Ukrajina

Osmi Socrates

#107526 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Ja bogami mislim da moraš biti plaho bolestan u glavu da navijaš za Ruse. Otprilike kao onaj Dugin, možda čak i gore, jer on je ipak Rus, pa i ne zna ništa drugo.

Doduše, ništa me iz Srbije više ne iznenađuje.
drug_profi

#107527 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

ЧУТИ ГІМН
В небі чистому чути грім
В небі свист, але чути гімн!
В небі чистому мутний дим
Горить ліс, але чути гімн!

Iz vedra neba čuješ grom
nešto zviždi ali čuješ himnu
oblaci dima na vedru nebu
šuma gori ali čuješ himnu

Kako je ovo moćna pjesma. Cijeli dan mi se vrti, uvježbavam ukrajinski izgovor na ovom refrenu. Malo težak jezik. Moraš
kroz stisnute zube govoriti. Valjda su morali stiskati zube kroz vijekove.
Čitalac

#107528 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ovo je sad već malo viši nivo…
The administration of US President Joe Biden plans to announce a long-term military mission to support Ukraine in the coming weeks and appoint a general who will be responsible for supplying assistance and training for the Ukrainian military.

The announcement of a military operation means its official recognition, and also indicates that the United States plans long-term funding for the support of Ukraine and the participation of the US military in this process.

"The election of a general who is expected to have two or three stars reflects the creation of a command center responsible for coordinating efforts. This differs from mostly temporary measures, within which military training and assistance to Ukrainians have been provided in recent years," the Wall Street Journal notes.
Bloo
Globalna šefica

#107529 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

drug_profi wrote: 25/08/2022 22:56 Malo težak jezik. Moraš
Bez uvrede, zavisi koji je dijalekt u pitanju i naravno između našeg i ukrajinskog postoje određene fonološke razlike. S tim da imamo i neke sličnosti što se tiče određenih fonoloških procesa, tj. više sličnosti između našeg (BHS) i ukrajinskog, nego između ukrajinskog i nekih drugih slavenskih jezika.

A da stiskanje zuba kod vijekove ima uticaja na fonetiku na taj način, ne bismo ljude koji žive u Engleskoj ništa skontali.
alijagoro

#107530 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

agent_zero wrote: 25/08/2022 09:21
alijagoro wrote: 24/08/2022 15:07 Ne kontam ove reklame za Izrael,ljudi su bili uglavnom neutralni uz par pojedinaca koji su bili na nasoj strani.
Ne kontam ni ja ove reklame za Palestinu po forumu, ljudi su uglavnom bili neutralni i 90tih podržavali Miloševića, a danas pojedinci pjevaju pjesme Putinu.
Palestinci su zrtve,treba ih podrzati kao i Ukrajince.
Osmi Socrates

#107531 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Pa sad, treba razlikovati između palestinskih vođa i palestinskog naroda. Palestinske vođe ne da su podržavale Miloševića nego su ga zvali da proslavi pravoslavni Božić u Jeruzalemu, kad je već bio optužen za ratne zločine. Dakle, gamad jedna obična.

Palestinski narod je divan narod.

Takav je slučaj sa mnogim drugim narodima i vođama.
Osmi Socrates

#107532 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

On (Milošević) se nije odazvao ovom pozivu jer su Izraelci rekli da će ga morati uhapsiti ako dođe.
nota1969

#107533 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

Osmi Socrates wrote: 25/08/2022 23:41 Pa sad, treba razlikovati između palestinskih vođa i palestinskog naroda. Palestinske vođe ne da su podržavale Miloševića nego su ga zvali da proslavi pravoslavni Božić u Jeruzalemu, kad je već bio optužen za ratne zločine. Dakle, gamad jedna obična.

Palestinski narod je divan narod.

Takav je slučaj sa mnogim drugim narodima i vođama.
+ sadam i gadafi
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#107534 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Čitalac wrote: 25/08/2022 23:27 Ovo je sad već malo viši nivo…
The administration of US President Joe Biden plans to announce a long-term military mission to support Ukraine in the coming weeks and appoint a general who will be responsible for supplying assistance and training for the Ukrainian military.

The announcement of a military operation means its official recognition, and also indicates that the United States plans long-term funding for the support of Ukraine and the participation of the US military in this process.

"The election of a general who is expected to have two or three stars reflects the creation of a command center responsible for coordinating efforts. This differs from mostly temporary measures, within which military training and assistance to Ukrainians have been provided in recent years," the Wall Street Journal notes.
ovo je predobra vijest
drug_profi

#107535 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Bloo wrote: 25/08/2022 23:28
drug_profi wrote: 25/08/2022 22:56 Malo težak jezik. Moraš
Bez uvrede, zavisi koji je dijalekt u pitanju i naravno između našeg i ukrajinskog postoje određene fonološke razlike. S tim da imamo i neke sličnosti što se tiče određenih fonoloških procesa, tj. više sličnosti između našeg (BHS) i ukrajinskog, nego između ukrajinskog i nekih drugih slavenskih jezika.

A da stiskanje zuba kod vijekove ima uticaja na fonetiku na taj način, ne bismo ljude koji žive u Engleskoj ništa skontali.
Valjda shvatas da je moj upis bio stilska figura. Hiperbola, metafora, kako li se vec zove.... :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#107536 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

BiBi911 wrote: 25/08/2022 22:35
karanana wrote: 25/08/2022 21:26 ja mogu shvatiti da neko navija za rusiju, pri tome mislim ovdje na dva trenutno ne-banovana etablirana forumasa koji nisu pali s neba padobranski da podjebavaju nego stvarno navijaju.
ali ne mogu shvatiti da ljudi pushe pricu o borbi rusije protiv fashizma i nacizma. nikako to ne mogu shvatiti posebno kada cujemo u istoj recenici pricu o borbi protiv ukrajinskih fasista i to kako ukrajince treba potamaniti, po-rusificirati, da ih vode gejovi i slicno....
Ne bi vjerovao da neki ljudi vjeruju da u Ukrainu vode neki gusteri koji jedu ljude(kolega koji je haos obrazovan mi često ovo spomen), drugi da su ovo ratovi izmedju nekih mračnih, omadzijanih, vudu sila. Isti spominje da Ukrainci nisu vjernici jer vjeruju u nekog guštera koji živi u Cernobilu, da su Rusi pokušali da tog guštera ubiju ali amerikanci nekim specijalnim oružjem ih zaustavili i rusi su sada u strahu da ih taj ne pojede. Mi smo sledeci jer ne vjerujemo u boga tog njihovog jer smo stali na USA stranu.

Samo da ti pojasnim mentalni sklop tih ljudi.... Ja sam malo zahebant/provokator i prodao sam ovome priču da stavi šerpu preko rutera jer ga tako amerikanci nece prisluskivat i neće dobit neku bolseščugu. Poslije mu uzeo 50e jer mu internet nije radio, nema wifi.

A o gejovima i lgbt tip nece da uzme artikal na poslu jer mu je oznaka lgbt40(Led Green blue timed 40- led dioda željena plava sa vremenskim okidanje do 40 intervala u min) jbga meni bilo dosadno i rekao da je to za širenje lgbt populacije.

Ima toga jos
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kralju

treba za ovo otvoriti posebnu temu
Optimus09

#107537 Re: Ukrajina

Post by Optimus09 »

Bibi za predsjednika :bih: :lol:
giannibelif

#107538 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Imaju puno dezertera, od klasičnih do ultra bogataša koji se cijelo ljeto provode od Mamaie na rumunskoj obali, po Bugarskoj pa do Jadrana i Azurne obale. Opljačkali državu, pobjegli i sad je brane zastavama okačenim na ograde balkona stanova na obali mora.
drug_profi

#107539 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Nije ih vise procentualno, a mozda ni u totalu nego sto je bilo Bosnja koje su razgulile i ostavile mene da im oslobadjam istocnu Bosnu, da bi se bezbeli mogu vratiti kuci napaceni u tudjini.
madner

#107540 Re: Ukrajina

Post by madner »

Ukrainci i Poljaci, dva gubitnicka naroda koje su opet nalozili anglosaksonci.

Ne sekiram se za Ruse, no Svabe ne treba hajcati, oni namecu standarde kod osvajanja.
ultima_palabra

#107541 Re: Ukrajina

Post by ultima_palabra »

karanana wrote: 25/08/2022 21:26 ja mogu shvatiti da neko navija za rusiju, pri tome mislim ovdje na dva trenutno ne-banovana etablirana forumasa koji nisu pali s neba padobranski da podjebavaju nego stvarno navijaju.
ali ne mogu shvatiti da ljudi pushe pricu o borbi rusije protiv fashizma i nacizma. nikako to ne mogu shvatiti posebno kada cujemo u istoj recenici pricu o borbi protiv ukrajinskih fasista i to kako ukrajince treba potamaniti, po-rusificirati, da ih vode gejovi i slicno....
Ne bi vjerovao da neki ljudi vjeruju da u Ukrainu vode neki gusteri koji jedu ljude(kolega koji je haos obrazovan mi često ovo spomen), drugi da su ovo ratovi izmedju nekih mračnih, omadzijanih, vudu sila. Isti spominje da Ukrainci nisu vjernici jer vjeruju u nekog guštera koji živi u Cernobilu, da su Rusi pokušali da tog guštera ubiju ali amerikanci nekim specijalnim oružjem ih zaustavili i rusi su sada u strahu da ih taj ne pojede. Mi smo sledeci jer ne vjerujemo u boga tog njihovog jer smo stali na USA stranu.

Samo da ti pojasnim mentalni sklop tih ljudi.... Ja sam malo zahebant/provokator i prodao sam ovome priču da stavi šerpu preko rutera jer ga tako amerikanci nece prisluskivat i neće dobit neku bolseščugu. Poslije mu uzeo 50e jer mu internet nije radio, nema wifi.

A o gejovima i lgbt tip nece da uzme artikal na poslu jer mu je oznaka lgbt40(Led Green blue timed 40- led dioda željena plava sa vremenskim okidanje do 40 intervala u min) jbga meni bilo dosadno i rekao da je to za širenje lgbt populacije.

Ima toga jos
O mrtvima sve najbolje, ali Mladen Maric je zaista pogubno djelovao na svijest i razum odredjenog broja ljudi.
alijagoro

#107542 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

drug_profi wrote: 26/08/2022 01:07 Nije ih vise procentualno, a mozda ni u totalu nego sto je bilo Bosnja koje su razgulile i ostavile mene da im oslobadjam istocnu Bosnu, da bi se bezbeli mogu vratiti kuci napaceni u tudjini.
Vise je podrinjaca poginulo u odbrani Sarajeva,nego obrnuto,ali hajmo se praviti mutavi i zlobni
Zumbul2

#107543 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

alijagoro wrote: 26/08/2022 03:26
drug_profi wrote: 26/08/2022 01:07 Nije ih vise procentualno, a mozda ni u totalu nego sto je bilo Bosnja koje su razgulile i ostavile mene da im oslobadjam istocnu Bosnu, da bi se bezbeli mogu vratiti kuci napaceni u tudjini.
Vise je podrinjaca poginulo u odbrani Sarajeva,nego obrnuto,ali hajmo se praviti mutavi i zlobni
Daleko daleko više
Zumbul2

#107544 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Ukrajinci naručili nešto malo Vulcano artiljerijskih projektila, 255 komada, nisam znao da mogu ići i na 70-80 km. Njemačko-italijanski proizvod.

https://defence24.com/armed-forces/volc ... -howitzers
Last edited by Zumbul2 on 26/08/2022 07:45, edited 1 time in total.
sumirprimus

#107545 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ima toga jos
auu brate ruka gore za sve nas koji imamo takve kolege :lol:
najnovija je histerija o lgbt i pedofilima u evropi :lol:

nazalost nije rijec o rusu, nego nas cojk. a prica ascare ko ova rusko srpska.. :-)
sumirprimus

#107546 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Image

s tim da je izasla jos jedna prica kako ruje imaju ovaj broj, pojave se samo na slikanju na strelistu, za potrebe komandira da opravda brojke. i tjt.
znaci ogri o najgorih arapa po pitanju dispicline i tacnosti podataka :lol: :-)
sumirprimus

#107547 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

tope se tope ruje...
sumirprimus

#107548 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

splinter

#107549 Re: Ukrajina

Post by splinter »

Čitam nešto da si Izraelci vjerovatno raketama naružili iranske vojne baze u Tartusu i Safiri u Siriji , a koje su bile pod ruskom PVO.
Izgleda da su ovi ruski PVO sisteme savršeni u svojoj beskorisnosti.
sumirprimus

#107550 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Image
We know how it feels to be a target of a genocidal and hegemonic regime whose violence is both brutal and indiscriminate, who has no respect for human dignity, or for your country's right to exist." -- Kosovo President Osmani's letter to President Zelenskyy
ovako to rade prave drzave. s petljom i otvoreno
aferim drugovi kosovari, svaka vcast :thumbup:
Post Reply