Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- DEMONIKA
- Laplace
#40302 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za svaki slučaj se kod nas može voziti između ograničenja i ograničenja + 10 (ja tako vozim otkad sam se zeznuo pa na ograničenju 40 bio kažnjen zbog brzine 51, mala nepažnja i otišao si preko tolerancije).
Tamo gdje nema tolerancije (npr. Srbija) možeđ voziti između ograničenja i ograničenja -10 i siguran si.
Vožnja 15 ili 25 ispod je već totalni idiotizam, ti ljudi su nesposobni i/ili idioti.
-
TLOP
#40303 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Juce cova neki u bmwu vozi ispred mene
Vidio policajce na trotoaru stoje i pricaju, bez auta ljudi,bezveze stojali i pricali, on usporio na 45 gdje je 50 ogranicenje
Pa sto brate moj sto
I generalno au svi usporili ja ne znam sta je ono
-
Dzontra_Volta
-
kakaljin
#40305 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Od kada stoje ti znakovi kad se radi pruga glavnom nikada nisam isao ispod 60 osim ako je guzva, i nikada do sada nikakva kazna nije dosla. Tako da je to vjerovatno laz i becena bomba da se jos vise uspori saobracaj, da se pokaze da remont pruge sporo ide i da se radi toga stvaraju guzve. Jer znakovi stoje samo sa lijeve strane gdje je pruga, tj ustvari da se pripazi jer zna nekad biti kamiona u lijevoj strani i stoje i istovaraju materijal.Dzontra_Volta wrote: ↑03/09/2022 10:27Neko je pisao da sad snimaju iz patrolnog auta i idu kazne za preko 50 km/h na glavnoj cesti, jer stoje table za ograničenje 40 km/h zbog radova na tramvajskoj pruzi.
Last edited by kakaljin on 03/09/2022 10:35, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- manuchao91
#40307 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kao truck drivera me najvise nervira kada na raskrsnici skrecem lijevo ili desno,osoba koja upravlja vozilom u toj traci ne ostavi mi dovoljno prostora da zapasam sa šleperom ako znate sta mislim.
npr na raskrsnici skrecem desno a srednja traka gdje je skrecem ljudi predju preko linije dodju do semafora skroz i sad ja moram malo ukrast i njihove trake da prikolica ne zakači ivičnjak udesno,
npr na raskrsnici skrecem desno a srednja traka gdje je skrecem ljudi predju preko linije dodju do semafora skroz i sad ja moram malo ukrast i njihove trake da prikolica ne zakači ivičnjak udesno,
- bitanga_sa_otesa
#40308 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
fataj veci luk 
- ZoomZoomKiwi
#40309 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne d’o bog zijanit 25 KM, kako se oporaviti od tog.
- bitanga_sa_otesa
-
Dzontra_Volta
#40311 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam ni ja vozio ispod, ali to ne znači da ti kazna neće stići nekad. Kad te snimi kamera, kazne znaju stići i nakon 6 mjeseci.kakaljin wrote: ↑03/09/2022 10:32Od kada stoje ti znakovi kad se radi pruga glavnom nikada nisam isao ispod 60 osim ako je guzva, i nikada do sada nikakva kazna nije dosla. Tako da je to vjerovatno laz i becena bomba da se jos vise uspori saobracaj, da se pokaze da remont pruge sporo ide i da se radi toga stvaraju guzve. Jer znakovi stoje samo sa lijeve strane gdje je pruga, tj ustvari da se pripazi jer zna nekad biti kamiona u lijevoj strani i stoje i istovaraju materijal.Dzontra_Volta wrote: ↑03/09/2022 10:27
Neko je pisao da sad snimaju iz patrolnog auta i idu kazne za preko 50 km/h na glavnoj cesti, jer stoje table za ograničenje 40 km/h zbog radova na tramvajskoj pruzi.
Valjda da ljudi zaborave kad su i gdje su bili taj dan.
Srećom postoji Google timeline, pa uvijek znam gdje sam bio u tom trenutku.
- Laplace
#40312 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ljudi ne razmišljaju dok voze. Znao sam na crvenom stati prije zaustavne linije (naravno, u svojoj traci) ako vidim da će sa strane prije mene neki autobus ili kamion imati zeleno. Ne samo zbog toga da olakšam vozaču nego i zato da me slučajno ne zakači jer svi nekad pogriješe.manuchao91 wrote: ↑03/09/2022 10:42 kao truck drivera me najvise nervira kada na raskrsnici skrecem lijevo ili desno,osoba koja upravlja vozilom u toj traci ne ostavi mi dovoljno prostora da zapasam sa šleperom ako znate sta mislim.
- Ateista
#40313 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako neko zbog toga vozi 50 onda bi trebao stalno drzati 50, ni to ne podrzavam jer je bespotrebno ali mogu razumjeti da se neko boji kazne. Ovo o cemu se govori su uglavnim slucajevi kocenja i usporavanja tamo gdje su kamere, uglavnom se na tim raskrsnicama uspori saobracaj i mnogi uspore na 40 - 50.Dzontra_Volta wrote: ↑03/09/2022 10:27Neko je pisao da sad snimaju iz patrolnog auta i idu kazne za preko 50 km/h na glavnoj cesti, jer stoje table za ograničenje 40 km/h zbog radova na tramvajskoj pruzi.
- Ateista
#40314 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kupi sebi normalan auto, nemoj se kurciti sa sleperom kroz grad.manuchao91 wrote: ↑03/09/2022 10:42 kao truck drivera me najvise nervira kada na raskrsnici skrecem lijevo ili desno,osoba koja upravlja vozilom u toj traci ne ostavi mi dovoljno prostora da zapasam sa šleperom ako znate sta mislim.
- Laplace
#40315 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti su poseban slučaj. Na dionici gdje je ograničenje 40:Ateista wrote: ↑03/09/2022 11:23Ako neko zbog toga vozi 50 onda bi trebao stalno drzati 50, ni to ne podrzavam jer je bespotrebno ali mogu razumjeti da se neko boji kazne. Ovo o cemu se govori su uglavnim slucajevi kocenja i usporavanja tamo gdje su kamere, uglavnom se na tim raskrsnicama uspori saobracaj i mnogi uspore na 40 - 50.Dzontra_Volta wrote: ↑03/09/2022 10:27
Neko je pisao da sad snimaju iz patrolnog auta i idu kazne za preko 50 km/h na glavnoj cesti, jer stoje table za ograničenje 40 km/h zbog radova na tramvajskoj pruzi.
- kad nema policije ja vozim 50 a on mi odmiče brzinom vjerovatno ne manjom od 80
- kad ima policije ja vozim 50 i moram kočiti do njegovih 30.
Ista dionica i isti uslovi na putu.
-
noviclan
#40316 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bih rekao da je ovo tacno, neki dan sam vidio to 40 radovi na cesti a nakon dvadesetak metara ide ono standardnih 60Dzontra_Volta wrote: ↑03/09/2022 10:27Neko je pisao da sad snimaju iz patrolnog auta i idu kazne za preko 50 km/h na glavnoj cesti, jer stoje table za ograničenje 40 km/h zbog radova na tramvajskoj pruzi.
- Dozer
#40317 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma te table 40 su samo privremenog karaktera i prestaju vaziti s prvom raskrsnicom.
Postave ih, kako neko vec rece, radi istovara s kamiona, cisto da ljudi povecaju oprez na tom lokalitetu. I ticu se samo krajnje lijeve trake.
Postave ih, kako neko vec rece, radi istovara s kamiona, cisto da ljudi povecaju oprez na tom lokalitetu. I ticu se samo krajnje lijeve trake.
-
NediM17
#40318 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ticu se samo krajnje lijeve a postavljene i na desnoj strani. 
-
Dzontra_Volta
#40319 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj ljudi. Samo kažem da je neko na ovoj temi ili na temi ZOOBS pisao da je je nekom njegovom jaranu stigla kazna jer je vozio 65 km/h - 100 KM i oduzimanje vozačke mjesec.
Pošto kupio - poto prodao.
A vi se onda sudiji žalite je li samo za lijevu traku ili se poništava nakon sljedeće raskrsnice (kao da niste nikad tuda vozili, tih znakova 40 ima svakih 100 metara maltene).
Pošto kupio - poto prodao.
A vi se onda sudiji žalite je li samo za lijevu traku ili se poništava nakon sljedeće raskrsnice (kao da niste nikad tuda vozili, tih znakova 40 ima svakih 100 metara maltene).
- Logovan
#40320 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Je li još neko primijetio crvenog mercedesa, stariji tip, joj kako vozi čovjek 
- bitanga_sa_otesa
#40321 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
situacije od jutros u pola sata voznje
ukljucenje u otesu na brzu cestu: opel corsa gamize 37 i tako se ukljucuje preskocim je, unutra glupaca nabijena na volan,do nje starija zena,nazad malo dijete ,al odmah je morala skrenut cim se popelado trake za ubrzavanje..da li to razmislja kad se tako puzevski ubacuje da ce joj dijete prvo zaginut kad je neko spici odozada??
stupska petlja : od benzinske pa do silaska na glavnu smjer ilidza me guzi debil u vehabijskom touranu 41 na sat i sve svera po cesti ,kontam gdje ce bit pjan u pola 10 ,preteknem ga ,lijeva ruka na volanu i mobitel u njoj u desnoj kafa i boli njega qrac ,coek u kafani umjesto da vozi...
izlazak s parkinga u penny stup: babetina sa opel astrom umalo se ne zakuca u mene jer njoj trebaju dvije trake da ona smota desno ,prekomplikovana radnja je to za nju i jos me nesto ubija pogledom kad sam legao na sirenu ...
sve u svemu najbolje je ne izlaziti iz kuce
ukljucenje u otesu na brzu cestu: opel corsa gamize 37 i tako se ukljucuje preskocim je, unutra glupaca nabijena na volan,do nje starija zena,nazad malo dijete ,al odmah je morala skrenut cim se popelado trake za ubrzavanje..da li to razmislja kad se tako puzevski ubacuje da ce joj dijete prvo zaginut kad je neko spici odozada??
stupska petlja : od benzinske pa do silaska na glavnu smjer ilidza me guzi debil u vehabijskom touranu 41 na sat i sve svera po cesti ,kontam gdje ce bit pjan u pola 10 ,preteknem ga ,lijeva ruka na volanu i mobitel u njoj u desnoj kafa i boli njega qrac ,coek u kafani umjesto da vozi...
izlazak s parkinga u penny stup: babetina sa opel astrom umalo se ne zakuca u mene jer njoj trebaju dvije trake da ona smota desno ,prekomplikovana radnja je to za nju i jos me nesto ubija pogledom kad sam legao na sirenu ...
sve u svemu najbolje je ne izlaziti iz kuce
- phillie
#40322 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma to si ti nesto jutros na lijevu ust'o

-
EasyMan
#40323 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj jesi ters sve ti smeta 
-
Naslovnica
#40324 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
trebosi u peni na mostarckom raskrižjubitanga_sa_otesa wrote: ↑04/09/2022 10:12 situacije od jutros u pola sata voznje
sve u svemu najbolje je ne izlaziti iz kuce![]()
- vjeshalica
#40325 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ošamari prikolicom nema ti drugemanuchao91 wrote: ↑03/09/2022 10:42 kao truck drivera me najvise nervira kada na raskrsnici skrecem lijevo ili desno,osoba koja upravlja vozilom u toj traci ne ostavi mi dovoljno prostora da zapasam sa šleperom ako znate sta mislim.
Isto tako posla jednom sa Tranzita udesno dole na Ljubljansku nekakva kobiluskara natakla se sa dzipom gore uz uzbrdicu, da stvar bude gora zauzela i dobar dio lijeve strane, kod mene crnjak na skodi prikolica, posla kofol da se skloni udesno ugasila joj se govna, nije mi se dalo maltretirat i bahato se polukruzno svintam i vratim gore pa na Dervisa Numica...fkt