AMERIKA

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4451 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Dead Man Walking wrote: 24/08/2022 03:47
Black swan wrote: 22/08/2022 18:30 Niko te nece tuci bez razloga
Moras bas biti peh ko oni ljudi kojima meteor padne na imanje
Meni policija jos dozvoli da se parkiram nepropisno i tome slicno i vrate mi ukraden bajk uz moju istragu te mi pomognu da se rijesim dosadne babe preko telefona :mrgreen: s ljudima treba fino
:lol:

Jel ovo ko kad se “pogadjas” s gazdom kafane oko derneka, pa moje pice, njegova hrana. Cuj uz moju istragu. :lol:
Pa nece drotovi 25 dana gledati olx.ba oglase i facebook pijacu i grupe za prodaju u sarajevu i bih
Znas li koliko me iscrpila ta istraga imao sam i 45 maraka racuna telefona jer sam i 10 dana bio na moru
Al su mi objasnili proceduru...
Ne govori se prodavacu da ti je to ukraden bajk
Nego dogovorite mjesto razmjene i dodjes s policajcem koji se bavi time i fino na licu mjesta uzmes bajk

Moram priznati da me istraga bas umorila...lopov je bio uposlenik sarajevo gasa koji ocitava mjerilo...a neko je zaboravio zatvoriti vrata podruma a bajk mi je bio vezan za stalazu koja se lako iscupa iz zida i slomije
3 godine je proalo doci ce jednom opet ne mogu mu njusku zaboraviti
Uz pomoc odvjetnika sam bajk vratio i naravno slika bicikla koje sam imao pa je to odvjetnik poslao policiji
Buduci da je prodavac bio maloljetnik a otac mu drzavni sluzbenik koji se uplasio za poso sve je bilo ubrzano

Ne znam sta se smijes znas kakav je osjecaj kad ti bajk koji koristis 12 godina ukradu
jeza u ledja

#4452 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

fucking eh
chupacabra

#4453 Re: AMERIKA

Post by chupacabra »

jeza u ledja wrote: 25/08/2022 03:16

fucking eh
Ovo će Republikance debelo koštati na midterms izborima u novembru. Referendum u duboko crvenom Kansasu je bio nagovještaj katastrofe, jer će ih žene zbog ovoga drastično kazniti na izborima.
Mislili glupani da će ograničavanjem prava žena sa totalnom zabranom abortusa dobiti nešto pozitivno. Ankete su i prije obaranja Roe-Wade na Ustavnom Sudu bile oko 70% u korist prava na abortus, čak i u debelo crvenim (Republikanskim) državama.
ultima_palabra

#4454 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Ovaj NY distrikt koji je sinoc birao je pravi swingeraj :D Na predsjednickim izborima je birao pobjednickog kandidata jos od 1996. Sto se tice izbora za House, republikanci su ga drzali 22 od zadnjih 30 godina. Obzirom na geografski polozaj i demografiju (85% bijelaca, 65% ruralnog stanovnistva) dobar je pokazatelj raspolozenja birackog tijela.
jeza u ledja

#4455 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Dobro poznajem ovaj kraj. Kingston, Poughkeepsie, Hudson, Catskills… ovdje je bila masovna navala ljudi iz Citija zadnjih par godina.

Vidim cca 700k stanovnika. Neki dan clanak citam 40k ljudi je doselilo u Hudson Valley iz NYC od pocetka pandemije.

Mislim, klasican je swingeraj ali ima specificnu demografsku dinamiku.
Bossona

#4456 Re: AMERIKA

Post by Bossona »

Truba

#4457 Re: AMERIKA

Post by Truba »

chupacabra wrote: 25/08/2022 04:05
jeza u ledja wrote: 25/08/2022 03:16

fucking eh
Ovo će Republikance debelo koštati na midterms izborima u novembru. Referendum u duboko crvenom Kansasu je bio nagovještaj katastrofe, jer će ih žene zbog ovoga drastično kazniti na izborima.
Mislili glupani da će ograničavanjem prava žena sa totalnom zabranom abortusa dobiti nešto pozitivno. Ankete su i prije obaranja Roe-Wade na Ustavnom Sudu bile oko 70% u korist prava na abortus, čak i u debelo crvenim (Republikanskim) državama.
bolje da se to jednom razgraniči i da se završi ta priča

ako gube glasove znači nisu to zbog glasova nego iz uvjerenja ili zbog sponzora

nek se završi ta priča i čao
dr_Evil

#4458 Re: AMERIKA

Post by dr_Evil »

General War wrote: 24/05/2014 23:35
Black swan wrote:amerika, britanija i francuska...
mislim da nisu samo na mongoliju izvršili invaziju

nesveto trojstvo zla i izvor svih problema na planeti poslije ričarda od lavljeg srca
Jes vala svim tim zemljama (iako nisu ni postojale kao drzave) je bas super islo dok se veliki satana nije umjesao, list na guzicu list naprijed i siroko africko ili pustinjsko polje...Bitno da su Njemci, Turci, Italijani, Belgijanci, Spanci, Portugalci,Rusi kroz istoriju bili simbol mira i prosperiteta.
Sta docekah, Hrvat napada Ameriku i Francusku, a Srbin napada Ruse. Ima ipak sanse za nas!

Doduse prije 8 godina, izgleda postove pobrkah :D mislim da ste se predomislili do sada:D
Truba

#4459 Re: AMERIKA

Post by Truba »

ne napadam ja nikog
to su povijesne činjenice
tako piše u knjigama
AleksoMKD

#4460 Re: AMERIKA

Post by AleksoMKD »

https://robertreich.substack.com/p/the- ... e%20System

The worst memo in American history
It came from Lewis Powell

We almost take for granted big corporate money in American politics. But it started with the Powell memo.

In 1971, the U.S. Chamber of Commerce asked Lewis Powell, then an attorney in Richmond, Virginia (and future Supreme Court justice) to report on the political activities of the Left.

Interesantno, kako je korporativna Amerika progutala Americku politiku.
GandalfSivi

#4461 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Black swan wrote: 25/08/2022 09:05
chupacabra wrote: 25/08/2022 04:05

bolje da se to jednom razgraniči i da se završi ta priča

ako gube glasove znači nisu to zbog glasova nego iz uvjerenja ili zbog sponzora

nek se završi ta priča i čao
Sta da se razgranici i kako da se zavrsi?
zilog

#4462 Re: AMERIKA

Post by zilog »

Black swan wrote: 25/08/2022 09:09 ne napadam ja nikog
to su povijesne činjenice
tako piše u knjigama
A sta kazu knjige, kako je Rusija izasla na Pacifik i je li Xinjiang vjecito bio kineski?
Da su USA gurale takav pristup, protezale bi se do Ognjene zemlje... :roll:

Inace, mimo ovog gore, dusa vam spominjati kolonijalno doba prije sto, dvjesto godina, valjda zato sto je lako ignorisati kontekst dogadjaja, a kada neko spomene dogadjaje prije 30, onda ide kuknjava, kako neko zivi u proslosti...
jeza u ledja

#4463 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Razgranicilo se i zavrsilo prije 30 godina, ali su debili poput ovog sa videa koji ocigledno nemaju blage veze o zivotu, a vodjeni ultra-konzervativnom dogmom, odlucili da izvrcu nesto o cemu su mnogo pametniji od njih raspredali i donosili zakljucke jos davno.

Ali eto, glupi, zatupljeni i sebicni ljudi odlucili sebi dati za pravo da se malo bave medicinom iz fotelja.
chupacabra

#4464 Re: AMERIKA

Post by chupacabra »

jeza u ledja wrote: 25/08/2022 17:47 Razgranicilo se i zavrsilo prije 30 godina, ali su debili poput ovog sa videa koji ocigledno nemaju blage veze o zivotu, a vodjeni ultra-konzervativnom dogmom, odlucili da izvrcu nesto o cemu su mnogo pametniji od njih raspredali i donosili zakljucke jos davno.

Ali eto, glupi, zatupljeni i sebicni ljudi odlucili sebi dati za pravo da se malo bave medicinom iz fotelja.
Ja ne mogu nikako da shvatim kako ti idioti nisu računali na moć ženskog glasača. Ovak zakon je 70 godina na snazi, i dvije generacije žena i djevojki su odrasle sa tim pravima. Sad, ti, bijeli 70 godišnji konj dođeš i glasaš da oduzmeš pravo preko 50% stanovništva. Bukvalno kažeš djevojkama i ženama da svoje deformirane fetuse ili fetuse koji su nastali incestom i silovanjem trebaju roditi. I onda očekuješ da preuzmeš totalnu federalnu vlast računajući na to da će žene samo odmahnuti rukom. Kakvi jebeni amateri.
Sad će imati talas žena na izborima koje će samo glasati protiv GOP zbog ovoga. Ne kaže džaba Američka poslovica:
"Hell hath no fury like a woman scorned"
U slobodnom prevodu: u paklu ne postoji bijes veći od žene koja je ponižena.
Ovi GOP MAGA debili zaslijepljeni idologijom nisu mislili o tome.
zilog

#4465 Re: AMERIKA

Post by zilog »

Imaju li negdje podaci o ukupnom odzivu na GOP primaries za Wyming u ovoj i 2020. godini, ili da li se to uopste vodi?
Znam da je Cheney izgubila, ali me interesuje odziv GOP glasaca u odnosu na prosle primaries?
ultima_palabra

#4466 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

zilog wrote: 27/08/2022 02:43 Imaju li negdje podaci o ukupnom odzivu na GOP primaries za Wyming u ovoj i 2020. godini, ili da li se to uopste vodi?
Znam da je Cheney izgubila, ali me interesuje odziv GOP glasaca u odnosu na prosle primaries?
170 hiljada u 2022. naspram 107 hiljada u 2020.
jeza u ledja

#4467 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

chupacabra wrote: 27/08/2022 01:33
jeza u ledja wrote: 25/08/2022 17:47 Razgranicilo se i zavrsilo prije 30 godina, ali su debili poput ovog sa videa koji ocigledno nemaju blage veze o zivotu, a vodjeni ultra-konzervativnom dogmom, odlucili da izvrcu nesto o cemu su mnogo pametniji od njih raspredali i donosili zakljucke jos davno.

Ja ne mogu nikako da shvatim kako ti idioti nisu računali na moć ženskog glasača. Ovak zakon je 70 godina na snazi, i dvije generacije žena i djevojki su odrasle sa tim pravima. Sad, ti, bijeli 70 godišnji konj dođeš i glasaš da oduzmeš pravo preko 50% stanovništva. Bukvalno kažeš djevojkama i ženama da svoje deformirane fetuse ili fetuse koji su nastali incestom i silovanjem trebaju roditi. I onda očekuješ da preuzmeš totalnu federalnu vlast računajući na to da će žene samo odmahnuti rukom. Kakvi jebeni amateri.
Sad će imati talas žena na izborima koje će samo glasati protiv GOP zbog ovoga. Ne kaže džaba Američka poslovica:
"Hell hath no fury like a woman scorned"
U slobodnom prevodu: u paklu ne postoji bijes veći od žene koja je ponižena.
Ovi GOP MAGA debili zaslijepljeni idologijom nisu mislili o tome.
Ne interesuje ih to. Oni su dobili sta su trazili, sad se protiv toga treba boriti.

Amateri? I don’t think so.
Rob_Atl

#4468 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

ultima_palabra wrote: 27/08/2022 02:57
zilog wrote: 27/08/2022 02:43 Imaju li negdje podaci o ukupnom odzivu na GOP primaries za Wyming u ovoj i 2020. godini, ili da li se to uopste vodi?
170 hiljada u 2022. naspram 107 hiljada u 2020.
Treba uzeti u obzir da je dosta demokrata se registrovalo kao republikanci u nadi da ce pomoci Cheney. Al nema sumnje da ih je Trump nalozio protiv ove.
AleksoMKD

#4469 Re: AMERIKA

Post by AleksoMKD »

https://theintercept.com/2022/08/25/stu ... ket_mylist

The Origin of Student Debt: Reagan Adviser Warned Free College Would Create a Dangerous “Educated Proletariat”
In 1970, Roger Freeman, who also worked for Nixon, revealed the right’s motivation for coming decades of attacks on higher education.

In 1968, California residents paid a $300 yearly fee to attend Berkeley, the equivalent of about $2,000 now. Now tuition at Berkeley is $15,000, with total yearly student costs reaching almost $40,000.
lajkujMe

#4470 Re: AMERIKA

Post by lajkujMe »

mishic

#4471 Re: AMERIKA

Post by mishic »

SADA JE SVE JASNO: Na Bledskom forumu potvrđeno da iza nametanja izmjena Ustava FBiH i Izbornog zakona u korist HDZ-a stoji Gabriel Escobar!
Mnogo puta je retorika zvaničnika SAD bila slatkorječiva i prihvatljiva većini građana BiH ali se nakon nje uvijek osjećao gorak okus.

Dejton je definitivno njihova velika podvala građanima BiH a njegovo neprovođenje ili skrnavljenje parcijalnim provođenjem druga ništa manje opasna.
Insistiranje na zadržavanju Dejtona po svaku cijenu uprkos svim ocjenama o njegovoj neodrživosti i ozbiljnom skrnavljenju napravilo je alibi povratku ratnih planova i ciljeva Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku i dovelo BiH i njene građane pred raspad države i produbljivanje etno-nacionalističkih podjela.

A onda je Gabriel Eskobar pritiscima prema OHR-u i Šmitu definitivno zakucao posljednji ekser u mrtvački kovčeg i BiH doveo pred raspad, etničke podjele u eskalaciju a Bošnjake pred nestanak. Građani BiH time su postali "Ostali" a iza ovako žestokih etno-nacionalističkih ujdurmi malo će ih ostati u ovoj zemlji jer u njoj principi demokratije i međunarodnog prava ostadoše zakucani u pomenutom kovčegu.

Escobar, Šmit, OHR i SAD postadoše grobari ove zemlje, jednog naroda u njoj, njenih građana i svih prava i sloboda kojima su se oni nadali.
Na kraju ispade da jednakost među narodima nije za sve nego samo za one jednakije među kojima ovi pobrojani, nažalost, nisu.
Bossona

#4472 Re: AMERIKA

Post by Bossona »

lajkujMe wrote: 31/08/2022 09:16

Former Green Party presidential candidate Dr. Jill Stein assesses the Trump administration’s first six months and responds to questions about an infamous photo that showed her sitting at the same table as Trump’s former National Security Adviser Michael Flynn and Russian President Vladimir Putin at a dinner in Moscow in 2015.

Putinov jaran Trump je najveća opasnost po Ameriku i svijet
Putin je bio i ostao blizak Trumpu a njegov agent u posredovanju je bio Michael Flynn.

Trumpov Risto Đogo!
GandalfSivi

#4473 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Razvali Biden govorom, direktno sakom u glavu!!!
snijeg_led

#4474 Re: AMERIKA

Post by snijeg_led »

:thumbup:
breba

#4475 Re: AMERIKA

Post by breba »

Žestoko i riskantno, jedini nacin da se pomete maga ludilo. :thumbup:

Image
Post Reply