Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- phillie
#40151 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nedavno sam pricao sa kolegom u vezi brze voznje...On je imao neku relaciju od Zenice koju je obicno prelazio za 44 minute. Igrom slucaja nesto je morao zuriti nazad. Gasao je maximalno, prestizao, uletao u makazice....100x "dos'o i pros'o" da bi u Zenicu stigao za 39 minuta. Jel tih 5 minuta bilo vrijedno tog rizika?
-
tap3ah75
#40152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
De otvorite sebi temu PRETICANJA
Smoriste
Smoriste
- kabal1337
#40153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
1.) Ja nemam nikakav otpor kad me neko prestize
2.) Sam prestizem
3.) Ja kad prestizem ne dovodim druge u situaciju da mi moraju kocit da se "ubacim, uguram..."
4.) Ja znam sta mi auto moze, koliko imam snage, koliko mi prostora treba.
5.) Nemam nista protiv prestizanja, ali nemoj dovoditi sebe u sitaciju gdje hoces da prestizes na silu ( nemas prostora, nemas snage) i tim ugrozis vozace oko sebe da ti moraju kocit i sl.
Nauci korisiti medjugas, i malo tempirati trenutak odabira brzine, davanja zmigavca pa ces vidjeti da nema potrebe da ti neko koci.
2.) Sam prestizem
3.) Ja kad prestizem ne dovodim druge u situaciju da mi moraju kocit da se "ubacim, uguram..."
5.) Nemam nista protiv prestizanja, ali nemoj dovoditi sebe u sitaciju gdje hoces da prestizes na silu ( nemas prostora, nemas snage) i tim ugrozis vozace oko sebe da ti moraju kocit i sl.
Nauci korisiti medjugas, i malo tempirati trenutak odabira brzine, davanja zmigavca pa ces vidjeti da nema potrebe da ti neko koci.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#40154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kažu da ti treba lokomotiva od 235KS da pretekneš bilo što? da li su to istine? 
- Ateista
#40155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne nego znaci da prvenstveno neko nije drzao odstojanje pa je onemogucio nekog da ga pretekne.kabal1337 wrote: ↑31/08/2022 15:37Ali kakvo je to prestizanje, da neko mora kociti. Znaci da je procjena skroz losa.phillie wrote: ↑31/08/2022 15:35 Ma u 99% slucajeva ce ljudi prikociti i ti ces se uspjeti uglaviti izmedju njega i slepera. Ali zbog onog 1% ne bih rizikovao preticanje ako ne mogu oba sigurno preteci. Sto ono kazu "znam kakva je budala u ovom autu, ali ne znam kakva je u onom"
A druga stvar, ocito ljudima malo znace oni znakovi ogranicenja brzine. Zbog cega?
Niko ti ne trazi da usporavas ako drzis normalno rastojanje, a kakav god auto da vozis nije lako naci dovoljan pravac za preticanje i kamiona i jos jednog vozila, zato se nekad mora jedno po jedno.
Ne razumijem sta je toliki problem drzati razmak i svima olaksati zivot?
- Ateista
#40156 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve ok, ali za stavku 5 su krivi oni koji ne drze odstojanje. Ok kad su krivine, ili vozila iz syptotnog smjera, ali kad imaju svi.drugi uslovi za preticanje neko se pribio ovome ispred ili se cijela kolona vuce bez razmaka, na taj nacin 4-5 auta moze u potpunoati onemoguciti preticanje i ometati na stotine drugih vozila i haos napraviti, nije to u redu.kabal1337 wrote: ↑31/08/2022 15:50 1.) Ja nemam nikakav otpor kad me neko prestize
2.) Sam prestizem
-
last mohicans
#40157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj u šta se pretvori tema, od guslača do nazovi trkača. Jednom mi se desilo da mi kreten nije dozvolio vratiti se u traku. Nije smio stati, inače bi mrtva glava pala. Po procjenama nekih koji tvrde da nisu dužni napraviti mjesto jer ako ne uspijes preteci kamion i auto iza njega, recimo, pogini, jebi se, što nisi dovoljno dobro procijenio. Kakva je to logika i rezon zaključivanja, Tito dragi.
Kao da se u voznji toliko duma, vaga, odlučuje,pa nije ispit jbt. Većinom pravi vozači refleksivno djeluju, a ovi drugi dumaju, zato se i voze,voze i voze iza kamiona,nabijeni u njegovu guicu i propuste silu prilika za preticanje i takvi prave kolone svojom strašivom vožnjom, a ne kamioni kao kamioni. Ja nikad ne vozim iza takvih tipova, pogotovo ako ih je vise, 3-4,koji drze minimalno odstojanje, ko biva čekaju priliku i tako se kilometrima voze, a prvi se po pravilu zalijepi za guzicu kamiona. Mene neko da primora da vozim iza takvih. Još ako jedan ili više njih pipkaju kočnicu ( a često je tako) kao ćunu kroz dzepove, to je pravi uzitak za voziti. Po pravilu pretičem takve u komadu, ako se desi da se moram vratiti, nađem sebi prostora. SUV je u pitanju,pa i to psiholoski djeluje, pa rijetko ne ostave prostor. Pojednici ovdje očekuju od vozača algoritamske procjene, jbt, samo da bi ono uspješno nastavilo guslati u koloni. To je meni nevjerovatno. Kada vozim iza takvih tipova, ja četvere oči moram otvoriti i koncentracija mora biti na visokom nivou zbog gore pobrojanih stvari. Takva vožnja me umara, igra po zivcima i redovno pretičem na isprekidanoj. Nisam nikada brojao, iz Bihaća do Sarajeva, recimo, sigurno preteknem 20-30 vozila da ne ugrozim sebe ni druge, a mogao bi guslati i čekati da negdje skrenu ili da se kolona igrom slučaja razbije.
-
il dottore
#40158 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakva je to logika da ti vozis auto zalijepljeno za sleper ispod dozvoljene brzine (nastranu sto pravis prekrsaj o nedovoljnom drzanju rastojanja), a svjestan si uslova na nasim cestama (kratkih dijelova za preticanje uz gust saobracaj) i svjestan si da tako otezavas nekome ko vozi brze od vas da vas pretekne?kabal1337 wrote: ↑31/08/2022 15:50 1.) Ja nemam nikakav otpor kad me neko prestize
2.) Sam prestizem
Umjesto da napravis malo rastojanja, pa vas oni sto voze brze lakse prestignu, makar jednog po jednog
Sta je u tome uvredljivo, ponizavajuce
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#40159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Držite rastojanje
, koliko je po propisu na primjer na magistralnom putu? Evo u ovim našim tunelima na ap piše 100 metara, jel drži iko toliko rastojanje
?
- phillie
#40160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ovdje se teorijom ide u extremne slucajeve u oba smjera. I ja sam sam hiljadu puta rekao sebi npr "e slijedeci put nemoj kociti u kruznom kad ti budala oduzme prvenstvo" al opet covjek instiktivno i valjda zdravorazumski stane na kocnicu i tako izbjegne sudar.
-
last mohicans
- kabal1337
#40162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisi ti dobar u glavi, ja nigdje nisam rekao da ja vozim iza slepera zaljepljen.il dottore wrote: ↑31/08/2022 16:02Kakva je to logika da ti vozis auto zalijepljeno za sleper ispod dozvoljene brzine (nastranu sto pravis prekrsaj o nedovoljnom drzanju rastojanja), a svjestan si uslova na nasim cestama (kratkih dijelova za preticanje uz gust saobracaj) i svjestan si da tako otezavas nekome ko vozi brze od vas da vas pretekne?kabal1337 wrote: ↑31/08/2022 15:50 1.) Ja nemam nikakav otpor kad me neko prestize
2.) Sam prestizem
Umjesto da napravis malo rastojanja, pa vas oni sto voze brze lakse prestignu, makar jednog po jednog
Ja kazem da cete takvim prestizanjem i izgurivanjem jednog dana poginut. De ne lupetaj Boga ti, pricas o nekom rastojanju a sam ga ne drzis onoliko koliko bi zapravo trebao biti
Ako oni voze debelo ispod ogranicenja a ti ne mozes prestic jarane ostavi kljuceve od auta.
- Ateista
#40163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda neko i hoce, ili neko vec jeste, ali glavni krivci za to su oni koji ne drze odstojanje, ili bar kad ih neko pretice ne naprave prostor ako vec prethodno ne drze odstojanje.kabal1337 wrote: ↑31/08/2022 16:07Nisi ti dobar u glavi, ja nigdje nisam rekao da ja vozim iza slepera zaljepljen.il dottore wrote: ↑31/08/2022 16:02
Kakva je to logika da ti vozis auto zalijepljeno za sleper ispod dozvoljene brzine (nastranu sto pravis prekrsaj o nedovoljnom drzanju rastojanja), a svjestan si uslova na nasim cestama (kratkih dijelova za preticanje uz gust saobracaj) i svjestan si da tako otezavas nekome ko vozi brze od vas da vas pretekne?
Ja kazem da cete takvim prestizanjem i izgurivanjem jednog dana poginut. De ne lupetaj Boga ti, pricas o nekom rastojanju a sam ga ne drzis onoliko koliko bi zapravo trebao biti
Ako oni voze debelo ispod ogranicenja a ti ne mozes prestic jarane ostavi kljuceve od auta.
Fakat mi nije jasno zasto?
Zar nije ugodnije voziti sa odstojanjem, manje korekcija brzine, opustenija voznja?
-
kakaljin
-
il dottore
#40165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Boldirano ga i ja pitam ali je momak malo iskompleksiran i tesko mu pada kada ga neko prestize na cesti pa gleda da mu oteza sto moze viseAteista wrote: ↑31/08/2022 16:21Mozda neko i hoce, ili neko vec jeste, ali glavni krivci za to su oni koji ne drze odstojanje, ili bar kad ih neko pretice ne naprave prostor ako vec prethodno ne drze odstojanje.kabal1337 wrote: ↑31/08/2022 16:07
Nisi ti dobar u glavi, ja nigdje nisam rekao da ja vozim iza slepera zaljepljen.
Fakat mi nije jasno zasto?
Zar nije ugodnije voziti sa odstojanjem, manje korekcija brzine, opustenija voznja?
Cudna psihoza
- kabal1337
#40166 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hahahahahahahaah ej bas mi tesko pada
Samo ti ne shvatas da ima vozaca koji ti se nece maknut, a ti pretices na taj rizik. ( igras da ce ti stvoriti mjesto da se uvalis
Briga mene vjeruj mi.
Ti ces poginut, ja necu jer tako ne pristizem.
Meni nije ok drugog izgurat, a ti praktikuj.
Samo ti ne shvatas da ima vozaca koji ti se nece maknut, a ti pretices na taj rizik. ( igras da ce ti stvoriti mjesto da se uvalis
Briga mene vjeruj mi.
-
kakaljin
#40167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ko ne zeli da pretice niko njega ne tjera da pretice, ali treba dozvoliti onome koji ga pretice da sto lakse obavi preticanje i nastavi sa voznjom da mu ne stvara probleme nisebi niti ovome sto pretice.
Isto tako onaj sto pretice treba da vidi da li na siguran nacin moze to izvesti, i odradi to preticanje sto brze i lakse i da ode svojim putem sto prije.
Ako je neko brzi od nekoga onda taj sporiji nadje najbezbolniji nacin da propusti brzeg da ga obidje i svi su sretni ovaj brzi je otisao a ovaj sporiji nastavi sa svojom voznjom sigurno.
Isto tako onaj sto pretice treba da vidi da li na siguran nacin moze to izvesti, i odradi to preticanje sto brze i lakse i da ode svojim putem sto prije.
Ako je neko brzi od nekoga onda taj sporiji nadje najbezbolniji nacin da propusti brzeg da ga obidje i svi su sretni ovaj brzi je otisao a ovaj sporiji nastavi sa svojom voznjom sigurno.
-
ado_n
#40168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Normalno da je ok preticati kamione i ostala vozila koja guslaju po 30 km sat, naravno na mjestima na kojima se to može bezbjedno uraditi,ali nisam mislio na njih.Ateista wrote: ↑31/08/2022 14:26Pa dobro, nije da se svakicas naleti na takve, ponekad, i to vecinom kamioni.ado_n wrote: ↑31/08/2022 14:16
Hoću da kažem da je ono što je Dozer napisao šuplja priča..
Ne vozim tako puno kao neki ovdje na forumu, koji po njihovoj priči prelaze i 100000 godišnjeali ja po toj mojoj skromnoj kilometraži slabo vidim
te što guslaju 30 ili 40 po magistralnom putu.
Uglavnom su to oni koji voze striktno po ograničenju,oni kao ja koji voze 10-20 preko i ostali koji ne jebu živu silu.
Ti "ostali koji ne jebu živu silu" su po mom mišljenju ili drotovi,njihovi haveri,kriminalci kojima drotovi ne smiju ništa,općenito ljudi takvog profila.
Vozi ti ako hoćeš i +100 ,boli me neka stvar,ali nemoj mi se zabijati u hebeni branik,nemoj mi svirati,nemoj me izguravati sa ceste.
Izvinjavam se Dozeru i Ateisti ako sam pogriješio,ko zna,možda sarajlice,iliti stanovnici glavnog grada,zaista voze tako.![]()
Mi ostali,tj. oni koji ne žive u "šeheru" vozimo normalno,nismo guslači,sporaći,itd itd![]()
Ne vozi ni vecina kao ja, mislim da se vecina drzi tog do 10-20 preko ogranicenja, ali ima nas i nismo svi ni drotovi ni kriminalci, sto ne znaci da nema i toga.
Sve je to ok, ja licno se ne pribijam uz branik, pridjem ako cu preticati ali ne tako, nemam obicaj svirati ni blicati ako me neko bas ne iznervira (likovi koji naprave kolonu i ne zele se skloniti da propuste i ksd imaju gdje) s tom sto bih mozda i trebao da ne dodjem opet u situaciju u kojoj sam bio.
Fazon je da ne trebas svakog ko vozi brze od tebe nazivati takvim imenima, ok ako radi druge stvari koje nisu ok, ali ako te kulturno pretekne, to ti ne bi trebalo smetati.
Govorim o ljudima koji voze po ograničenju i onima koji voze 10-20 preko ograničenja.
U koju grupu da se svrstaju takvi.
Onima koji voze po principu"boli qurac" jesu,takvima su i takvi sporači,guslači,jer eto ne voze kao oni.
Ljudima koji voze normalno nisu sigurno ni sporaći a ni guslači.
I šta bi sada takvi trebali, mislim na one koji voze normalno,kad na retrovizoru ugledaju tog boli qurac "vozača".
Da li bi i oni trebali dati desni žmigavac i propuštati takve,jer zaboga prave gužvu,ne idu onom brzinom koja odgovara i kojom ide onaj boli qurac vozač,ili bi trebali nastaviti svojim tempom.
Bože sačuvaj da sam ikoga etiketirao ovdje da je kriminalac, drotina ili slično.
Rekao sam samo da je većina takvih, nažalost njihov broj je puno veći od broja normalnih vozača.
Dokaz da je tako potvrđuje nam crna hronika i udesi koji se svakodnevno dešavaju i za čije uzroke su u najmanjoj mjeri krivi oni koji normalno voze.
Malo sam skrenuo sa teme ali sam htio samo da naglasim kakvih nas sve ima.
PS: poštujem one koji svoje preticanje obave kako treba i drago mi je da ti spadaš u tu skupinu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#40169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
fale ovde gogi i respo da malo zabibere ovu temu 
-
kakaljin
#40170 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako je isprekidana i nema nikoga iz suprotnog smjera onaj sto pretice i onaj ispred se ako moze pomakne uz desnu ivicu trake i ako treba samo popusti gas i ovaj sto ga pretice ode, a ako uradi to sto kazes da se nece maknuti onda je taj veliki debil i ubica na putu i ugrozava i sebe i ostale ucesnike u saobracaju jer ne dozvoljava drugima da ga preteknu, takvi su za zabranu voznje auta i cak i za zatvora jer dovode druge zivote u opasnost.kabal1337 wrote: ↑31/08/2022 16:35 hahahahahahahaah ej bas mi tesko pada
Briga mene vjeruj mi.
Najlakse je pomaknuti se i pustiti brzeg od sebe i svi sretni i sigurni
- kabal1337
#40171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa bas tako, svi voze svoje bez da iko ikog gura.kakaljin wrote: ↑31/08/2022 16:41 Ko ne zeli da pretice niko njega ne tjera da pretice, ali treba dozvoliti onome koji ga pretice da sto lakse obavi preticanje i nastavi sa voznjom da mu ne stvara probleme nisebi niti ovome sto pretice.
Ljepi ti se neko na guzicu, bolju preglednost imas, cim moze desni upalis i nek ovaj gazi gas ko mile volje.
-
BadBoy
#40172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ili će se desiti zato što se kloc odlučio da pretiče bez da se uvjeri da tu radnju može obaviti sigurno i VRATITI se u traku bez guranja, sviranja, blicanja i serendanja?drug_profi wrote: ↑31/08/2022 14:46Naravno da je tako. Niko nije rekao da je drugacije. Ali to ce se desiti jer je pravnik u desnoj traci smatrao da ne treba da napravi prostor za auto koej ga pretice, vec da moze da jebe sve iza sebe tako dok je njemu ceif.vrbas1979 wrote: ↑31/08/2022 14:32 ituacija je vrlo vrlo jednostavna i jasna: pri brzini od 80+ kmh bilo kakav kontakt sa vozilom sa boka i u momentu dok dolazi vozilo u susret će dovesti do teške saobraćajne nesreće, najmanje 2-3 vozila u udesu, mnogo invalida i mrtvih, mnogo materijalne štete i zatvorskih kazni.
-
kakaljin
#40173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A sta cemo kad se uvjeri da je cista suprotna traka i vidljivo i krene u preticanje a ovaj ispred doda gas i ne dozvoljava mu da ga pretekne i vrati se u desnu traku!!!!!!!!!BadBoy wrote: ↑31/08/2022 16:50Ili će se desiti zato što se kloc odlučio da pretiče bez da se uvjeri da tu radnju može obaviti sigurno i VRATITI se u traku bez guranja, sviranja, blicanja i serendanja?drug_profi wrote: ↑31/08/2022 14:46
Naravno da je tako. Niko nije rekao da je drugacije. Ali to ce se desiti jer je pravnik u desnoj traci smatrao da ne treba da napravi prostor za auto koej ga pretice, vec da moze da jebe sve iza sebe tako dok je njemu ceif.
Ko je tu kloc?
-
BadBoy
#40174 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
kakaljin