Ako mislimo na isto, to je tako vec mjesecima
Mislim da se neke diletancije ćekaju
Moderator: anex
Ako mislimo na isto, to je tako vec mjesecima
Bolan, bolan, kako zapoceti most od tunela a rijec je o necemu sto ce se posljednje raditi, vjerovatno ne prije 7-8 godina, dok nasi "Ima l' mene tu" izredaju jos 10 lotova etc.DaysleepeR wrote: ↑27/08/2022 12:13trebali su zapoceti most od tunela pravo u smjeru buduceg tunela Prenj.
em sto bi bilo sigurnije ako neko proleti pa bi mogao kociti
ovako, ako ikad u buducnosti i dodje do njegove izgradnje i spajanja na autoput, ovdje ce biti visemjesecni prekid saobracaja dok se buduci most spoji na tunel...
vidi se da se radi nogama i rukama da se bilo sta napravi prije izbora a niko ne misli na buducnost
Svaki Tunel tako konstantno rade, dok oblogu ne zavrse... 24hPorodice Foht wrote: ↑26/08/2022 11:43 Paa moglo bi ovo biti do oktobra gotovo. A upotrebna? Ih, zar je to bitno, zar ne?
@Kurty, dakleM, nema nista od mog ljubljenja gusjenica.Je li se fakat ikad radilo 24 h na nekoj nasoj dionici? Mozda ova do Tarcina sto su Turci radili, jelde?
SAOBRAĆAJNI KOLAPS
Kolona vozila kod Bradine sve duža, građani mole nadležne da nešto hitno poduzmu
Na Google Earth, koristi timeline opciju, i na timelinu izaberes posljednji snimak.drug_profi wrote: ↑29/08/2022 08:49 Koliko ja mogu vidjeti na gmaps nema nista od Tarcina. Kao ni na Earthu.
Klix
Kolona automobila kod Bradine, na putu Konjic – Tarčin, sve je duža, a građani su sve nervozniji.
Kako smo ranije objavili, do gužve je došlo zbog velike frekvencije vozila iz pravca juga prema unutrašnjosti zemlje i radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina.
Prema podacima sa Google Mapsa, kolona je trenutno duga oko osam kilometara, i prostire se od mjesta Ovčari kod Konjica do Bradine.
Čitaoci s lica mjesta su nam potvrdili da kolona kreće već od Ovčara i da je stanje haotično.
"Ima puno stranaca koji ne znaju šta da rade, puno starijih ljudi i djece. Mnogo je pokvarenih automobila kraj ceste. Ovdje je apokalipsa", kazala nam je jedna čitateljka koja je zamolila nadležne da nešto hitno poduzmu.
Kazala nam je da nikad u svom životu ovo nije doživjela.
Znaju ali ih nije briga. Znaju da ce vecina opet za SDA glasati i oni opet biti ti koji ce iduci 20 godina graditi godisnje 1 kilometar APa.Porodice Foht wrote: ↑29/08/2022 09:23 Neozbiljno i neodgovorno, jedna patrola policijska je to mogla regulisati. Mogu misliti kako je bilo ljudima satima i autu.
Zar ti likovi fakat ne znaju da nedjelja popodne nije najpametniji termin za radove na putu na tom pravcu?![]()
drug_profi wrote: ↑29/08/2022 09:27 Gledao sam sinoć u pola jedan na gmapsu, i prikazivalo je zastoj u duzini od 2,5 km. Strasno. Kakva losa organizacija.
Ovo Vlada FBiH gradi za vas i nemojte biti nezahvalni i ponašati se kao derišta.
Misliš da je ovo dovoljno za neku promjenu.
Ne znam da li je dovoljno za promjenu, to zavisi od nivoa inteligencije pojedinaca u ovom narodu...ako nije dovoljno za promjenu opet mi je drago što se ovo dešava, jer narod nije ni zaslužio boljeEFD22 wrote: ↑29/08/2022 10:14Misliš da je ovo dovoljno za neku promjenu.
Čisto sumnjam, trpio je ovaj narod i gore, i trpjet će, "samo nek je naš, i nek se ne puca" pa makar stajao u koloni vazdan i rizikovao život pretičući na našim magistralama.
Šta zna bošnjo šta je autoput i kad ga je trebao imati.
Koja komedija, do sada su se na lahkim dionicima pokazali nesposobni, a šta tek slijedi?Građani, kako ističe, moraju znati da je gradnja tzv. lakih dionica završena, a da slijede vrlo zahtjevni projekti na teškom terenu među kojima je probijanje tunela Prenj svakako najteži izazov.