Milion ljudi za građansku BiH
- Ateista
#51 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Ko o cemu...
Kako ga nije vise stid hodati ulicom a ne ovako nesto raditi.
Kako ga nije vise stid hodati ulicom a ne ovako nesto raditi.
-
Bodkin
#52 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Najveca ubleha sto je hodala politikom. I ooet ce ga birati. Jebote zivot postace opet predsjednik sa 50 km stranicom da ukucas ime i prezime
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Better Man
#54 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Pvo je sve smišljeno u kuhinji njegovih najodanijih saveznika SDA, a sve u cilju da se idalje očuvaju i zadrže na vlasti.
-
Benjaminsky
- dr_Evil
#56 Re: Milion ljudi za građansku BiH
A na stranu ova demagogija od supljaka covjeka, ali sjetimo se one inicijative nedavno od Lazovica i Ive Komsica za izborni zakon, pa ni ona nije mogla 100.000 skupit, a ova ubleha bi milion.
-
Benjaminsky
#57 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Zlatko Lukić
JMB 110253100038
Bobi, dajem ove podatke već 50 godina.
Kako to da me do sad nitko nije zeznuo?
- dr_Evil
#58 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Ne znas da se nije ko omrsio tvojim podatcima gdje god, a bit ce svakako da lovu drzis pod skandinavskim IDBenjaminsky wrote: ↑07/09/2022 08:59Zlatko Lukić
JMB 110253100038
Kako to da me do sad nitko nije zeznuo?
-
Benjaminsky
#59 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Znam da se nitko nije omrsio - jer mi je to posao. A zeznuo si se za lovu jer je ne držim pod skandinavskim ID-om.dr_Evil wrote: ↑07/09/2022 09:00Ne znas da se nije ko omrsio tvojim podatcima gdje god, a bit ce svakako da lovu drzis pod skandinavskim IDBenjaminsky wrote: ↑07/09/2022 08:59
Zlatko Lukić
JMB 110253100038
Kako to da me do sad nitko nije zeznuo?![]()
Najbolji su mi ovi što misle da sve znaju.
-
Kopp
- dr_Evil
#61 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Generalno svi smo mi svukuda upisivali JMBG i gdje treba i gdje ne, ali naivno je misliti da nije iskoristen gdje god u sistemu. Pogotovo danas u digitalnom dobu. Evo na prvu mi samo padnu napamet oni jadni ljudi sta ih iskoristise ko zirante u mikrokreditnim organizacijam sirom Bosne, ako se sjetite price ljudi nisu bili ziranti nikako, nego su uzimali kredite, a ovi zloupotrijebili podatke i napravili lanac ziranata. To su financije pa se otkrilo, a podatci se mogu iskoristiti za mali milion stvari.Benjaminsky wrote: ↑07/09/2022 09:03
Znam da se nitko nije omrsio - jer mi je to posao. A zeznuo si se za lovu jer je ne držim pod skandinavskim ID-om.
E hajd sad ti meni objasni kako je to tvoj posao?
- Dr Kova
#62 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Evo i moj skromni doprinos da se nakuca barem 5 stranica 
-
Benjaminsky
#63 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Poštovani Šejtane,dr_Evil wrote: ↑07/09/2022 09:08Generalno svi smo mi svukuda upisivali JMBG i gdje treba i gdje ne, ali naivno je misliti da nije iskoristen gdje god u sistemu. Pogotovo danas u digitalnom dobu. Evo na prvu mi samo padnu napamet oni jadni ljudi sta ih iskoristise ko zirante u mikrokreditnim organizacijam sirom Bosne, ako se sjetite price ljudi nisu bili ziranti nikako, nego su uzimali kredite, a ovi zloupotrijebili podatke i napravili lanac ziranata. To su financije pa se otkrilo, a podatci se mogu iskoristiti za mali milion stvari.Benjaminsky wrote: ↑07/09/2022 09:03
Znam da se nitko nije omrsio - jer mi je to posao. A zeznuo si se za lovu jer je ne držim pod skandinavskim ID-om.
E hajd sad ti meni objasni kako je to tvoj posao?
Za sitnih 50 godina nitko me nije zeznuo. Ni jednom. Ili sam ja strogi ćućulajkan, beter, hablečina pa ništa ne osjećam, a s mene redovno svake godine leti perje kao u crtićima... Inače, sve ovo što raja piše strašno miriše na teoriju zavjere. Oni koji nisu za ovakvu ideju, zapitaj se, za šta su onda? Imaju sigurno neku bolju opciju. Ja ne vidim bolje opcije od građanske (vis-a-vis nacionalne). Zapravo, budući da sam ljevičar, više sam za radničku opciju...
...A ja radim ono o čemu se ne priča na ovakvim mjestima.
- dr_Evil
#64 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Citava EU se digla oko zastite licnih podataka GDPR, moraju se postaviti table gdje je radar na cesti da te ne bi uslikako bez dozvole i tako ti oduzelo privatnost, svaki dan slusamo o raznim prevarama oko nas.. iskreno ne mislim da si hablecina nego da jednostavno imas srece, za razliku od tebe mene uvijek neko zalevati, ja sam magnet za budale sto je govorio Izet F.Benjaminsky wrote: ↑07/09/2022 09:35
Poštovani Šejtane,![]()
Za sitnih 50 godina nitko me nije zeznuo. Ni jednom. Ili sam ja strogi ćućulajkan, beter, hablečina pa ništa ne osjećam, a s mene redovno svake godine leti perje kao u crtićima... Inače, sve ovo što raja piše strašno miriše na teoriju zavjere. Oni koji nisu za ovakvu ideju, zapitaj se, za šta su onda? Imaju sigurno neku bolju opciju. Ja ne vidim bolje opcije od građanske (vis-a-vis nacionalne). Zapravo, budući da sam ljevičar, više sam za radničku opciju...
...A ja radim ono o čemu se ne priča na ovakvim mjestima.Dovoljno sam rekao. Sve znaš, inače ne bi bio šejtan.
![]()
I ja sam strogi ljevicar, i zaista sam za gradjansku opciju, mada je ovo gradjanski postala isfurana rijec vise, ali znam da tipovi poput Zeljka K. koji su prodali obraz etnickoj(mogu slobodno reci nasljednici Mladomuslimana) stranci koja je svezala zastavu sa HDZ-om i rekla SDS-u pa gdje ste do sada cekali smo vas(a ti si stariji pa mnogo bolje znas to od mene) samo da srusi KP, ne moze predstavljati niti ljevicu, niti gradjansku opciju, a niti ima obraz vise da se lupa kod Senada.
Cinjenica ostaje da mi moramo pisati peticije vladajucoj koaliciji, a ne vladajuca koalicija nama. Komsic je u vlasti na razini drzave, Federacije, i par kantona i pored toga je clan predsjednistva, on nema cemu i kome pisati peticije, on je vlast, a ne opozcija ili gradjanin!
-
pemanapemani
#65 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Komšić se 16 godina bori za građansku državu.
Koji su rezultati te borbe?
Jebemu, ako na nečemu radiš 16 godina, valjda moraš imati neke rezultate, osim onog jedinog poznatog - nije Čović u Predsjedništvu.
Onda nakon 16 godina zahtjevaš od građana da potpišu peticiju za građansku državu.
Gradiš kuću 16 godina, nisi uspio iskopati ni temelje jer si lijeni ublehaš, a onda organizuješ anketu za članove porodice u kojoj od njih zahtjevaš da se pismeno izjasne da li su uopće za gradnju kuće. Ako se ne potpišu, okriviš njih zbog toga što kuća još uvijek nema ni temelje, a ti hladno nastaviš pričati o vrsti crijepa koji će doći na krov i boji unutrašnje stolarije, dok lopata i trnokop trunu na fantomskom gradilištu kuće (građanske države).
Jebemu, ako na nečemu radiš 16 godina, valjda moraš imati neke rezultate, osim onog jedinog poznatog - nije Čović u Predsjedništvu.
Onda nakon 16 godina zahtjevaš od građana da potpišu peticiju za građansku državu.
Gradiš kuću 16 godina, nisi uspio iskopati ni temelje jer si lijeni ublehaš, a onda organizuješ anketu za članove porodice u kojoj od njih zahtjevaš da se pismeno izjasne da li su uopće za gradnju kuće. Ako se ne potpišu, okriviš njih zbog toga što kuća još uvijek nema ni temelje, a ti hladno nastaviš pričati o vrsti crijepa koji će doći na krov i boji unutrašnje stolarije, dok lopata i trnokop trunu na fantomskom gradilištu kuće (građanske države).
-
Benjaminsky
#66 Re: Milion ljudi za građansku BiH

SVE VIDIM, SVE ČUJEM, NIŠTA NE GOVORIM...
ali nisam kao ovi naši pretci...
- dr_Evil
#67 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Pa ima rezultate, usao je u kompletnu vertikalu vlasti(osim KS), dobio stolice u javnim(nekad drustvenim) preduzecima, tenderi se vrte, Erdogan malo pogura pred kampanju, ide to.pemanapemani wrote: ↑07/09/2022 09:51 Komšić se 16 godina bori za građansku državu.
Onda nakon 16 godina zahtjevaš od građana da potpišu peticiju za građansku državu.![]()
A svi cemo se sada pravit blesavi kako je smijenio predsjednika DF HNK kad su bili izbori u Mostaru jer nije pristao na izborne malverzacije u korist HDZ/SDA, iako taj po defaultu pristaje na svasta.
-
Benjaminsky
#68 Re: Milion ljudi za građansku BiH
NIJE MI JASNO. AKO NISTE ZA GRAĐANSKU BiH, ZA KAKVU STE?
- dr_Evil
#69 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Nije mi jasno, kako mozes biti za gradjansku BiH, a istovremeno glasati za (etno)nacionaliste? 
-
Benjaminsky
- dr_Evil
#71 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Pa evo ako zanemarimo da je Komsic i progutamo foru da je ljevicar, onda za njegove vjerne koalicione partnere u vlasti, SDA, HDZ i SBB mozemo staviti ruku u vatru da jesu.
Dakle etnonacionalisticki rezim trazi od tebe da potpises peticiju u sred izborne kampanje i da kazes da si za gradjansko uredjenje, a taj isti rezim je ukinuo gradjanski ustav BiH i uveo konstitutivne narode u isti, a zatim u Washingtonu, Daytonu i Mostar potpisao ih opet!?
I onda sam ja majmun taj gore sa slike, pa dobro neka sam! Eto svi cemo za Komsu naseg solidnog glasati, potpisati mu peticiju, a on ce nas braniti od zlocastog mu partnera na svim razinama vlasti Bakira(i Dragana).
- sinuhe
#72 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Svaka zemlja je gradjanska ako se u njoj odrzavaju izbori.
-
Benjaminsky
#73 Re: Milion ljudi za građansku BiH
I onda sam ja majmun taj gore sa slike, pa dobro neka sam! Eto svi cemo za Komsu naseg solidnog glasati, potpisati mu peticiju, a on ce nas braniti od zlocastog mu partnera na svim razinama vlasti Bakira(i Dragana).
[/quote]
Ne bih mu tako olako pridjevao da je etnonacionalista.
A ako griješim, nisam jedini.
I veći od mene su se znali doooobro zajebuniti. Vidi šta je Mahatma Gandi radio...
Ne pravdam se ovako, ali sve je to relativno, poštovani Zloćko.

Vidi havera kako se dopisuju!
Hitler je bio 1938. predložen za Nobela, to znaš.
Mahatma Gandi je mlatio ženu (kao i I. Newton) i imao ljubavnice od 15 godina (iz više izvora)...
Sjećaš li se zadnje replike iz filma "Neki to vole vruće"?
NOBODY IS PERFECT
Pa ni Komšić. Savršeniji je od Mijatovića, od Izetbegovića, od Čovića, od Dodika, od cijele Pete kolone koja BiH "misli dobro"...
-
Škobo Habu
#74 Re: Milion ljudi za građansku BiH
Nije sitina. Ista bagra.Benjaminsky wrote: ↑07/09/2022 11:08
Pa ni Komšić. Savršeniji je od Mijatovića, od Izetbegovića, od Čovića, od Dodika, od cijele Pete kolone koja BiH "misli dobro"...
- dr_Evil
#75 Re: Milion ljudi za građansku BiH
S kim si takav si, uvijek bilo i ostalo, na svakom jeziku ima ta poslovica, nije bez neke. Dao je ruku spasa Bakiru vise puta kad je isti bio na dnu, znaci da su ko dva brata rodjena.Benjaminsky wrote: ↑07/09/2022 11:08
Komso je insekt koji je branio Fadilove respiratore, i jos imao hrabrosti da spinuje na foru Agrokomerca. 2 puta je imao moj glas, treci put nece, vazno je sta radi, a ne sta prica.
Stajalo bi ovo gore da je Gandhi bio u koaliciji sa Hitlerom, nesto kao Staljin, pa kasnije glumio velikog pokajnika.