Naravno, uvijek do sad drugi kad vide da hocu da se vratim ostave proatora ako nema. Ti cekas? Sta ako taj ispred nikako ne ostavlja prostor, neces nikako ni preteci?Naslovnica wrote: ↑29/08/2022 14:32Znači jarane, koliko sam shvatio, ti svjesno krećeš u preticanje iako nemaš mjesto gdje ćeš se vratiti misleći da je neko dužan da usporava da bi se ti uvalio?!Ateista wrote: ↑29/08/2022 13:06
Prostora je bilo jako malo, medjutim to je vise postalo standardno da se ne drzi distanca, ali do sad kad god krenem da preteknem nekog ko ne drzi distancu, taj uspori i ostavi prostora, ili u najgorem slucaju kad mu malo svirnem skonta i uspori. Kad bih cekao svaki put da ovi ispred drze distancu, malo koga bih mogao preteci jer vozaci vecinom ne drze istu. U ovom slucaju, ovaj lik ni nakon sviranja nije htio da ostavi prostora vec je nastavio voziti, dok nisam krenuo lagano skretati na desnu stranu.
Slazem se to za "dijete u autu", ako nisam siguran u svoju voznju ne bih tako vozio ni da sam sam, i zbog sebe i zbog drugih, posto jesam siguran, nemam problem voziti isto i kad vozim dijete, te u ovom slucaju dvoje, i svoje i tudje.
Slazem se i za ostalo navedeno.![]()
![]()
![]()
![]()
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ateista
#39926 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Ateista
-
Naslovnica
#39928 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta sve čovjek ovdje neće pročitati...Ateista wrote: ↑29/08/2022 14:49Naravno, uvijek do sad drugi kad vide da hocu da se vratim ostave proatora ako nema. Ti cekas? Sta ako taj ispred nikako ne ostavlja prostor, neces nikako ni preteci?Naslovnica wrote: ↑29/08/2022 14:32
Znači jarane, koliko sam shvatio, ti svjesno krećeš u preticanje iako nemaš mjesto gdje ćeš se vratiti misleći da je neko dužan da usporava da bi se ti uvalio?!
![]()
![]()
![]()
![]()
Jarane, ne smiješ krenuti u preticanje ako nemaš mjesto gdje ćeš se vratiti. Ovo što ubrzavaju i zatvaraju su sasvim drugi par opanaka, ali svjesno kretati u preticanje bez slobodnog "slota", to je baš, izvini, ali idiotski.
Ako mi taj ispred ne ostavlja mjesta, ili ću poderati i njega i onog ispred (ako imam jače auto), ili neću ni preticati.
-
tindbe
#39929 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
eh da nam je autoput, pa da ne moram razmišljat o preticanju po m-17 i stizanju nove kolone za par sekundi, vucaranju 50-60km/h po magistrali (40-50 kad je kišica jer eto), nervoznima što pretiču po 120km/h kolone jer im je 80-90 malo za onako pretrpan i opasan put pun sporaća, kamiona, nervoznih zaljubljenika u gepeke kojima je rastojanje strana riječ, isključenja/uključenja kod svake kuće, udubljenja od točkova kod vranduka...
- Ateista
#39930 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve to fino zvuci u teoriji, ali u praksi malo ih vozi sa propisanim odstojanjem. Ne znam koliko pretices, ali ako to radis sigurno si se nalazio u situacijama da krenes u preticanje i kad nema bas dovoljno prostora, inace u suprotnom neces puno preteci sa nasom kulturom u saobracaju.Naslovnica wrote: ↑29/08/2022 14:56Šta sve čovjek ovdje neće pročitati...
Jarane, ne smiješ krenuti u preticanje ako nemaš mjesto gdje ćeš se vratiti. Ovo što ubrzavaju i zatvaraju su sasvim drugi par opanaka, ali svjesno kretati u preticanje bez slobodnog "slota", to je baš, izvini, ali idiotski.
Ako mi taj ispred ne ostavlja mjesta, ili ću poderati i njega i onog ispred (ako imam jače auto), ili neću ni preticati.
-
Naslovnica
#39931 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nikada ne krećem u preticanje kada nema dovoljno prostora.
Kakvi su to ba rezoni, kakav si ti to vozač bolan bolan?
Kakvi su to ba rezoni, kakav si ti to vozač bolan bolan?
-
profatr
#39932 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako me netko u vožnji sustigne, to normalno znači da je brži i gledam ga propustiti da ide dalje. Ne kužim te likove koji smetaju kada ih prestižeš, srećom imam auto sa 160 konja pa ih elegantno riješim.
- Ateista
#39933 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E mogu misliti da onda bas i ne preteknes nesto puno ako cekas uvijek da ima dovoljno prostora...Naslovnica wrote: ↑29/08/2022 15:04 Nikada ne krećem u preticanje kada nema dovoljno prostora.
Kakvi su to ba rezoni, kakav si ti to vozač bolan bolan?![]()
Kazem ti, ako i nema bas dovoljno prostora krenem i gotovo uvijek kad neko vidi da ga preticem skonta da ne drzi odstojanje i napravi prostora, naravno u tim situacijama preticem ako je u drugoj traci dovoljno prostora i slicno. Nikad problema nisam immao, do ovog lika koji ne prati nista oko sebe i nece da ostavi prostor ni kad mu sviram.
- Ateista
-
Naslovnica
#39935 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Preteknem samo ako imam dovoljno snage i ako imam prostora.Ateista wrote: ↑29/08/2022 15:38E mogu misliti da onda bas i ne preteknes nesto puno ako cekas uvijek da ima dovoljno prostora...Naslovnica wrote: ↑29/08/2022 15:04 Nikada ne krećem u preticanje kada nema dovoljno prostora.
![]()
Kazem ti, ako i nema bas dovoljno prostora krenem i gotovo uvijek kad neko vidi da ga preticem skonta da ne drzi odstojanje i napravi prostora, naravno u tim situacijama preticem ako je u drugoj traci dovoljno prostora i slicno. Nikad problema nisam immao, do ovog lika koji ne prati nista oko sebe i nece da ostavi prostor ni kad mu sviram.
Nebitno koliko puta to uradim, bitno je da uradim na siguran način, ne dovodeći ni sebe ni druge u opasnost.
To što ti radiš je idiotluk na kvadrat.
-
Naslovnica
#39936 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve to stoji, ali meni ne ide u glavu preticanje na način na koji to Ateista radi, svjesno pretiče iako vidi da nema mjesta gdje se može vratiti i svoju traku.
- Logovan
#39937 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Po meni je ovo pogrešno. Ko kaže da će stvoriti prostor ako kreneš preticati? Možda neće, možda drugi vozač slabo prati, možda je nešto treće zbog čega se neće stvoriti prostor da uletiš. Nikad problem nisi imao i hvala Bogu pa je tako, ali rizično je.Ateista wrote: ↑29/08/2022 15:38E mogu misliti da onda bas i ne preteknes nesto puno ako cekas uvijek da ima dovoljno prostora...Naslovnica wrote: ↑29/08/2022 15:04 Nikada ne krećem u preticanje kada nema dovoljno prostora.
![]()
-
soha96
#39938 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pozivam kolegu da nam javi kad ide u ove kamikaza pohode preticanja ucoravo naslijepo sa predikcijom da ce se neko skloniti kad ga vidi i da nam napise puteve i magistrale kojima se krece. Mislim da je svima u interesu da se ne nadjemo na dionici puta kuda lete kamikaze. 
-
Spit_fire
#39939 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ne kontam raju koja pretice kolonu 1po1
Nedavno s mora i kolona 15tak auta al ide kolona dosta brzo cca 80...i krenu lola nedje kod jablanice jedno po jedno...u salakovcu izbi na celo kolone i nakon kilometar u BP skrenu nedje
Ne kazem da je nesto pogresno uradio al ne kontam fkt..Ustedio je mozda 4 minute
Sto ae voznje tice na istom putu rijetko idem ispod 80 al i rijetko preko 90...jbg necu svjesno prekrsaj nikad napravit pa da je prazna cesta, eto razapnite me
Al uvijek gledam da li ima neko ko ae zafuro, ako ima cim vidim da me moze prestic malo usporim i pustim ga..
Najgora dionica gdje sam ikad vozio je ova prema vitezu i travniku...tamo su ljudi bolesni u glavu...pored svih debilizama izdvojio bi sivu oktaviju koja me prestigla u onoj krivini kod busovace, krivina haman 90 stepeni zbog izbacene stijene, vjerovatno znate na koju mislim
Sto ae voznje tice na istom putu rijetko idem ispod 80 al i rijetko preko 90...jbg necu svjesno prekrsaj nikad napravit pa da je prazna cesta, eto razapnite me
Najgora dionica gdje sam ikad vozio je ova prema vitezu i travniku...tamo su ljudi bolesni u glavu...pored svih debilizama izdvojio bi sivu oktaviju koja me prestigla u onoj krivini kod busovace, krivina haman 90 stepeni zbog izbacene stijene, vjerovatno znate na koju mislim
- Ateista
#39940 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja gledam ima li prostora u drugoj traci, ide li auto, procjenjujem i koliko ima prostora izmedju auta ali i ako nema bas dovoljno krenucu, nikad do sad nikog nisam doveo u opasnost.Naslovnica wrote: ↑29/08/2022 15:42Preteknem samo ako imam dovoljno snage i ako imam prostora.Ateista wrote: ↑29/08/2022 15:38
E mogu misliti da onda bas i ne preteknes nesto puno ako cekas uvijek da ima dovoljno prostora...![]()
Nebitno koliko puta to uradim, bitno je da uradim na siguran način, ne dovodeći ni sebe ni druge u opasnost.
To što ti radiš je idiotluk na kvadrat.
Sto kazu, mozemo se sloziti da se ne slazemo...
- kabal1337
#39941 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
agresivan vozac
- Ateista
#39942 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako vidim da ne stvara prostor svirnem i onda svi skontaju i uspore, procijenim prije toga dacima dovoljno prostora da se malo duze zadrzim u drugoj traci nego inace.Logovan wrote: ↑29/08/2022 15:47Po meni je ovo pogrešno. Ko kaže da će stvoriti prostor ako kreneš preticati? Možda neće, možda drugi vozač slabo prati, možda je nešto treće zbog čega se neće stvoriti prostor da uletiš. Nikad problem nisi imao i hvala Bogu pa je tako, ali rizično je.Ateista wrote: ↑29/08/2022 15:38
E mogu misliti da onda bas i ne preteknes nesto puno ako cekas uvijek da ima dovoljno prostora...![]()
Ja fakat ne kontam jeli se svi prave ili to niko drugi fakat ne radi? Sta idu 3-4 auta ispred tebe bez razmaka, guslati za njima jer ih ne mozes sve zajedno preteci, a ne mozes ni jedno po jedno?
- Ateista
#39943 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ni ja ne kontam sto preticu jedno po jedno ako mogu vise zajedno.Spit_fire wrote: ↑29/08/2022 16:13 Ja ne kontam raju koja pretice kolonu 1po1Nedavno s mora i kolona 15tak auta al ide kolona dosta brzo cca 80...i krenu lola nedje kod jablanice jedno po jedno...u salakovcu izbi na celo kolone i nakon kilometar u BP skrenu nedje
Ne kazem da je nesto pogresno uradio al ne kontam fkt..Ustedio je mozda 4 minute
Sto ae voznje tice na istom putu rijetko idem ispod 80 al i rijetko preko 90...jbg necu svjesno prekrsaj nikad napravit pa da je prazna cesta, eto razapnite meAl uvijek gledam da li ima neko ko ae zafuro, ako ima cim vidim da me moze prestic malo usporim i pustim ga..
Najgora dionica gdje sam ikad vozio je ova prema vitezu i travniku...tamo su ljudi bolesni u glavu...pored svih debilizama izdvojio bi sivu oktaviju koja me prestigla u onoj krivini kod busovace, krivina haman 90 stepeni zbog izbacene stijene, vjerovatno znate na koju mislim![]()
Kad je duzi put, malo po malo se proci kolona i bar neko vrijeme voziti normalno. Ne preticem jedino kad se napravi kolona pred odredistem, ako vidim da ih prije odredista ne mogu sve preteci.
-
Spit_fire
#39944 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ja sam vise htio rec koja je poenta da ikog preticeAteista wrote: ↑29/08/2022 16:23Ni ja ne kontam sto preticu jedno po jedno ako mogu vise zajedno.Spit_fire wrote: ↑29/08/2022 16:13 Ja ne kontam raju koja pretice kolonu 1po1Nedavno s mora i kolona 15tak auta al ide kolona dosta brzo cca 80...i krenu lola nedje kod jablanice jedno po jedno...u salakovcu izbi na celo kolone i nakon kilometar u BP skrenu nedje
Sto ae voznje tice na istom putu rijetko idem ispod 80 al i rijetko preko 90...jbg necu svjesno prekrsaj nikad napravit pa da je prazna cesta, eto razapnite meAl uvijek gledam da li ima neko ko ae zafuro, ako ima cim vidim da me moze prestic malo usporim i pustim ga..
Najgora dionica gdje sam ikad vozio je ova prema vitezu i travniku...tamo su ljudi bolesni u glavu...pored svih debilizama izdvojio bi sivu oktaviju koja me prestigla u onoj krivini kod busovace, krivina haman 90 stepeni zbog izbacene stijene, vjerovatno znate na koju mislim![]()
![]()
Kad je duzi put, malo po malo se proci kolona i bar neko vrijeme voziti normalno. Ne preticem jedino kad se napravi kolona pred odredistem, ako vidim da ih prije odredista ne mogu sve preteci.
-
laik1981
#39945 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Al napraviste nauku od preticanja..
- Ateista
#39946 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja preticanje ne smatram nekim rizikom, jedino ako naletim na budalu koja ubrzava i slicne situacije, ali uvijek pratim situaciju oko sebe i spreman sam da reagujem, tako da je rizik minimalan. Kad imas cistu situaciju ne vidim sta je tu rizicno.Spit_fire wrote: ↑29/08/2022 16:25Pa ja sam vise htio rec koja je poenta da ikog preticeZnaci ako uzmemo u obzir da je svako preticanje odredjeni rizik, covjek je 15 puta rizikovo i srkletio se oko preticanja i na kraju dobio 4/5 minuta
Aj da je bio kamion na celu pa da se gusla kolona, al daleko od toga
Sto se tice 4-5 minuta, meni uglavnom nije do tih 4-5 minuta, iako na duzem putu to moze biti i 20-30% razlike, ali nije to poenta. Volim voziti svojim tempom kad god mogu, ako me neko usporava volim ga preteci da bar neko vrijeme vozim svojim tempom, ne da bi brze stigao.
-
tap3ah75
#39947 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo nemoj još reči da blicneš ovome ispred
tebe kada se odlučiš za preticanje.
tebe kada se odlučiš za preticanje.
-
kakaljin
-
NediM17
#39949 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja cak i malo svirnem, cisto da ga probudim ako spava, da mu ne bi palo na pamet da i on krene u preticanje. 
-
kakaljin