Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kakaljin

#40201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

phillie wrote: 31/08/2022 17:31 A sta ako je i Auto3 /koje je bilo iza Auto2 a takodjer je brzanac/ odmah krenuo za Auto2 da pretice? :D
Nije mi se jednom desilo vec dosta puta da je cak bilo i Auto 4, jer je bilo prostora i mogli su svi preteci bez problema. Iako je moja teza da max 2 auta zajedno mogu preticati dok je treci bas problem jedino ako je bas pravo dobar vozac i razmislja 200% dok vozi.
kakaljin

#40202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

laserShow wrote: 31/08/2022 17:37
kakaljin wrote: 31/08/2022 17:34 +10 preko ogranicenja je svugdje dozvoljeno i bez ikakvih sankcija, tako da itekako ima smisla.
Ne bih rekao da je toliko. Koliko znam u de je 3km/h, u italiji 5%. Koliko znam Slovenija nema pa svi voze ispod ograničenja kada nalete na kamerice :D znaci moze se?
Ja svugdje u BiH vozim do +10 preko ogranicenja i nikada me radar nije uhvatio vec uvijek preko +11 me je slikalo.

Tako da je dozvoljeno
kabal1337

#40203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Pa ja sam stalno preticao na magistrali ove sto voze 80.
Kao zanimljivije mi zbog krivina. Onda skontas da je to sve nepotreban rizik + cestitka+ dodjes u vrh glave 20 min prije.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#40204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by laserShow »

Ja cesto prihvatam da je mozda do mene, jbga nismo svi isti, nemamo svi isti kapacitet da nesto shvatimo, ali ne mogu da shvatim kako neko moze prozivati nekoga što vozi 10km/h ispod max ograničenja, a u istoj rečenici on kaže kako vozi 10km/h preko ograničenja. Koja je razlika onda :D

Ne mislim licno na bilo kojeg forumasa, vec uopsteno.
last mohicans

#40205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by last mohicans »

kakaljin wrote: 31/08/2022 17:39
phillie wrote: 31/08/2022 17:31 A sta ako je i Auto3 /koje je bilo iza Auto2 a takodjer je brzanac/ odmah krenuo za Auto2 da pretice? :D
Nije mi se jednom desilo vec dosta puta da je cak bilo i Auto 4, jer je bilo prostora i mogli su svi preteci bez problema. Iako je moja teza da max 2 auta zajedno mogu preticati dok je treci bas problem jedino ako je bas pravo dobar vozac i razmislja 200% dok vozi.
Ne mora biti toliko top vozač koliko ovisi od onog prvog za koga ne znas koliko ima snage i hoce li dobrano usporiti kad pređ3 veci dio šlepera i ovisi da li je pravac dovoljno dug i pregledan. Nije ni auto iz kontra smjera tako opasno ako je pravac. Svako normalan će stati ili usporiti u takvim situacijama.
kakaljin

#40206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

laserShow wrote: 31/08/2022 17:42 Ja cesto prihvatam da je mozda do mene, jbga nismo svi isti, nemamo svi isti kapacitet da nesto shvatimo, ali ne mogu da shvatim kako neko moze prozivati nekoga što vozi 10km/h ispod max ograničenja, a u istoj rečenici on kaže kako vozi 10km/h preko ograničenja. Koja je razlika onda :D

Pa problem je sto sa ogranicenjem koje pise u gradu Sarajevu imas zeleni val i kad vozis tako mozes proci puno veci dio grada bez zaustavljanja, a kad vozis ispod velika je vjerovatnoca da ces se zautaviti na skoro svakom semaforu.

A u ostalom sto se nebi vozilo onoliko koliko pise na znaku akd se zna da do +10 je bez sanskcija i nema nikakve potrebe voziti ispod ogranicenja, a ako vec vozis ispod onda ocekuj da ce te neko preteci i da ces smetati drugim ucesnicima u saobracaju i da se pripremis da se sklonis na najbezbolniji nacin da propustis te koje voze po ogranicenju i +10 preko.
kakaljin

#40207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

last mohicans wrote: 31/08/2022 17:45
kakaljin wrote: 31/08/2022 17:39

Ne mora biti toliko top vozač koliko ovisi od onog prvog za koga ne znas koliko ima snage i hoce li dobrano usporiti kad pređ3 veci dio šlepera i ovisi da li je pravac dovoljno dug i pregledan. Nije ni auto iz kontra smjera tako opasno ako je pravac. Svako normalan će stati ili usporiti u takvim situacijama.
Razumijemo se potpuno. Svakako nakon nekog perioda vidis da li taj ispred tebe moze voziti da te vuce ili ces morati cekati da i njega preteknes prvom prilikom. To se sve prati ko kako vozi kad obracas paznju na sve ucesnike u saobracaju.
phillie

#40208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by phillie »

Ma nije ni karta za autobus skupa hahahahaha

@laserShow

U nasem zakonu kazne za prekoracenje brzine pocinju od prekoracenja za 11km/h od propisane. 11-20; 21-30; 30+
Dozer

#40209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

ado_n wrote: 31/08/2022 13:17
Dozer wrote: 31/08/2022 12:26 Logicno.
Nikad ne idem u preticanje na nesigurno. Nema mrtvih krivina, prekratkih dionica i sl.

Ali, isto tako ne zelim cuclati 20-30 ispod ogranicenja za klocevima koji ne smiju preticati iz ma kojeg razloga.
Što ne mogu te šuplje priče.
jedimo mjesto gdje možeš preticati"kloceve" koji,kako ti kažeš,idu 20-30 ispod ograničenja je autoput.
Ko to još ide 30 km na sat ako je npr.ograničenje 50,ili 50 ako je 70 ograničenje..
Ja vozim uvijek 10-20 preko ograničenja i klocevi ,baš kao i neki ovdje na forumu, me pretiču..jer ja sam njima i njihovim bijesnim autima prespor,
kloc se nabije iza tebe na metar,da može izguro bi te sa ceste,svira,klocovi uvijek negdje žure,kloc u tvoj svojoj glupavoj glavurini ne konta da i sa
bijesnim autom možeš normalno voziti
ko će čekati u koloni,jebo ti to,odoh ja u preticanje,taman da mrtvih bude..tipično razmišljanje jednog kloca
Kuda ti vozis majstore....? BiH?
Pa ovdje vecina stalno vozi ispod ogranicenja, a onda oni koji voze po ogranicenju ili 10-20 brze njima izgledaju k'o divljaci i trkaci.
Elaborirali smo ovo vec X puta.
Npr. Po Sarajevu 90% vozaca cucla 45-50 na ogranicenju 60, na sta je i nastiman zeleni val na glavnoj dzadi, i tako stvaraju guzve svaki hebeni dan
Ili, Lasva-ulaz na AP. Ogranicenje 100, stpji znak mjesecima. Ali jok, klocevi vecinom ne prelaze 70-80.
Ima ovoga gomila.

P.S. "sarajlijice" su dosljaci, "sarajlije" starosjedioci.
Last edited by Dozer on 31/08/2022 18:12, edited 1 time in total.
NediM17

#40210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Nece bit' bas tako da se vozi ispod ogranicenja, jbt. vozis 10-20 km/h preko ogranicenja i opet si najsporiji. :mrgreen:
Dozer

#40211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

drug_profi wrote: 31/08/2022 15:13
il dottore wrote: 31/08/2022 14:58 vecina ovih koji smatraju Dozera ili npr Drug Profi agresivnim vozacima
Ne znam sta je definicija agesivnog vozaca pa da bih rekao jesam li ili nisam.
Imao manji udes na ledu davne 1989. Stigao na semaforu nekog. Mom autu ogrebotina na laku bila. Ovaj drugi R4 truhlovina sav se raspo.
I morala policija doci. Broji se kao udes.

I nikad vise mojom krivicom, a izbjegao sam bar dva-tri teska udesa tudjom krivicom jer sam gledao cestu 360° i nisam po svaku cijenu koristio svoju prednost, dakle sklanjao sam se drugima da se izbjegne udes u kojem bih bio kolateral. Evo za 35 godina voznje. A preticem kad god mogu i kad god mi neko smeta. Uvijek ima majmuna koji se trkaju sa mnom. Takve onda pustim ako ne mogu da ih obidjem bezbjedno.
I to je ono sto govorim ovdje. kakve su to budalstine u vama? Ne morate da se sklonite? Znaci pusticete da se neko sjebe jer vas zakon nece kriviti za udes i ne obavezuje vas da se sklanjate.
E pa samo sam porucio takvima da ce najvjerovatnije na kraju biti uvuceni u udes pa nek poslije misle sto im je to trebalo.
Upravo to :thumbup:
Isti sam ti takav. Budale pustim, bez obzira na svoju zakonsku prednost. Trkacima se sklonim, hajte svojim putem.
A one koji mu se pocnu kurciti nesto kad ih stignem, pa nesto ne daju ili jos gore nece da prikoce da se vratim iako sam ih vec prestigao, hladno cu ih skrkati s ceste. Jedan primjer licni sam vec opisao, a imao sam jos 1 sa sluzbenim autom.
Ja tu nemam pardona.
ado_n

#40212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ado_n »

kabal1337 wrote: 31/08/2022 17:24
ado_n wrote: 31/08/2022 17:12

Reci mi razlog zašto da to bilo ko uradi.
Ako je ograničenje npr.50 na sat a ja idem npr.malo ispod 70, zašto bih ja ili bilo ko trebao da se sklanja desno.
Mogu samo da mu izađem u susret tako što ću smanjiti brzinu ako vidim da se kloc muči da me pretekno.
Čivjeku koji zna preteći i ima kola sa puno konja,mojih 70 na sat neće predstavljati problem.
Klocevima koji sa 60 konja pretiču se ne treba ni usporavati ali se to uradi zbog nedužnih ljudi koje taj kloc može ubiti
Evo ja cu licno svaki put uraditi. Nit zelim da se trkam, nit zelim da mi se ko ljepi na guzicu duzim putem.
Upalim desni zmigavac, cim je slobodno iz suprotnog i nek pici i fura.
Poštujem.
Niko ne želi da se trka a niti da mu se lijepe za gujicu ali protiv"lijepljenja za gujicu" možeš malo uraditi.
Maknem se i ja desno npr.kada vozim makadamom a lik se priljepi na pola metra ili u nekim situacijama kada mogu i da idem brže ali neću jer u tom trenutku vozim sa nedovoljno ugrijanim motorom
nemezis

#40213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nemezis »

kakaljin wrote: 31/08/2022 17:46
laserShow wrote: 31/08/2022 17:42 Ja cesto prihvatam da je mozda do mene, jbga nismo svi isti, nemamo svi isti kapacitet da nesto shvatimo, ali ne mogu da shvatim kako neko moze prozivati nekoga što vozi 10km/h ispod max ograničenja, a u istoj rečenici on kaže kako vozi 10km/h preko ograničenja. Koja je razlika onda :D

Pa problem je sto sa ogranicenjem koje pise u gradu Sarajevu imas zeleni val i kad vozis tako mozes proci puno veci dio grada bez zaustavljanja, a kad vozis ispod velika je vjerovatnoca da ces se zautaviti na skoro svakom semaforu.

A u ostalom sto se nebi vozilo onoliko koliko pise na znaku akd se zna da do +10 je bez sanskcija i nema nikakve potrebe voziti ispod ogranicenja, a ako vec vozis ispod onda ocekuj da ce te neko preteci i da ces smetati drugim ucesnicima u saobracaju i da se pripremis da se sklonis na najbezbolniji nacin da propustis te koje voze po ogranicenju i +10 preko.
Pa zašto onda ne voziš onoliko koliko piše na znaku? Sankcija nema za +10 ali nema ni za - 10. Ovaj koji vozi sporije kao nekome smeta a ovaj što vozi brže on ne smeta?
shbc

#40214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shbc »

kakaljin wrote: 31/08/2022 17:36
shbc wrote: 31/08/2022 17:33 Mene samo jedna stvar nervira kod preticanja. To je preskakanje auta kada je kolona, pogotovo kada je na celu kolone kamion. Jarane, svi hocemo da ga predjemo. Cekaj svoj red
Nije problem cekati ako taj prvi krene na vrijeme a ne da odugovlaci sa preticanjem. Pa kad bude cista sitaucija a taj prvi ne odradi to i zajebe sve iza sebe pa opet cekaj isprekidanu za preticanje.

Pa vjerovatno taj sto preskace je na vrijeme razmisljao i pripremio se za preticanje dok taj ispred je haman spavao za volanom i neije krenu kad je nastala dobra situacija za preticanje.
Milion puta mi se desilo da krene preskakanje cisto iz obijesti. Preskace recimo mene koji sam treci u redu iza kamiona dok onaj prvi pretice kamion. O tome pricam. Kod takvih i meni dodje da budem dzukac pa pritisnem gas i ostavim ga da cami u lijevoj traci
Laplace

#40215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Leopard_SA wrote: 31/08/2022 13:19
Laplace wrote: 31/08/2022 13:14
Ni tu se ne oslanjam na postupke (još manje na solidarnost) vozača otkad mi je kao početniku lik dao desni žmigavac a ja za svaki slučaj sačekao da vidim hoće li ipak krenuti desno (prema signalizaciji bih se ja mogao uključiti na glavnu cestu). Lik je samo produžio pravo sa sve upaljenim žmigavcem. Da sam krenuo bio bih kriv.
Meni je ovo lik uradio na polaganju vozackog ispita :lol:
I to da čujem, mada me od naših vozača ni to ne čudi. Koliko neko treba biti idiot da nešto takvo uradi auto školi, i to na ispitu?
Laplace

#40216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 31/08/2022 13:25
Laplace wrote: 31/08/2022 13:01

Common sense je da neću skakati u nabujalu rijeku nadajući se da će men neko spasiti. Isto tako, neću ulaziti u preticanje ako nisam siguran da se mogu vratiti nazad u desnu traku neovisno o tome šta rade ostali učesnici u saobraćaju. Radije ću voziti za kolonom na povećanom odstojanju (nikad ne znaš šta mogu naprijed uraditi) nego uletiti u situaciju da se vadim iz makazica.
Profesore, nije sve crno bijelo. Moze covjek i pogresno procijeniti, moze krenuti da pretekne i tebe i tog ispred pa se ispostavi da nema mjesta, moze krenuti na cistoj cesti pa u po preticanja ga mora prekinuti. Moze biti mjesta, ali ga ti zatvoris jer si ubrzao dok te preticu, ili je onaj prvi ooceo kociti...
Common sense je da ce gledati da se izvuce sa sto manjim poslejdicama. Ako ces ti u desnoj traci biti pravnik i tvrditi da se ne moras pomaci, u redu...
Bice onda sta bude, ali to nije common sense, vec no sense u desnoj traci.
Jasno. Ovo podebljano su mi više puta uradili, srećom ne u kritičnim situacijama i svaki put sam imao dovoljno vremena da odustanem. Naravno, nikad ne krećem ako u trenutku početka preticanja nemam čist povratak nazad ali se desi da u početku preticanja imam čist prostor za vraćanje u desnu a ovaj ispred ubrza i prilijepi se za vozilo ispred njega. Saobraćaj je dinamičan a mnogi na to ne računaju, još više ih uopšte ne prati situaciju oko sebe.

Lik blizu Doboja mi je počeo ubrzavati dok sam skoro bio u fazi da se vratim u desnu, toliko naglo da se izravnao sa mnom. Kad sam počeo da kočim (jer vozilo ide iz suprotnog smjera) ovaj skontao i počeo da koči. Srećom, uspio sam da se vratim iza njega (jer ispred nije bilo sigurno). On se izvinjava i na sljedećem pravcu me pušta.

Možeš doći u tu situaciju silom prilika ali u nju ne ulaziš svjesno.

Btw, apsolutno nikad nisam nikoga sprečavao da me pretekne. Ne toliko zbog njega koliko zbog sebe i onog iz suprotnog smjera. Ne ostaviti prostor kamikazi da se vrati u desnu traku ne dolazi u obzir, to bi bila čista ludost.
Laplace

#40217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 31/08/2022 13:26
canvra888 wrote: 31/08/2022 13:18

Može itekako. Uska cesta, a lik iza tebe nije na jedno 30 metara rastojanja, tako da bi svako tvoje naglo kočenje predstavljalo rizik za potencijalni udes.
Ne mora kocenje biti naglo, lagano usporis da se moze ukljuciti.
Ovisi o situaciji. Bio sam u situacijama da sam morao kočiti baš naglo jer bi se inače ovaj što pretiče frontalno sudario. U tim situacijama sam čak i držao razmak ali su ovi loše procijenili i ne bi stigli da me preteknu prije kontakta sa vozilom iz suprotnog smjera.
Laplace

#40218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

shandrprcSA wrote: 31/08/2022 14:08

debila i krivih drva...
Pa dobro, vozila ispred su obavezna da mu naprave prostor da se ubaci u desnu traku. :D

[Da malo zakuham.]
kabal1337

#40219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

ado_n wrote: 31/08/2022 18:11
Poštujem.
Niko ne želi da se trka a niti da mu se lijepe za gujicu ali protiv"lijepljenja za gujicu" možeš malo uraditi.
Maknem se i ja desno npr.kada vozim makadamom a lik se priljepi na pola metra ili u nekim situacijama kada mogu i da idem brže ali neću jer u tom trenutku vozim sa nedovoljno ugrijanim motorom

Ovo radim kada vozim magistralnom cestom, gdje postujem ogranicenje ako je 80 uvijek vozim 80. Ne vozim nikad ispod bila to kisa, snijeg itd
drug_profi

#40220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Laplace wrote: 31/08/2022 20:01 Možeš doći u tu situaciju silom prilika ali u nju ne ulaziš svjesno.
Pa bravo. O čemu pričamo drugo?
kakaljin

#40221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

shbc wrote: 31/08/2022 19:21
kakaljin wrote: 31/08/2022 17:36

Nije problem cekati ako taj prvi krene na vrijeme a ne da odugovlaci sa preticanjem. Pa kad bude cista sitaucija a taj prvi ne odradi to i zajebe sve iza sebe pa opet cekaj isprekidanu za preticanje.

Pa vjerovatno taj sto preskace je na vrijeme razmisljao i pripremio se za preticanje dok taj ispred je haman spavao za volanom i neije krenu kad je nastala dobra situacija za preticanje.
Milion puta mi se desilo da krene preskakanje cisto iz obijesti. Preskace recimo mene koji sam treci u redu iza kamiona dok onaj prvi pretice kamion. O tome pricam. Kod takvih i meni dodje da budem dzukac pa pritisnem gas i ostavim ga da cami u lijevoj traci
A zasto nisi upalio lijevi zmigavac i krenuo za tim prvim.

Koliko se puta meni desilo da vidim da je tamo neko isred mene 5-6 auta krenuo da pretice i ja cekam hoce li jos neko krenuti i niko ne krece i ja krenem preticati a ima ispred mene jos auta. Sta ja tu mogu sto se neko necka hoce li krenuti ili ne kad je slobodno za preticanje.

Mora se tu brzo razmisljati, nema tu neckanja kada se vozi i kada se treba preticati.

A to da das gas i da ga ostavis u lijevoj jer ti nisi krenuo na vrijeme vec ovaj iza je na vrijeme krenuo je bezobrazno sa tvoje strane ako ces ga namjerno pokusati ostaviti da pogine ili napravi udes
Laplace

#40222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

vrbas1979 wrote: 31/08/2022 14:32
zdruzdjo wrote: 31/08/2022 09:45

A sta mislis o tome da vozis kanjonom neretve i ista stvar se desava. i neko u toj desnoj traci u djelicu sekunde kad ti krenes u njega desno da ga istisnes i napravis bocni sudar, odluci da razmislja na nacin "bolje ja namotam u njega i da ga ga odbijem pa nek se zapuca u kamion iz suprotnog smjera kad je krembil, nego da me spuca bocno i odbije pa ja zavrsim na dnu neretve".
Znaci kompletan motor sa mjenjacem bi ti zavrsio u prsima a man znak na celu.
Recimo, meni bi to na tom mjestu bio prvi instinktivni potez sigurno. Bolje ti sa man-om na celu nego ja na dnu neretve, dok ti veselo stojis na cesti i gledas zguljeni bok.

Ima nesto sto se u zakonu zove: "prilagoditi voznju uslovima na putu".
Sve sto se nalazi na putu(kamenje, pijesak, blato, lisce, snijeg, poledica, voda, kamioni, auta, sporaci, kompletna situacija, pjesaci, zivotinje..... je "uslov" na putu..i to prilagodjavanje znaci i nezapocinjanje radnje ukoliko se nemoze poceti i zavrsiti bez ugrozavanja ikoga
Ti se mozes na kuxxx nasaditi ali neces nicim opravdati to kad pokusas da spucas nekoga u bok samo zato sto si ti bio nepromisljen i brzoplet pa poceo da vrsis nesigurnu radnju.
A jok ne dopire to do njih niti su pojedini ovdje sposobni razmišljali o tome. Ima ih ovdje nekolicina koji misle da hladno tako mogu zgurati auto sa boka u kanal ili rijeku i da će nastaviti nonšalantno voziti na more. Pri brzini od 80+ ako dođu u bilo kakav kontakt sa autom na boku svi idu nepovratno samljeveni u tri vražije. Pa i ta situacija sa kanjonima gdje postoji metalna ograda, gdje oni misle zgurati vozilo sa boka? Nema tu izgleda razmišljanja niti faktora koje si pobrojao. Ovo je taj mentalni sklop: ovi ispred smaraju sporom vožnjom, idem ja pa šta bude, a ako naleti neko iz suprotnog ja ću ovog sa boka izgurati jer mi nije napravio prostor i neokrznut ću dalje na more. Kakvi umovi.

Situacija je vrlo vrlo jednostavna i jasna: pri brzini od 80+ kmh bilo kakav kontakt sa vozilom sa boka i u momentu dok dolazi vozilo u susret će dovesti do teške saobraćajne nesreće, najmanje 2-3 vozila u udesu, mnogo invalida i mrtvih, mnogo materijalne štete i zatvorskih kazni.
Ljudi previše gledaju američke akcione filmove sa takvim scenama, koje su totalno nerealne. Možda bi bilo bolje da pogledaju YouTube klipove sa nazivima tipa "Idiots on road" itsl. Tu bi možda vidjeli pokoju realnu situaciju koja nastave takvim kontaktom.
Laplace

#40223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 31/08/2022 15:04
kabal1337 wrote: 31/08/2022 14:55

Jarane ko tu ulijece u makaze? Ti ili ovaj sto normalno vozi
kakve ba makaze?
jel ba toliko tesko shvatiti sta se pise.
Krenes u preticanje na sasvim preglednom prostoru, recimo imas to jedno auto ispred sebe i sleper. I taj ispred dok ti pretices ljubi sleper u guzicu, i ne da ti da se ubacis. Znaci sasvim cista cesta, ti neces da rizikujes preticanje slepera jer nemas dovoljno pregledne ceste i tako se vozis kraj majmuna pokusavajuci da se vratis desno, a on ti ne pravi prostor. U tome se pojavljuje i vozilo iz kontra smjera i ti moras na silu da se sklanjas.
Jeste care, kriva su obojica, ali jebe mi se za propise kad treba spasavati glavu pa cu ja lijepo na silu desno.
U takvoj situaciji pretičeš obojicu ili nikoga. Jednostavno.
kakaljin

#40224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Laplace wrote: 31/08/2022 20:50
drug_profi wrote: 31/08/2022 15:04

kakve ba makaze?
jel ba toliko tesko shvatiti sta se pise.
Krenes u preticanje na sasvim preglednom prostoru, recimo imas to jedno auto ispred sebe i sleper. I taj ispred dok ti pretices ljubi sleper u guzicu, i ne da ti da se ubacis. Znaci sasvim cista cesta, ti neces da rizikujes preticanje slepera jer nemas dovoljno pregledne ceste i tako se vozis kraj majmuna pokusavajuci da se vratis desno, a on ti ne pravi prostor. U tome se pojavljuje i vozilo iz kontra smjera i ti moras na silu da se sklanjas.
Jeste care, kriva su obojica, ali jebe mi se za propise kad treba spasavati glavu pa cu ja lijepo na silu desno.
U takvoj situaciji pretičeš obojicu ili nikoga. Jednostavno.
Da da treba nastaviti preticanje kada se pojavi vozili iz suprotnog pravca a kamion pored koji je dug a imas opciju ubaciti se iza tj izmedju slepera i auta a ovaj ti ne da da se ubacis a ako bi kocio trebalo bi ti duze vremena nego da skrenes desno u njega sta bi ti izabrao frontalni sudar ili izbjegavanja frontalnog sudara udarajuci u auto sa desne strane.
kabal1337

#40225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

prica ti je nigdje veze, auto prosjecno je dugo 4.5 m. Svako iskusniji ko pretice prilizi se vozilu ispred i kad treba zapocet radnju ispali se.

Znaci da imas sasvim dovoljno vremena da se vratis na svoje mjesto.
Mislim odlicno ti je preticanje kad izazivas udes. Hahah ne znam kako vam je to opravdavajuce.
Post Reply