Ukrajina

sumirprimus

#107676 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ork horde i ne kriju sta bi i kako bi!
Samo derte braco ukri dok se ne raspadnu. Na 100njak plemenskih pokrjaina
Jordan1961

#107677 Re: Ukrajina

Post by Jordan1961 »

madner wrote: 26/08/2022 18:14 Istocna Evropa se nema sta zaliti, osim Poljske svi krenuli na SSSR. Balticke zemlje bi imale pravo glasa da nisu veci doprinos imali za SS nego protiv.
Sto da se ne zale? Ko je bio prvi saveznik nacista 1939? Poljska, balticke zemlje, Rumunija, neka druga istocnoevropska?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#107678 UPOZORENJE!!!

Post by arman1 »

Oko 18:40 večeras je krenuo veliki hakerski napad na teritoriju BiH sa/preko ruskih, bjelruskih, mađarskih, i kineskih . Meta su obični korisnici uglavnom mobilnih verzija pretraživača.
Uglavnom dolaze poruke s nama poznatih adresa i sa adresa koje podsječaju na oficijelne domene validnih institucija (MUP, Banke i sl). Bio sam i sam meta ali bez posljedica, opreza nikad dosta.
Neki su ostali bez svojih uređaja. Nisu upitanju ransomware nego čisto idu na uništavanje/blokiranje.
Imam info da su balkanski Anonimys poduzeli neke kontra akcije, ali nije moja struka pa ne bih znao o čem je riječ.
Samo oprez
nota1969

#107679 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

bh.tornjak

#107680 Re: Ukrajina

Post by bh.tornjak »

sumirprimus wrote: 26/08/2022 07:36
BiBi911 wrote: 25/08/2022 22:35

Ne bi vjerovao da neki ljudi vjeruju da u Ukrainu vode neki gusteri koji jedu ljude(kolega koji je haos obrazovan mi često ovo spomen), drugi da su ovo ratovi izmedju nekih mračnih, omadzijanih, vudu sila. Isti spominje da Ukrainci nisu vjernici jer vjeruju u nekog guštera koji živi u Cernobilu, da su Rusi pokušali da tog guštera ubiju ali amerikanci nekim specijalnim oružjem ih zaustavili i rusi su sada u strahu da ih taj ne pojede. Mi smo sledeci jer ne vjerujemo u boga tog njihovog jer smo stali na USA stranu.

Samo da ti pojasnim mentalni sklop tih ljudi.... Ja sam malo zahebant/provokator i prodao sam ovome priču da stavi šerpu preko rutera jer ga tako amerikanci nece prisluskivat i neće dobit neku bolseščugu. Poslije mu uzeo 50e jer mu internet nije radio, nema wifi.

A o gejovima i lgbt tip nece da uzme artikal na poslu jer mu je oznaka lgbt40(Led Green blue timed 40- led dioda željena plava sa vremenskim okidanje do 40 intervala u min) jbga meni bilo dosadno i rekao da je to za širenje lgbt populacije.

Ima toga jos
auu brate ruka gore za sve nas koji imamo takve kolege :lol:
najnovija je histerija o lgbt i pedofilima u evropi :lol:

nazalost nije rijec o rusu, nego nas cojk. a prica ascare ko ova rusko srpska.. :-)
Imam i ja jednog....lik mrtav hladan kaze da
"ovaj toplotni talas prave amerikanci da naprave tj.prilagode europsku klimu crncima i arapima kako bi masovnije naseljavali europu"
karanana

#107681 Re: Ukrajina

Post by karanana »

apsolutno i ja imam "poznanika" koji pricaju isto.
Excel2

#107682 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Gdje ih nadjete? Moji poznanici nisu u tim teorijama zavjera, nego vise u tome tipa da li je Zelenski zaista zidov i to.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#107683 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Tako pocinje.
Point.

#107684 Re: Ukrajina

Post by Point. »

bh.tornjak wrote: 26/08/2022 19:53
sumirprimus wrote: 26/08/2022 07:36
auu brate ruka gore za sve nas koji imamo takve kolege :lol:
najnovija je histerija o lgbt i pedofilima u evropi :lol:

nazalost nije rijec o rusu, nego nas cojk. a prica ascare ko ova rusko srpska.. :-)
Imam i ja jednog....lik mrtav hladan kaze da
"ovaj toplotni talas prave amerikanci da naprave tj.prilagode europsku klimu crncima i arapima kako bi masovnije naseljavali europu"
Ja sam svog komšiju, s kim sam bio kućni prijatelj, poslao u 3 pm kad je krenuo sa pričom da su ameri naložili ukrajince da izazivaju ruse, da rusi imaju pravo da brane svoje granice od NATO u Ukrajini, da je Zelinski nacista i slično. Ma mrš u pm pd tad zdrao za zdrao i odjebi, u moju kuću nećeš više sa tom propagandom.
drug_profi

#107685 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 26/08/2022 19:31

Ork horde i ne kriju sta bi i kako bi!
Samo derte braco ukri dok se ne raspadnu. Na 100njak plemenskih pokrjaina
Steta sto se ovo nece desiti. Ovo bi bilo sjajno deranje Malih i Velikih Rusa i njihova konacna denacifikacija. Ne bi se zavrsilo bez saveznickih tenkova u Beogradu.
Osmi Socrates

#107686 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Vidim, još su na snazi zablude oko prirode Drugog Svjetskog Rata i ključnog okršaja u tom ratu.

Teror u SSSR-u je prije početka rata bio nekih sto puta gori od terora u nacističkoj Njemačkoj. Istina, Staljin je imao fore nekih deceniju nad Hitlerom, ali, opet.

Dakle, Staljinov režim je prije Drugog Svjetskog Rata masovno ubijao, progonio, imao koncentracione logore, imao anti-jevrejske mjere (uključujući ubijanje) i propagandu, otvoreno zagovarao nestanke čitavih naroda, masovno preselio kompletne narode u SSSR-u u Sibir, ubijao masovno ljevičare i komuniste i po SSSR i po Evropi koji mu nisu odgovarali.

Vojno je pomagao Njemačku da ojača i prije Hitlera, a i poslije dolaska Hitlera na vlast su neki vidovi saradnje ostali. Kulminiralo je paktom. Sve ovo da destabilizira i obezglavi Evropu, da stvori rat, pakao i ubijanje. Isto kao i danas Putler, samo što sad nema nacističke Njemačke.

Kad je došlo do sukoba, to nije bilo kao da je Hitler napao neku nedužnu zemlju, nego je jedan Hitler napao drugog Hitlera.
Point.

#107687 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Osmi Socrates wrote: 26/08/2022 21:38 Vidim, još su na snazi zablude oko prirode Drugog Svjetskog Rata i ključnog okršaja u tom ratu.

Teror u SSSR-u je prije početka rata bio nekih sto puta gori od terora u nacističkoj Njemačkoj. Istina, Staljin je imao fore nekih deceniju nad Hitlerom, ali, opet.

Dakle, Staljinov režim je prije Drugog Svjetskog Rata masovno ubijao, progonio, imao koncentracione logore, imao anti-jevrejske mjere (uključujući ubijanje) i propagandu, otvoreno zagovarao nestanke čitavih naroda, masovno preselio kompletne narode u SSSR-u u Sibir, ubijao masovno ljevičare i komuniste i po SSSR i po Evropi koji mu nisu odgovarali.

Vojno je pomagao Njemačku da ojača i prije Hitlera, a i poslije dolaska Hitlera na vlast su neki vidovi saradnje ostali. Kulminiralo je paktom. Sve ovo da destabilizira i obezglavi Evropu, da stvori rat, pakao i ubijanje. Isto kao i danas Putler, samo što sad nema nacističke Njemačke.

Kad je došlo do sukoba, to nije bilo kao da je Hitler napao neku nedužni zemlju, nego je jedan Hitler napao drugog Hitlera.
Pa to. Nisu sovjeti, rusi i Staljin stali na crtu Hići da tobože spase Evropu od nacizma i da su bili toliki aman Bože antifašisti negomiz nužde, što je Hičo bio dovoljno glup da ih napadne. Da su se Švabe držali sporazuma Staljin i ekipa kurcem ne bi mrdnuli. I sad furaju tu neku priču.
madner

#107688 Re: Ukrajina

Post by madner »

Jordan1961 wrote: 26/08/2022 19:39
madner wrote: 26/08/2022 18:14 Istocna Evropa se nema sta zaliti, osim Poljske svi krenuli na SSSR. Balticke zemlje bi imale pravo glasa da nisu veci doprinos imali za SS nego protiv.
Sto da se ne zale? Ko je bio prvi saveznik nacista 1939? Poljska, balticke zemlje, Rumunija, neka druga istocnoevropska?
Slovacka to bar svako zna.
Osmi Socrates

#107689 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

I to nije neka "zapadna propaganda", nego su i sovjetski istoričari sve to priznali kad je Khrushchev sproveo destaljinizaciju SSSR-a.

Ostavite se šuplje i "partizanskih" ubleha. Osnovne istorijske činjenice.

Jeste, poginulo Rusa 20 miliona. Naravno da je velika žrtva. S đavlom tikve sadiš. Jbg.
Čitalac

#107690 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Arestovič je optimista, kaže da će rat u najboljem slučaju biti završen u januaru ili februaru 2023, a u najgorem slučaju u julu naredne godine.
One of the Ukrainian president's closest military advisers has now dared to predict a possible end to the war. "In the worst case, it could be in July or the summer of next year, and at best it could be in January or February, something like that, I think," Oleksyj Arestovych told the Bild newspaper.
The military adviser assumes that Ukraine will succeed in striking back the Russians even from Crimea and Donbas.

"I think we will further weaken their rear front line with HIMARS and artillery. And then comes our infantry, our land forces come and conquer our territory," Arestovych said.

The most important condition for conducting negotiations with the Russians at all is that they leave the country. "Only after two or three major defeats of the Russian army, can there be talks. Zelenskyi has said very clearly that only Ukraine will decide when negotiations are to start."
In Arestovych's estimation, Putin is already defeated. The Russian economy can no longer afford a major mobilization. "We see on our front line old tanks and old artillery from the 60s with the Russians. All modern weapons come to us."
madner

#107691 Re: Ukrajina

Post by madner »

geralt wrote: 26/08/2022 19:22
Ceska, Slovacka, Bugarska? Cak ni Rumuni nisu krenuli na SSSR "nako" vec tek nakon sto im je oteta Moldavija, slicno kao i Finci.
Skoda opremila vise divizija Wehrmachta, Slovacka prvi saveznik Njemacke, Bugari omogucili slom Grcke.

Samo Poljska je zrtva, mada je i ona Cesima zabila noz u ledja.
zilog

#107692 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Bossona wrote: 26/08/2022 17:55
agent_zero wrote: 26/08/2022 10:52 Po meni ovo ne treba raditi.
Spoiler
Show
Image

Baltičke zemlje kao i istočnoevropske su nakon nacističke okupacije bili pod velikoruskom staljinističkom SSSR okupacijom koju Putin i njegov režim želi da obnove na ideologiji krvi i tla. Devedesetih godina je Milošević i Srbija na isti način pričom o zaštiti ugroženosti Srba i srpstva, pod izgovorom odbrane Jugoslavije pokrenuli ratove za stvaranje velike Srbije ili Srboslavije na istoj ideologiji krvi i tla (etničkog čišćenja UZP-a i genocida).
Eeeee, da su samo NAKON nacisticke okupacije pali pod Ruse... :roll:

On 17 June 1940, the Soviet forces invaded Latvia occupying bridges, post/telephone, telegraph, and broadcasting offices.

The Soviet authorities, having regained control over Riga and Latvia imposed a regime of terror, opening the headquarters of the KGB, massive deportations started. Hundreds of men were arrested, including leaders of the former Latvian government. The most notorious deportation, the June deportation took place on 13 and 14 June 1941, estimated at 15,600 men, women, and children, and including 20% of Latvia's last legal government.

Iskreno se cudim, da je taj spomenik "oZlobodiocima" ostao do danas.
Pa sad, nakon sto se ispostavilo da nisu slucajno bili Hitlerovi saveznici '39-41., moramo slusati kmecanje i gledati krokodilske suze... :roll:
madner

#107693 Re: Ukrajina

Post by madner »

Da budemo precizni, UK je omogucila Hitlerov rast, upravo da budu protivteza SSSRu. Razlog zasto 1935 nisu usli u Njemacku.

Tako da, osim NOPa nema bas puno pravih pozitivaca.
KonstitutivniLik

#107694 Re: Ukrajina

Post by KonstitutivniLik »

Samo ne znam kako je interesantno jednoumlje nekima. Bruku raje sklonjeno sa foruma samo jer su imali drugačiji stav. Eto došao samo da to napišem a nekada sam provodio dosta vremena čitajući ovaj forum i ove internacionalne teme. Nema one raje celendzera i ostalih.
Osmi Socrates

#107695 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Totalna glupost.

1935 Velika Britanija nema šanse da uđe u Njemačku jer je Njemačka već vojna sila, a u UK niko neće u novi rat.

Rast njemačke vojne sile je jedino pomagala SSSR i to direktno. U SSSR-u su se obučavali i vježbali budući Hitlerovi tenkisti i avijatičari, u saradnji sa Crvenom Armijom. Njemačka flota je oformljena u Crnom Moru sa saglasnošću Staljina.

Nije dovoljno imati diktatora, moraš mu dati i vojnu silu da je opasan. A to je Staljin radio u Njemačkoj.
drug_profi

#107696 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Bubovi

Dokaz koliko su ovi vojnici potpuno nespremni za rat.
Bossona

#107697 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Image

When Stalin was Hitler's ally
Timothy Snyder
8 May 2015

As Russia revives the tradition of wars of aggression on European territory, Vladimir Putin has chosen to rehabilitate the Molotov-Ribbentrop pact as good foreign policy. But why violate now what was for so long a Soviet taboo? Timothy Snyder explains.

As Russia continues its invasion of Ukraine, Vladimir Putin has chosen to rehabilitate the alliance between Hitler and Stalin that began the World War II. In speaking of the Molotov-Ribbentrop pact as good foreign policy, he violates both the long Soviet taboo and adjusts his own prior position that the agreement was “immoral”. What might he have in mind? What is it about the alliance with Hitler that is appealing just at the present moment? What does this revision of the history of World War II mean as Russia revives the tradition of wars of aggression on European territory?

https://www.eurozine.com/when-stalin-was-hitlers-ally/
Spoiler
Show
THE LIVES OF HITLER AND STALIN: TWO SIDES OF THE SAME COIN

Image
https://www.history.co.uk/articles/the- ... -same-coin
Adolf Hitler. 1889 – 1945. Born into a middle-class family in Braunau am inn, a town in then Austria-Hungary, he was the fourth of six children. His early life was inauspicious and having left school with no formal qualifications and failing his big dream to be an artist (rejected by the Academy of Fine Arts Vienna) he became an aimless drifter before joining the army out the outbreak of WW1 in 1914. Hitler’s route to absolute power materialised when he became Chancellor of Germany in 1933 and then as leader of the country Fuhrer (1934 -1945). He died aged 56 from suicide.
Joseph Vissarionovich Stalin. 1878 – 1953. Born in the town of Gori, Georgia he was brought up in an impoverished and itinerant family environment. In his early life, Stalin became a Georgian Revolutionary and later a Soviet politician who eventually ruled the Soviet Union from the mid-1920s till his death in 1953. Despite initially governing the Soviet Union as part of a collective leadership, he consolidated power to become the country’s de facto dictator by the 1930s. Stalin’s formalised ideas for changing a once Imperialist Russia to a communist state was based on Marxist–Leninism, while his own distinct and extreme policies became known as Stalinism.
1913: When Hitler, Trotsky, Tito, Freud and Stalin all lived in the same place
https://www.bbc.com/news/magazine-21859771
trambusek88

#107698 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

KonstitutivniLik wrote: 26/08/2022 22:23 Samo ne znam kako je interesantno jednoumlje nekima. Bruku raje sklonjeno sa foruma samo jer su imali drugačiji stav. Eto došao samo da to napišem a nekada sam provodio dosta vremena čitajući ovaj forum i ove internacionalne teme. Nema one raje celendzera i ostalih.
Na ovoj temi imati drugačiji stav znači podržavati Putinov režim (otvoreno ili prikriveno tzv neutralni) i njegovu agresiju, e sad zamisli koji je apsurd podržavati Putina a žaliti se na jednoumlje na nekom internet forumu.

Istovremeno dok u Rusiji ideš u zatvor ako "specijalnu vojnu operaciju" nazoveš ratom, invazijom, a agresiju da ne spominjem. Bilo kakvo kritikovanje "specijalne operacije" nosi rizik zatvora do 15 godina.
Last edited by trambusek88 on 26/08/2022 22:51, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#107699 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Ma taj pakt je samo vrhunac saradnje. Da nije bilo onoga prije, mogao bi se tumačiti i kao paničan potez. Međutim, ima tu mnogo prije.
While Soviet-German military cooperation between 1922 and 1933 is often forgotten, it had a decisive impact on the origins and outbreak of World War II. Germany rebuilt its shattered military at four secret bases hidden in Russia. In exchange, the Reichswehr sent men to teach and train the young Soviet officer corps. However, the most important aspect of Soviet-German cooperation was its technological component. Together, the two states built a network of laboratories, workshops, and testing grounds in which they developed what became the major weapons systems of World War II. Without the technical results of this cooperation, Hitler would have been unable to launch his wars of conquest.
https://warontherocks.com/2016/06/sowin ... ld-war-ii/
karanana

#107700 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ne znam gdje da pitam, trazio sam temu WW2, ne vidim je nigdje a posto vidim da pricate malo i o WW2 onda vjerovatno ima znanih ljudi koji mi mogu dati odgovor na pitanje. nema nista sa ukrajinom niti pokusavam bilo kakvu paralelu da povucem:

prije nego ce baciti prvu nuklearnu na japan, da li ih je amerika obavijestila i dala im priliku da se predaju prije bacanja?
da li su im rekli da imaju to oruzje i mozda poslali cd ili usb stick sa videom testne bombe iz nevade i rekli: ili se predajte ili cemo vam u roku od nekoliko sedmica ovo baciti na jedan grad i tako sve dok se ne predate.
ili su je samo cibnuli bez ikakvog pokusaja da ih prvo prepadnu sto ja mislim da se desilo jer drugo nisam cuo?
Post Reply