevereskafiskafsnjak wrote: ↑17/09/2022 16:33
Cuj nemam pravo pitati![]()
![]()
![]()
Kakav lik..... Ti si bola gori od SDA
-
torbica
#78157 Re: SDA-All about
Nikad nisi spomenuo nazivanje selama u službenim situacijama, nego pišeš kako "nikad niko nije selam nazivao prije rata" kao da je to nešto izmišljeno 94.-e a ne pozdrav star 1500 godina, i da muslimani hoće građansku državu a pozdravljaju se islamskim pozdravom, kao da to ima veze jedno s drugim. Kad si vidio da musliman nemuslimanu naziva selam? To je u islamu čak i zabranjeno. A razmisli šta izjava kako bi trebao postati islamofob govori o tebi.drug_profi wrote: ↑17/09/2022 16:35Jeste li vi retardirani?torbica wrote: ↑17/09/2022 07:57
Miješaš pojmove, kakve veze ima građanska država, u prevodu jednaka mogućnost za svakog da bira i bude biran bez nacionalnih kvota i ograničenja, sa tim kako se ko pozdravlja? Zašto neki musliman koji se sa svim svojim poznanicima pozdravlja sa selamom ne bi mogao biti za građansku državu?
Ne potenciraš licemjerje nego islamofobiju.
Ozbiljno?
Ja govorim o tome da se sluzbeni pozdrav ne koristi tamo gdje i kad treba, vec se odvrcu selami. Jel tesko razumjet da ne mozes svakom selam nazivat? I onda ja islamofob.
Ti svojim poznanicima, nazivaj selam i sta god hoces. Kad prilazis osobi koju ne poznajes, komsiji kojeg znas samo iz vidjenja, reci dobar dan.
S kim ja zivim u 3pm.
- tramvajtrojka
#78158 Re: SDA-All about
normalno ja kao Bošnjak kad mi neko nazove selam u javnim institucijama odg dobar dan i tebi necu da ogd papcima na njihov papankuk kako oni zele , gdje na sluzbenim pozicijama treba se sluzbeni bonton poštovati a ne kako bi me doma il van ustanove pozdravio , jer ne zelim vjerske pozdrave dok popunjavam papire u opstini, znam da bi mi smetao i križ jednostavno imaju pravila profesionalnosti ako to vam smeta , lijepo na biro pa selamajte po citav dantorbica wrote: ↑17/09/2022 16:52Nikad nisi spomenuo nazivanje selama u službenim situacijama, nego pišeš kako "nikad niko nije selam nazivao prije rata" kao da je to nešto izmišljeno 94.-e a ne pozdrav star 1500 godina, i da muslimani hoće građansku državu a pozdravljaju se islamskim pozdravom, kao da to ima veze jedno s drugim. Kad si vidio da musliman nemuslimanu naziva selam? To je u islamu čak i zabranjeno. A razmisli šta izjava kako bi trebao postati islamofob govori o tebi.drug_profi wrote: ↑17/09/2022 16:35
Jeste li vi retardirani?
Ozbiljno?
S kim ja zivim u 3pm.
- skafiskafsnjak
#78159 Re: SDA-All about
Ajde sikter.zbunjola71sa wrote: ↑17/09/2022 16:36zar moze neko i nesta biti gore od njih ,kad mislim da ne moze onda me ti kao ti razujevereskafiskafsnjak wrote: ↑17/09/2022 16:33
Cuj nemam pravo pitati![]()
![]()
![]()
Kakav lik..... Ti si bola gori od SDA![]()
-
zbunjola71sa
#78160 Re: SDA-All about
to mami kuci sikter
- skafiskafsnjak
#78161 Re: SDA-All about
Jbg ona ne.voli cetnike
-
galia95
#78162 Re: SDA-All about
Smanji ba doživljaj! Pripazi malo i ti na način komuniciranja!
Napisao si da je SDA veće zlo od četnika i ustaša koji su nas ubijali i pokušali da istrijebe moj narod, i očekuješ da niko neće reagovati na takvu izjavu? Čovjek je reagovao i napisao svoje mišljenje a ti si ga automatski proglasio SDA-ovcem kao što ćeš i mene vjerovatno. Možeš ti mrziti SDA do dna duše, ali govoriti da je SDA veće zlo od agresora koji su nas ubijali 4 godine, u najmanju ruku je bezobrazno.
Last edited by galia95 on 17/09/2022 17:23, edited 5 times in total.
-
konami666
#78163 Re: SDA-All about
Ne postoji veći neprijatelj Bosne i Hercegovine od stranke SDA. Ako opet SDA postoji onda će Bosna i Hercegovina nestati u sadašnjim/trenutnim granicama, sljedeća pobjeda SDA bi bila posljednji ekser u postojanje BiH.
-
Piaty
#78164 Re: SDA-All about
E svi ste glupi vala ispali...
Umjesto da trazite najmanji zajednicki sadrzilac, vi insistirate na nekakvim glupostima.
Drug, i ja sam te pogresno shvatio ali eto ako ti velis da je to pozdrav samo za institucije onda ok, slazem se normalno
Umjesto da trazite najmanji zajednicki sadrzilac, vi insistirate na nekakvim glupostima.
Drug, i ja sam te pogresno shvatio ali eto ako ti velis da je to pozdrav samo za institucije onda ok, slazem se normalno
-
zbunjola71sa
#78165 Re: SDA-All about
i tebi i njemu sad kazem ,ja sam uvijek ljude dijelio na dvoje,na insane i na hajvane ,gdje ce te se vas dvojica svrstati ne zavisi od mene,do vas je,i da sda je zlo...dalje znategalia95 wrote: ↑17/09/2022 17:13
Napisao si da je SDA veće zlo od četnika i ustaša koji su nas ubijali i pokušali da istrijebe moj narod, i očekuješ da niko neće reagovati na takvu izjavu? Čovjek je reagovao i napisao svoje mišljenje a ti si ga automatski proglasio SDA-ovcem kao što ćeš i mene vjerovatno. Možeš ti mrziti SDA do dna duše, ali nemoj vrijeđati ljude koji su na svojoj koži u ratu osjetili šta je pravo zlo.
-
galia95
#78166 Re: SDA-All about
NE, napisao si da je SDA VEĆE zlo od četnika i ustaša, i zbog toga ti je čovjek odgovorio, nakon čega si počeo da vrijeđaš. Ako nisi dorastao forumskoj komunikaciji, nemoj onda ni podjebavati i raspirivati priču. Doviđenjazbunjola71sa wrote: ↑17/09/2022 17:26i tebi i njemu sad kazem ,ja sam uvijek ljude dijelio na dvoje,na insane i na hajvane ,gdje ce te se vas dvojica svrstati ne zavisi od mene,do vas je,i da sda je zlo...dalje znategalia95 wrote: ↑17/09/2022 17:13
Napisao si da je SDA veće zlo od četnika i ustaša koji su nas ubijali i pokušali da istrijebe moj narod, i očekuješ da niko neće reagovati na takvu izjavu? Čovjek je reagovao i napisao svoje mišljenje a ti si ga automatski proglasio SDA-ovcem kao što ćeš i mene vjerovatno. Možeš ti mrziti SDA do dna duše, ali nemoj vrijeđati ljude koji su na svojoj koži u ratu osjetili šta je pravo zlo.
Da ponovim svoj komentar:
Meni su i dalje četnici i ustaše, separatisti i fašisti, ratni zločinci i ideolozi etničkog čišćenja i genocida veće zlo od SDA, kako god okreneš.
A stranci SDA lično želim sve najgore i potpuni krah i propast na izborima i u narednim godinama
Last edited by galia95 on 17/09/2022 17:41, edited 1 time in total.
-
zbunjola71sa
#78167 Re: SDA-All about
jesam napisao i ako hoces mogu i ponoviti,i da odgovorio je i treba da odgovori,ali mi postavi ko je koga prvi i kako vrijedjao ,i ova tema nije za podjebavanje kako ti kazes i ovu pricu cu i dalje pricati,neces mi ti govoriti sta cu kako i gdje pricati
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#78168 Re: SDA-All about
Normalno da je SDA vece zlo od cetnika jer se predstavlja sa brani od tog zla, a ono sa njim suruje.
Umjesto stvaranja jake drzave i obezbjedjivanja opstojnosti naroda urusavale su se institucije, pljackali privredni giganti i kreirala odana elita koja kontrolise sve drustvene procese.
Umjesto gradjenja jake dpk mreze, u svatove zovemo lika kojem je bosnu babo u amanet ostavio.
Umjesto rasturanja i razoblicavanja srbije u tuzbi, prvog u cetnika pustamo u cipelama u dzamiju.
Umjesto jakog obavjestajnog aparata, imamo odanog lika koji lazira diplonu.
Umjesto da je nasa zadnja u politickin procesima, zlocinacke politike diktiraju tempo i orave ofanzivu kao da smo mi ti koji imamo moralnu prtljagu zbog koje se moramo pravdati.
Umjesto da 25 godina poslije imamo izvjesnu buducnost, cvijet naseg naroda odlazitrbuhom za kruhom i daleko od mogucih ratova i sukoba.
Da. Gori nego cetnici. Ne ubijaju metkom ni kamom, nego polako, pritezuci gajtan.
Umjesto stvaranja jake drzave i obezbjedjivanja opstojnosti naroda urusavale su se institucije, pljackali privredni giganti i kreirala odana elita koja kontrolise sve drustvene procese.
Umjesto gradjenja jake dpk mreze, u svatove zovemo lika kojem je bosnu babo u amanet ostavio.
Umjesto rasturanja i razoblicavanja srbije u tuzbi, prvog u cetnika pustamo u cipelama u dzamiju.
Umjesto da je nasa zadnja u politickin procesima, zlocinacke politike diktiraju tempo i orave ofanzivu kao da smo mi ti koji imamo moralnu prtljagu zbog koje se moramo pravdati.
Umjesto da 25 godina poslije imamo izvjesnu buducnost, cvijet naseg naroda odlazitrbuhom za kruhom i daleko od mogucih ratova i sukoba.
Da. Gori nego cetnici. Ne ubijaju metkom ni kamom, nego polako, pritezuci gajtan.
- Tananarive
#78169 Re: SDA-All about
sad će škafiškafbezveznjak da te napane kako nas nisu u ratu klali, a i to su radili smradoviChmoljo wrote: ↑17/09/2022 17:40 Normalno da je SDA vece zlo od cetnika jer se predstavlja sa brani od tog zla, a ono sa njim suruje.
-
bjjarmbar
#78170 Re: SDA-All about
torbica wrote: ↑17/09/2022 16:52Nikad nisi spomenuo nazivanje selama u službenim situacijama, nego pišeš kako "nikad niko nije selam nazivao prije rata" kao da je to nešto izmišljeno 94.-e a ne pozdrav star 1500 godina, i da muslimani hoće građansku državu a pozdravljaju se islamskim pozdravom, kao da to ima veze jedno s drugim. Kad si vidio da musliman nemuslimanu naziva selam? To je u islamu čak i zabranjeno. A razmisli šta izjava kako bi trebao postati islamofob govori o tebi.drug_profi wrote: ↑17/09/2022 16:35
Jeste li vi retardirani?
Ozbiljno?
S kim ja zivim u 3pm.
Ma pun forum islamofoba. Fino sam rekao - zbog ovakvih ljudi SDA dobije bar 30% vise glasova kad vidi kakvi su pojedinci sa druge strane, a predstavljaju se patriotama.
Selam alejk za drugove i drugarice
Last edited by bjjarmbar on 17/09/2022 17:47, edited 1 time in total.
-
zbunjola71sa
#78171 Re: SDA-All about
Chmoljo wrote: ↑17/09/2022 17:40 Normalno da je SDA vece zlo od cetnika jer se predstavlja sa brani od tog zla, a ono sa njim suruje.
- ortodont
#78172 Re: SDA-All about
Zastrašujuće je da ovi opet imaju najbolje kampanje, najvise se reklamiraju itd.
Ne vidim da ce narod biti ujedinjen protiv njih prije svega jer ovo moraju biti izbori za njihovo svrgavanje prije svega.
Vidim NiP i trojku ili koliko god ih bude kao jedinu mogucu alternativu, sve drugo je kraj bojim se, svaki glas koji ode mimo njih ode sda satelitima.
Amnezija je davno nastupila vezano za respiratore i desetine drugih kriminalnih radnji ovog zla od stranke, nazalost armija botova i uhljeba u institucijama radi za njih. Nadam se da grijesim i da ce mladja raja izaci, a nanama i dedama kljucati da nas ne salju ponovo u taj zagrljaj smrti.
Ne vidim da ce narod biti ujedinjen protiv njih prije svega jer ovo moraju biti izbori za njihovo svrgavanje prije svega.
Vidim NiP i trojku ili koliko god ih bude kao jedinu mogucu alternativu, sve drugo je kraj bojim se, svaki glas koji ode mimo njih ode sda satelitima.
Amnezija je davno nastupila vezano za respiratore i desetine drugih kriminalnih radnji ovog zla od stranke, nazalost armija botova i uhljeba u institucijama radi za njih. Nadam se da grijesim i da ce mladja raja izaci, a nanama i dedama kljucati da nas ne salju ponovo u taj zagrljaj smrti.
-
galia95
#78173 Re: SDA-All about
Vrlo si bahat i bezobrazan, samo to ti mogu reći.zbunjola71sa wrote: ↑17/09/2022 17:38jesam napisao i ako hoces mogu i ponoviti,i da odgovorio je i treba da odgovori,ali mi postavi ko je koga prvi i kako vrijedjao ,i ova tema nije za podjebavanje kako ti kazes i ovu pricu cu i dalje pricati,neces mi ti govoriti sta cu kako i gdje pricati
Nikad ranije nisam pisao na ovoj temi jer me boli ona stvar za SDA lopovima, kriminalcima, mafijašima, ratnim profiterima i izdajicama svog naroda.
Samo sam reagovao na izjavu da je SDA veće zlo od četnika, ustaša i ratnih zločinaca jer se s tim apsolutno ne slažem. Ali pošto je na ovoj temi nagomilana ogromna mržnja prema ovoj stranci (sasvim opravdamo), onda prolaze i ovakve izjave koje mogu uvrijediti patriote, koji nemaju veze ni sa SDA, ni sa bilo kojom drugom strankom, ali znaju kakvo zlo im se dogodilo u periodu 1992-95.
-
bjjarmbar
#78174 Re: SDA-All about
Bezveze se trudis, a vrlo vjerovatno da pricas sa pripadnikom HVO-a / VRS-a koji se predstavlja da je Bosnjak i bivsi pripadnik Armije RBiH. Porediti SDA sa agresorima ne moze niko sem njih.galia95 wrote: ↑17/09/2022 17:48Vrlo si bahat i bezobrazan, samo to ti mogu reći.zbunjola71sa wrote: ↑17/09/2022 17:38
jesam napisao i ako hoces mogu i ponoviti,i da odgovorio je i treba da odgovori,ali mi postavi ko je koga prvi i kako vrijedjao ,i ova tema nije za podjebavanje kako ti kazes i ovu pricu cu i dalje pricati,neces mi ti govoriti sta cu kako i gdje pricati
Ja svakako nikad ranije nisam pisao na ovoj temi jer me boli ona stvar za SDA kriminalcima, mafijašima, ratnim profiterima i izdajicama svog naroda. Samo sam reagovao na izjavu da je SDA veće zlo od četnika, ustaša i ratnih zločinaca jer se s tim apsolutno ne slažem. Ali pošto je na ovoj temi nagomilana ogromna mržnja prema ovoj stranci (sasvim opravdamo), onda prolaze i ovakve izjave koje mogu uvrijediti patriote, koji nemaju veze ni sa SDA, ni sa bilo kojom drugom strankom, ali znaju kakvo zlo im se dogodilo u periodu 1992-95.
- Tananarive
#78175 Re: SDA-All about
pa da se opet podsjetimo blagotvornog dejstva sda i alje u ratu, nisu oni nas ubijali u ratu ma nikako....bjjarmbar wrote: ↑17/09/2022 17:50Bezveze se trudis, a vrlo vjerovatno da pricas sa pripadnikom HVO-a / VRS-a koji se predstavlja da je Bosnjak i bivsi pripadnik Armije RBiH. Porediti SDA sa agresorima ne moze niko sem njih.galia95 wrote: ↑17/09/2022 17:48
Vrlo si bahat i bezobrazan, samo to ti mogu reći.
Ja svakako nikad ranije nisam pisao na ovoj temi jer me boli ona stvar za SDA kriminalcima, mafijašima, ratnim profiterima i izdajicama svog naroda. Samo sam reagovao na izjavu da je SDA veće zlo od četnika, ustaša i ratnih zločinaca jer se s tim apsolutno ne slažem. Ali pošto je na ovoj temi nagomilana ogromna mržnja prema ovoj stranci (sasvim opravdamo), onda prolaze i ovakve izjave koje mogu uvrijediti patriote, koji nemaju veze ni sa SDA, ni sa bilo kojom drugom strankom, ali znaju kakvo zlo im se dogodilo u periodu 1992-95.
https://hamdocamo.wordpress.com/2016/07 ... enaoruzan/