Milion ljudi za građansku BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Armin2013

#76 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Armin2013 »

Ne znam šta se može sa ovom peticijom ali znam slijedeće:
- ako ste slušali interviju nekog stranca, naravno nekog čija se pika, svi kažu isto, dok vi budete sjedili niko vam neće pomoći, dignite glas recite šta želite, možda kad bi EU vidjela da je većina za građansku pa bi se i oni malo promjenili
-mi samo znamo po kafama naglabat i po forumima pametovat, pokazali smo na protestima koliko smo spremni ustati i učiniti nešto, evo i danas imamo priliku, ko će podržati?
- treba ustati treba nešto uraditi, on nečega početi, mi šutimo a nacionalsti nam uništavaju život i tjeraju iz države
- A što se tiče Komšića, uradio je on dosta za nas, za građansku državu, samo što mi nećemo da čitamo, da se informišemo.
dr_Evil

#77 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by dr_Evil »

Armin2013 wrote: 07/09/2022 11:19 Ne znam šta se može sa ovom peticijom ali znam slijedeće:
1- ako ste slušali interviju nekog stranca, naravno nekog čija se pika, svi kažu isto, dok vi budete sjedili niko vam neće pomoći, dignite glas recite šta želite, možda kad bi EU vidjela da je većina za građansku pa bi se i oni malo promjenili
2 -mi samo znamo po kafama naglabat i po forumima pametovat, pokazali smo na protestima koliko smo spremni ustati i učiniti nešto, evo i danas imamo priliku, ko će podržati?
3- treba ustati treba nešto uraditi, on nečega početi, mi šutimo a nacionalsti nam uništavaju život i tjeraju iz države
4- A što se tiče Komšića, uradio je on dosta za nas, za građansku državu, samo što mi nećemo da čitamo, da se informišemo.
1. Istina svi to kazu, samo ne misle da potpisujes peticiju nego da dignes svoj glas protiv rezima, a ako i misle vec smo potpisali kada su Lazovic i Ivo Komsic to napravili. Ovo je blijeda kopija u sred predizborne kampanje.

2. Slazem se s tobom 100%, sve osim tog zadnjeg, nije se Komsic nesto puno zadao bio da promovise peticiju Lazovica i Ive Komsica.

3. 100%!

4. Jeste, uradio je. Sta rece kolega forumas na drugoj temi, drzao govor u UN-u i mlatnuo samar Lavrovu. Hvala mu gdje cuo i ne cuo!
Ateista

#78 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Ateista »

Benjaminsky wrote: 07/09/2022 08:57
Bodkin wrote: 07/09/2022 08:47 Najveca ubleha sto je hodala politikom. I ooet ce ga birati. Jebote zivot postace opet predsjednik sa 50 km stranicom da ukucas ime i prezime
Ta ubleha ima Zlatni ljiljan. A šta imaš ti?
Neka ga zabije sebi slobodno...
Ateista

#79 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Ateista »

dr_Evil wrote: 07/09/2022 09:50
Benjaminsky wrote: 07/09/2022 09:35

Poštovani Šejtane, :-)
Za sitnih 50 godina nitko me nije zeznuo. Ni jednom. Ili sam ja strogi ćućulajkan, beter, hablečina pa ništa ne osjećam, a s mene redovno svake godine leti perje kao u crtićima... Inače, sve ovo što raja piše strašno miriše na teoriju zavjere. Oni koji nisu za ovakvu ideju, zapitaj se, za šta su onda? Imaju sigurno neku bolju opciju. Ja ne vidim bolje opcije od građanske (vis-a-vis nacionalne). Zapravo, budući da sam ljevičar, više sam za radničku opciju...
...A ja radim ono o čemu se ne priča na ovakvim mjestima. 8-) Dovoljno sam rekao. Sve znaš, inače ne bi bio šejtan. ;-)
Citava EU se digla oko zastite licnih podataka GDPR, moraju se postaviti table gdje je radar na cesti da te ne bi uslikako bez dozvole i tako ti oduzelo privatnost, svaki dan slusamo o raznim prevarama oko nas.. iskreno ne mislim da si hablecina nego da jednostavno imas srece, za razliku od tebe mene uvijek neko zalevati, ja sam magnet za budale sto je govorio Izet F.

I ja sam strogi ljevicar, i zaista sam za gradjansku opciju, mada je ovo gradjanski postala isfurana rijec vise, ali znam da tipovi poput Zeljka K. koji su prodali obraz etnickoj(mogu slobodno reci nasljednici Mladomuslimana) stranci koja je svezala zastavu sa HDZ-om i rekla SDS-u pa gdje ste do sada cekali smo vas(a ti si stariji pa mnogo bolje znas to od mene) samo da srusi KP, ne moze predstavljati niti ljevicu, niti gradjansku opciju, a niti ima obraz vise da se lupa kod Senada.

Cinjenica ostaje da mi moramo pisati peticije vladajucoj koaliciji, a ne vladajuca koalicija nama. Komsic je u vlasti na razini drzave, Federacije, i par kantona i pored toga je clan predsjednistva, on nema cemu i kome pisati peticije, on je vlast, a ne opozcija ili gradjanin!
:thumbup:

Vise mi se gadi od bakira jer se predstavlja kao neki ljevicar, bakir bar ne glumi puno i ne predstavlja se na taj nacin vec mu je politika jasno usmjerena na konzervativce, ovaj se ulizuje ljevicarima a samo potkopava ljevicu i pokusava je unistiti.
Benjaminsky

#80 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Benjaminsky »

Ateista wrote: 07/09/2022 11:53
Benjaminsky wrote: 07/09/2022 08:57

Ta ubleha ima Zlatni ljiljan. A šta imaš ti?
A zašto ga ti nemaš? Ili ako si bio dijete, kako to da ga nema netko tvoj tko je stariji. Nemoj tako... Čovjek je dao sebe. Trebalo je ratovati protiv onih koji su htjeli uništiti domovinu? Ili za tebe Zlatni ljiljan ne znači ništa?
Benjaminsky

#81 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Benjaminsky »

Škobo Habu wrote: 07/09/2022 11:15
Benjaminsky wrote: 07/09/2022 11:08

Pa ni Komšić. Savršeniji je od Mijatovića, od Izetbegovića, od Čovića, od Dodika, od cijele Pete kolone koja BiH "misli dobro"...
Nije sitina. Ista bagra.
Argumentiraj.
Ateista

#82 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Ateista »

Benjaminsky wrote: 07/09/2022 12:08
A zašto ga ti nemaš? Ili ako si bio dijete, kako to da ga nema netko tvoj tko je stariji. Nemoj tako... Čovjek je dao sebe. Trebalo je ratovati protiv onih koji su htjeli uništiti domovinu? Ili za tebe Zlatni ljiljan ne znači ništa?
To da li ga neko moj ima i sta meni znaci nije bitno za ovu pricu, poenta je da bilo kakvo odlikovanje iz rata ne garantuje da je on dobar politicar ili da ce bilo koji drugi posao dobro raditi, ne garantuje ni da voli drzavu, tako da ne moze biti nikakav argument da ga zato treba podrzati. On je napravio poteze kojim je izdao drzavu i gradjane, od spasavanja bakira do obaranja vlade kantona koha je prva pocela konkeetno nesto raditi, sve da bi se ulizao bakiru i zbog ko zna kojih politickih interesa, tako da nakon tih poteza slobodno moze taj zlatni ljiljan zabiti sebi u guzicu.
Škobo Habu

#83 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Škobo Habu »

Benjaminsky wrote: 07/09/2022 12:13

Argumentiraj.
Šta treba argumentovati a da nije vidljivo sa najbližeg Zemljinog satelita?

Je l' rasturio koaliciju na nivou kantona e da bi spasio državu? Ima l' je više od prije u ista ova doba?

Kanton procvjet'o...
Armin2013

#84 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Armin2013 »

[

[/quote]

4. Jeste, uradio je. Sta rece kolega forumas na drugoj temi, drzao govor u UN-u i mlatnuo samar Lavrovu. Hvala mu gdje cuo i ne cuo!
[/quote]

Nije Komšić neki političar, to se slažem, on govori što misli, nema taktike, ali po mom mišljenju da nije bilo njega (da je bio Čović) teško bi ANP bio usvojen, da nije on kočio izborni zakon sada bi želje Čovića bile ispunjene. Morao je neko biti sa SDA da to koči tj. da koči SDA. A što se tiče "trojke" po meni velika greška što nisu išli u Neum da razgovaraju oko izbora, nego su otišli na TV i mi ćemo ovo mi ćemo ono. A da nije bilo protesta Schmidt bi nametnuo izborni zakon. Ne moraš ti ići u kolaliciju sa nekim ali moraš ići na sastanke boriti se, reći svoj glas a nije samo populistički sjedit i pljuvat DF. Sreća naša imamo dosta dijaspore koje je uz BiH i oni nas drže, da je do naših probosanskih političara ko zna šta bi bilo. Da se razumjemo, DF i Komšić su protivuteg Čoviću koji razbija BiH, da Hrvati u BiH predlože nekog kandidata koje je za BiH Komšić bi bio daleko od pobjednika, Komšić je rezultat inata. Meni je lično žao što SDP nema boljeg lidera, u ove što su godinama sjedili u stranci SDA i mlatili pare a šutili, ne vjerujem plaho. NEgdje treba napravit jedan rez možda se počnu ovo lopovske koalicije porit. Sa svim dešavanima oko nas mislim da su ovi izbori presudni, i da se može nešto promijenit ako bi svi glasali.
YouAreMyDestiny

#85 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by YouAreMyDestiny »

Zgadio mi se, kada je spasio Bakira 2014 godine, a onda još više kada je oborio vladu Kantona. Ljigavac, ublehaš i Bakirov lizoguzac.
Benjaminsky

#86 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Benjaminsky »

U REDU; KOMŠIĆ NE VALJA.

DAJTE MI ONDA IME NEKOGA ZA KOGA BI

ONI KOJI ŽELE GRAĐANSKU DRŽAVU MOGLI GLASATI.
pemanapemani

#87 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by pemanapemani »

Benjaminsky wrote: 08/09/2022 08:25 U REDU; KOMŠIĆ NE VALJA.

Ne može ti niko dati ime, jer već deset godina, ko god se pojavi, bude optužen od Komšića da je skriveni uzepeovac, mrzi baklavu i voli zločinačku hzhb.

Hronološki

2014., Komšić nije imao pravo kandidiranja. DF kandidat je izvjesni dedo Anto iz Livna, za kojeg niko prije i poslije Izbora više nije čuo. Deset dana prije izbora Sarajevo je bilo puno plakata kako je Martin Raguž glavni osnivač i ideolog zločinačke hb. Plakata sa dedom Antom nigdje nije bilo. Čović hladno pobjeđuje i Komšić ulazi u koaliciju sa SDA i HDZ. Prepušta sva mjesta iz hrvatske "kvote" na entitetskom i državnom nivou, osim nekog anonimusa koji je bio jedan od zamjenika u Ministarstvu prometa i komunikacija BiH.
Zaključak je da je Komšiću puno bolji kandidat bio Čović od Raguža.

2018., Komšić sabotira izbor zajedničkog kandidata ljevice i objavljuje samostalnu kandidaturu. Drugi kandidati su Zelenika i Falatar. Oboje su etiketirani kao mrzitelji baklave i ljubitelji hb. Slika Falatara i onog nekog Zvonka iz Ljubuškog je objavljena hiljadu puta, sa naznakom da je izvjesni Zvonko notorni ratni zločinac, a Falatar njegov pobočnik. Naravno, niko se nije upitao šta ratni zločinac Zvonko radi na slobodi i šta je Komšić za 12 godina uradio da se uhapsi svirepi ratni zločinac. Nakon završetka izbora, Zvonka i njegove navodne ratne zločine niko nije spomenuo.
Naravno, Komšić ponovo ulazi u koliciju sa HDZ i SDA na državnom nivou, mada se tokom izborne kampanje nalupao po obrazu kako nikad neće ući u koaliciju na državnom nivou dok se ne formira nova Vlada FBiH. Vlada FBiH iz 2014., koju je Komšić izabrao još i danas vlada.

Tokom svih ovih godina, kada god bi se stidljivo spomenulo neko potencijalno ime za građanina Hrvata, od Prlićke, Bobana, Domazeta (članovi SDP) do nekih nestranačkih kandidata, DF kerberi bi se propeli na zadnje noge da pokažu kako su navedeni hinjski uzepeovci i mrze baklavu iz dna duše.

Znači, svi drugi Hrvati su uzepeovci osim Komšića. Kladim se da će sutra Zlatko Miletić i Damir Marjanović biti proglašeni Čovićevim ljudima, a nakon toga će Željko po treći put u koaliciju sa HDZ.

Eto, sam zaključi zašto nema drugih kandidata. Neće ljudi da ih Bajrović i Suljagić proglašavaju postmodernim Pavelićima i Luburićima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#88 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Truba »

klix wrote: 07/09/2022 21:50 Zgadio mi se, kada je spasio Bakira 2014 godine, a onda još više kada je oborio vladu Kantona. Ljigavac, ublehaš i Bakirov lizoguzac.
to je zaboravljeno već :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#89 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Truba »

nema niti će biti
kao što komšo nije izgradio svog nasljednika u novom sarajevu
tako nije za sve godine postojanja DFa odredio nasljednika

takav je bio i lenjin i tito i staljin...svaka normalna zemlja i partija školuje svoj budući kadar

ima li df kakvu ljetnu školu za mlade političare?
zar za sve ove godine nisu bili u stanju nać momka ili curu koji će biti post 1982 godište i bez mrlje na karijeri da prati komšića i uči u nekoj političkoj školi da sutra bude dobar kadar
nema

niko normalan se neće s njima petljati
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#90 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by izvrsni direktor »

A zašto ga ti nemaš? Ili ako si bio dijete, kako to da ga nema netko tvoj tko je stariji.
Upravovidimo u kojem smjeru ce ici kampanja sda i njihovi botovi u buducnosti, gdje ti je otac bio u ratu, a onda poslije, sto ti dedo nema zlatni ljiljan...a vrijeme i godine odlaze u nepovrat
Kopp

#91 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Kopp »

Vecini onih koji podrzavaju Komsica nije bitan on kao on nego ideje koje dijele s njim. I oni kojima smeta to je zbog njegovih ideja. Ko god da je u pitanju trazice mu mane. Nema svrhe raspravljati.
dr_Evil

#92 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by dr_Evil »

Armin2013 wrote: 07/09/2022 14:06
Nije Komšić neki političar, to se slažem, on govori što misli, nema taktike, ali po mom mišljenju da nije bilo njega (da je bio Čović) teško bi ANP bio usvojen, da nije on kočio izborni zakon sada bi želje Čovića bile ispunjene. Morao je neko biti sa SDA da to koči tj. da koči SDA. A što se tiče "trojke" po meni velika greška što nisu išli u Neum da razgovaraju oko izbora, nego su otišli na TV i mi ćemo ovo mi ćemo ono. A da nije bilo protesta Schmidt bi nametnuo izborni zakon. Ne moraš ti ići u kolaliciju sa nekim ali moraš ići na sastanke boriti se, reći svoj glas a nije samo populistički sjedit i pljuvat DF. Sreća naša imamo dosta dijaspore koje je uz BiH i oni nas drže, da je do naših probosanskih političara ko zna šta bi bilo. Da se razumjemo, DF i Komšić su protivuteg Čoviću koji razbija BiH, da Hrvati u BiH predlože nekog kandidata koje je za BiH Komšić bi bio daleko od pobjednika, Komšić je rezultat inata. Meni je lično žao što SDP nema boljeg lidera, u ove što su godinama sjedili u stranci SDA i mlatili pare a šutili, ne vjerujem plaho. NEgdje treba napravit jedan rez možda se počnu ovo lopovske koalicije porit. Sa svim dešavanima oko nas mislim da su ovi izbori presudni, i da se može nešto promijenit ako bi svi glasali.
Slazem se ja vecinu s tobom. ALi jel ti stvarno mislis da smo mi ANP poslali kako bog zapovijeda, pri tome mu promijenili ime, dodali da mora potpisati troclano predsjednistvo, promijenili naziv komisije u "suradnju", i ono najvaznije, citav NATO proces prije 12-13 godina je stao oko toga jer ptica Dodo nije htio da pristane na upis vojne imovine na BiH - da li je to i mm pomaknuto sa mrtve tacke, naravno da nije. Nek oni salju plan reformi, neka ga ispunjavaju makar djelomicno kao i sada, nek se desava nesto, ali nemoj da budemo naivne ovce.
NATO’s partnership relations with Bosnia and Herzegovina

Bosnia and Herzegovina was invited to join the Membership Action Plan (MAP) in 2010, and presented its first Reform Programme in 2019.
Participation in the MAP does not prejudge any decision on future membership. Bosnia and Herzegovina needs to continue pursuing democratic and defence reforms to fulfil its NATO and EU aspirations and to become a well-functioning independent democratic state.
At the beginning of 2021, Bosnia and Herzegovina established the Commission for Cooperation with NATO, which coordinates the implementation of reform activities under the Reform Programme.
The Defence Minister of Bosnia and Herzegovina participated in the 2022 NATO Summit in Madrid. Allies agreed a set of additional political and practical measures to support the country in strengthening its resilience, including by developing a new defence capacity building package.

Naravno slazem se ja, da neki guzonja sa zapada zaprijeti im potpisali bi sva trojica iste sekunde, ali evo mi 15-ak godina drndamo tu vojnu imovinu i nikom nista. Puno me je Komso usrecio sa tim "ANP"-om. Vidi gore boldirano, NATO nas smatra nekom plemenskom organizacijom, a ne drzavom, kaze moramo da postanemo funkcionalna nezavisna demokratska drzava prvo. Hvala NATO gdje culi i ne culi, potpisat cemo peticiju i poslat vam, pa eto vi to zavrsite, milion potpisa.
dr_Evil

#93 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by dr_Evil »

E taj dio moras sam :)

Svaki kandidat ima temu gdje cemo da ga operemo. Bit ce da Komsica perem malo vise od ostalih jer me razocarao kao covjek i kao komunista.

Rekoh ja tebi da me svi zalevate, pa eto i Komsic jedan od njih :D
zposao

#94 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by zposao »

izvrsni direktor wrote: 08/09/2022 11:58

A zašto ga ti nemaš? Ili ako si bio dijete, kako to da ga nema netko tvoj tko je stariji.
Upravovidimo u kojem smjeru ce ici kampanja sda i njihovi botovi u buducnosti, gdje ti je otac bio u ratu, a onda poslije, sto ti dedo nema zlatni ljiljan...a vrijeme i godine odlaze u nepovrat
+1
:lol:
Benjaminsky

#95 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Benjaminsky »

Kopp wrote: 08/09/2022 12:06

Vecini onih koji podrzavaju Komsica nije bitan on kao on nego ideje koje dijele s njim. I oni kojima smeta to je zbog njegovih ideja. Ko god da je u pitanju trazice mu mane. Nema svrhe raspravljati.
Potpisujem.
dr_Evil

#96 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by dr_Evil »

Nemam ja nista protiv njegovih ideja, ni protiv Bakirovih ideja, ali vazda je bilo slusaj sta hodza prica, a ne sta radi. Problem je sta rade/ne rade.

Rece Komso nas dobri ako nastavimo gonjat Fadila zbog respiratora raspast ce se BiH. Ja ga samo citirao!
Bosanski_kralj

#97 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Bosanski_kralj »

Koja je ubleha ovaj Komšić. :-) :-)

Čega se lik dosjetio.
dr_Evil

#98 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by dr_Evil »

Bosanski_kralj wrote: 08/09/2022 13:17 Koja je ubleha ovaj Komšić. :-) :-)

Čega se lik dosjetio.
Ali doslovno:

Ivo Komšić uputio apel građanima: Podržite Principe za izmjene ustava BiH
Foto: Fena / Ivo Komšić

Ivo Komšić, član Uprave Hrvatskog narodnog vijeća u BiH, uputio je apel građanima BiH.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

“Poštovani građani Bosne i Hercegovine,

Dragi podrinjci, posavci, hercegovci, krajišnici

Imam potrebu i obavezu da vam se obratim i da vas pozovem da podržite Principe za izmjene ustava Bosne i Hercegovine koje su usuglasile organizacije civilnog društva Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatskog narodnog vijeća, Srpskog građanskog vijeća i Foruma parlamentaraca BiH 1990.

U međuvremenu Principe su podržale i broje druge organizacije civilnog društva: Mostarski krug, Centar za mir i multietničku suradnju, Udruga hrvatski Dom, Jevrjesko KHD La Benevolencije, Društvo za ugrožene narode, Fondacija Pravda za BiH, Forum građana Tuzle, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, Institut za genocid iz Kanade, Centar za promociju civilnog društva, Bosanska zajednica Australije, kao i akademske ustanove iz BIH i mnogobrojni istaknuti pojedinci iz države i inozemstva.

Vašu podršku možete pružiti putem web aplikacije www.izmjeneustava.com gdje je već podršku dalo 40.000 građana BiH, iz svih naroda, oba entiteta, Brčko Distrikta, iz domovine i inozemstva.

Frajer bez imalo stida prepisao, a kada je trebalo da se podrzi ovo, ni habera, nigdje ga! Sad kampanja pa skupljaj potpise.
Ateista

#99 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by Ateista »

Govoris o idejama o kojima prica, ili stvarnim idejama na kojim radi?
Meni se svidjela njegova prica, ali kada se ispostaviolo da ono sto radi nema nikakve veze sa tim, zgadio mi se, a vrhunac je bio kad je njegova stranka podrzala smjenu vlade KS, tada je bas pokazao kako ga je lako kupiti.
Supak i teska ubleha, ne bih mu dso glas i kad bih znao da ce covic doci umjesto njega.
dr_Evil

#100 Re: Milion ljudi za građansku BiH

Post by dr_Evil »

Ateista wrote: 08/09/2022 15:14
Govoris o idejama o kojima prica, ili stvarnim idejama na kojim radi?
Meni se svidjela njegova prica, ali kada se ispostaviolo da ono sto radi nema nikakve veze sa tim, zgadio mi se, a vrhunac je bio kad je njegova stranka podrzala smjenu vlade KS, tada je bas pokazao kako ga je lako kupiti.
Supak i teska ubleha, ne bih mu dso glas i kad bih znao da ce covic doci umjesto njega.
Kako ces tako, a jel ti fino rekao da "Ode Zukorlic, a dodje Nenad", a ti tako, mislis da je zbog para, pljuc!
Post Reply